ma inscriu si eu
de ce august si septembrie sant libere ? nu-i destul de lunga iarna ?
sant prea putine 4 concursuri intr-un an
as propune si un concurs open, cu regulamentul oarecum mai liber de anul trecut, cu interzicerea momitoareor gen pescuit la crap ( doar cosulet si method ), la Corbu, in august sau septembrie
doua intrebari referitoare la regulament
in primul rand nada, nu se scrie nimic in regulament, se pot folosi micropeletele de 2 mm ? nu cred ca ar contrazice regulamentul, nu sant naturale, dar nici mixurile, nu sant (poate TTX-ul). multe nade contin pelete macinate
a doua intrebare, orezul , porumbul expandat ( CUKK ) si pufuletii ( evident intepati in carlig ) or fi naturali si buni de folosit ?
as mai avea o propunere, avansul pentru cele 4 (sau mai multe ) concursuri sa fie platit de la inceput, nu pentru a mari gradul de seriozitate ci pentru a sti organizatorii pe ce se bazeaza
Propunere desfasurare Campionat APS Feeder 2015 !
Moderator: sorinhc
Re: Propunere desfasurare Campionat APS Feeder 2015 !
Nea Cismas, fara pelete deloc daca sunt macinate inseamna ca este mix si este voie daca sunt presate inseasmna ca sunt pelete si nu e voie indiferent de marime, asa spune regulamentuo cips.
am intrebat de nada intrucat singura referire la ea in regulamentul postat de Alin este punctual 10, in care dupa ce se insira o serie de ingredient de pus in nada exista si un "etc. "
cu porumbul expandat Cukk, infipt in carlig cum ramane ?
regulamentul FIPS postat de Claudiu, contine doar reguli organizatorice, probabil aspectele tehnice legate de marimea carligului, lungimea strunei sant cuprinse intr-o anexa
de asemeni despre nada nu se spune decat despre cantitate, nu si despre continut
mai jos pun un fragment in regulamentul gasit pe Info Pescar...nimic in plus
" 17-Carlige, momeala, inteparea pestelui
- Numai un singur carlig se va folosi pentru pescuit
- Sunt admise numai carlige simple cu un singur brat. Sunt interzise carligele duble sau triple
- Sunt interzise linguritele, mustele artificiale
- Sunt interzise toate momelile din pesti vii sau morti sau din parti de pesti vii sau morti.
- Sunt interzise momelile din icre sau broscute
- Momeala nu trebuie framantata si fixata prin aglomerare sau lipire pe carlig, momeala trebuie neaparat intepata pe carlig!!! In acest scop: painea framantata, pasta, amestec de substante colante, pelete, boilies, bile de nada etc sunt strict interzise!
- Captura unui peste este valabila chiar daca agatarea s-a facut accidental din alta parte a corpului decat de gura
- Agatarea voluntara (harponare, agatat, grebla, hata) este strict interzisa si va fi imediat semnalizata de steward
- Folosirea de dispozitive de comunicare intre concurenti (walkie-talkie, radios etc) este strict interzisa in timpul mansei.
- Folosirea sonarelor este strict interzisa, inclusiv in antrenament!
- Orice peste capturat dar care este inca agatat la o linie apartinand altui pescar nu va fi puncat
- Monturile folosite vor fi de asa natura incat sa-i permita pestelui sa se elibereze de plumb in caz de rupere a firului. "
cu porumbul expandat Cukk, infipt in carlig cum ramane ?
regulamentul FIPS postat de Claudiu, contine doar reguli organizatorice, probabil aspectele tehnice legate de marimea carligului, lungimea strunei sant cuprinse intr-o anexa
de asemeni despre nada nu se spune decat despre cantitate, nu si despre continut
mai jos pun un fragment in regulamentul gasit pe Info Pescar...nimic in plus
" 17-Carlige, momeala, inteparea pestelui
- Numai un singur carlig se va folosi pentru pescuit
- Sunt admise numai carlige simple cu un singur brat. Sunt interzise carligele duble sau triple
- Sunt interzise linguritele, mustele artificiale
- Sunt interzise toate momelile din pesti vii sau morti sau din parti de pesti vii sau morti.
