Lungimea tijei la method.

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Lungimea tijei la method.

Mesajde sorinhc » Mar Mar 26, 2019 8:25 pm

Salutare!

Voi cat de lunga lasati tija nethodului? 10, 15 sau 20 cm? Hai ca atasez o poza cu ce inteleg eu prin cm sa nu avem confuzii.
Imagine
Method-urile lui Dome au 20 cm iar multi pescari lasa 10cm. La Jancovici am vazut cam pe la 20 cm exact ca cel din poza (gramajul nu sunt sigur) dar si pe la 10 cm.

Deci care e lungimea optima?

Imagine

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

Costin Mirea

Re: Lungimea tijei la method.

Mesajde Costin Mirea » Mar Mar 26, 2019 8:41 pm

Daca nu ma insel, Jancovici zicea ca in teste a constatat ca lungimea optima ar fi de 8 cm. Cred ca am vazut asta chiar in emisiunea cu recordul la casting.
Costin Mirea

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mar Mar 26, 2019 8:44 pm

Cam pe la 14 cum e in poza ? Sau 8 cm de unde ince forfacul(la 8cm apare in poza)?

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

roby71

Mesajde roby71 » Mie Mar 27, 2019 7:38 am

Va salut, si methodul meu preferat are tija de 8 cm.

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mie Mar 27, 2019 11:37 am

Hai sa o spunem altfel, A sau B. Sa eliminam dubiile.
A sau B.jpg
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Costin Mirea

Mesajde Costin Mirea » Mie Mar 27, 2019 12:00 pm

Varianta A
Costin Mirea

Costin Mirea

Mesajde Costin Mirea » Mie Mar 27, 2019 12:11 pm

Un coleg de forum a postat articolul asta, in topicul cu aruncarea de peste 180 m a lui Jancovici:
https://www.feedermania.hu/single-post/ ... -c22918180
Daca ii dai cu translate, spune la un moment dat ca nu a vazut sensul utilizarii unei tije mai lungi de 8 cm. De altfel se cam vede si din poze cat e tija.
Costin Mirea

roby71

Mesajde roby71 » Mie Mar 27, 2019 12:25 pm

Si eu cred ca ajunge ca TIJA sa aiba 8 cm lungime, deci nici una din variante, adica C. :D

Costin Mirea

Mesajde Costin Mirea » Mie Mar 27, 2019 12:36 pm

Si pentru ca tije de la Avid Carp sau de la Korda nu se prea mai gasesc, puteti incerca Gardner Drop Out Lead Inserts. Sunt cu aproximativ 1 cm mai scurte dar merg foarte bine.
Costin Mirea

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mie Mar 27, 2019 2:12 pm

Eu le pun acea tija (ordinara sa zicem asa) la method-urile de 60 gr de la Preston pt ca altfel nu le folosesc adica nu ma intereseaza sa revin cu ele "ca noi". Pt greutatile mai mici e o optiune acele mansoane daca reusesti sa le gasesti :lol: pe undeva . Cu ele oricum nu cauti distanta (greutatea e mica si nu incarci bine lansetele).

Daca Jancovici zicea ca are 8 cm inseamna ca facea referire la masuratoarea A (b 13-14 cm). Oricum eu am vazut ca la "campionatul" de casting le avea mult mai lungi (ochiometric). Ramane in discutie, si eu le las cam la 8 cm (13-14 cm in ex B) pt ca nu vad de ce as adauga dor 2 cm fata de cum vine el original.

;)

Înapoi la “Echipament si accesorii”