Sfaturi achizitionare lanseta feeder!
Moderator: sorinhc
Re: Sfaturi achizitionare lanseta feeder!
@ramadri - hai sa vedem ce e cu carligele .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
-
Re: RE: Re: Sfaturi achizitionare lanseta feeder!
Korum xpert ( 3 modele)Poti sa ne dai mai multe detalii legate de carlige?carlige
Preston pr39
Gamakatsu A1
Drennan
Guru mwg
Marimile des folosite 12-14 mai rar 10 si 16.
Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk
-
Monturile sunt echilibrate critic si testate intr.o caserola cu apa .
Re: RE: Re: Sfaturi achizitionare lanseta feeder!
La ce marimi ai avut cele mai multe rateuri si cam ce greutate au pestii.Marimile des folosite 12-14 mai rar 10 si 16.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
incearca-le mai des pe cele de 10 si mai rar pe cele de 14(cele de 14 doar daca tintesti carasul)
e ciudat cum echilibrezi tu carligul de 14, cred ca cioplesti din momeala pana nu mai ramane mai nimic
la ciortan, carligul de 14 se agata doar de pielita si e normal sa-l scapi, mai ales daca lanseta nu este foarte permisiva
e ciudat cum echilibrezi tu carligul de 14, cred ca cioplesti din momeala pana nu mai ramane mai nimic
la ciortan, carligul de 14 se agata doar de pielita si e normal sa-l scapi, mai ales daca lanseta nu este foarte permisiva
-
Nu cioplesc din momeala. Pun cam la 3-5 mm de coada carligului o bila de plumb de 0.2-0.3g
-
Referitor la marime nu am observat sa fie o mare diferenta. E normal sa fie putin mai mica la carlige mai mari. Dar nu cred ca e normal ca din 8-10 driluri sa pun pe saltea 3-5 pesti.
mareste carligul la 8
Corect! Nu mai vorbim de crap .... Primul lucru eu zic sa maresti carligul si dupa parerea mea cel mai sigur lucru de facut. Mareste si ai sa vezi rezultate - sper . E cam standard cand incepi sa dai rateuri una dupa alta. O lanseta mai permisiva te va ajuta foarte mult cu carligele mici iar unele mai hard invers dar daca maresti carligul, asta la crap nu e nici oproblema e chiar indicat, ai sa vezi diferenta. Poate si mecanica nonturii ...... e posibil asa ca pune o poza. Inceara asa cum a zis si @cismas si anume cioplitul momelii ca sa o faci critic echilibrata. Totusi extrem de ciudat raportul de ratari .la ciortan, carligul de 14 se agata doar de pielita si e normal sa-l scapi, mai ales daca lanseta nu este foarte permisiva
@catalin232 ne ajuti cu o parere ?
Sorin, daca foloseste de regula carlige de 14 sau 12 nu e deloc ciudat sa aiba rateuri
daca vrei un sfat de la Catalin, iti spun eu ca el nu este adeptul carligelor mici la crap
parerea mea este ca daca el face totul perfect, monturile sant bune, momelile stau echilibrat, el de fapt nu vrea sfaturi, vrea incurajari sa-si cumpere o lanseta scumpa
il asigur ca nu scapa pestii din cauza lansetei, daca lanseta e permisiva nu ar avea nici o problema (eventual la mincioc), daca lanseta e par, reglarea moale a franei ii va duce pestii in juvelnic
daca vrei un sfat de la Catalin, iti spun eu ca el nu este adeptul carligelor mici la crap
parerea mea este ca daca el face totul perfect, monturile sant bune, momelile stau echilibrat, el de fapt nu vrea sfaturi, vrea incurajari sa-si cumpere o lanseta scumpa
il asigur ca nu scapa pestii din cauza lansetei, daca lanseta e permisiva nu ar avea nici o problema (eventual la mincioc), daca lanseta e par, reglarea moale a franei ii va duce pestii in juvelnic
Înapoi la “Echipament si accesorii”