Recursul Etapei Campionat APS Polcesti 23-24 Mai 2015

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

catalin232

Recursul Etapei Campionat APS Polcesti 23-24 Mai 2015

Mesajde catalin232 » Vin Mai 29, 2015 9:20 am

Pentru fiecare etapa / concurs la care membrii forum-ului participa, se va deschide un topic " Recursul Etapei" . Aici se vor posta informatii despre Strategie, nade si momeli, ce a mers si ce nu !

sirbu mihai

Re: Recursul Etapei Campionat APS Polcesti 23-24 Mai 2015

Mesajde sirbu mihai » Vin Mai 29, 2015 9:39 am

Hai sa dau si eu din casa :lol:
Struna 60 cm - 0.13mm
Carlig nr. 10 Gamakatsu G1-101
Nada/mansa : 2kg de BT Special G+700g BT Pro Natural, 1/2kg porumb+arpacas aditivat cu BT Liquid worm. Pe langa acestea am mai folosit si rame tocate.
Momeala carlig : Rame (una sau doua in functie de cum aveam trasaturi) si rareori pinki (pinki am folosit in a doua mansa cand nu aveam prezentari pe rama).
In ambele zile am nadit doua vaduri. Unul la aprox. 30-35 m iar cel de-al doilea in 10m. Cu aceasta ocazie ii multumesc lui Catalin pentru pont. El a pescuit in antrenament in apropirea malului si a avut vreo 5-6 prezentari de crap din care a scos 2. Ce e drept, in antrenament a fost cap de sector :lol:
In prima mansa am pescuit 99% pe patul de nada creat la peste 30m pentru ca langa mal aveam prezentari doar de oblete si foarte rar pica cate o "frunzulita" de platica.
La 30m+, daca vedeam ca incepe sa-mi intre peste mic sau trasaturile se rareau, pescuiam in apropierea locului nadit. Procedand asa am reusit sa scot cativa carasi frumosi.
In a doua mansa s-a schimbat putin treaba in sensul ca aveam peste pe ambele vaduri (am fost antecap de sector) insa mai mult (este drept, si mai mic) aveam in 10m. Pana in jurul orei 12 (aproximativ) am pescuit pe ambele distante. Dupa ora 12, trasaturile au inceput sa se rareasca pe 30m si am pescuit in mal. Aici aveam peste mai mic insa aveam prezentare imediat. Tot de la aceasta distanta am reusit sa scot si un ciortan de 2.6kg.
Cam asta a fost :mrgreen:
CS APS

catalin232

Mesajde catalin232 » Vin Mai 29, 2015 11:09 am

Este randul meu sa detaliez cum poti face 11 puncte intr-un concurs cu 24 de participanti pe o pista superba ! :twisted:

Ziua 1. Antrenament

- am ales sa pescuiesc pe capatul din dreapta al pistei ( nr. 30 ) intrucat nu trag niciodata cap de sector si acum era liber :D . In plus de asta, am vrut sa fac si un test de nada, test pe care nu l-am putut face la Green Baits.
- am folosit nada productie proprie ( faina de peste + carne) fara aditivi, fara alte particule
- am facut 2 vaduri : 1 la 25m pentru platica , facut in panta, adica acolo unde exista o coborare de la 2.4m pana pe la 3m, si altul la 10m pentru crap imediat sub primul prag
- vadul 1 a fost nadit exclusiv cu nada , vadul 2 am nadit cu nada si 1 cutie de porumb ( acesta era vadul pregatit pentru crap)
- am pescuit alternativ pe ele, suplimentand cu nada de fiecare data vadul pe care il paraseam
- pe vadul din larg am reusit sa scot platici si carasi mult peste media zilelor urmatoare, pe vadul creat pentru crap am avut 6 prezentari ( de aceea am si insistat pe el) din care am reusit sa scot doar 2 ciortani .
- ca si momeala, cel mai bine am prins la 2 rame pe vadul de la 25m ( platica si caras) si pe vadul de la 10m am intepat 3 crapi cand am folosit 4 rame si 3 folosind porumb ( aditivat cu Drennan Crab & Krill)

Concluzia zilei :
- capetele de sector nu pot fi batute fara peste bonus ! ! !
- vadul de la 25m producea constant daca era intretinut cu particule si rama tocata ( ceea ce eu nu am facut)
- cel mai interesant a fost cu vadul de la 10m intrucat nu numai ca am avut 6 crapi , dar acestia au ramas pe vad, am avut prezentari destul de rapide, succesive. O situatie atipica fata de experienta avuta la cupa Green Baints unde daca prindeai 1-2 ii considerai Bonus si ii puteai ignora si trece pe un pescuit de platica.
- si o invatatura de minte ( de care stiam dar lenea m-a oprit sa fac schimbarile necesare :D ) NU pescui in mal cu fir textil pe mulineta ;) . Lectie invatat, bagat la cap !

