(...preluat de pe site-ul federatiei, adaptat si updatat pe ici colo)
REGULAMENTUL OFICIAL F.I.P.S.e.d. AL CONCURSURILOR INTERNATIONALE PE NATIUNi ’’PESCUIT LA FEEDER’’
1).Probele internationale oficiale vor fi organIzate de catre Federatiile Nationale afiliate la CIPS. Federatia organizatoare va fi oficial raspunzatoare de proba respectiva.
2).Vor putea participa numai aderentii la o Federatie Nationala afiliata la CIPS care are platita la zi cotizatia sa, sau Cluburile sportive aderente la acea federatie; ele vor trebui sa fie desemnate de catre propria federatie; pescarii care fac parte din cluburi sau din federatiile nationale va trebui sa aiba nationalitatea federatiei respective.
Un concurent care a participat deja la un Campionat Mondial pe Natiuni sau la o intalnire internationala sub steagul unei Natiuni nu va putea participa sub steagul altei Natiuni.
Concurentii sunt obligati sa fie in masura sa isi justifice in orice moment nationalitatea fie printr-un act de identitate, fie prin pasaport, fie printr-un certificat de nationalitate. In caz contrar concurentii trebuie sa se afle in posesia unui certificat de nationalitate si sa locuiasca in aceeasi tara cu natiunea participanta ; aceste acte justificative vor trebui prezentate la prima sau la a doua intilnire a capitanilor.
Pentru campionatele mondiale pe natiuni si pentru campionatele europene, vor fi admise numai echipele Federatiilor Nationale.
Pentru a pretinde organizarea campionatelor, o natiune va avea obligatia de a fi participat cel putin odata in ultimii trei anila un campionat ca acela pe care urmeaza sa-l organizeze.
Un proiect de program trebuie obligatoriu transmis secretarului FIPSed pana la sfarsitul lunii noiembrie din anul precedent
Cu exceptia Campionatelor Mondiale de Pescuit, F.I.P.S.e.d. poate prelua sarcina de clasificare si mentinere a palmaresului tuturor campionatelor; pentru aceasta, natiunea organizatoare va asigura sejur complet persoanei care-si asuma aceasta sarcina (cazare, masa, gala de inchidere) incepand din ziua precedenta inceperii competitiei inclusiv o zi dupa incheierea acesteia;FIPSed va suporta cheltuielile de deplasare.
Pentru campionatele organizate de FIPSed natiunea organizatoare va asigura sejur complet pentru doi membri ai Comitetului Executiv FIPSed (cazare, masa, gala de inchidere) incepand din ziua precedenta inceperii competitiei inclusiv o zi dupa incheierea acesteia;
Organizarea unui campionat nu poate fi acordata unei natiuni daca aceasta nu se obliga sa asigure eliberarea pestelui viu in apa dupa ce acesta a fost cantarit si inregistrat. (este interzisa uciderea pestelui);
Natiunea organizatoare a unui campionat mondial sau zonal se va angaja sa achizitioneze trofeele finantate de FIPSed ; natiunea va trebui sa prevada 3 trei trofee pentru intrecerile pe echipe si 3 trei trofee pentru probele individuale. Cuantumul maxim rambursat de catre FIPSed va fi de 300 euro pentru cele 6 trofee. Trofeele vor trebui montate pe o placheta pe care va fi gravat ‘‘FIPSed’’ sau logoul apoi locul si data campionatului. Va fi eliberata o factura pentru a fi justificate costurile trofeelor.Daca aceste dispozitii(placa sau logoul si factura)nu sunt respectate FIPSed nu va deconta cheltuielile. FIPSed va oferi suplimentar medaliile.
Programele si invitatiile privind toate campionatele trebuie sa fie adresate numai natiunilor aderente la FIPSed.(nu trebuie sa existe invitatii adresate cluburilor sau persoanelor individuale).
3).Fiecare Natiune care a aderat la CIPS va putea prezenta o singura echipa ; echipa va fi compusa din5(cinci) pescari ;este admis un inlocuitor care va fi desemnat inainte de prima extragere la sorti.
Niciun concurent nu va fi admis in nume propriu(individual).
In cazul ranirii pe parcursul competitiei, titularul va putea sa cedeze locul sau inlocuitorului desemnat pe foaia de participare ; aceasta schimbare, cu posibilitatea substituirii de material, va trebui sa fie autorizata de catre unul dintre membrii juriului ;
4). Probele se vor disputa pe fluvii, riuri, ,canale sau intinderi de apa ;va trebui sa fie posibil pescuitul pe toata suprafata apei de concurs ;adincimea apei va trebui, pe cit posibil,sa fie uniforma pe tot traseul si sa aiba minim 1,5 metri; largimea minima a cursului de apa va fi de 40 metri
5).Traseul(pista) selectionat(a) va trebui , pe cit posibil , sa fie drept si sa prezinte conditii egale de pescuit pentru toti concurentii ; Traseul(pista) selectionat va trebui , pe cit posibil, sa asigure dispunerea concurentilor in linie si sa evite , in masura in care este posibil, intreruperile cauzate de linii electrice, poduri , etc…Traseul(pista) nu trebuie sa prezinte niciun fel de pericol pentru concurenti sau spectatori ;
Locatia susceptibila de a fi selectionata pentru un campionat va fi vizitata de catre unul sau mai multi membri ai comisiei tehnice sau un delegat competent desemnat de FIPSed in aceeasi perioada a anului prevazuta pentru organizarea competitiei ; concluzia trasa in urma acestei vizite va fi prezentata , pentru decizie, Comitetului Director al FIPSed , care va transmite la CIPS pentru informare.Acordul definitiv sau refuzul FIPSed va fi anuntat da catre aceasta natiunii candidate.
F.I.P.S.e.d va prelua in sarcina sa calatoria (avion, tren sau masina)si va asigura atit deplasarile la aeroport sau la gara cit si sejurul(hotel si repausul;
In ceea ce priveste asigurarea sejurului, Natiunile au doua optiuni:
1- Sa aleaga sejurul propus de Natiunea organizatoare (optional).
In acest caz conditiile trebuie sa fie prezentate foarte clar:
- pret pe o zi, pe persoana, in functie de numarul de persoane care impart o camera indiferent de perioada (nu se poate impune sejurul complet)
- pretul pentru participare la dineul de inchidere
Termenii privind sejurul trebuie sa fie aprobati de comisia tehnica FIPSed.
