montura inline
Moderator: sorinhc
montura inline
Pot folosi aceasta montura in locul celei clasice cu impletirea firului? Sau este mai mare riscul de incalcire?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- catalin232
Re: montura inline
Poti folosi dar depinde foarte mult de firul pe care il folosesti sub margea ( cel dinspre carlig) . La diametri mici , o sa incurci in lansare sau la intrarea cosuletului in apa. Daca vrei sa folosesti asa ceva , iti va trebui un minim de 40-50 cm de monofilament 0.25mm sau mai gros de care sa te legi apoi cu o struna mai subtire.
Montura cu impletitura, preintre altele rezolva si aceasta problema. Impretitura are rol de anti-tangle si absorbnt de socuri , iti permite sa te conectezi de ea cu o struna foarte subtire fara probleme cu inclacirea lor in timpul lansarii ( in peste 90 % din situatii , mai depiinde si cum lanseaza fiecare si cel mai important, daca loveste in clips cand si cum trebuie ) .
Montura cu impletitura, preintre altele rezolva si aceasta problema. Impretitura are rol de anti-tangle si absorbnt de socuri , iti permite sa te conectezi de ea cu o struna foarte subtire fara probleme cu inclacirea lor in timpul lansarii ( in peste 90 % din situatii , mai depiinde si cum lanseaza fiecare si cel mai important, daca loveste in clips cand si cum trebuie ) .
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Emisiuni Video
.....sau gumitza/latex
- catalin232
Eu nu folosesc si nici nu recomand folosirea vreunui tip de elastic la pescuit la feeder . Cu momitoarele elasticate este un sens daca preferi sa folosesti carlige Barbless.
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
Eu nu folosesc si nici nu recomand folosirea vreunui tip de elastic la pescuit la feeder .
Care ar fi motivul pt care nu recomanzi acest lucru?
Nu folosesc Barbless . DE CE sa nu folosim in pescuitul la Metod (cu carlige normale) aceste "elastice"?Cu momitoarele elasticate este un sens daca preferi sa folosesti carlige Barbless.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
- catalin232
1. Pentru ca in marea majoritate a cazurilor ai lanseta potrivita pentru locul potrivit. Nu ai de ce sa folosesti guma pe o lanseta Light cand pescuiesti la platica, sau medium cand pescuiesti la pesti de talie medie etc... . Daca ai o lanseta Heavy , foarte rigida si pe care vrei sa o folosesti pentru a pescui cu strune foarte subtiri, sa spunem ca te-ai carpi putin folosind o guma... dar este exact ceea ce am scris.. o carpeala.Eu nu folosesc si nici nu recomand folosirea vreunui tip de elastic la pescuit la feeder .
Care ar fi motivul pt care nu recomanzi acest lucru?
Nu folosesc Barbless . DE CE sa nu folosim in pescuitul la Metod (cu carlige normale) aceste "elastice"?Cu momitoarele elasticate este un sens daca preferi sa folosesti carlige Barbless.
Nu poti intepa cum trebuie si nici nu ai control pe peste la minciog. In plus, in functie de ce elastic pui, cat de gros si greu este, ai sansa ca in lansare sa se lipeasca de firul principal ( se inchide V-ul ) si incurci struna si carlig.
2. La method are sens impreuna cu , carlige Barbless deoarece acestea nu opun rezistenta in momentul inteparii, penetreaza mult mai repede si faci buza pestelui. In drill, guma te ajuta sa se exercite o presiune constanta pe carlig si in felul acesta se mai evita din situatiile in care carligul sare din peste.
Este ineficient in momentul in care se pescuieste cu carlige barbetate ( motivul este invers celui mentionat mai sus), incurca teribil la momentul in care vrei sa bagi pestele in minciog si total neproductiv daca pescuiesti la distante mari si foarte mari ( peste 70 m ) folosind un fir monofilament pe lanseta.
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
Catalin , pune o poza cu montura cu impletitura . Multumesc.Poti folosi dar depinde foarte mult de firul pe care il folosesti sub margea ( cel dinspre carlig) . La diametri mici , o sa incurci in lansare sau la intrarea cosuletului in apa. Daca vrei sa folosesti asa ceva , iti va trebui un minim de 40-50 cm de monofilament 0.25mm sau mai gros de care sa te legi apoi cu o struna mai subtire.
Eu folosesc montura inline cu impletitura in 90% din partide si nu am probleme cu incalceli. Eu asa o fac.
"Catching the impossible"
Multumesc Levente . Ce lungime are firul impletit ?
Lungimea firului impletit trebuie sa depaseasca lungimea cosuletului (cu tot cu agrafa, montat pe firul principal) si o stabilesti in functie de marimea (lungimea) cosuletului, asta ca sa eviti incalcelile.
"Catching the impossible"
Înapoi la “Pescuitul in ape curgatoare.Tactici si tehnici.”