putem fi si putin seriosi ?
cati crapari credeti ca pot arunca 150 m ?
dupa parerea mea, asta nu mai e pescuit la feeder
asa cum si plantatul nu prea mai e pescuit, credeti ca degeaba regulamentul international nu permite asta ?
Lanseta Casting.
Moderator: sorinhc
Re: Lanseta Casting.
@CISMAS - Sunt crapari care arunca dar sunt si mai multi care prefera sa planteze, discutabil si treaba lor. Nu vorbim daca e sau nu pescuit la feeder in acest topic si alte "filozofii". Cautam sa gasim lansete care cu care poti arunca distante mari in diferite situatii atat speciale cat si uzuale (pt unii).putem fi si putin seriosi ?
cati crapari credeti ca pot arunca 150 m ?
dupa parerea mea, asta nu mai e pescuit la feeder
asa cum si plantatul nu prea mai e pescuit, credeti ca degeaba regulamentul international nu permite asta ?
La partea cu concursurile si regulamentele nu ma bag! Dar sa scris pe forum ca la un concurs trebuia aruncat cat mai departe si cei care au castigat au fost cei care au aruncat departe deci se aplica si in acest caz, nevoie exista! Sa nu blocam discutia din cauza regulamentelor, ideilor.......
Interesant si de cautat/aflat care model este mai exact.Vezi ca este ceva de la Dome Gabor 2015, 50-170g am vazut ceva filmulete cu lansari de 150m. Din ce am vazut eu la pret sunt relativ oki(pt distantele alea), si in plus eu cred ca poti pescui undeva la 100m relativ usor si destul de exact(depinde si de conditiile meteo).
Mai asteptam opinii cu privire la modelele de casting existente pe piata.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
-
mai este modelul de la browning Backfire Method Mania, in catalogul lor se specifica ca, cu modelul de 3,60 se poate lansa la 100m fara eforturi suplimentare, probabil 3,90 arunca mai mult de atat.din pacate nu stim cine a cumparat la noi ca sa aflam realitatea.in plus modelul asta e si usor. iar de la Dome Gabor e modelul Carp fighter de 4,2 m 40-170g.
mai este modelul de la browning Backfire Method Mania, in catalogul lor se specifica ca, cu modelul de 3,60 se poate lansa la 100m fara eforturi suplimentare, probabil 3,90 arunca mai mult de atat.din pacate nu stim cine a cumparat la noi ca sa aflam realitatea
Lanseta exista in oferta din RO (pret aporx 550 ron) dar cum ai spus si tu ar trebui vazut parerea celor care au incercat aceasta lanseta.
Multumimi @ manaila florentin poate "vedem" si o parere de la cine a "abuzat" de eaDome Gabor e modelul Carp fighter de 4,2 m 40-170g.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
- catalin232
Sunt foarte multe modele de lansete capabile sa lanseze la 100 m sau peste . Aici poti lua ca generalitate orice parulet cu putere de 120-150 gr , si evident mai sunt si exceptii.
La concursul de la Balta lui Otto din vara trecuta trebuia sa dai intre 90 si 110 m in functie de malul de pe care pescuiai si lansai clipsat pentru ca se pescuia fata in fata .... Eu atunci am folosit 2 lansete : daiwa Tournament Pro 12-13( montat pe 13ft) si una de 13'5 . Am lansat distanta respectiva cu method Drennan de 35 gr , pe o mulineta am avut textil 0,08mm si pe cealalta aveam Toray BR 0.215 mm. In ambele cazuri nu am folosit inaintas.
Este adevarat ca la distanta aceea nu se prea punea problema de precize "milimetrica" si ca erau mai bune niste mulinete cu un tambur mai mare ( eu folosind 3012) . Mulineta mai mare rezolva intr-o oarecare masura precizia in lansare nemaifiind nevoit sa trag atqt de lansete.
Lucian stiu ca lansa cu un Specialnd la distanta respectiva, mai stiu de niste
Ansete Daiwa Theory Barbel si alte cateva modele si firme ( daca este imperativ necesar, ma pot interesa exact despre ce e vorba) .