2- Sa se descurce singuri.
In acest caz Natiunile participante au obligatia sa comunice in scris natiunii organizatoare aceasta alegere, pana in momentul completarii fisei de participare.
In oricare dintre cele doua situatii taxa de inscriere este de 1200 euro si include 9 locuri la dineul de gala si 6 permise de pescuit valabile pentru antrenament si pentru toata perioada competitiei, asigurare, medalii, trofee, suveniruri,etc..
Indiferent de modul in care se desfasoara dineul de gala, cu servire la mese sau bufet, natiunilor participante li se vor rezerva un numar de locuri in conformitate cu platile efectuate.
Daca pana la termenul indicat de organizatori natiunile nu comunica detaliile privind necesitatile de cazare , acestea trebuie sa-si asigure singure cazarea si trebuie sa plateasca1200 € organizatorilor.
Orice natiune care a completat formularul de inscriere, angajand in acest mod participarea la Campionat, trebuie sa plateasca Natiunii organizatoare, chiar daca ulterior nu va participa, o taxa de angajament de 1200 Euro.Natiunile care nu vor respecta aceasta regula vor fi excluse de la participarea la alte campionate sau organizarea acestora.
Natiunile sunt obligate sa comunice in mod imperativ data lor de sosire natiunii organizatoare, cu doua saptamani inainte de prima zi de antrenament. Oricare natiune participanta care absenteaza (care nu au ajuns la timp) pentru antrenamentul de joi va fi considerata ca ABANDON si nu va putea participa la campionat.
Natiunile organizatoare vor trebui sa prevada in programul lor o lista cu hoteluri, case de oaspeti, pensiuni si campinguri intr-un raion cu raza de 20 km fata de locul de defasurare.
Pe fisele de inscriere ale natiunilor organizatorii vor trebui sa ceara sa se precizeze numarul de telefon al unui delegat sau al unui capitan. Pe programe vor trebui sa figureze adresele si numerele de telefon ale serviciilor de urgenta (politie, jandarmerie,pompieri, securitate, spitale etc. )
Campionatul se va desfasura in noiembrie sau decembrie.
6).Pentru probe, concurentii trebuie sa dispuna de un loc de pescuit (stand) cu largime de minimum 15 m si maximum 30 metri ;largime standurilor va fi fixata cu acordul comisiei tehnice.Standurile pescarilor vor fi separate de o zona neutra , la stinga si la dreapta de maximum 1 metru(poate fi redusa sau chiar suprimata).
Amplasamentul concurentilor va trebui sa fie materializat separat de spectator, in scopul indepartarii de acestia ; pentru aceasta s-ar putea ridica o inprejmuire sau intinde niste corzi la o distanta adecvata fata de bancile spectatorilor (o distanta de 10m ar fi rezonabila) ; deasemanea, ar fi de dorit sa existe un culoar destinat oficialilor, intre pescari si spectatori. Niciun material de pescuit nu trebuie sa incurce circulatia pe acest culoar.
Capitanul sau capitanii de echipa, maximum 2 de fiecare natiune, poate(pot)intra in amplasamentul pescarilor echipei proprii (stand). Este permisa prezenta unui singur capitan in interiorul standului.
Organizatorul terbuie sa personalizeze fiecare stand de pescuit cu un panou pe care vor figura numele, nationalitatea concurentului precum si numarul de capturi actualizat tot timpul.
7).Reuniunea capitanilor
Este de dorit prezenta comisarului general la intilnirea capitanilor ;
In cazul absentei unui capitan sau a unui delegat al unei natiuni, Presedintele FIPSed sau reprezentantul desemnat de F.I.P.S.e.d va efectua tragerea la sorti
Prima reuniune – miercuri dupa-amiaza.
Pe timpul primei reuniuni va fi constituit un juriu international in conformitate cu art.28 al prezentului regulament ; dupa aceasta vor fi efectuate urmatoarele operatiuni :
Apelul Natiunilor ;
Tragerea la sorti a natiunilor in ordine alfabetica pentru a determina ordinea de tragere la sorti a primei manse ;
Informatii diverse asupra desfasurarii campionatului.
A II-a reuniune – joi dupa amiaza sau in ajunul primei manse
Tragerea la sorti pentru atribuirea cite unui sector (A,B,C,D sau E) fiecaruia dintre pescarii din componenta unei echipe.
A III-a reuniune – vineri dimineata
Tragerea la sorti pentru atribuirea standurilor pescarilor in cadrul sectoarelor.
A IV-a reuniune - vineri dupa amiaza
Comunicarea rezultatelor primei manse;
Discutii cu privire la derularea primei manse;
Tragerea la sorti pentru atribuirea cite unui sector (A,B,C,D sau E) fiecaruia dintre pescarii din componenta unei echipe, pentru mansa a II-a..
A V-a reuniune – simbata dimineata
Tragerea la sorti pentru atribuirea standurilor pescarilor in cadrul sectoarelor.
A VI-a reuniune – simbata dupa amiaza
Comunicarea rezultatelor celei de a II-a manse;
Discutii cu privire la derularea celei de a II-a manse;
Tragerea la sorti pentru atribuirea cite unui sector (A,B,C,D sau E) fiecaruia dintre pescarii din componenta unei echipe, pentru mansa aIII-a..
A VII-a reuniune –duminica dimineata
Tragerea la sorti pentru atribuirea standurilor pescarilor in cadrul sectoarelor.
TRAGEREA LA SORTI
8).Tragerea la sorti a fiecarei manse trebuie efectuata sub controlul organizatorului, cu cel putin 90 minute inaintea inceperii concursului, in prezenta capitanilor sau a delegatilor fiecarei echipe si a reprezentantilor F.I.P.S.e.d.
Pentru cel trei manse, atribuirea sectoarelor celor 5 pescari se face prin tragere la sorti.
Atribuirea locurilor pentru cele trei manse se va face urmind o grila de tragere sau alegere automata stabilita in avans.Aceasta grila e conceputa astfel incit sa repartizeze fiecare pescar al unei echipe in fiecare dintre cele 5 sectoare ;
Tragerea la sorti, care urmareste intotdeauna o ordine stabilita la prima reuniune a capitanilor, va permite cunoasterea automata, pentru prima mansa, a locului fiecarui pescar in cele 5 sectoare si definirea , dupa tragerea la sorti a sectoarelor, locul fiecarui pescar pentru a II-a si a III_a mansa ; Grilele sunt concepute pentru a face fata oricarui numar de natiuni participante.
