Fluo.

Recomandari, sfaturi, trucuri si teste.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Fluo.

Mesajde sorinhc » Joi Mar 05, 2015 10:09 am

Salutare !

Ca tot se vorbeste mult pe topicurile legate de concursuri trec cateva intrebari pe topicuri normale pt "Noi pamantenii" :oops: .

Ce este de fapt acest Fluo ? (nu vreau sa vorbiti despre concursuri, reguli si ce tine de concursuri!) Care este eficienta lui pe ape salbatice ? A fost incercat si daca da cu ce diferente ca plus si minus ? Am vazut ca sunt de la Benzar si de la Holdorado in rest nu stiu alte brand-uri. Pe crescatorii cum merge si daca s-au vazut imbunatatiri majore ? Ca ex sa se inteleaga mai bine asteptam raspunsuri de genul: cand dadeam cu el primdeam cu frecventa mai mare, .... - nu "vrajeli" ca: parca nu stiu cum era.... si povesti de genul cu cuvinte ca "parca" "probabil" etc. Eu unul nu am incercat aceste produse si nu ma pot pronunta.
vrei sa spui ca mehlemul care l-a folosit echipa Ungariei la campionatul mondial in Africa de sud era natural? ma refer la aditivii fluo...m-as mira sa fie 100% naturali, in acest caz absolut toate nadele si toti aditivii folositi la un campionat mondial ar trebui verificate in laborator. sau sonubaits folosita la campionat in Belgia e 100% natural?atentie, nu discutam decat de substante naturale obtinute prin fierbere nu prin procedee chimice, ca sunt extrase din ceva natural e una, ca sunt extrase prin procedee chimice deja ne indepartam mult de natural.si nu cred ca faina de peste predigerata e obtinuta natural.
;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

manaila florentin

Re: Fluo.

Mesajde manaila florentin » Joi Mar 05, 2015 10:21 am

este simplu...substantele fluo folosite creaza un nor in zona dand impresia pestilor ca sunt alti pesti care se hranesc.nu stiu de cine au fost descoperite dar cu certitudine in Africa de sud se foloseste in pescuitul la crap intens.atat de intens incat nadele folosite sunt destul de simple conteaza doar aromele folosite, arome care au si acest adaos pentru a face nor in apa.eu am folosit pe doripesco in prima mansa Trabucco si am avut media pestilor mai mare decat vecinul din dreapta.nu este insa o certitudine ca media am facut-o doar din acest fluo.si daca intrebi doar daca functioneaza...da, functioneaza, dar cred ca numai acolo unde este populatie mare piscicola.mai este importanta si culoarea folosita, nu intotdeauna o gasim pe cea care functioneaza.cred ca si substratul conteaza sau contribuie la eficienta acestor aditivi fluo.daca substratul e tare si pestele cand se hraneste nu ridica particole de mal astfel incat sa fie invatat cu un nor in zona de hranire, e posibil ca eficienta sa se apropie de zero.mai mult...in acest caz cred ca-i creaza un disconfort si rezultatul e tocmai invers celui asteptat...pestele evita zona cu nor.e parerea mea, nu sunt as in asa ceva, am zis ca am folosit si a mers.cred ca ultima parte te interesa :lol:

Stefan George

Mesajde Stefan George » Joi Mar 05, 2015 10:54 am

Am cumparat si eu acum multi ani,cand le-au scos cei de la Senzor(mi se pare ca dupa un CM unde echipa Africii de Sud folosea intens acest produs). L-am folosit fara rezultat in pescuitul platicii la Sandulita, crezand ca va inlocui norul facut de pamant cu succes. Am prins nu slab,foarte slab. Atentie insa la cantitate!!!! Eu am pus cam 5 ml in apa din mal si s-a facut un nor de cca 5mp. Se numea Neon si era o culoare verde fluorescent(cred ca pot spune deparece mi se pare ca nu se mai fabrica). Poate,asa cum a scris si dl Manaila mai sus,sa fie culoarea de vina. Eu l-am aruncat in aceeasi zi si alte teste nu am mai facut.

catalin232

Mesajde catalin232 » Joi Mar 05, 2015 4:17 pm

Pentru efect de nor este ok de folosit , insa, eu sunt de parere ca nu aroma e cea care conteaza ci faptul ca atunci cand este folosint , acesta indica o zona potentiala de hranire ( si nu neaparat ca scurma alti pesti , poate fi confundata si cu o zona de plancton de exemplu) .

In Africa de Sund se folosea pentru ca era o intindere IMENSA de apa , iar un apelant vizual care sa atraga pestii de pe distante mari mai bun decat un nor colorat in apa nu aveai . Niciun aditiv ( gust sau aroma) nu avea cum sa iti apeleze pestii pe distante atat de mari precum era nevoie acolo.

Sincer , la noi nu am observat diferente atunci cand am folosit , insa sunt calare pe el si il am in vedere daca voi reusi vara asta sa dedic o partida la Fitofag.. acolo cred ca o sa faca legea ;) . Tot pe cel de la Benzar cred ca am sa il folosesc si eu , este accesibil la pret , functioneaza bine in apa.

Mai sunt produse de genul .. imi scapa numele acum dar au si cei de la SBS si exista si Korda Goo .... plus multi altii ....

PS: George , poti vorbi fara probleme chiar daca se mai produce , vorbim de pescuit aici , nu de produse care sunt in magazin sau nu ... la urma urmei este forum despre pescuit nu SC Cenzura SA.

manaila florentin

Mesajde manaila florentin » Joi Mar 05, 2015 4:41 pm

poti folosi ''verzeala'' de la crapari...daca nu ma insel asa e trecuta pe la unii producatori la noi.nu mai stiu dar cred ca e mai multa cantitativ(avantaj pret) daca tot vrei doar pentru efectul vizual.eu nu sunt aproape dar ti-as da cele 4 modele de la haldorado(modelul vechi ala in sticla mai mare)doar pentru a testa 4 culori odata , cu siguranta au efect diferit.astea au si aroma dar...nimic nu e perfect, nici macar noi :lol:

catalin232

Mesajde catalin232 » Joi Mar 05, 2015 5:33 pm

poti folosi ''verzeala'' de la crapari...daca nu ma insel asa e trecuta pe la unii producatori la noi.nu mai stiu dar cred ca e mai multa cantitativ(avantaj pret) daca tot vrei doar pentru efectul vizual.eu nu sunt aproape dar ti-as da cele 4 modele de la haldorado(modelul vechi ala in sticla mai mare)doar pentru a testa 4 culori odata , cu siguranta au efect diferit.astea au si aroma dar...nimic nu e perfect, nici macar noi :lol:
Daca imi dai 4 culori , o sa prin Fito-Curcubeu :D Mor muscarii de ciuda :twisted: :twisted: :twisted:

catacls

Mesajde catacls » Joi Mar 05, 2015 10:10 pm

da vad ca i-ai pus gand rau la novacu ala, nu te-ncurci.

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Joi Mar 05, 2015 10:36 pm

Pierde vremea degeaba ;) ...si nu intelege nimic din pescuit :D

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Joi Mar 05, 2015 10:38 pm

Azi maine vine si ne spune ca face "selectie" si la novaci!!!! :o :o :o :twisted: :twisted:

catalin232

Mesajde catalin232 » Joi Mar 05, 2015 11:20 pm

Pierde vremea degeaba ;) ...si nu intelege nimic din pescuit :D

Tica , e rodeo in toata regula cand iei o matahala de pe suprafata ;) . Lasa dracu , mai pescuim si pentru suflet ;) Sau esti gelos ca nu aveti chinezi prin baltile alea limpezi cristal ? :D

Înapoi la “Nade si momeli”