Multumesc de sugestie dar nu e pentru mine. Din ce inteleg eu acolo , bucla respectiva o faci pe firul principal si eu chiar tin la firele mele pentru ca sunt de calitate, nu sunt chiar cele mai ieftine si prefer sa le folosesc cel putin 1 sezon in integralitatea lor.
Decat sa te chinui asa, cum spui tu, intr-o competitie, faci un nod solid pe linia principala, de care lasi 5 centimetri liberi sa faci o bucla destul de mare, cam cat un deget, pe care o bagi pe clips.
In caz de nevoie declipsezi usor, bagand degetul in bucla, iar dupa drill bucla ramane, putand sa o bagi la loc in clips fara sa derulezi din nou firul, si fara sa afectezi pe cel de deasupra ei, si iti vezi de treaba mai departe.
Oricum respectele mele pentru tine, domnul Catalin, esti un pescar si un baiat inteligent. Te apreciez.
Desi ce am descris eu pare "extrem" de complicat si migalos, in practica, totul se rezolva instant , devine act reflex aproape ....
Perioada de sondare: Alegere distanta-> Clipsare -> Lansare -> Marcare fir
Perioada pescuit: Lansare -> Stop cu mana -> Drill-> si dupa un timp, cand se sterge -> Lansare -> Stop -> Lanseta pusa pe suport si RE-marcat firul