REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

ticairlandezu

Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder

Mesajde ticairlandezu » Vin Mai 01, 2015 9:51 am

Exact....daca nu ma insel asa ceva am vazut pe la englezi ;)
Practic poti face impletitura cat vrei de lunga...daca nu-i atasezi un vartej ;) ...sau atasezi vartejul inainte de impletitura ;) ....ca n-are nici pe dreaq ;)

florin oprea

Mesajde florin oprea » Vin Mai 01, 2015 10:01 am

Acum am inteles,am vrut sa fiu sigur ca aceasta montura este buna.multumesc Dl Tica

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Mai 06, 2015 8:40 am

Cismas, mai sus gasesti o poza cu montura Campionului Mondial ,Steve Ringer, este chiar montura lui pe care a folosit-o in Irlanda si a facut-o cadou la terminarea concursului lui Cristian Elena. Intrebare :
De ce crezi ca nu are vartej, alica, etc. pe struna :?: Oare el nu stie la ce foloseste un vartej!!!

CISMAS

Mesajde CISMAS » Mie Mai 06, 2015 9:13 am

haida de, oi sti eu si nu stiu altii.... :lol: :lol: :lol:
pai eu sant incepator si vreau sa invat, ce vroiam eu este ca la noi, la campionatul APS, adica la genunchiul (mai repede glezna)broastei prin comparatie, cand vine arbitrul cu "cartonasul galben" trebuie sa-mi spuna: ai calcat art. nr.XXX :lol: :lol: :lol: , aliniatul Y

apropo de acea montura, (nu regulamentar ci functional), de la cosulet in jos ar merge in loc de firul impletit, pe post de antitangle, o bucata de 20 - 30 cm. de fir fluorocarbon mai gros si rigid, continuat cu struna de 20 - 30 cm, prinsa fara ochet sau vartej ?

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Mai 06, 2015 9:29 am

Bine :lol: :lol: :lol:

Se numeste art. 17 alineat 12 ;) (din regulamentul FIPS original in limba engleza ;) )

Urmeaza art. 31 List of Sanctions:
a). ....
b). Disqualifications(red card) for the infringement of articles 12a, 14, 17,18,35, 38, 39.2 and 40, after a second warning for the infringement of articles 11,12c,13,16,19,20,22,23,24 and 26

Multumit :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Mai 06, 2015 9:38 am

...apropo de acea montura, (nu regulamentar ci functional), de la cosulet in jos ar merge in loc de firul impletit, pe post de antitangle, o bucata de 20 - 30 cm. de fir fluorocarbon mai gros si rigid, continuat cu struna de 20 - 30 cm, prinsa fara ochet sau vartej ?

Da, asa am rezolvat eu cu Zsolt problema "alica" de pe struna ;) ....am pus un fir gros de 35 floro, in ideea ca fiind mai gros, deci mai greu, va aseza mai bine forfacul de 0,12 pe substrat ;)

CISMAS

Mesajde CISMAS » Mie Mai 06, 2015 9:44 am

multumesc mult, deci rezolvate 2 in 1, adica asezatul pe substrat si incalceala, pot merge cu struna pana pe la 6 - 10cm si gata cu incalceala, ma bucur ca am inventat ...roata :lol: :lol: :lol:
poti pune un link cu acel regulament ? multumesc

admin
Site Admin

Mesajde admin » Mie Mai 06, 2015 12:00 pm

CISMAS

Mesajde CISMAS » Mie Mai 06, 2015 12:49 pm

ma las pagubas, tot nu am inteles, asa sant unii mai prostovani, dupa capul meu de formare tehnica, nu filozofica, acel articol 17 face referire la modul de masurare a celor 50 cm
pe acel desen, exista precizat un stop feeder ( si atat), fara de care acei 50cm nu ar putea fi masurati
o viata intreaga am explicat prin schite cate ceva o schita care explica ceva nu este un desen complet ci cuprinde strict elementele la care se refera textul sau ideea expusa
asa, redus la absurd, nici momeala nu e voie in carlig, ca nu e pe desen
deci ma repet, desenul se refera strict la modu de masurare a celor 50cm si la interzicerea trecerii forfagului prin cosulet

admin
Site Admin

Mesajde admin » Mie Mai 06, 2015 1:05 pm

Va rog atentie mai mare la desen. NU e masurat fata de feeder stop. Desenul arata clar distanta intre spatele cosuletului si carlig, nu altceva... e o linie intrerupta (cu rosu) acolo.

De asemenea, asa cum s-a mai specificat , alte intrebari au fost puse in timp si lamurite la competitiile internationale. Ca ele nu sunt prinse ad literam in regulament, este o discutie care trebuie facuta cu cei care fac regulamentul acolo, nu cu cei care il prezinta aici pe forum.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”