Sfat Lanseta feeder pentru rau (Dunare)

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

catalin.oprea

Sfat Lanseta feeder pentru rau (Dunare)

Mesajde catalin.oprea » Vin Mai 08, 2015 9:01 pm

Salutare. Satul de baltile din jurul Bucurestiului (mai ales de aglomeratie in general sambata si duminica pentru ca atunci am timp sa merg la pescuit) am decis ca anul asta sa incerc pe ape "salbatice" precum Arges sau Dunare. In acest moment am un Rubin feeder medium ( 2 varfuri 1-2oz) si o mulineta okuma carbonite 2m-CB 335 care au fost folosite cu precadere in ultimul an de fapt de cand am trecut pe feeder (betele de crap cam trase pe linie moarta neavand timp sa planific partide lungi ). As dori cateva informatii despre tipul de feeder care trebuie folosit pe un rau precum Arges respectiv Dunare (medium?, medium heavy?, heavy?) pentru ca nu am pescuit la feeder pe un rau pana acum , daca se poate si un combo in jurul a 300-350 RON.

Marco

Re: Sfat Lanseta feeder pentru rau (Dunare)

Mesajde Marco » Vin Mai 08, 2015 11:25 pm

Un medium-heavy sau heavy cu actiune progresiva.

admin
Site Admin

Mesajde admin » Sâm Mai 09, 2015 7:12 pm

La Dunare (zona oltenita, gostinu - pescuit mai in curent cu minim 60gr pe cosulet) eu pescuiesc cu lansete Heavy cu o lungime de 3.6-3.9 , acțiune de vârf, cu vârfuri de 1.5-2- 3oz, cel mai adesea din carbon. Si la Dunare si la Arges merg fara probleme si lansete mai sensibile, medium-heavy, insa depinde si unde dai (mai departe in curent sau mai aproape , in primul prag etc, si ce strune folosesti si ce specie cauti). Ce folosesc eu cel mai frecvent: Daiwa Windcast, Garbolino Rocket, Cormoran Speciland. O optiune, buna , in bugetul tau e chiar Specilandul. Iti recomand multa atentie insa la mulineta, pentru ca pescuitul la feeder in curent mediu/tare cu cosulete grele, solicita angrenajele destul de serios iar mulinetele mai slabe de inger incep sa produca span, sau ajung repede sa le patineze ambreiajul ca sa zic asa. Eu folosesc de vreo 2 sezoane Drennan FD 40, si de vreo 5 sezoane Daiwa Whisker 3012. Daca efectuezi peste 10 partide pe sezon, ar fi bine sa te uiti la o clasa superioara de pret la producatorii de renume. Mulinetele care sa echilibreze o lanseta de 3.9m, heavy, sunt cele de 4000 la majoritatea producatorilor (respectiv 40 la drennan si 3012 sau 4012 la Daiwa). Daca ai mulinete de crap mai mici, le poti folosi pe alea pe moment si iti iei ulterior ceva mai potrivit cu feederul. In campionatul Aps urmeaza in iunie etapa de dunare. Poti veni cu noi sa vezi ce folosesc oamenii cum se comporta betele in pescuit, etc. Si faci si un pescuit cu ce ai dar in afara pistei de concurs. E win -win pentru o iesire, numai ca trebuie sa fi sociabil, sa intrebi , sa ceri voie sa mai scuturi un bat sau altul de la concurenti. In afara orelor de concurs , bineinteles. :).

catalin.oprea

Mesajde catalin.oprea » Sâm Mai 09, 2015 8:24 pm

Multumesc de informatii, atunci am sa mai astept si urmatorul salariu pentru a cumpara "o data si bine" totodata pana atunci se termina si prohibitia

Înapoi la “Echipament si accesorii”