Bun... am fost in magazin si m-am uitat la fire azi. Destul de mult timp.
Am vazut Tubertini Gorilla... mai slab decat credeam. Se rupe foarte usor. Nu am gasit Toray BR.
Trabucco XPS feeder... nu l-am eliminat complet. Data viitoare o sa il incerc cred.
HALDORADO TEAM FEEDER LONG CAST destul de moale si rezistent la nod. Dar nu l-am luat totusi.
Trabucco XPS sinking plus, mult mai rigid comparativ cu varianta feeder. Daca pescuiesti pana in 50 de metri, cred ca l-as recomanda cu ochii inchisi.
Shimano technium numai la role mari. Invisitec mai rigid, l-am scos din calcul. Dar Technium vine la role de kilometrii pentru a merita. cel de 300m era prea scump stiind ca exista varianta cu 2.5km la vreo 160lei. Probabil daca nu imi place ce am luat acum, fac un efort si iau o rola d-asta sa ma tina cativa ani... daca nu imbatraneste prea repede.
Si am mai gasit ceva interesant... un fir Sufix xl strong... role de 600m, 0.23mm la 35 de ron. Mi se pare un pret incredibil.
Si... am luat pana la urma Colmicul AT70, 0.188mm/4.5kg. Sa vedem cum se comporta in aruncari. Acum ma gandesc daca nu cumva l-am luat prea subtire si sa nu fi mers pe varianta de 0.208mm. Prima oara o sa il incerc fara inaintas. Sa vad cum rezista. Apoi o sa il incerc cu un inaintas de 7-8m de textil. Acum sa vedem cum se comporta in teste. Sa vedem daca am gresit sau nu. Daca am gresit o sa ma gandesc la Trabucco XPS feeder sau Shimano Technium desi e mult fir pe rola sa zic asa, Sa gasesc si Toray BR undeva sa trag putin de el. Dupa ce ma stabilizez la fir... deschid topic cu multineta.