Sfaturi achizitionare lanseta feeder!

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Re: Sfaturi achizitionare lanseta feeder!

Mesajde sorinhc » Mar Mai 09, 2017 2:41 pm

Sorin, daca foloseste de regula carlige de 14 sau 12 nu e deloc ciudat sa aiba rateuri
Asta am vrut sa zic si eu dar de cand nu mai folosesc carlige de genul la ciortan/crap nu mai stiu :lol:. E ciudat cand o persoana vrea un sfat si nu spune greutatea pestilor. Poate sunt ciortanei ... si atunci e altceva. Mi se pare putin ciudat ca nu are noroc sa scoata mai multi :lol: . A trecut perioada cand pescuiam la crap cu carlige foarte mici (a se citi mici) .
daca vrei un sfat de la Catalin, iti spun eu ca el nu este adeptul carligelor mici la crap
Stiu asta si sunt un mare fan al lui ca o spune !!! Multi exagereaza ca aia ce au avut un clip pe YouTube cand pescuiau si au ratat singura captura de ciotanas pe Doripesco cu carlige de 22 (sper sa nu fi gresit numarul dar pe acolo). Clipul nu mai e de gasit, a fost sters.
parerea mea este ca daca el face totul perfect, monturile sant bune, momelile stau echilibrat, el de fapt nu vrea sfaturi, vrea incurajari sa-si cumpere o lanseta scumpa
Atunci spor la cumparaturi.
il asigur ca nu scapa pestii din cauza lansetei, daca lanseta e permisiva nu ar avea nici o problema (eventual la mincioc), daca lanseta e par, reglarea moale a franei ii va duce pestii in juvelnic
;) Eu cam pierd din rabdarea sa stau 100 ani sa obosesc un crap. Am tendita sa trag de ei :lol: , de placere :lol: .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

CISMAS

Mesajde CISMAS » Mar Mai 09, 2017 2:50 pm

sfatul general pe care ti-l da orice pescar bun (nu ca noi :lol: ), cand nada, momeala, montura (si este peste in balta :twisted: ) sant OK, este: nu ai prezentari sau foarte rare micsoreaza carligele, ai prezentari dar sant multe rateuri, mareste carligele
o LANSETA ITI POATE ADUCE DISTANTA, PRECIZIE, PLACEREA DRILULUI, dar nu si prezentari sau ratari

in rest raman la parerea mea (buna sau rea, asta e), adica spor la cumparaturi

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mar Mai 09, 2017 2:59 pm

Bine spus. Hai ca m-am cam pierdul la postul de mai sus :lol: . Ai zis esenta ;) .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

prd.ionut92

Mesajde prd.ionut92 » Mar Mai 09, 2017 3:14 pm

Baieti... nu am apucat sa raspund la toate intrebarile pt ca eram la lucru( din pacate unii trb sa munceasca sa aiba bani de lansete si carlige:-)) ). Acum sa le luam pe rand.
Balta pe care merg des este populata cu caras si crap(media de 2-3 kg). Daca pescuiesc cu carlige mai mari trasaturile vin mai greu si sunt numai de ciortan. Vroiam sa gasesc un echilibru intre dimensiunea carligului si rateuri reduse pt. ambele specii. Nu sunt pescar profesionist sau de competitie sa am 0 rateuri.De fapt sunt un incepator care merge la pescuit in weekend de 2-3 ori pe luna. Imi place sa am un pescuit activ, nu ma intereseaza neaparat dimensiunea pestilor. De asta vreau sa imi iau o lanseta mai permisiva ca sa pot aduce pe saltea un nr mai mare de pesti cu carlige de 12-14... Deci... Se preteaza o lanseta Korum sau Tica in acete conditii?
Imi pare rau daca am suparat pe cineva. Nu asta era intentia...

O zi placuta!

Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk

ramadri

Mesajde ramadri » Mar Mai 09, 2017 4:34 pm

Nu ai supărat pe nimeni, stai liniștit. Noi te pistonam pentru ca in general problema ta are câteva soluții. Din moment ce răspunsurile tale par sa fi luat în calcul aceste soluții... Ne cam vine sa ne scarpinam in cap.
Sfatul meu: un carlig de 12 ar fi un compromis, capabil sa prindă ciortani dar si carasi la 500-600g.
Folosești cumva cârlige fără contra? Daca da, renunța la ele, o vreme.
Mai departe, forma cârligelor trebuie corelata cu tipul de momeala: cârlig pentru vierme, cârlig pentru pelete, cârlig pentru bobul de porumb.
Apoi bănuiesc/sper ca folosești mono nu textil, ca linie principala. Cred ca ai nevoie de elasticitatea oferita de mono.
Ai încercat vreodată method-ri elasticate? Ar putea fi o alta soluție (temporara) la problema ta.
Cred ca noi, consideram ca problema e încă departe de momentul in care sa zicem ca lanseta e de vina.
Este foarte posibil sa-ti oferim o idee de lanseta, tu o cumperi si in continuare sa ai probleme, pentru ca nu de acolo era buba.
Printr-un absurd daca acolo e buba, sfatul meu e sa-ti iei una parabolica (dar cu adevărat parabolica nu doar ca asa scrie pe ea). Insa e foarte posibil ca ce cauți tu sa se învârta mai degrabă pe la pragul de 700 decât la 400.
Hai sa vedem unde e buba, înainte sa dai mulți bani pe un bat

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

CISMAS

Mesajde CISMAS » Mar Mai 09, 2017 4:40 pm

pana acum nu ai suparat pe nimeni, abia acum ne jignesti trimitandu-ne la munca
e treaba fiecaruia cat si cand munceste, noi am incercat sa-ti dam sfaturi si sa-ti explicam ca nu din cauza lansetei ai ratari
eu unul la tema asta o sa ma alatur lui Tiby si nu o sa mai raspund, sant pline forumurile de sfaturi despre lansete dar cei interesati nu vor sa le rasfoiasca,
o zi buna!

prd.ionut92

Mesajde prd.ionut92 » Mar Mai 09, 2017 5:00 pm

@Ramadri- foarte bine punctat. In weekendul asta incerc sa ies la pescuit si sa testez... firul e monofilament Browning cenex. Carligele au contra dar nu am schimbat carligul in functie de momeala.

@Cismas- eu nu am trimis pe nimeni la munca. Eu cel putin sunt in situatia asta si cred ca majoritatea pescarilor " de weekend" ,asa ca mine, sunt in aceasta situatie.(asta exclude pensionarii:-))) )Pe forum majoritatea discuta de lansete de top care depasesc cu mult bugetul meu pt acest hobby. Nu consider ca ar trb sa te deranjeze postul meu de mai sus. Dar fiecare intelege ce vrea si percepe ce vrea ca doar de aia traim intr.o tara libera. Iti multumesc pt implicarea in acest topic.

O zi placuta sa aveti!

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mar Mai 09, 2017 7:01 pm

Carligele au contra dar nu am schimbat carligul in functie de momeala.
Adica ai mers cu carlig mic la momeala mare ?
Pe forum majoritatea discuta de lansete de top care depasesc cu mult bugetul meu pt acest hobby.
Ai perfecta dreptate. Daca analizezi "de ce" ai sa vezi ca primul pe lista este acel "nu scriu sa ma fac de ras cu .." intelegi tu.... De multe ori prefer sa aberez sau sa arunc momeli numai sa se mai vorbeasca si de lucruri omenesti gen mulinete de 100 euro, bete de 100 euro dar totusi nu ar fi frumos sa se vorbeasca de mulinete de 100 ron pt ca vrem sa evoluam. In gama ieftina si foarte ieftina cam toate sunt la fel...nu mai fac filosofia....Chiar acum cateva zile am "dezgropat" o mulineta Crap Expert cu care am pescuit acum ceva ani chiar cu capturi atat multe ca numar la peste mic si destul de imbracate la crap. Si merge bine si acum :D . Nu o pot recomanda ca "tare " pt ca nici nu este, nu va fi si vrem totusi sa evoluam atata la tehnica cat si la echipament.
Nu consider ca ar trb sa te deranjeze postul meu de mai sus.
Nu deranjeaza stai linistit. Te mai asteptam si cu altele. (sss fara "trb" :lol: )

Parerile despre echipamente sunt strist personale !

;)

prd.ionut92

Mesajde prd.ionut92 » Mar Mai 09, 2017 8:43 pm

Momeala mare nu folosesc. Adica am folosit pop-up si pelete gaurite de 8mm, porumb, viermusi si cv paste care le.am gasit gata preparate. Momeli mai mari de 8 mm nu folosesc.

ramadri

Mesajde ramadri » Mar Mai 09, 2017 9:33 pm

O peleta de 8 pe un ac de 14 sau chiar mai mic poate cauza ceva probleme de intepare (mai ales dacă lungimea firului de par nu este corespunzătoare).
Ai reținut cumva, atunci cand reușești să-i scoți, cum sunt înțepați crapii? In buza de jos sau...?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Înapoi la “Echipament si accesorii”