Fir Shimano Technium.

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Fir Shimano Technium.

Mesajde sorinhc » Mar Oct 23, 2018 3:41 pm

Salutare!

Ma intereseaza mai multe aspecte legate de acest fir/ aceste fire de la Shimano. Abia am facut 1 sau 2 partide cu un fir de genu (era pe mulineta achizitionata sh) dar am nevoie de un 0.185.

Dar intai sa lamurim ca sunt mai multe variante si anume:

* Shimano Technium (simplu fara alte indicative) care vine pe role mari de peste 600m de culoare inchisa ca in poza:
4.jpg
* Shimano Technium Invisitec care vine pe role de peste 1000 m (pe la noi) de culoarea asta:
1.jpg
* Shimano Technium Invisitec care vine pe role de 150 m si 300 m adica asta:
2.jpg
Cele doua de mai sus in unele magazine apare cu indicativul "new 2018".. prin altele cu "new" ......
* Shimano Technium Invisitec pe care pe eticheta nu scrie "Invisitec" si arata:
3.jpg
!! Daca am gresit/incurcat ceva mai sus va rog sa ma corectati !!!! Nu cunosc gama asta de fire dar vreau sa o lamurim pt mine cat si pt altii interesati.

Ce as vrea sa stiu / sa fiu lamurit:
1. Diametru este unul real? Adica 0,185 este 0,185 ?
2. Este acelasi fir (rola mare VS rola mica) ? Unii spun ca cel la role mici nu e acelasi fir. Nu e la fel de bun, rezistent ...... aspecte de genul asta. Pareri ?
3. Ce diferente sunt intre ele ? Tehnium / Tehnium Invisitec, modelele prezentate mai sus.
3. Recomandarea voastra care ar fi ?
4. Se "aude" ca unele role "plesnesc" chiar si la testul facut la rece cu mana. A patit cineva asta ?

Pe mine ma intereseaza cel de 150 m sau 300 m la rolele mici si neaparat 0.185 mm. Peste 0.20 mm am alte preferinte testate si in care am incredere.

Merci !

;)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

RobertC

Re: Fir Shimano Technium.

Mesajde RobertC » Mar Oct 23, 2018 6:37 pm

Eu am Invisitec new 2018 la rola de 2480m, diametru 0.205. Pare destul de rezistent, nu e foarte zgrunturos sau rigid, reusesc distante de bun simt. De rupt nu mi se pare ca se rupe greu, am avut o singura ruptura cu el cand am aruncat cu momitorul pe malul celalalt. :) In rest am scos crapi de 8kg cu el fara probleme (atat am reusit sa prind). Il recomand sa zic, desi e rentabil doar pt role mari cu care nu stiu daca ai ce face -> eu am folost sezonul asta aproximativ 600-700m din rola. Sper sa nu imbatraneasca prematur pt sezonul urmator. Diametrul desi nu l-am masurat, pare real.

PS daca faci nodul Albright pt inaintas cu un textil mai gros si strangi puternic de monofilament se rupe repejor... daca conteaza.

Solzescu

Mesajde Solzescu » Mar Oct 23, 2018 9:41 pm

Diametrul mi se pare cat de cat real, poate o idee mai gros decat e dat pe eticheta. Invisitec e mai sarmos, mai rezistent la abraziune si la nod (plangi sa rupi un 0.20 cu degetele), dar "se coace" mai repede. Eu prefer techniumul simplu(nu dau in agatatura) si pentru ca e mai matasos, si pentru ca se scufunda mai repede, si pentru ca are ceva mai multa elongatie decat invisitec. Daca nu iei role mari, eu m-as orienta spre alte fire la diametru mai mic...Gen Cralusso Match Sinking...

rostromer

Mesajde rostromer » Mie Noi 14, 2018 9:43 am

Shimano tehnium (cel gri inchis) de 0,205 are 0.23 real, in afara de asta e un fir foarte bun, foarte rezistent la abraziune si la nod Eu il iau in calcul atunci cand am nevoie de lungimi mai mari de 300m si nu pot folosi toray br. Imagine

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mie Noi 14, 2018 10:41 am

Multumim de info.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

Solzescu

Mesajde Solzescu » Mie Noi 14, 2018 2:55 pm

Bănuiam că e o idee mai gros...e gros și obrazul producătorilor, oricum.
Revenind la Technium (0.23), am avut o partidă de 8 ore în care l-am forțat un pic mai tare ca de obicei, cu cosulețe medii, bullet, de 40 de grame - aruncări la limita de rupere a lansetei/firului. A trebuit să arunc de 3 ori ultimii 10 metri, s-a încrețit rău de tot. Toray BR rezistă mai bine la genul ăsta de stres. E drept, nu știu exact când am pus firul în cauză pe tambur...Cu 4 sau 8 partide în urmă...
Mai am o dambla de testat - am luat un fir Daiwa de spinning, Prorex de 0.20. Rațiunea din spate e că firul, chiar dacă e de spinning, e tot sinking, dar e proiectat pentru lanseuri repetate. Teoretic, ar trebui să fie o idee mai nesimțit la stres. Dacă nu zic nimic de rezultatele testului, să știți că am trecut definitiv pe Toray BR...sau pe Tubertini Special English...sau Cralusso Match sinking...sau Dragon M&F...sau :lol: :lol: :lol:

rostromer

Mesajde rostromer » Mie Noi 14, 2018 9:23 pm

toray br e top. cel mai bun fir dintre cele folosite de mine si daca era la role mari nu mai foloseam altceva. tehniumul 0.205 la dunare folosit cu cosulete mari 180-220 gr are nevoie de doua 3 ori sa ii refac nodul cu montura si sa arunc primul metru. altfel rezista bine

rostromer

Mesajde rostromer » Mie Noi 14, 2018 9:24 pm

am masurat foarte multe fire de la toray cu micrometru electronic la job toate diametrele de Ultimate PA BR superstrong si niste rolevde excelent de pe acasa si toate sunt pe diametru real. la fel de real si claruso match sinking insa ... de departe cel mai prost fir ... aproape nepescuibil guru pulse

sorinhc

Mesajde sorinhc » Joi Noi 15, 2018 9:42 am

la fel de real si claruso match sinking insa ... de departe cel mai prost fir ...
aproape nepescuibil guru pulse Imagine
Nu prea se intelege bine. Deci, claruso match sinking e prost si Guru pulse e aproape nepescuibil? Sa o lamurim.

Solzescu

Mesajde Solzescu » Joi Noi 15, 2018 12:33 pm

Sunt sigur ca nepescuibilul e Guru Pulse :lol:

Înapoi la “Echipament si accesorii”