9). Pe fluvii, riuri si canale, standul nr.1 trebuie sa fie situat in aval ; pe intinderile de apa (lac,etc…, standul nr.1 va fi situat la stinga privind catre apa, iar numerotarea se va face de la stinga la dreapta).
10). Ecusoanele capitanilor trebuie sa fie de culoare verde (pentru fiecare capitan vor fi prevazute intotdeauna 2 ecusoane) si cele ale rezervelor, rosii. Ecusoanele de sector vor fi fie de alte culori decit verde si rosu, fie de o culoare neutra cu marcaje de culoare diferita pentru fiecare sector.
DISPOZITII GENERALE
11).Fiecare concurent va dispune de 60 minute pentru a se pregati.Inca de la sosirea lor pe traseu(pista), pescarii se vor echipa cu ecusoanele (tricouri, salopete personalizate) daca trebuie in mod imperativ sa intre si sa-si depoziteze materialul in sectoarele atribuite lor prin tragere la sorti.(dispozitii valabile si pentru persoanele care ajuta la transportul materialelor).Nu va putea fi efectuata nicio pregatire de material inainte de semnalul de intrare a pescarilor in standuri. Pe timpul pregatirilor, pescarii nu trebuie sa primeasca niciun fel de ajutor.Orice material va putea fi dat pescarilor pina la semnalul de nadire prin intermediul controlorului (arbitrului) individual.Dupa semnalul de nadire , este interzisa furnizarea oricarui material pescarilor, cu exceptia elementelor de bete de pescuit rupte care vor putea fi inlocuite prin intermediul controlorului (arbitrului) individual.
Nadele si momelile pot fi aduse pescarilor pe timpul pregatirilor dar trebuie puse la dispozitia ‘‘comisarilor-controlori’’pe timpul orei care precede debutul mansei.Dupa controlul nadelor si momelilor, pescarilor li se va interzice sa primeasca din nou nade si momeli.Pina la semnalul de intrare in standuri, momelile si nadele pot fi pregatite de pescar sau o terta persoana in exteriorul standului ; dupa semnalul de intrare in standuri si pina la control aceasta pregatire s-ar putea continua fie in exteriorul standului de catre o terta persoana fie in interiorul acestuia de catre pescar.
b. In absenta controlului acestor momeli si nade , pescarul nu va fi autorizat sa pescuiasca.
Concurentii ar putea sa soseasca direct pe traseul de pescuit cu mijloace proprii.
-12- Va exista un arbitru per concurent si un arbitru general pe sector. Arbitrii individuali si generali trebuie sa cunoasca perfect regulamentul de concurs.
Arbitrul general (ajutat in masura in care este posibil de un membru al Comitetului director F.I.P.S.e.d.)trebuie sa controleze urmatoarele :
a- cantitatile de nada (nadele combinate in intregime vor fi masurate , pregatite(inmuiate si cernute )si contin pamint, prundis,porumb,griu, cinepa, etc sau orice aditiv netoxic pentru fauna si mediul acvatic) sunt fixate la 12 litri.Comitetul director al F.I.P.S.e.d, cu avizul comisiei tehnice, ar putea eventual sa modifice aceste cantitati ; pescarul va avea obligatia de a prezenta la control cantitatile de momeli si nade prevazute in program . Daca acestea nu corespund, pescarul va primi un avertisment – (art. 31 a) ; lista cu pescarii prinsi in flagrant va fi comunicata la reuniunea capitanilor ;daca infractiunea se repeta in a II-a si a III-a mansa sau la campionatul urmator, pescarul va fi descalificat pentru recidiva(art. 31 b ). Momelile destinate nadirii si pentru cirlig trebuie prezentate in « cutii de masura » ; oricare alta prezentare a momelilor la control va fi penalizata si nada confiscata (penalizare 1 punct in clasamentul pe sector).
b- nadele trebuie prezentate la control in galeti gradate iar momelile in cutii ‘‘masura oficiala’’. Concurentii trebuie sa fie echipati obligatoriu cu propriile lor galeti si cutii ‘‘masura oficiala’’.Pescarul care nu are cutii ‘‘masura oficiala’’ va fi penalizat cu 1 punct in clasamentul pe sector (exemplu :pescarul fara cutii ‘‘masura oficiala’’, clasat al V-lea va avea 6 puncte in loc de 5 ; pescarul clasat al VI-lea va marca intotdeauna 6 puncte.)
Este permisa utilizarea sprayului ;
Cutiile trebuie prezentate inchise fara niciun fel de aditiv de pastrare(exemplu : pentru mentinerea in pozitie inchisa a capacului este interzisa folosirea adezivului).
c- Recuperarea dupa control a eventualului surplus de momeli si nade.
Arbitrul individual trebuie sa :
a- Controleze juvelnicele ;
b- Controleze pestele pescarului sau ;
c- Verifice si sa noteze fiecare captura ;
d- La sfirsitul probei, el va continua sa vegheze capturile pescarului sau si va interzice accesul in standul de pescuit oricarei persoane neautorizate, pina la trecerea echipei de cintarire ; el va semna apoi , ca si pescarul sau, documentul care indica rezultatul cintaririi.
-13- Concurentii trebuie sa respecte intotdeauna dimensiunile legale ale pestilor (reglementare nationala); aceste dimensiuni le vor fi comunicate dupa prima reuniune a capitanilor(este obligatia acestora din urma de a-si informa pescarii). Juvelnicul trebuie sa aiba fie un diametru de minimum 40 cm pentru cele circulare fie o diagonala de minimum 50 cm pentru cele rectangulare si o lungime minima de 4 metri ; niciun alt mijloc de pastrare a capturilor nu va fi admis ; Concurentii trebuie sa fie echipati cu juvelnice proprii in afara cazului in care acestea vor fi furnizate de Federatiile organizatoare ; concurentii care vor prezenta pesti raniti la cintar vor fi sanctionati ;
-14- Compozitia nadelor si a momelilor trebuie sa fie de origine naturala. Produsele de origine metalica sunt interzise. Momelile artificiale , oricare ar fi materialul din care sunt facute (polistiren, cauciuc, burete,etc) cum ar fi viermii,larvele , viermii de carne, viermii de pamint, etc. sunt interzise. La finalul antrenamentelor si manselor, resturile de nada si de momeala nu trebuie aruncate in apa.