La finele zilei am facut strategia pentru prima mansa :
- aveam sa fac 2 vaduri ca in antrenament ( si Cupa Green Baits)
- 1 vad pentru platica la 25-30m intretinut cu nada din belsug , rame tocate, casteri si ocazional vierme mort ( pentru a nu atrage maruntisul)
- 1 vad pentru crap la 8-10m , sub prag , nadit cu un belsug de Bait-Tech Parti Mix ( multe seminte) si porumb, capace de nada , 8 cosulete din care 6 sparte intre ape pentru ca semintele sa formeze un covor, 2 cosulete descarcate pe substrat. Nada cat mai putina , doar cat sa tina particulele , asta pentru a nu incuraja platicile mici care erau in primul prag.
- NU PESCUI CU TEXTIL IN PRIMUL VAD :D

Mansa 1
- Loc extras : 17 ( aproape mijlocul pistei)
- urmat strategia facuta cu o seara inainte
- nada : productie proprie + Bait Tech Pro Natural + aditiv lichid BT Worm + Pastoncino + British Bread ( cantitati destul de mici, intrucat aveam sa bag si nada vie suficienta)
- planul a fost : primul nadit va fi vadul din mal apoi cel din larg. Dupa nadire , pescuit pe vadul din larg 1-2 ore pentru a da ocazia crapilor sa se aseze pe primul vad
- planul nu a functionat :D
- pe vadul din larg, dupa 45min de lupta acerba cu platici la palma ( eu insistand pe 2 rame la carlig)
- m-am retras pe primul vad, din mal, unde am ramas 40min. fara rezultat
- revenire pe vadul din larg, situatia se mentine , alta ora pierduta cu rateuri ( peste mic si mult ce tragea de serpisorii din carligul meu)
- insistat pe vadul de la departare si cautat peste cu strune de pana la 2m ( vant rafale de 35 km / h am crezut ca nada a fost carata de curentii de apa). Teapa, nu a fost asa .
- revenire pe vadul din mal, insistat 1 ora ( atat cu buchet de rame cat si cu porumb aditivat) fara rezultate , doar platica mica ce toca la rame
- 1 ora si 40min pana la final, in juvelnic 4 pesti ( 3 platici la palma si una la 250 gr)
- stanga si dreapta mea prindeau peste, m-a cuprins un sentiment de jena :oops:
- 1 si 20 min pana la final, decid ca totusi sa cantaresc si eu mai mult de 500 gr. de peste, ma pun pe vadul din larg cu un carlig mai mic, struna mai subtire, bucatele mici si subtiri de rama
- rezultat final de mansa : 6.22 kg si 8 puncte glorioase castigate in sector. Sanse la podium ZERO ! Cine nu risca nu castiga, de data asta nu mi-a iesit :D

Mansa 2
- sentiment puternic de jena si rusine :oops: , fara miza , dar cu ambitie
- renuntat la vadul din apropiere, astazi pescuim la cantitate
- nada proprie simpla, fara aditivi fara Pastoncino si fara British Bread
- particule : Bait-Tech Parti Mix + nada vie ( rame , casteri , viermi)
- locul extras in sector, surpriza ( nu si pentru mine) 16 :lol: ( v-am zis ca nu stiu sa trag la sorti :lol: :lol: )
- in acelas sector 4 oameni cu sanse la podium, dreapta mea , Marian Besliu :D . Aveam asadar concursul meu propriu si personal . Aveam victima :lol:
- inainte de intrare la standuri , creat conditii pentru adversari : donat rame pentru Besliu si Razvan Pop :twisted: :twisted: . Acum va fi un meci corect :D
- dupa experienta din mansa 1. cand am pescuit la 25m si am fost napadit de peste mic, in Mansa 2 am cautat un loc la 40m pe care sa il pescuiesc
- nadire grea : 6 cosulete cu nada simpla, 3 cu seminte si capace de nada, 3 cu rama tocata, vierme mort si casteri
- pescuit cu un cosulet Nisa Small open end feeder 44gr. Ma interesa precizia indiferent de cat de tare va bate vantul. Alt avantaj, capacitate mica de incarcare, risc mic de supra-nadire. Fiecare cosulet pus pe vad avea sa aiba in el nada vie. Putine situatiile in care am pescuit cu nada simpla ( atunci cand semai rareau trasaturile - nu voiam sa introduc o cantitate mare de momeala vie pe vad fara ca pestii sa fie acolo)
- carlig de 10 si struna de 0.152 ( monofilament Toray Ultimate PA )
- momeala : 70 % din timp 1 rama rupa in jumatate , jumatatile bagate in carlig
- 30 % din timp 3-4 bucati scurte de rama groasa, pescuit in marginea vadului, extras exemplare frumoase de caras :twisted:
- ultima oara de concurs : carasul nu mai era, decid sa trag pe platica
- extras platici intr-un ritm decent ( Besliu le avea la foc automat :D dar mici :D )
- final Mansa 2 : 13,37 kg si 4 puncte in sector ( batut de cap si antecap de sector- si la 1 caras imbracat de Zlatan stand 13 ) . Macar mi-am confirmat ca fara bonus nu poti bate cele mai bune locuri de pe pista :D
- fericire - l-am batut pe Besliu :lol: :lol: :lol: :lol: mi-am castigat meciul :twisted: :twisted:

Concluzie :

O pista SUPERBA , dificila si mofturoasa. Daca nu tragi bine , trebuie sa risti pe peste mare. Eu am riscat si nu mi-a iesit. Sunt multumit de rezultat.

Felicitari celor de pe podium, scuze Marian Besliu :roll: !

The end ! :mrgreen:

Razvan Pop

Mesajde Razvan Pop » Vin Mai 29, 2015 11:28 am

Leapsa? Oki doki :)

Day 1:
- 500 gr TTX + 1 Kg Bait-Tech Special G + 1 Kg Bait-Tech N-Tice + Aditiv lichid Bait-Tech Krill & Tuna
- Struna 55 cm Toray Ultimate PA 0.16 mm
- Ace Gamakatsu 1810 nr. 10
- Nada vie: aproape 1 L de rame tocate
- Particule: Bonduelle
- La carlig: rame intregi sau cate 2-3 rame tocate, cateodata cu pinkie capac
- Un singur pat de nada la 28 m
- Aproape o ora fara peste pe vad, dupa aia a inceput sa intre
- Rezultat: 9.27 Kg, locul 2 pe sector A
- Concluzii: ramele tocate au facut diferenta, probabil am gresit ca am stat pe patul de nada imediat dupa nadirea grea...nu l-am lasat sa respire putin. Presiunea fiind mare pe peste, probabil s-ar fi refugiat nitel pe patul meu. :)

Day 2:
- 1 Kg Bait-Tech Special G + 500 gr Bait-Tech N-Tice + 300 gr Marukyu Sanagi (pute ingrozitor de interesant) + 200 gr Bait-Tech Karma
- acelasi echipament
- Nada vie: peste 1 L de rame tocate
- Particule: Bonduelle
- La carlig ca in prima zi
- un singur pat de nada la 30 m
- In primele 40 min cred ca am avut 2-3 Kg de peste
- Rezultat: 14.25 Kg, locul 2 pe sectorul B
- Concluzii: am capatat incredere in Marukyu. :) Am gresit ca nu mi-am facut al 2-lea pat de nada in apropierea malului, mai ales ca eram cap de sector. Eram atat de focusat sa produc maxim de pe patul principal incat nici nu mi-a trecut prin cap. Mi-am dat seama cat am gresit cand Mihai Sarbu a intepat crapul, insa era prea tarziu.

Cum zice si Mihai, majoritatea carasilor au fost prinsi la marginea patului de nada, si in cazul meu, intra mai bine carasul daca puneam bucati de rame in ac si fara pinkie capac.

Cea mai importanta concluzie dupa concursul acesta: casca urechile la ce te sfatuiesc cei cu experienta si analizeaza situatia la rece, detaseaza-te putin de pregatirea echipamentului si nadei si aloca timp pentru analiza si strategie.

Pentru mine a fost un concurs mai mult decat reusit, dupa aproape 2 ani de concursuri am reusit sa urc pe podium pe locul III...si am fost atat de aproape de treptele mai inalte ale lui.

Cataline, data viitoare cand nu sunt atent la ce zici te rog sa-mi dai doua scaltoace peste ceafa. :shock:

catalin232

Mesajde catalin232 » Vin Mai 29, 2015 3:31 pm

Leapsa? Oki doki :)

Cataline, data viitoare cand nu sunt atent la ce zici te rog sa-mi dai doua scaltoace peste ceafa. :shock:
Data viitoare fii si tu mai atent :D ca eu nu am tinut pentru mine :D

RazvanFeeder

Mesajde RazvanFeeder » Vin Mai 29, 2015 6:24 pm

Hai si eu, sa nu raman "dator" :) :

In ambele manse am pregatit doua tipuri de nada:
1. 1 kg Baitech Kult fara aditiv
2. 1 kg Sonubaits Krill + 0,5 kg Marukyu feeder + 1/2 sticluta aditiv lichid Krill tot de la Sonu
Am inceput fiecare mansa cu Sonu si am continuat cu Baitech cand s-a terminat Sonu

Lansete: MAP Parabolix 3.30 cu varf de 0,75 oz/ Trabucco Sygnum MRX V Feeder 3.30 m tot cu varf de 0,75 oz dar o idee mai tare decat MAP-ul
Pentru distante mai mari am pregatit si un MRX de 3.60 dar l-am pescuit foarte putin din cauza vantului puternic

Carlige: Gamakatsu LS 2270 B marimile 14 si 16 legate pe fir Cralusso de 0,14 si Toray de 0,131

"mini"-pragul l-am gasit in ambele manse pe la 23-24 m, am insistat pe el si nu m-a dezamagit mai ales in a doua mansa cand am picat la tragerea la sorti pe mijlocul pistei (standul nr 13). In prima jumatate de ora am avut doi pesti dupa care a intrat pe nada.

Momeli: viermusi si rame, cel mai bine am prins la rama cu doi viermi rosii.
In mansa a doua am scapat si un crap - eu cred ca de vina a fost carligul prea mic. Am schimbat cu nr 10 dar n-am mai avut trasaturi 15-20 minute asa ca am revenit pe carlig nr. 14

Per total un concurs de anduranta, in prima mansa am avut si cativa carasi frumosi dar in a doua am adunat numai platica, carasul n-a vrut deloc sa puna "boticul" :)
APS Feeder Club

ticairlandezu

Mesajde ticairlandezu » Vin Mai 29, 2015 8:10 pm

Fa-ma si pe mine sa'nteleg Dumnezeule(asta dupa o ora juma de vb azi la telefon)...daca doar a doua mansa te-ai hotarat sa ..."pescuiesc la cantitate" :shock: ...prima mansa la ce dreaq erai hotarat sa pescuiesti :?: :o :o ;)
Eu zic ca ai gresit ...ca ai renuntat a doua mansa la vadul apropiat ;)

@catalin232
...
Mansa 2
- sentiment puternic de jena si rusine  , fara miza , dar cu ambitie

Besliu aka Copilu

Mesajde Besliu aka Copilu » Vin Mai 29, 2015 8:37 pm

:lol: :lol: :lol: :lol:
Cu respect , Marian !

catalin232

Mesajde catalin232 » Vin Mai 29, 2015 9:44 pm

Fa-ma si pe mine sa'nteleg Dumnezeule(asta dupa o ora juma de vb azi la telefon)...daca doar a doua mansa te-ai hotarat sa ..."pescuiesc la cantitate" :shock: ...prima mansa la ce dreaq erai hotarat sa pescuiesti :?: :o :o ;)
Eu zic ca ai gresit ...ca ai renuntat a doua mansa la vadul apropiat ;)

@catalin232
...
Mansa 2
- sentiment puternic de jena si rusine  , fara miza , dar cu ambitie
Pai e simplu :)

Cap de sector = 14.25 kg
Ante-Cap = 14.97 kg

Eram convins ca in conditii de truda asidua, fara pesti iesiti din medie sau fara bonus, pe locul extras la soriti, ( acolo unde s-au prins cele mai mici platici ) nu poti face mai mult de 10-12 kg . Asadar am pariat pe ala de te sare de la 10 la 15 kg :D am vrut 1 in sector in prima mansa. Am luat teapa, nu a iesit :D

Cu toate ca de la 13.37 kg cat am avut in a 2-a mansa pana la 15 kg nu pare mult si poti crede ca intre atatia pesti trebuia sa nimeresc si cativa mai imbracati ( caras / platica mare) care sa faca diferenta, astia mi s-au parut mai " la noroc / soarta " decat sa pescuiesc dupa crap . Un plan prost este mai bun decat lipsa unuia, chiar daca un plan prost da si rezultate proaste :D

PS: M-am exprimat nefericit .. cand am zis ca vreau sa pescuiesc la " cantitate" am vrut sa spun ca m-am hotarat sa pescuiesc pe ce peste exista in fata ... axat pe platica si caras :D . Dupa " cantitate" am pescuit si in prima mansa , numa ca putin altfel :twisted: :twisted:

RazvanFeeder

Mesajde RazvanFeeder » Vin Mai 29, 2015 9:54 pm

- final Mansa 2 : 13,37 kg si 4 puncte in sector ( batut de cap si antecap de sector- si la 1 caras imbracat de Zlatan stand 13 ) . Macar mi-am confirmat ca fara bonus nu poti bate cele mai bune locuri de pe pista :D
Ai si tu dreptate dar hai sa recapitulam:

In mansa a doua n-am avut decat 2 carasi, nici macar unul imbracat....deci 99 % platica.
Cat despre bonus, l-a avut Mihai care era antecap- sa nu mai amintesc de bonusul meu, daca reuseam sa-l scot, se schimba putin situatia.
Oricum sunt multumit de rezultat si fericit ca am ocazia sa pescuiesc alaturi de prieteni si nu de adversari :)
APS Feeder Club

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”