Am fost azi cu Ionescu Marian . A fost foarte mofturoasa ... trebuia sa schimbi momeala des .. nu prea o lua pe rama , cel mai bine a mers la 2 viermi. Am reusit totusi dimineata sa scot un Crap la 5-6 kg 12-15min de drill pe 0.12mm cu un Gama 1050 de 16
Marian a luat undeva la 12-14 kg si eu vreo 7-8 cred ... nu am cantarit , asa ochiometric.
Bazinul Sarulesti
Moderator: sorinhc
- catalin232
Re: Bazinul Sarulesti
Duminica am fost la Sarulesti la Salcii. Lume destula, am stat la coada sa intram, nu am stiut locuri, m am oprit la primul loc liber, neinspirat un pic pentru ca era destul de greu de aruncat, trebuia sa fi atent cum arunci sa nu iei si salciile dupa tine Era si un pic de noroi in locul unde stateam dar nah asa e cand te opresti in primul loc liber. In schimb platica a intrat mai greu dar a intrat. Am vrut selectie, nu am dat dupa frunzulite, porumb tocat si rama groasa tocata, nada pentru platica dulce, aditivata caramel. Dupa am renuntat la rama tocata, doar porumb. Am dat la carlig cu rama groasa, porumb, porumb si viermusi. Nu a fost o reteta clara, sper final am dat si cu viermusi simpli speram sa am frecventa mai mare, am avut, dar a scazut si talia, adica am prins si cateva mai mici. Nu mergea foarte bine, a fost o zi nu foarte buna, cei de langa mine, nu dadeau la feeder si sincer cam somau. Am avut parte si de un carlig dezdoit, sigur era peste mare, frana stransa prea mult, carlig prost - Owner Bream un carlig albastru dar cu sarma slaba se pare, rezultat peste scapat. Nu am poza de final, eram super obosit si inoroit, in jur de 12-14 kg am prins. Multumesc lui Ionut alias CAI cu ceva sfaturi, de fiecare data cand am apelat la el mi a dat informatii, jos palaria pentru dumnealui si pentru toti cei ce ajuta colegii mai neexperimentati.
Pana la urma, bazinul dedicat feederistilor este cel de la Polcesti unde se permite pescuitul cu orice scule si cu "ajutorul" vaporaselor pentru
plantat ? Problema este ca, acolo unde se permite plantarea, sansele celorlalti pescari de stationar si mai ales a celor ce folosesc feederele si sculele cu pluta, au scazut considerabil. Nu numai ca "plantatorii" cantoneaza pestele in malul celalat dar majoritatea folosesc seminte neprelucrate ce maresc timpul de digestie al pestilor . Poate ca un grup de feederisti vor putea sa-l determine pe D-l Raduta sa interzica plantatul pe aceasta pista sau sa permita pescuitul pe pista de concurs pentru cei care nu folosesc "plantatoare"
plantat ? Problema este ca, acolo unde se permite plantarea, sansele celorlalti pescari de stationar si mai ales a celor ce folosesc feederele si sculele cu pluta, au scazut considerabil. Nu numai ca "plantatorii" cantoneaza pestele in malul celalat dar majoritatea folosesc seminte neprelucrate ce maresc timpul de digestie al pestilor . Poate ca un grup de feederisti vor putea sa-l determine pe D-l Raduta sa interzica plantatul pe aceasta pista sau sa permita pescuitul pe pista de concurs pentru cei care nu folosesc "plantatoare"
-
Cred că am fost primul pescar de feeder care a sesizat și scris despre aspectul semnalat de tine undeva anul trecut. Ca orice om de afaceri și dl. Raduta trebuie să trăiască din afacere. Dacă pescarii de feeder nu "s-au înghesuit " la Polcesti a căutat variante alternative pentru a face zona profitabila. Din punct de vedere competiție pista de la Polcesti s-a dovedit a fi una inegala și a fost ocolită de organizatorii de competiții în anul 2015.
Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk
- catalin232
Pai hai sa punem lucrurile in context si sa privim in ansamblu.
Exista 4 locuri pe care este permis pescuitul pe bazinul Sarulesti ( facem abstractie de concursuri )
1. La Salcii
- se poate pescui numai pe substrat ( pescuitul la pluta este interzis )
- Pot pescui atat pescarii ce cauta Crap cu scule dedicate cat si cei care prefera un pescuit la feeder
- Plantatul este interzis
- se pescuieste cu maxim 2 / 4 scule in functie de taxa platita
2. Gurbanesti
- se poate pescui in orice stil
- se poate planta
3. Polcesti 2
- este permis plantatul
4. Sandulita ( la insula)
- se pescuieste strict la pluta
- Maxim 2 scule
Toate astea sunt informatii publice sau cel putin te poti interesa cum si in ce mod se pescuieste pe locatia pe care vrei sa o accesezi.
In ceea ce priveste partea de concursuri , si ce ne intereseaza pe noi , concursuri de pescuit la feeder, exista o pista dedicata , Polcesti 3 , care este interzisa la pescuitul de agrement.
Mai este si pista de la Sandulita sub sat ( la buncar, la Biserica sau fiecare cum ii mai spune) pe care se mai tin concursuri de pescuit atat stationar cat si feeder.
Dupa cum se observa, fiecare stil isi are locul destul de bine delimitat si reguli pentru fiecare in parte...
Eu unul nu am ce preprosa administratie , mai ales ca a pus ordine in lucruri si de ce sa nu spunem drept, pe noi, pescarii la feeder, ne-a ajutat foarte mult. Inainte daca voiai sa pescuiesti la feeder , mergeai pe locurile unde se pescuieste la crap cu taxa de 100 lei ... Acum, dupa cum toti stiti , La Salcii de exemplu , se poate pescui cu o taxa de 50 lei ( caras si platica) .
Unde mai pui ca ne-a creat si un loc pentru desfasurare de concursuri , si dupa cum cei care au participat sau au avut prieteni participanti au avut sa constate, este destul de bine populata , carasi multi si mari , platici frumoase, mai intra si cate un crap 2 etc....
Exista 4 locuri pe care este permis pescuitul pe bazinul Sarulesti ( facem abstractie de concursuri )
1. La Salcii
- se poate pescui numai pe substrat ( pescuitul la pluta este interzis )
- Pot pescui atat pescarii ce cauta Crap cu scule dedicate cat si cei care prefera un pescuit la feeder
- Plantatul este interzis
- se pescuieste cu maxim 2 / 4 scule in functie de taxa platita
2. Gurbanesti
- se poate planta
3. Polcesti 2
- este permis plantatul
4. Sandulita ( la insula)
- se pescuieste strict la pluta
- Maxim 2 scule
Toate astea sunt informatii publice sau cel putin te poti interesa cum si in ce mod se pescuieste pe locatia pe care vrei sa o accesezi.
In ceea ce priveste partea de concursuri , si ce ne intereseaza pe noi , concursuri de pescuit la feeder, exista o pista dedicata , Polcesti 3 , care este interzisa la pescuitul de agrement.
Mai este si pista de la Sandulita sub sat ( la buncar, la Biserica sau fiecare cum ii mai spune) pe care se mai tin concursuri de pescuit atat stationar cat si feeder.
Dupa cum se observa, fiecare stil isi are locul destul de bine delimitat si reguli pentru fiecare in parte...
Eu unul nu am ce preprosa administratie , mai ales ca a pus ordine in lucruri si de ce sa nu spunem drept, pe noi, pescarii la feeder, ne-a ajutat foarte mult. Inainte daca voiai sa pescuiesti la feeder , mergeai pe locurile unde se pescuieste la crap cu taxa de 100 lei ... Acum, dupa cum toti stiti , La Salcii de exemplu , se poate pescui cu o taxa de 50 lei ( caras si platica) .
Unde mai pui ca ne-a creat si un loc pentru desfasurare de concursuri , si dupa cum cei care au participat sau au avut prieteni participanti au avut sa constate, este destul de bine populata , carasi multi si mari , platici frumoase, mai intra si cate un crap 2 etc....
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Emisiuni Video
-
Multumesc Cataline...perfect adevarat ce ai subliniat...
Nu am reprosat administratiei ceva, era doar o parere a mea pe care o sustin ca "plantatorii" au cam distrus notiunea de pescuit sportiv. Sant balti pe care se prinde doar la"plantat"si pe care ceilalti le cam evita. Daca suma incasata de la cei care planteaza este consistenta, e treaba adminilor. Dar sa permiti pescuitul plantat pe timp de noapte, fara sa ai lumina de supreveghere, este un risc mare (asa s-a distrus Facaul) , cu barcuta aia mica se intinde o plasa , la adapostul intunericului, foarte usor. Daca ziua am vazut un pseudopescar ,ajutandu-se de o "parasuta" , noaptea cum o fi ?(am aflat ulterior ca aia este o parasuta ) Scopul pescuitului pe aceste locatii este de a rari platicile si carasii ce deranjeaza pecuitul la crap in concursuri si chiar cresterea sturionilor. Nu cred ca la plantat se prinde platica si caras. Si nu cred ca metoda cu vaporas se mai poate numi pescuit.
SANT ABSOLUT DEACORD CU TINENu am reprosat administratiei ceva, era doar o parere a mea pe care o sustin ca "plantatorii" au cam distrus notiunea de pescuit sportiv. Sant balti pe care se prinde doar la"plantat"si pe care ceilalti le cam evita. Daca suma incasata de la cei care planteaza este consistenta, e treaba adminilor. Dar sa permiti pescuitul plantat pe timp de noapte, fara sa ai lumina de supreveghere, este un risc mare (asa s-a distrus Facaul) , cu barcuta aia mica se intinde o plasa , la adapostul intunericului, foarte usor. Daca ziua am vazut un pseudopescar ,ajutandu-se de o "parasuta" , noaptea cum o fi ?(am aflat ulterior ca aia este o parasuta ) Scopul pescuitului pe aceste locatii este de a rari platicile si carasii ce deranjeaza pecuitul la crap in concursuri si chiar cresterea sturionilor. Nu cred ca la plantat se prinde platica si caras. Si nu cred ca metoda cu vaporas se mai poate numi pescuit.
daca un administrator e stapan pe o balta asta nu inseamna ca ajuta cu ceva pescuitul sportiv
pot sa povestesc cum am devenit feederist: ca pescar de spinning , in zona de sud aveam doua Balti bune cu stiuca si salau, Chiroiu 4 si Seaca Teleorman
Prima, avand administrator o echipa de pescari de crap de competitie, in conflictul dinintre craparii plantatori si spiningisti evident ca au fost de partea plantatorilor
la Seaca, patron a devenit...(nu spun cine, persoana politica importanta ), care a scos stiucile si a populat cu crap
in disperare de cauza am trecut pe crap si am fost de trei ori la MV2, mi-a ajuns, am vazut gurile cangrenate ale pestilor si m-am lecuit
am gasit scaparea in feeder, dupa o perioada in care am fost convins ca am ajuns "acasa ", dar incet, incet ma conving ca ultima scapare sant baltile Bucurestene cu somotei tepos, moartea baltilor din Romania, cu singura satisfactie de ai prinde si a-i arunca pe mal
si totusi ultima speranta este Bitina, unde pot sa prind peste linistit si sa nu iau acasa nimic (la mine in familie nimeni nu mananca peste ), tot pestele I-l impart celorlalti pescari care intamplator nu prind
- catalin232
Eu nu am facut un elogiu baltii sau ma rog , asta reiese , dar nu a fost principalul motiv pentru care am postat.
Doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca fate de alte locatii , pescarul poate alege unde sa mearga daca vrea sa practice un anumit tip de pescuit. Aceasta alegere nu era posibila in trecut , dar, cum am mai spus , cei care administreaza in prezent bazinul Sarulesti , au gasit solutii care in opinia mea se muleaza pe preferintele fiecarui pescar.
La noi e mai greu cu regulile , nu prea ne place sa ne interesam de le si sa le respectam atunci cand accesam o locatie. Vorbesc acum la modul general.
Eu cu ochii mei am vazut la Salcii persoane care plantau cu vaporasul si pescuiau la varga. Chiar si dupa ce au fost atentionati in 2 randuri de baietii de la paza ca asa ceva nu se face si este clar scris pe tablia de la intrarea pe balta, dupa ce a plecat paza , romanii nostri nu s-au putut abtine si au inceput iar sa puna vaporasul pe apa si sa pescuiasca la varga...ca doar ei au platit taxa.
Mai sunt si exemple cu baltile pe care se spune clar ca ai voie doar 4 scule si ii vezi cum musca din cascaval si mai baga o varga, pleaca paznicul , mai arunca 2 lansete , mai ascunde niste peste si tot asa ....
Evident , mai sunt si patroni de balta care scot tot ce se poate scoate din ea , apoi cer taxa si te lasa sa cari cat duce portbagajul , evident , nu ai ce prinde altceva decat ce le-a scapat lor la navod. Apoi pleci de acolo cu nervi ca e balta proasta, dar nu te-ai gandit vreodata ca nimeni nu baga peste intr-o balta pe care ai taxa de 30-50-100 lei si poti pleca acasa cu suta de kg. de peste . Nici Patriarhia nu ar deschide o asa locatie ...
Doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca fate de alte locatii , pescarul poate alege unde sa mearga daca vrea sa practice un anumit tip de pescuit. Aceasta alegere nu era posibila in trecut , dar, cum am mai spus , cei care administreaza in prezent bazinul Sarulesti , au gasit solutii care in opinia mea se muleaza pe preferintele fiecarui pescar.
La noi e mai greu cu regulile , nu prea ne place sa ne interesam de le si sa le respectam atunci cand accesam o locatie. Vorbesc acum la modul general.
Eu cu ochii mei am vazut la Salcii persoane care plantau cu vaporasul si pescuiau la varga. Chiar si dupa ce au fost atentionati in 2 randuri de baietii de la paza ca asa ceva nu se face si este clar scris pe tablia de la intrarea pe balta, dupa ce a plecat paza , romanii nostri nu s-au putut abtine si au inceput iar sa puna vaporasul pe apa si sa pescuiasca la varga...ca doar ei au platit taxa.
Mai sunt si exemple cu baltile pe care se spune clar ca ai voie doar 4 scule si ii vezi cum musca din cascaval si mai baga o varga, pleaca paznicul , mai arunca 2 lansete , mai ascunde niste peste si tot asa ....
Evident , mai sunt si patroni de balta care scot tot ce se poate scoate din ea , apoi cer taxa si te lasa sa cari cat duce portbagajul , evident , nu ai ce prinde altceva decat ce le-a scapat lor la navod. Apoi pleci de acolo cu nervi ca e balta proasta, dar nu te-ai gandit vreodata ca nimeni nu baga peste intr-o balta pe care ai taxa de 30-50-100 lei si poti pleca acasa cu suta de kg. de peste . Nici Patriarhia nu ar deschide o asa locatie ...
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
A mai fost cineva ? Cred ca a inghetat.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era