-15- Competitia se va desfasura in trei - DOUA manse a cite 5 ore ( orar recomandabil intre orele 9.oo – 14.00) ; in cazul intreruperii fortate ( de ex. furtuna), mansa va fi validata daca a durat minimum 2 ore.
-16- Fiecare concurent trebuie sa respecte integral regulamentul de concurs.
-17- Vor fi autorizate numai cirligele simple cu un singur brat. 1. -[Later edit-n.n] Carlige simple la care distanta dintre varf si tija sa nu fie mai mare de 7mm. - Generic marimea 10.Sunt interzise lingurile, mustele artificiale, momelile constituite din pesti morti sau vii (sau bucati de peste) alte specii de animale cum ar fi broscutele sau icrele de peste.
In cazul in care un membru al juriului, va constata sau va fi invitat sa constate o incalcare a articolelor 17 si 35, va avea dreptul sa ceara controlul liniei sau sa verifice lungimea batului de pescuit a cocurentului, fara sa astepte finalul pescuitului. Refuzul pescarului de a prezenta la control ustensilele antreneaza prezentarea acestuia in fata juriului.
Momelile destinate pentru cirlig nu trebuie amestecate ci separate ; sunt interzise piinea, aluaturile ( amestec de materii sau de momeli ca pelletele, boiliesurile, pelletele de nada, etc);
Capturarea unui peste este valabila chiar daca accidental acesta nu a fost prins de gura.
Acrosarea voluntara a pestelui este interzisa.
Folosirea castilor si a statiilor de comunicare este interzisa pe timpul derularii manselor campionatului.
Folosirea sonarului este interzisa, chiar si la antrenaament.
[Later edit - n.n] Sondarea apei in perioada de pregatire se face numai cu un plumb atasat monturii. Este interzisa sondarea apei cu cosuletul.
Orice peste capturat dar agatat la o alta linie decit cea a pescarului respectiv nu va fi punctat si trebuie eliberat in apa
In caz de ruptura, tipul de montura utilizat trebuie sa permita pestelui sa se elibereze usor de plumb. Deasemenea monturile trebuie sa contina la capat , o asa numita ‘‘smulgere’’(elastic) in scopul evitarii oricarei rupturi in momentul lansarii. [Later edit-n.n] In cazul in care pescarii opteaza sa foloseasca fir principal textil sunt obligati sa foloseasca un "shock leader" din mo
nofilament.
-18- Concurentii pot sa monteze cite bete doresc dar pentru pescuit efectiv se va folosi numai unul.Va fi posibila pregatirea , de rezerva, a feederelor ; totodata, in cazul prinderii unui peste , aceste feedere nu vor putea fi folosite decit dupa punerea in juvelnic a pestelui prins.
-19- Minciocurile pot fi manevrate numai de catre concurenti.
-20- Concurentii nu vor fi autorizati sa primeasca niciun fel de ajutor de la cineva ; doar capitanul de echipa va fi autorizat sa intre exclusiv in standurile concurentilor echipei sale si va putea da numai sfaturi verbale ; el nu va fi autorizat sa intre in standul unui concurent care nu face parte dine echipa sa.
-21- Platformele de dimensiuni maxime 1metru X 1metru sunt autorizate pentru a-i primi pe pescari ;ele trebuie instalate in linie, in afara apei sau partial in apa in caz de nevoie (decizia organizatorului cu acordul comisiei tehnice) Pot fi instalate platforme aditionale in linie cu platformele principale numai pentru depozitarea materialelor.In cazul in care este necesar sa fie creat un aliniament (cordon, marcaj la sol etc.) pentru a fi mai bine aliniati concurentii, acest lucru va trebui realizat inainte de inceperea antrenamentului.
-22- Concurentii pot utiliza cum doresc standul atribuit ; ei nu au dreptul sa patrunda in eventualele zone neutre. In interiorul standului lor concurentii trebuie sa se deplaseze discret si fara zgomot.
Este interzis pescuitul si lansarea momelilor in zone neutre in aval sau amonte (stinga sau dreapta) sau in alte standuri in aval sau amonte (stinga sau dreapta)daca nu exista zone neutre.Pestii care ies din stand si sunt vazuti in zone neutre sau in standurile vecine vor fi punctati ; daca totusi, o linie cu un peste este acrosata de linia unui vecin, pestele trebuie eliberat imediat in apa ;in caz de refuz si de punere a unui peste litigios in juvelnic, in momentul cintaririi, cel(cei) mai mari pesti din juvelnic va (vor) fi cintariti atunci si greutatea(greutatile)lui ( lor) va (vor) fi notificate pe fisa de cintarire a pescarului. Juriul, dupa deliberare, va decide daca adauga sau nu greutatea pestilor incriminati la greutatea totala. Daca pestele(pestii) nu este (sunt) punctati , pescarul va primi un cartonas galben (vezi sanctiunile).
Fotografii si cameramanii vor avea dreptul de a intra in zonele neutre (daca acestea sunt materializate), sub rezerva ca pescarii si arbitrii aflati de o parte si de alta sa le acorde permisiunea. Totusi , ei nu vor putea sa incalce o linie fixata la 2 metri in spate de aliniamentul pescarilor ; aceasta linie va trebui materializata de organizator.In cazul in care nu exista zone neutre, dispozitiunile de mai sus ramin aplicabile dar fotografii si cameramaniivor trebui sa se pozitioneze in limitele standului iar organizatorii trebuie sa materializeze intotdeauna o linie fixata la 2 metri in spate fata de aliniamentul pescarilor.
-23- Pescarii trebuie sa astepte primul semnal pentru a intra in standuri ; dupa acest semnal ei vor putea sa inceapa pregatirile, sa-si pregateasca monturile, sa masoare adincimea apei, sa-si moteze liniile, sa-si pregateasca nadele si sa puna juvelnicele in apa.Pentru acete pregatiri sunt prevazute 60 minute.
Un al doilea semnal va indica faptul ca in 5 minute va incepe controlul momelilor si al nadelor. Controlul momelilor si al nadelor va incepe intotdeauna cu standul nr 1 din fiecare sector cu 45 minute inainte de inceperea mansei.
Al treilea semnal va anunta inceputul mansei pe parcursul careia va fi autorizata numai nadirea cu ajutorul feederului.
