Arpacasul.

Recomandari, sfaturi, trucuri si teste.

Moderator: sorinhc

Avatar utilizator
mircea13
Mesaje: 54
Membru din: Mie Mar 09, 2016 8:35 am

Re: Arpacasul.

Mesajde mircea13 » Dum Apr 17, 2016 6:23 pm

Bobul de grau este acoperit cu o coaja care il protejeaza ca sa nu se deterioreze germenele din bob.Coaja aceasta in contact cu apa se deterioreaza si permite sa intre apa in bob care porneste incoltirea bobului.si cresterea plantei de grau.In cazul arpacasului boabele de grau sunt decojite cu masini speciale.Romanii inca din vremuri imemorabile foloseau graul pentru hrana si ca sa poata fi mancat il bateau intr-o piua de lemn ca sa indeparteze coaja.Din acest grau pisat de face coliva pentru morti in care initial puneau miere de albine.La ora actuala se pune zahar si diverse mirodenii pentru gust si miros. In marile magazine alimentare se gaseste atat grau ne decorticat cat si grau decorticat numit arpacas. Arpacasul fierbe mai repede neavand coaja.
Cand se macina graul rezulta faina si taratea care de fapt este coaja graului.Faina poate fi de mai multe feluri:neagra,alba,intermediara si 3 zero.Cea neagra este integrala adica contine si taratea,ceaa alba este cernuta de tarate iar cea 3 zero are adaos de gluten.si nu are deloc tarate.In magazinele specializate pentru pescari se gaseste garu fiert in pungi vidate si unele cu diverse arome.Dechizi punga pe malul apei si poti folosi garul imediat fara nici o alta preparare.Poti sa ii adaugi coloranti si diverse arome daca vrei.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!


Înapoi la “Nade si momeli”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori