Lanseta feeder pescuit platica in regim de concurs

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

gabitza

Re: Lanseta feeder pescuit platica in regim de concurs

Mesajde gabitza » Mie Feb 25, 2015 3:46 pm

De ce nu le spui la oameni si care ar fii lanseta/arma perfecta ;) ....anume Hardy Marksman 12 ft. ;) dupa care restul, e "poezie" :lol: ....pacat ca e scumpa si nu si-o permite toata lumea :( :(
Referitor la hardy, am avut si eu o lanseta hardy 12 ft, dar era xt-ul. Vreau sa spun ca in lansare aveam o precizie foarte, foarte buna, lansam like a dream.
Ne-am despartit :( pt ca era un pic tare in drill. Nu au gasit acel echilibru!
Gandul imi este la supero 12ft, de la care ma astept sa fie mai soft in drill, sa simt acel antilock action.
In rest numai de bine chiar si de seria xt de la hardy, ma mai gandesc la ea :lol: :mrgreen:

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Feb 25, 2015 4:19 pm

De ce nu le spui la oameni si care ar fii lanseta/arma perfecta ;) ....anume Hardy Marksman 12 ft. ;) dupa care restul, e "poezie" :lol: ....pacat ca e scumpa si nu si-o permite toata lumea :( :(
Referitor la hardy, am avut si eu o lanseta hardy 12 ft, dar era xt-ul. Vreau sa spun ca in lansare aveam o precizie foarte, foarte buna, lansam like a dream.
Gandul imi este la supero 12ft, de la care ma astept sa fie mai soft in drill, sa simt acel antilock action.
In rest numai de bine chiar si de seria xt de la hardy, ma mai gandesc la ea :lol: :mrgreen:[/quote

Am sa-ti spun eu unde sta "antilock"-ul la un pescar care se respecta ;) . In mana lui sau cel mult in mulineta lui ;) ....daca vezi pe cineva care le "are" pe amandoua ;) ...da-mi si mie de stire!!!sa stii ca te-ai intalnit cu un "mare" pescar.!!! :idea:

gabitza

Mesajde gabitza » Mie Feb 25, 2015 4:39 pm

In rest numai de bine chiar si de seria xt de la hardy, ma mai gandesc la ea :lol: :mrgreen:[/quote

Am sa-ti spun eu unde sta "antilock"-ul la un pescar care se respecta ;) . In mana lui sau cel mult in mulineta lui ;) ....daca vezi pe cineva care le "are" pe amandoua ;) ...da-mi si mie de stire!!!sa stii ca te-ai intalnit cu un "mare" pescar.!!! :idea:
Clar, conteaza si pescarul :mrgreen:
Dar de ce costa asa mult un supero, ce are asa special? :roll: Lasand deoparte ca arata impecabil!

gabitza

Mesajde gabitza » Mie Feb 25, 2015 4:51 pm

Platesti numele...asta e clar.
Si atunci de ce o consideri lanseta suprema? Intrebarea nu este la misto ;)

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Feb 25, 2015 5:02 pm

Simplu. Pentru ca poti face cu ea exact ceea ce trebuie sa faci intr-un pescuit la feeder; Acoperi o gama mai variata de situatii decat cu alte modele, care sunt ma moi sau nu au actiune de varf ;Ajuta enorm in precizia lansarii ; Are componente de calitate :Iti ajunge :?:

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Feb 25, 2015 5:15 pm

Platesti numele...asta e clar.

Aici am vrut sa spun ca : Platesti SI numele...asta e clar ;)
Poate ti-e mai clar asa.

gabitza

Mesajde gabitza » Mie Feb 25, 2015 5:25 pm

Simplu. Pentru ca poti face cu ea exact ceea ce trebuie sa faci intr-un pescuit la feeder; Acoperi o gama mai variata de situatii decat cu alte modele, care sunt ma moi sau nu au actiune de varf ;Ajuta enorm in precizia lansarii ; Are componente de calitate :Iti ajunge :?:
Referitor la componente, sincer nu-mi plac inelele cu toate ca sunt fuji, mai exact piciorul inelelor care mi se pare cam firav.
Cand spui lansete moi, ma gandesc ca te referi la prestoane, nu?
Dar dutch 12.8 nu este moale, parerea mea.
Sa inteleg ca actiunea de varf este cea mai indicata?
Cand spui ca acoperi o gama mai variata de situatii, inseamna ca este o lanseta mai universala, se preteaza si in pescuitul crapului?

catalin232

Mesajde catalin232 » Mie Feb 25, 2015 5:57 pm

Referitor la componente, sincer nu-mi plac inelele cu toate ca sunt fuji, mai exact piciorul inelelor care mi se pare cam firav.
Cand spui lansete moi, ma gandesc ca te referi la prestoane, nu?
Dar dutch 12.8 nu este moale, parerea mea.
Sa inteleg ca actiunea de varf este cea mai indicata?
Cand spui ca acoperi o gama mai variata de situatii, inseamna ca este o lanseta mai universala, se preteaza si in pescuitul crapului?
Se preteaza la pescuitul tuturor speciilor. Problema este ca , toti cei care se tin de sportul asta vor ajunge acolo , adica in locul in care nu va mai da 2 bani pe o lanseta de senzatie sa iti faci poze cu ea indoita pana in cotor. Cu timpul si cu experienta , daca ai pune prima sau primele lansete pe care le-ai folosit si la ce ai ajuns , vei constata o diferenta enorma , ti se va parea ca odata cu experienta ai inceput sa dai cu "pari" .

Dar si aici este un "secret" , pari sunt o gramada pe piata , dar trebuie sa gasesti parul care atunci cand trebuie sa se mai si inmoaie . Diferentele acestea le poti accesa si le poti vedea ca pescar numai practicand pescuitul la feeder in sistem intensiv . Pana cand nu folosesti alte lansete pe care sa le "depasesti" , pana cand nu simti ca trebuie altceva si ca esti limitat de lanseta in ceea ce ai putea sa faci , nu vei putea intelege niciodata utilitatea si calitatea unei lansete precum o descrie Tica .

Si pretul tot pentru asta il platesti , o parte seste numele , dar partea cea mai mare este acel balans de care vorbeam , e par dar il "inmoi" din incheietura ;) . Eu sincer nu am recomandat si nu voi recomanda niciodata lansete scumpe pescarilor care considera acest sport un hobby ... care au sub 40-50 partide pe an in care doar pescuiesc si nu ci cauta sa isi imbunatateasca rezultatele anterioare.

Daca ajungi in punctul in care pestele nu devine doar un motiv bun sa pisezi usturoi , ci devine confirmarea sau infirmarea tuturor "nimicurilor" ce puse cap la cap iti dau rezultatul partidei, atunci este momentul sa ridici stacheta si sa cauti altceva decat iti ofera Marketing-ul.

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Mie Feb 25, 2015 6:04 pm

Singurele inele,de care cred cu tarie ca nu aveau ce cauta pe betele de feeder, sunt cele de pe Maverele Reactolite...la alte marci nu am avut obiectii.
Pentru mine "bete moi" e tot ceea ce nu e ca si Hardy XT sau Supero.
DM 12.8 e tot MOALE pe segmentul 2 ca si altele in "categoria" ei.
Da, actiunea de varf e cea mai indicata, in special in pescuitul de competitie,si desi sunt mai ne-iertatoare aici nu se merge cu jumatati de masura ;)
Orice lanseta se preteaza atat la pescuitul pestilor "albi" cat si al crapului, indiferent de marca :) :lol: .Aici e vorba de altceva, cand ma refeream la "gama variata de situatii". Plaja de greutatii in care se simte bine...puterea curentilor in cazul pescuitului pe rauri...distanta de lansare la care se adauga precizia. Poate asa intelegi mai bine...e vorba de +/- -urile in care lanseta se simte bine....mai bine nu stiu sa-ti explic. :oops: :oops: :lol: :lol:

Înapoi la “Echipament si accesorii”