Al patrulea semnal va anunta pescarii ca au mai ramas numai 5 minute pina la sfirsitul mansei.
Al cincilea semnal va marca sfirsitul mansei ; la acest ultim semnal , numai pestii prinsi si scosi afara din apa vor fi punctati.
Diferitele semnale sonore pentru diferitele etape ale campionatului trebuie sa fie scurte ; in toate cazurile, trebuie luat in considerare inceputul semnalului.
-24- Pe timpul concursului, arbitrii individuali vor sta in spatele concurentilor, la dreapta sau la stinga, in asa fel incit sa nu-i jeneze si pentru a putea sa supravegheze capturile propriului concurent. Juvelnicele vor fi amplasate in asa fel incit sa poata fi vazute de arbitrii, pestii vor fi pastrati vii pina la sosirea echipei de cintarire.
-25- Cintarirea va fi efectuata de o echipa compusa din 5 persoane.O persoana va fi responsabila cu cintarirea. O alta persoana va inscrie greutatile in documentul prevazut in acest scop. Celelalte trei persoane vor fi raspunzatoare de diferite manipulari (juvelnice, trepieduri, pesti, saltele de cintarire, etc.)
Va exista un cintar pe sector. Recipientele destinate primirii pestilor pentru cintarire trebuie sa fie gaurite pentru a permite evacuarea apei.
Cintarirea se va inregistra in grame.
In cazul unei cintariri negative intilnita la pestii de talie foarte mica, altii decit alevinii (cintarul nu afiseaza nimic si ramine la zero) va fi necesara departajarea pescarilor de numarul de pesti si apoi clasarea lor dupa greutate.
-26- Pina la sosirea echipei de cintarire in standul sau, pescarul trebuie sa lase juvelnicul in apa ; pestii vor fi recuperati de unul dintre membrii echipei de cintarire ; ei vor fi manipulati cu grija, cintariti si nu numarati ; dupa cintarire pestii vor fi rapid pusi in juvelnicul pescarului in cauza si va ramine in apa ;numai dupa terminarea cintaririi pe sector, responsabilul de sector va da ordinul de eliberare a pestilor in apa ;acest fel de a proceda va permite verificarea unei cintariri in cazul unei contestatii privind cintarirea. Aceasta eliberare in apa se va face cu grija (in afara cazului ca sunt alte reglementari locale).
-27- Pescarul trebuie sa fie prezent in scopul controlarii cintaririi si pentru a semna documentul in care va fi inscrisa greutatea capturilor sale. Dupa terminarea cintaririi pe sector,eliberarea pestelui in apa si semnarea documentului de inscriere a greutatii nu va mai fi admisa nicio contestatie privind greutatea .
JURIUL
Un juriu international va fi constituit in scopul examinarii reeclamatiilor si pentru a aplica sanctiunile prevazute de regulament ; acest JURIU va fi format in ajunul concursului , la prima reuniune a capitanilor sau a delegatilor.
JURIUL va avea urmatoarea compunere :
- Presedintele F.I.P.S.e.d. sau inlocuitorul sau desemnat de el ;
- Secretarul general al F.I.P.S.e.d.
- Membrii prezenti ai comitetului director al F.I.P.S.e.d. si ai comisiilor tehnice, de tineret si de mediu ;
- Delegat reprezentind natiunea organizatoare, in afara cazului in care acesta este de aceeasi nationalitate cu membrii mai sus citati, exceptie facind Presedintele F.I.P.S.e.d.(sau inlocuitorul acestuia) care va fi in mod obligatoriu presedintele juriului
In cazul in care o infractiune va fi comisa de catre un pescar sau o echipa de aceeasi nationalitate cu unul dintre membrii juriului, acesta (exceptie facind presedintele juriului) nu va putea sa ia parte la nici o votare.
Membrii JURIULUI trebuie sa poarte un semn distinctiv ‘‘JURIUL’’ ; acesti membri vor fi prezenti pe timpul pescuitului pe traseul de pescuit pentru a inregistra eventualele reclamatii. Va trebui sa fie indicat locul in care se gasesc permanent unul sau mai multi membri ai JURIULUI.
-29- Reclamatiile , in afara celor care privesc clasamentul, trebuie sa fie inaintate JURIULUI cel mai tirziu intr-o ora de la sfirsitul mansei.Reclamatiile pot fi facute pe cale orala, dar ele trebuie imediat confirmate in scris.
Reclamatiile cu privire la clasament trebuie formulate in cel mult 30 minute dupa afisarea rezultatelor oficiale. Ora de publicare trebuie sa figureze pe aceasta lista de afisaj.Fiecare reclamatie scrisa adresata juriului trebuie insotita obligatoriu de o cautiune de 100 euro ; in cazul in care reclamatia nu este recunoscuta de JURIU ca fiind fondata, cautiunea va fi varsata la casieria F.I.P.S.e.d.
Infractiunile si avertismentele trebuie comunicate JURIULUI ; Numai JURIUL poate pronunta o descalificare. Oricare pescar sanctionat trebuie informat imediat.
Membrii juriului precum si arbitrul general trebuie sa impuna respectarea regulamentului, pe care ei insisi trebuie sa-l cunoasca la perfectiune.
-30- Regulamentul, redactat in doua limbi oficiale, trebuie pus la dispozitia JURIULUI si a capitanilor de catre organizator.
Deciziile JURIULUI international vor fi luate cu majoritate de voturi ; in cazul egalitatii de voturi, va fi decisiv votul presedintelui F.I.P.S.e.d. sau al reprezentantului acestuia.
Membrii comitetului director al F.I.P.S.e.d. vor purta o insigna personalizata si vor putea circula pe culoarele prevazute pentru oficialitati. Aceasta insigna nu va fi valabila decit pe durata mandatului comitetului director(4 ani).