- Sunt interzise momelile din icre sau broscute
- Momeala nu trebuie framantata si fixata prin aglomerare sau lipire pe carlig, momeala trebuie neaparat intepata pe carlig!!! In acest scop: painea framantata, pasta, amestec de substante colante, pelete, boilies, bile de nada etc sunt strict interzise!
- Captura unui peste este valabila chiar daca agatarea s-a facut accidental din alta parte a corpului decat de gura
- Agatarea voluntara (harponare, agatat, grebla, hata) este strict interzisa si va fi imediat semnalizata de steward
- Folosirea de dispozitive de comunicare intre concurenti (walkie-talkie, radios etc) este strict interzisa in timpul mansei.
- Folosirea sonarelor este strict interzisa, inclusiv in antrenament!
- Orice peste capturat dar care este inca agatat la o linie apartinand altui pescar nu va fi puncat
- Monturile folosite vor fi de asa natura incat sa-i permita pestelui sa se elibereze de plumb in caz de rupere a firului. "
Nea Cismas ai aici regulamentul fips-cips de pescuit la feeder: viewtopic.php?f=3&t=121
am citit si recitit de multe ori regulamentul, nu am gasit nici un raspuns la intrebarile mele
probabil ca exista niste anexe tehnice
continui sa am nedumeriri:
- nu scrie nimic despre marimea carligului
- nu scrie nimic despre lungimea strunei
- nu scrie nimic despre momeli intepate sau atasate
- din exemple, din sintagma " animale " sa inteleg "vertebrate", in aceste exemple se interzic peste sau fragmente de peste, broaste sau fragmente de broaste,
deci intrebarea este: ramele, coropisnitele, scoicile, lacustele, etc, sant premise ?
- din regulament nu reiese ca, cosuletul trebuie sa fie liber pe toata lungimea firului, eu cred ca treaba asta trebuie aplicata acolo unde regulamentul baltii o cere
nu va suparati pe mine, as vrea ca totul sa fie clar inainte de inceperea campionatului
ma repet, am citit foarte bine regulamentul indicat mai sus
imi mentin propunerea achitarii avansului pentru toate concursurilor inaintea primului
si o ultima intrebare, cand incepe vzarea permiselor ?
sarbatori fericite, un an nou cu sanatate si bucurii !
si un campionat cu mult mai multi participant decat in2014, cel putin cati am fost la Greaca
probabil ca exista niste anexe tehnice
continui sa am nedumeriri:
- nu scrie nimic despre marimea carligului
- nu scrie nimic despre lungimea strunei
- nu scrie nimic despre momeli intepate sau atasate
- din exemple, din sintagma " animale " sa inteleg "vertebrate", in aceste exemple se interzic peste sau fragmente de peste, broaste sau fragmente de broaste,
deci intrebarea este: ramele, coropisnitele, scoicile, lacustele, etc, sant premise ?
- din regulament nu reiese ca, cosuletul trebuie sa fie liber pe toata lungimea firului, eu cred ca treaba asta trebuie aplicata acolo unde regulamentul baltii o cere
nu va suparati pe mine, as vrea ca totul sa fie clar inainte de inceperea campionatului
ma repet, am citit foarte bine regulamentul indicat mai sus
imi mentin propunerea achitarii avansului pentru toate concursurilor inaintea primului
si o ultima intrebare, cand incepe vzarea permiselor ?
sarbatori fericite, un an nou cu sanatate si bucurii !
si un campionat cu mult mai multi participant decat in2014, cel putin cati am fost la Greaca
Pai de permise sa speram ca prin februarie sa ne apucam, sa vedem cum e anu asta cu ANPA ca a trecut din nou la min.agriculturii.
- catalin232
Extras din regulamentul oficial:
a) The quantity of ground bait [this must be measured when ready to use (wet and
sieved) including earth, gravel, corn maize, wheat, hempseed, etc. and other
additives that are not toxic for the fauna and the water environment] is limited to
12 litres. The use of pellets, boiles or any other kind of agglomerated ground baits
is not allowed for hooking and ground baiting. F.I.P.S.e.d.’s Executive Committee
may modify said quantities, upon the proposal of the Technical Committee;
-14- The composition of ground baits and baits shall be of natural origin. It is forbidden to use
metal products. Artificial baits of whatever material (polystyrene, rubber, sponge, etc.)
such as fake maggots, silkworms, moths, bloodworms, earthworms, etc. are forbidden. It
is forbidden to fish with spoons, artificial flies, baits made by using living or dead fish (or
fishes’ parts), other animal species such as frogs or fish roe
-17- Only single hooks are allowed and the maximal span between the tip and the shank must
be 7 mm (n. 10).
Baits used on the hook shall not be mixed on the point, they shall be put onto the hook;
bread and paste (mixture of substances or baits such as the pellet, boiles, balls of ground
bait or pasted baits, etc.) are forbidden.
In the event of a breakage, the line fitting shall allow the fish to break free easily
from the feeder. The maximum feeder size is 5-cm diameter and 7-cm length.
Feeders must freely slide on the line or on the belaying-pin rack fixed on the line. It
is forbidden to put any stop or slower (e.g. silicon) between the feeder and the reel.
The line fitting could feature a shock-leader, so to avoid breakage when casting.
The “feeder method” angling technique is forbidden.
Concerning the end of the line, the minimum distance between the hook and the
feeder (hook-length) is 50 cm. Such distance shall be measured between the lower
edge of the feeder and the hook.
Adresa de la care se poate da jos PDF-ul cu reguline este :
http://www.fips-ed.com/regolamenti2014/ ... EN_def.pdf
a) The quantity of ground bait [this must be measured when ready to use (wet and
sieved) including earth, gravel, corn maize, wheat, hempseed, etc. and other
additives that are not toxic for the fauna and the water environment] is limited to
12 litres. The use of pellets, boiles or any other kind of agglomerated ground baits
is not allowed for hooking and ground baiting. F.I.P.S.e.d.’s Executive Committee
may modify said quantities, upon the proposal of the Technical Committee;
-14- The composition of ground baits and baits shall be of natural origin. It is forbidden to use
metal products. Artificial baits of whatever material (polystyrene, rubber, sponge, etc.)
such as fake maggots, silkworms, moths, bloodworms, earthworms, etc. are forbidden. It
is forbidden to fish with spoons, artificial flies, baits made by using living or dead fish (or
fishes’ parts), other animal species such as frogs or fish roe
-17- Only single hooks are allowed and the maximal span between the tip and the shank must
be 7 mm (n. 10).
Baits used on the hook shall not be mixed on the point, they shall be put onto the hook;
bread and paste (mixture of substances or baits such as the pellet, boiles, balls of ground
bait or pasted baits, etc.) are forbidden.
In the event of a breakage, the line fitting shall allow the fish to break free easily
from the feeder. The maximum feeder size is 5-cm diameter and 7-cm length.
Feeders must freely slide on the line or on the belaying-pin rack fixed on the line. It
is forbidden to put any stop or slower (e.g. silicon) between the feeder and the reel.
The line fitting could feature a shock-leader, so to avoid breakage when casting.
The “feeder method” angling technique is forbidden.
Concerning the end of the line, the minimum distance between the hook and the
feeder (hook-length) is 50 cm. Such distance shall be measured between the lower
edge of the feeder and the hook.
Adresa de la care se poate da jos PDF-ul cu reguline este :
http://www.fips-ed.com/regolamenti2014/ ... EN_def.pdf
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
multumesc Catalin, m-am lamurit doar partial, la unele intrebari tot nu am raspuns
se va pescui strict dupa regulamentul asta ? ( l-am mai citit cu cateva luni in urma )
in cazul asta eu nu ma mai inscriu, eu nu-mi voi cumpara niciodata un alt juvelnic, pe asta pe care il am ( un DRENNAN ) l-am cumparat special pentru concursuri
in partidele de placere nu folosesc juvelnic, nu am ce sa fac cu pestele
daca pescuiesc la rapitor si eventual vreau un peste, il tin pe agrafa
se va pescui strict dupa regulamentul asta ? ( l-am mai citit cu cateva luni in urma )
in cazul asta eu nu ma mai inscriu, eu nu-mi voi cumpara niciodata un alt juvelnic, pe asta pe care il am ( un DRENNAN ) l-am cumparat special pentru concursuri
in partidele de placere nu folosesc juvelnic, nu am ce sa fac cu pestele
daca pescuiesc la rapitor si eventual vreau un peste, il tin pe agrafa
- sirbu mihai
Nu cred ca trebuie sa va faceți probleme din cauza juvelnicului. Dacă aveți unul de cel puțin 2,5 m cred ca va fi ok. Sunt putini cei care au juvelnice peste 3,5 m lungime. Cătălin, am dreptate ?
Exact, oamenii tind sa ia lucrurile pre in serios in unele cazuri si in altele nu mai stiu cum sa faca sa ocoleasca un regulament .
O sa revin cu un regulament mai concis, mai compact, nu mai mult de o pagina....
Exact, oamenii tind sa ia lucrurile pre in serios in unele cazuri si in altele nu mai stiu cum sa faca sa ocoleasca un regulament .
O sa revin cu un regulament mai concis, mai compact, nu mai mult de o pagina....
CS APS
Mai fratilor nu stiu de ce faceti din tantar armasar???? cred ca eu sunt organizatorul si am pus deaja un rehulament in format redus dupa cel fips-cips.chiar e nevoie sal repet???credeti ce se simte nevoia unui alt organizator? cu un alt regulament? daca da spunetimi si nu ma mai ocup de nimic. iata regulamentul dupacare se va desfasura campionatul;APS:
Regulament concurs
1. Concurentul pescuieste cu o singura lanseta, specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur carlig. Pe suport poate avea pregatite lansetele de rezerva cu un singur carlig fixat de lanseta.
2. Este obligatoriu pescuitul numai cu momitor tip cosulet (max. 50 x 70 mm), care trebuie sa culiseze liber pe toata lungimea liniei principale fiind stopate doar de vartejul ce permite atasarea strunei si a carligului, iar distanta de la baza cosuletului la carlig sa fie de minim 50 cm. Este interzisa folosirea oricarei forme de blocare a cosuletului pe linia principala (noduri opritoare, opritoare din silicon, etc.)
3. Lungimea maxima admisa a lansetelor este de maxim 4.50 m (15 ft).
4. Este permisa folosirea unui singur carlig,max.nr.10. Este interzisa folosirea carligelor duble sau triple.
5. Momelile folosite in carlig sunt numai naturale(rame viermi,larve,seminte,expandate din seminte,viermi uscati) nu pot fi atasate ci trebuiesc intepate în carlig. Momeli precum: paine, pasta, pelete, boilies, bilute de nada, sau momeli pasta, etc. sunt strict interzise.La fel si pentru imitatiile siliconice pentru viermi,rame ,seminte
6. Durata unei manse de pescuit este de 6 ore. In situatia unei intreruperi fortate (fulgere, furtuni puternice, etc) juriul poate valida mansa numai daca aceasta a durat cel putin 2 ore.
7. Concurentul poate folosi numai momeli de origine naturala.
8. Capturile agatate în mod regulamentar, care depasesc vizibil în timpul drilului limitele laterale ale standului propriu si deranjeaza vizibil concurentul vecin ( agata linia vecinului ), se elibereaza imediat.
9. Numerotarea se va face de la stanga spre dreapta, în cazul apelor statatoare.
10. Cantitatea totala de nada umectata, sitata si nepresata, incluzând aditivii si celelalte componente (pamânt, argila, pietris porumb, orz, ovaz, secara, seminte de canepa, etc.) dar fara nada vie este limitata la maximum 15 litri/mansa .
11. Cantitatea totala de nada vie inclusiv momeala pentru cârlig este de 2,5 litri nepresata pentru o mansa, din care maximum 0,5 litri de fuilles sau/si larva de chironomide (libelula).(masurile oficiale sunt obligatorii)
12. Cantitatea de nada si momeala vie ce depaseste prevederile de mai sus va fi înlaturata si scoasa în afara standului de catre arbitru.
13. Este obligatoriu folosirea unui juvelnic de minim 3 mt.
14. Nadirea se face numai cu cosuletul, prastia fiind interzisa.
15.Puncteaza toti pesti prinsi.
La prima incalcare al unuia sau a mai multor puncte din regulament se da un avertisment concurentului din partea arbitrului/organizatorului (in asa fel incit sa auda si ceilalti concurenti) !
La al doilea avertisment conurentul va fi eliminat din concurs fara a avea dreptul sa puncteze cu pestii capturati pina in momentul eliminarii !
Cred ca e destul de clar pentru toata lumea.
Regulament concurs
1. Concurentul pescuieste cu o singura lanseta, specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur carlig. Pe suport poate avea pregatite lansetele de rezerva cu un singur carlig fixat de lanseta.
2. Este obligatoriu pescuitul numai cu momitor tip cosulet (max. 50 x 70 mm), care trebuie sa culiseze liber pe toata lungimea liniei principale fiind stopate doar de vartejul ce permite atasarea strunei si a carligului, iar distanta de la baza cosuletului la carlig sa fie de minim 50 cm. Este interzisa folosirea oricarei forme de blocare a cosuletului pe linia principala (noduri opritoare, opritoare din silicon, etc.)
3. Lungimea maxima admisa a lansetelor este de maxim 4.50 m (15 ft).
4. Este permisa folosirea unui singur carlig,max.nr.10. Este interzisa folosirea carligelor duble sau triple.
5. Momelile folosite in carlig sunt numai naturale(rame viermi,larve,seminte,expandate din seminte,viermi uscati) nu pot fi atasate ci trebuiesc intepate în carlig. Momeli precum: paine, pasta, pelete, boilies, bilute de nada, sau momeli pasta, etc. sunt strict interzise.La fel si pentru imitatiile siliconice pentru viermi,rame ,seminte
6. Durata unei manse de pescuit este de 6 ore. In situatia unei intreruperi fortate (fulgere, furtuni puternice, etc) juriul poate valida mansa numai daca aceasta a durat cel putin 2 ore.
7. Concurentul poate folosi numai momeli de origine naturala.
8. Capturile agatate în mod regulamentar, care depasesc vizibil în timpul drilului limitele laterale ale standului propriu si deranjeaza vizibil concurentul vecin ( agata linia vecinului ), se elibereaza imediat.
9. Numerotarea se va face de la stanga spre dreapta, în cazul apelor statatoare.
10. Cantitatea totala de nada umectata, sitata si nepresata, incluzând aditivii si celelalte componente (pamânt, argila, pietris porumb, orz, ovaz, secara, seminte de canepa, etc.) dar fara nada vie este limitata la maximum 15 litri/mansa .
11. Cantitatea totala de nada vie inclusiv momeala pentru cârlig este de 2,5 litri nepresata pentru o mansa, din care maximum 0,5 litri de fuilles sau/si larva de chironomide (libelula).(masurile oficiale sunt obligatorii)
12. Cantitatea de nada si momeala vie ce depaseste prevederile de mai sus va fi înlaturata si scoasa în afara standului de catre arbitru.
13. Este obligatoriu folosirea unui juvelnic de minim 3 mt.
14. Nadirea se face numai cu cosuletul, prastia fiind interzisa.
15.Puncteaza toti pesti prinsi.
La prima incalcare al unuia sau a mai multor puncte din regulament se da un avertisment concurentului din partea arbitrului/organizatorului (in asa fel incit sa auda si ceilalti concurenti) !
La al doilea avertisment conurentul va fi eliminat din concurs fara a avea dreptul sa puncteze cu pestii capturati pina in momentul eliminarii !
Cred ca e destul de clar pentru toata lumea.
Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”