Momeli Artificiale.

Recomandari, sfaturi, trucuri si teste.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Momeli Artificiale.

Mesajde sorinhc » Joi Mar 05, 2015 1:35 pm

Salutare dependenti !

Vreau sa stiu daca folositi momeli artificiale. Aici vreau sa divizam in doua si anume momeli artificiale si momeli artificiale flotante.

Momeli artificiale ar fi cele de larva sau viermi (Berkley, Benzar, Carp Expert ....) care nu sunt flotante cu o "paleta" mare de arome :? . Aici nu am folosit asa ca va las pe voi sa scrieti daca merita sa le am in trusa sau nu? - ma refer la cele neflotante. Care ar fi cea mai buna alegere? In ce conditii? ......
Momeli artificiale flotante ca viermi si casteri (Drennan si altii) sau porumb (o "puzderie" de arome si fabricanti). Viermi/Casteri - eu le folosesc in combinatii cu viermisori vii pt a reusi sa ridic putin momeala de pe substrat. Porumbul de asemeni simplu sau in combinatie cu vierme. In unele momente cu rezultate bune in altele nici macar nu intentionez sa incerc :oops: .

Care este parerea voastra ? Hai sa mai activizam putin si partea de Nade si Momeli ! :oops:

;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

catalin232

Re: Momeli Artificiale.

Mesajde catalin232 » Joi Mar 05, 2015 4:08 pm

Larvele artificiale le folosesc in principal vara si mai ales in combinatie cu viermi, casteri sau rame. Mi se par geniale , de cele mai multe ori provoaca trasaturi acolo unde este o liniste de mormant :) . De departe, cele mai bune mi se par cele de la Berkley.

Cat despre viermi si casteri , este adevarat, sunt foarte buni a fi folositi in combinatii cu momelile vii , asa cum ai spus si tu , atunci cand vrei sa ridic de pe substrat, in maggot clip sau in diverse alte combinatii.
Ceea ce este cu adevarat important la acestea , este ca sunt geniale cand pleci in Delta de exemplu .. nu prea ai cum sa tii zile in sir viermii vii , pe unde mergi nu prea gasesti de cumparat si ai sa fii uimit ce poti face cu un vierme artificial in Delta ;) .

sorinhc

Mesajde sorinhc » Joi Mar 05, 2015 4:12 pm

Ceea ce este cu adevarat important la acestea , este ca sunt geniale cand pleci in Delta de exemplu .. nu prea ai cum sa tii zile in sir viermii vii , pe unde mergi nu prea gasesti de cumparat si ai sa fii uimit ce poti face cu un vierme artificial in Delta ;) .
Bun argument ! ;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

manaila florentin

Mesajde manaila florentin » Joi Mar 05, 2015 4:54 pm

am pescuit in delta acolo unde am copilarit cu rame de la berkley(alea care arata ca un rest de cuciuc) si am prins extraordinar de bine.le aveam prin bagaje si desi aveam viermi, rame, porumb...intra foarte repede rosioara mare si trebuia sa bag mereu momeala in carlig.am incercat pe ramele acelea artificiale si nu credeam cum se poate prinde cu ele.ramele de la berkley sunt impregnate cu un aditiv si sunt degradabile...nu poti pescui cu una la nesfarsit.

Înapoi la “Nade si momeli”