BAREME DE SANCTIUNI
-31- a) avertisment (cartonas galben) pentru abateri de la articolele 11a, 12c, 13, 14, 19, 20, 22, 23 et 26.
b) Descalificare (cartonas rosu) pentru abateri de la articolele 11b, 17 et 35 si recidiva dupa avertisment pentru incalcarea articolelor 11a, 12c, 13, 14, 19, 20, 22, 23 et 26.
c) Descalificarea Natiuni in cazul nerespectarii articolelor 37b-1 et 37b-3.
d) In cazul descalificarii unui pescar, acestuia i se va atribui un numar de puncte echivalent cu numarul de natiuni participante +1. In cazul descalificarii unui pescar, pescarii clasati dupa acesta isi vor pastra locurile initiale (exemplu : X clasat al 8-lea este descalificat, urmatorii isi pastreaza locurile si marcheaza 9 puncte, 10 puncte etc).
e)O natiune care a primit un avertisment de la JURIU va pastra acest avertisment in dosarul sau pe o durata de 3 (trei ani). In cazul unei noi infractiuni in acesti TREI ANI , aceasta va fi considerata ca o recidiva si JURIUL se va pronunta tinind cont de aceasta recidiva si in functie de baremul de sanctionare
f) Unpescar care a primit un avertisment de la JURIU va pastra acest avertisment in dosarul sau pe o durata de 3 (trei ani). In cazul unei noi infractiuni in acesti TREI ANI , aceasta va fi considerata ca o recidiva si JURIUL se va pronunta tinind cont de aceasta recidiva si in functie de baremul de sanctionare
g) Comitetul director al F.I.P.S.e.d. va avea posibilitatea, fie pe moment, fie dupa aceea, de a sanctiona pescarii, chiar capitani sau rezerve, pentru infractiuni sau rele comportamente, altele decit cele prevazute in regulamentele oficiale.
-32- Membrii comitetului director al F.I.P.S.e.d vor fi autorizati sa intre pe traseu pentru a inregistra toate infractiunile.
CLASAMENTUL
-33- Pina la 15 natiuni, clasamentul se va face pe sector ca de obicei. ; peste 16 natiuni, clasamentul se va face pe 2 subsectoare ; daca numarul de pescari este impar (ex. : 17 natiuni ; in prima mansa , pescarul situat la nr. 9 va intra in linie in al doilea subsector ; locul sau obtinut in subsector impreuna cu cele mai mici numere (de la 1 la 9) ii vor fi atribuite pentru clasamentul personal ; locul sau obtinut intr-un alt subsector (de la 9 la 17) va interveni in clasamentul pescarilor din acel subsector ; daca el se claseaza al treilea in subsectorul de la 9 la 17, ceilalti participanti vor fi clasati 1, 2,…,4,5,6,7,8,9.
A – PRIMA MANSA
a) Insumarea locurilor obtinute in fiecare sector sau subsector de catre pescarii care apartin aceleiasi echipe.
In cazul egalitatii de greutate in acelasi sector sau subsector, pescarii in cauza vor marca un numar de puncte echivalent cu mijlocul locurilor pe care urmau sa-l ocupe (exemplul nr.1 : doi pescari ‘‘ex-æquo’’ la locul al V-lea vor marca (5+6) : 2 = 5,5 puncte ‘‘locuri’’ ; exemplul nr.2 :3 pescari ‘‘ex-æquo’’ la locul al VIII-lea vor marca (8+9+10) : 3 = 9 puncte ‘‘locuri’’ ;
b) Echipa care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi clasata prima si in ordine celelalte ;
c) Pescarilor fara peste sau ‘‘capoturi’’ li se va atribui un numar de puncte echivalent cu mijlocul locurilor neatribuite in acelasi sector sau subsector (exemplul nr.1 : 24 pescari, 12 clasati ocupind primele 12 locuri cu puncte ‘‘locuri’’ de la 1 la 12, urmatorii vor marca (13 + 24) : 2 = 18,5 puncte ‘‘locuri’’ ; exemplul nr.2 : 29 pescari, 5 clasati ocupind primele 5 locuri cu puncte ‘‘locuri’’ de la 1 la 5, urmatorii vor marca (6 + 29) : 2 = 17,5 puncte ‘‘locuri’’ ; exemplul nr.3 : 29 pescari, 26 clasati ocupind primele 26 locuri cu puncte ‘‘locuri’’ de la 1 la 26, urmatorii vor marca (27 + 29) : 2 = 28 puncte ‘‘locuri’’ ; daca exista un singur ‘‘capot’’ sau un absent intr-un sector sau subsector, acesta va marca un numar de puncte ‘‘locuri’’ corespunzatoare ultimului loc (exemplu : 29 pescari, 28 locuri, ‘‘capotul’’ va marca 29 puncte ‘‘locuri’’ )).
B – A II-a si a III-a MANSA
Clasamentul se va intocmi in mod identic;
C - CLASAMENTUL GENERAL
a) Insumarea locurilor obtinute in cele trei manse ; Echipa care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi clasata prima si in ordine celelalte ;
b) In cazul egalitatii de puncte ‘‘locuri ’’, "echipele in cauza vor fi departajate cu prioritate dupa cantitatea cea mai mare de peste realizata de pescarii aceleiasi echipe in cele trei manse.
c) In cazul egalitatii de cantitate dupa cele trei manse, echipele vor fi departajate de cea mai mare cantitate realizata individual si asa mai departe.
2) CLASAMENTUL INDIVIDUAL
a) Insumarea locurilor obtinute in cele trei manse ; Pescarul care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi declarat campion mondial individual;
b) In cazul egalitatii de puncte intre 2 sau mai multi concurenti: insumarea cantitatilor realizate in cele trei manse de fiecare pescar ; cel care obtine cea mai mare cantitate va fi declarat invingator.
c) In cazul unei noi egalitati, pescarul care a realizat cantitatea cea mai mare intr-o mansa va fi declarat invingator.
d) In ultima instanta si caz de egalitate in continuare , insumarea numerelor de tragere la sorti a celor trei manse ; totalul cel mai mare va prevala.
e) Pescarii participanti la una sau doua manse vor figura la sfirsitul clasamentului si in ordinea locurilor pe care le-au obtinut (cu prioritate pescarii care au disputat doua manse cu insumare de locuri si departajare eventuala la cantitate, apoi , in aceeasi maniera , pescarii care au disputat o singura mansa).
3- CLASAMENTUL NATIUNILOR
Un clasament mondial pe natiuni va fi realizat pentru toate campionatele ultimilor 5 ani ( gen clasament FIFA) ; acest clasament va fi actualizat in fiecare an si va fi publicat pe site-ul F.I.P.S.e.d..
-34- Clasamentul va fi intocmit de catre organizator in prezenta Presedintelui F.I.P.S.e.d. sau a reprezentantului sau ,sau, eventual, a membrilor JURIULUI.
LUNGIMEA BETELOR
-35- Lungimea betelor este limitata la :
- 4,50 mètri (15 picioare) maximum
ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA
Organizatorul va incheia OBLIGATORIU o asigurare de ‘‘RASPUNDERE CIVILA’’pentru organizarea intregii competitii; un atestat de la compania de asigurari certificind ca proba este bine acoperita de un contract de ‘‘RASPUNDERE CIVILA’’ va trebui sa fie furnizat Presedintelui F.I.P.S.e.d. cu doua luni inaintea competitiei.
ANTRENAMENTUL
a) Nu se va face antrenament in afara parcursului oficial
b) Parcursul oficial se va derula de urmatoarea maniera :
1) 15 zile de sistare integrala ; in timpul acestor 15 zile, antrenamentul va fi interzis tuturor natiunilor pe suprafata de apa a concursului, si pe 500 metri de o parte si de alta a traseului(pistei) de pescuit (maluri opuse pentru canale, fluvii si riuri). Organizarea va trebui sa materializeze limitele pentru antrenament cu ajutorul panourilor,; in afara perioadei de sistare, traseul de pescuit trebuie sa poata fi vizitat si sa se poata pescui regulamentar (respectind restrictiile si conditiile particulare de pescuit(card de pescuit)) ; in cazul traseelor inchise regulamentar oricarui pescuit, o punere la dispozitie a acestui traseu va trebui sa fie autorizata pentru 2 week-enduri(datele se vor preciza in program).
2) 2 zile de antrenament (miercuri si joi dimineata);
3) Antrenamentul de joi dimineata este obligatoriu pentru toate natiunile (echipe complete).
4) 3 zile de concurs (vineri, simbata si duminica).
c) Pentru ca fiecare natiune sa se poata antrena pe traseul oficial in timpul celor 2 zile , o tragere la sorti pentru atribuirea ‘‘boxelor’’ de antrenament va fi efectuate inca din prima zi pe traseu intre orele 7 si 8 (trebuie prevazute locul si orarul de tragere la sorti in programul oficial ). ‘‘Boxele’’ vor fi compuse din 6 standuri. Tragerea la sorti a ‘‘boxelor’’ va fi ghidata (grile de tragere la sorti sunt stabilite de catre F.I.P.S.e.d. si puse la dispozitia natiunii organizatoare ).
Pentru zilele de antrenament, organizatorul trebuie sa indice prin semnale sonore perioadele de pescuit autorizate, pentru a fi cunoscute ;
Pentru prima zi, miercuri, este prevazut pescuitul intre orele 9h.00 si 18h.oo;
Echipele trebuie sa respecte acest orar; nu se va nadi inainte de semnalul official;
Pentru a II-a zi , prevazuta a fi joi dimineata, pescuitul va incepe la 9h.00 si fi oprit in mod imperativ la 14h.00 ; nu va mai fi permis niciun antrenament dupa orele 14.00; traseul de pescuit trebuie eliberat imperativ pina la orele 15.00;
Lucrari de electricitate
Se va interzice cu strictete plasarea pescarilor la mai putin de 25 metri distanta de o parte si de alta de orice instalatii electrice (linii electrice, transformatoare, stalpi etc).
Dispozitii in caz de furtuna
FURTUNA INCEPE INAINTE SAU IN TIMPUL PREGATIRILOR.
Nici un concurent nu va avea voie sa se instaleze in standul sau si nici sa isi monteze materialele; un semnal va indica aminarea instalarii sau oprirea pregatirilor. In situatia in care conditiile atmosferice permit, si in limita posibilitatilor de program, proba se va putea desfasura normal sau va fi redusa ca durata (minim 2 ore).
FURTUNA SE DECLANSEAZA IN TIMPUL MANSEI
Se va opri imediat (semnal din partea organizatorilor) si pescarii se vor adaposti. Daca vor permite conditiile atmosferice, se va relua concursul printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile; un alt semnal dupa 5 minute va autoriza reluarea pescuitului.
Durata mansei ar putea sa fie redusa daca programul orar nu permite sa se respecte durata de 5 ore de pescuit.
RECLAMA PE VESTELE DE CONCURS
-38- Existenta reclamelor pe vestele de concurs nu este obligatorie
Marimea caracterelor reclamelor imprimate pe vestele de concurs nu trebuie sa depaseasca 6 cm in inaltime; acestea pot fi pozitionate in partea de jos a vestelor, atat pe fata cat si pe spatele acestora.
TAXE FIPS SI CIPS
-39-.O contributie de 120 euro de natiune participanta se aplica in beneficiul F.I.P.S.e.d. si deasemenea o contributie de 400 euro a natiunii organizatoare in beneficiul CIPS.
CEREMONIA DE DESCHIDERE SI INMINAREA TITLURILOR INVINGATORILOR
-40- Ceremonia de deschidere si de prezentare a echipelor trebuie sa se deruleze in ajunul primei manse ; durata acestei ceremonii nu trebuie sa depaseasca doua ore si trebuie incheiata cel mai tirziu la orele 20.00 ; primele trei echipe si primii trei clasati la individual vor primi oficial medaliile de AUR, de ARGINT si de BRONZ ; conform uzantelor internationale, aceste inminari vor fi insotite de intonarea imnului national corespunzator ; de asemenea, va fi arborat drapelul national al invingatorilor. Medaliile vor fi oferite de F.I.P.S.e.d. si inminate de catre de reprezentantul sau oficial.Toate celelalte recompense vor fi atribuite de o maniera echitabila echipelor participante ;Natiunile participante trebuie sa-si aduca drapelul national si o caseta cu imnul national. La prezentarea rezultatelor oficiale, un maximum de 9 persoane , reprezentind o natiune, pot sa urce pe podium pentru primirea medaliilor si ascultarea imnului national al natiunii invigatoare.
TRADUCERILE
-41- In caz de litigiu sau interpretare de regulament, versiunea oficiala de referinta va fi cea franceza.
OBLIGATII
-42- OBLIGATII pentru natiunea organizatoare a unui campionat mondial sau zonal
- gravarea trofeelor de la F.I.P.S.e.d. (plachete sau logouri) ;
- sa redacteze programul si toate informatiile in doua limbi oficiale (engleza si franceza).
Presedintele F.I.P.S.e.d. Secretarul general al F.I.P.S.e.d.
Ugo Claudio MATTEOLI Jackie DUPUIS
REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Moderator: sorinhc
REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
BUNA DIMINEATA,
Catalin , poti explica un pic prevederea asta din regulament ?