Ceea ce am vrut sa subliniez este ca pescuitul la distante asa mari se poate practica folosind o gama destul de variata de lansete si nu trebuiesc sa fie toate din gama de top. Oricum , la asa distanta , nu se poate numi pescuit la feeder este un fel de " scopul scuza mijloacele" .
La concursul de la Balta lui Otto din vara trecuta trebuia sa dai intre 90 si 110 m in functie de malul de pe care pescuiai si lansai clipsat pentru ca se pescuia fata in fata .... Eu atunci am folosit 2 lansete : daiwa Tournament Pro 12-13( montat pe 13ft) si una de 13'5 . Am lansat distanta respectiva cu method Drennan de 35 gr , pe o mulineta am avut textil 0,08mm si pe cealalta aveam Toray BR 0.215 mm. In ambele cazuri nu am folosit inaintas.
Este adevarat ca la distanta aceea nu se prea punea problema de precize "milimetrica" si ca erau mai bune niste mulinete cu un tambur mai mare ( eu folosind 3012) . Mulineta mai mare rezolva intr-o oarecare masura precizia in lansare nemaifiind nevoit sa trag atqt de lansete.
Lucian stiu ca lansa cu un Specialnd la distanta respectiva, mai stiu de niste
Ansete Daiwa Theory Barbel si alte cateva modele si firme ( daca este imperativ necesar, ma pot interesa exact despre ce e vorba) .
Ceea ce am vrut sa subliniez este ca pescuitul la distante asa mari se poate practica folosind o gama destul de variata de lansete si nu trebuiesc sa fie toate din gama de top. Oricum , la asa distanta , nu se poate numi pescuit la feeder este un fel de " scopul scuza mijloacele" .
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Emisiuni Video
DA este !( daca este imperativ necesar, ma pot interesa exact despre ce e vorba)
Eu am nevoie pt a avea in "tolba" o singura bucata cu care "la nevoie" sa pot arunca la distante de +100m sau mai bine spus "cat mai departe". Acum am una pe care o folosesc pt nadire dar vreau sa o schimb deoarece nu reusesc sa dau "cum vreau" cu ea. Scopul scuza mijloaceleCeea ce am vrut sa subliniez este ca pescuitul la distante asa mari se poate practica folosind o gama destul de variata de lansete si nu trebuiesc sa fie toate din gama de top. Oricum , la asa distanta , nu se poate numi pescuit la feeder este un fel de " scopul scuza mijloacele" .
- catalin232
Dome Gabor 3.90 Long Cast 50-150gr, FL 3.90 si 4.20m , Duch Master 130gr.
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
modelul de 3.60 eu l-am luat de la Luci (Black Friday) am apucat sa o scot odata pe Greaca, arunca mult mai departe si mai precis decat, Powerlite SX 80gr, nu am masurat distanta, o sa incerc in primavara pe Floare si revinmai este modelul de la browning Backfire Method Mania, in catalogul lor se specifica ca, cu modelul de 3,60 se poate lansa la 100m fara eforturi suplimentare, probabil 3,90 arunca mai mult de atat.din pacate nu stim cine a cumparat la noi ca sa aflam realitatea.in plus modelul asta e si usor. iar de la Dome Gabor e modelul Carp fighter de 4,2 m 40-170g.
arunca mai bine (parerea mea) decat Specilandul, inelele sant cam la fel
Sorin, la chestia cu regulamentul, m-am referit strict la plantat
chestia cu aruncatul la +100 m, dupa parerea mea se numeste "pescuit CU lanseta de feeder", nu "pescuit LA feeder"
FL-urile de la Dragon?FL 3.90 si 4.20m
- catalin232
Da , alea de 150 lei / bucFL-urile de la Dragon?FL 3.90 si 4.20m
Astea sunt informatiile luate dupa 1 telefon dat , nu sunt inchipuirile mele
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video