" Deasemenea monturile trebuie sa contina la capat , o asa numita ‘‘smulgere’’(elastic) in scopul evitarii oricarei rupturi in momentul lansarii "
Catalin , poti explica un pic prevederea asta din regulament ?
" Deasemenea monturile trebuie sa contina la capat , o asa numita ‘‘smulgere’’(elastic) in scopul evitarii oricarei rupturi in momentul lansarii "
-
- Mesaje: 178
- Membru din: Dum Noi 16, 2014 8:42 pm
- Localitate: Bucuresti/Popesti Leordeni
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Felicitari si tot respectul pentru efortul de a traduce acest regulament!
- catalin232
- Mesaje: 2062
- Membru din: Joi Mar 27, 2014 2:05 pm
- Localitate: Bucuresti - Berceni
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Este o regula ce a fost scoasa pe noul regulament. Partea aceea facea referire la obligativitatea de a avea inaintas ( ca si pescarii de crap de ex.) care sa fie mai rezistent decat firul principal. Dupa CM-ul din Italia , cand au lasat zeci /sute de fire textile inaintas pe pista deoarece erau agataturi foarte multe , mai ales in malul de vis-a-vis , le-a venit mintea la cap si au scos aceasta prevedere din regulament.BUNA DIMINEATA,
Catalin , poti explica un pic prevederea asta din regulament ?
" Deasemenea monturile trebuie sa contina la capat , o asa numita ‘‘smulgere’’(elastic) in scopul evitarii oricarei rupturi in momentul lansarii "
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
-
- Mesaje: 378
- Membru din: Vin Feb 06, 2015 4:41 pm
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
17. Nu, nu au scos-o din regulament, doar au modificat-o si actualmente suna asa...in cazul in care pescarii obteaza sa foloseasca fir principal textil sunt obligati sa foloseasca un "shock leader" din mono.
Tot la articolul 17 mai trebuie adaugat :
1. Carlige simple la care distanta dintre varf si tija sa nu fie mai mare de 7mm.Generic marimea 10.
2. Sundarea apei in perioada de pregatire se face numai cu un plumb atasat monturii. Este interzisa sondarea apei cu cosulete.
Atentie la art. 15 scrie ca sunt 3 manse de 5 ore!!!! sunt doar doua...trebuie si asta modificat
Poate mai sunt dar nu le-am depistat eu....este vreme
Tot la articolul 17 mai trebuie adaugat :
1. Carlige simple la care distanta dintre varf si tija sa nu fie mai mare de 7mm.Generic marimea 10.
2. Sundarea apei in perioada de pregatire se face numai cu un plumb atasat monturii. Este interzisa sondarea apei cu cosulete.
Atentie la art. 15 scrie ca sunt 3 manse de 5 ore!!!! sunt doar doua...trebuie si asta modificat
Poate mai sunt dar nu le-am depistat eu....este vreme
- catalin232
- Mesaje: 2062
- Membru din: Joi Mar 27, 2014 2:05 pm
- Localitate: Bucuresti - Berceni
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Tica, ai un Like de la mine . Si poate ca raspunzi si pe skype vreodata ....
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
b- nadele trebuie prezentate la control in galeti gradate iar momelile in cutii ‘‘masura oficiala’’. Concurentii trebuie sa fie echipati obligatoriu cu propriile lor galeti si cutii ‘‘masura oficiala’’.Pescarul care nu are cutii ‘‘masura oficiala’’ va fi penalizat cu 1 punct in clasamentul pe sector (exemplu :pescarul fara cutii ‘‘masura oficiala’’, clasat al V-lea va avea 6 puncte in loc de 5 ; pescarul clasat al VI-lea va marca intotdeauna 6 puncte.)
Stiam pana acum de cutiile 'masura oficiala' pentru momeli, dar nu stiam si de nada (decat ca era limitata la 12l). Din ce citesc mai sus, pescarul nu va fi penalizat daca are cutii momeli 'masura oficiala' , dar nu are galeata gradata. E corect, sau nu? Altfel zis, e obligatoriu sa ai galeata de firma (ca numai alea sunt gradate) , sau sunt valabile si altele (nu ma refer aici la celebra galeata de lavabil ) ).
Stiam pana acum de cutiile 'masura oficiala' pentru momeli, dar nu stiam si de nada (decat ca era limitata la 12l). Din ce citesc mai sus, pescarul nu va fi penalizat daca are cutii momeli 'masura oficiala' , dar nu are galeata gradata. E corect, sau nu? Altfel zis, e obligatoriu sa ai galeata de firma (ca numai alea sunt gradate) , sau sunt valabile si altele (nu ma refer aici la celebra galeata de lavabil ) ).
-
- Mesaje: 378
- Membru din: Vin Feb 06, 2015 4:41 pm
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Nu Rares nu esti obligat(este recomandat insa)...comisia care verifica este obligata sa vina cu o galeata gradata in care-ti varsa nada prezentata de tine la control. Astfel se verifica cu aceeasi galeata la toata lumea cantitatea legala. in felul acesta poate verifica si daca nu ai ascuns ceva(ex. nada vie) pe fundul galetii tale
Si da masurile oficiale de nada vie este de datoria ta sa le detii.
Sper ca sa clarificat aspectul si eventual modificat in regulamentul tradus mai sus.
Si da masurile oficiale de nada vie este de datoria ta sa le detii.
Sper ca sa clarificat aspectul si eventual modificat in regulamentul tradus mai sus.
-
- Mesaje: 378
- Membru din: Vin Feb 06, 2015 4:41 pm
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
De fapt acum am recitit textul...mie nu-mi rezulta de acolo ca face referire la "galeti oficiale" ...ci doar la "masuri oficiale" pentru nada vie , ca ar fii obligatorii de avut la tine .Poate ai inteles tu putin gresit...sau eu
Insa realitatea este asa cum ti-am explicat eu anterior. O zi buna in continuare.
Insa realitatea este asa cum ti-am explicat eu anterior. O zi buna in continuare.
-
- Mesaje: 378
- Membru din: Vin Feb 06, 2015 4:41 pm
Re: REGULAMENT F.I.P.S.e.d. pentru competitii de feeder
Tica, ai un Like de la mine . Si poate ca raspunzi si pe skype vreodata ....
La mine se vine cu bere(si la Vasile )....nu cu Like-uri ...ai inteles
Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori