Salutare !
Ce parere aveti despre emisiunea "Feeder Mania" a lui Iancovici (sper ca am scris bine) in care arunca peste 170 m cu lanseta de feeder ?
DA, DA .... peste 170 metrii.
Date tehnice din ce am retiunut din emisiunea vazuta la F&H:
* Lansete folosite:
- Mantra Serie Walter Champion II - 14' .Brand-ul lui Walter Tamas, nu sunt sigur daca se cheama Mantra sau doar Serie Walter. Nu cunosc pretul dar ar fi interesant sa ne spuna careva.
- SHIMANO Speedcast Longcast Feeder 14'6 - 180 grame (parca 4.27m). Pretul trece putin de 1000 ron - F scumpa. Nu e prezenta pe piata noastra din cate am vazut. Varianta de 110g ajunge pe la 1100 dar nu e aceeasi lanseta. Dimensiunea de trasport pe placul multora 1,52 m - Pam, pam.
* Mulineta in ambele cazuri a fost Shimano Ultegra 5500 XTC - Nu sunt foarte sigur ca e asta.
* Fire:
- Fir textil 0.12 mm;
- Fir monofilament 0.18 mm;
- Inaintas sa folosit atat la varianta pe mono cat si pe cea de textil.
* Momitor long cast cu greutatea plumbului pe fata (ceva de genu). Greutatea totala (plumb + nada) a fost prezentata dar nu am retinut exact .
Parerile voastre strict legate de casting-ul la distanta de 170 ?
De preferat ar fi sa nu le "auzim" si pe alea ca "nu e pescuit la feeder".... si altele de genul asta Parerea strict legata de casting si cum putem ajunge sa ne imbunatatim cel mai important lucru in feeder si anume "castingul" atat in general cat si in mod special cel pe distante mari. Cu precizia e alta mancare de peste...... o discutam alta data.
170
Moderator: sorinhc
Re: 170
eu unul cred ca s icu cel mai al naibi bat...si cu mulineta vietii ....eu nu pot arunca atat.....nu ma ajuta fizicul .....cu toate astea jos palaria cristi asta ......sper sa nu fie niciodata nevoie sa lansez atat .....
@oros cred ca putem doar daca ne invata cineva tehnica. La crapari si aici ma refer la cei "de afara" sunt pescari care din asta traiesc, organizeaza cursuri/formari si invata contra cost evident (aici am omorat 99% din cei dornici din RO)tehnici de aruncare si cum pot sa depaseasca anumite praguri.
Cel mai greu lucru de invatat si cel mai mai important in pasiunea noastra este precizia in aruncare si bineinteles atunci cand situatia o cere si aruncari extreme. Eu ma zbat ca un peste pe uscat si nu prea scot mare lucru, am momente cand zici ca dau cu ghioaga si asta la max 40 m. Cred ca cel mai important este practica si anume cat mai multe aruncari. Aici sunt deficitar pt ca din pacate fac o partida pe saptamana (1-2zile)deoarece muncile noastre dragi nu ne lasa. Si inca ceva! daca am ratat cateva aruncari ma apuca spumele vietii si nici ca mai pot arunca. Fiecare cu "nebuniile' lui.
Nu prea vad pe unde prin Bucuresti sa mergem sa ne antrenam ca doar nu ma duc pe campurile arabile ale ilfovului cu cizmele sold prin noroaiele vietii. Si parca nici iarna pe frig nu ma vad de nebun pe un camp. O fi solutii dar eu nu le vad, e nevoie si de o bere lunga sa-ti deschida viziunea .
Sa mai discutat si depre antrenamentul cu plumb normal si parerea mea este ca este ok si asa numai sa te antrenezi cat mai mult pt ca "te reglezi" din mers pe balta mult mai usor cu method-ul si cosuletul (de preferat bulet). Oricine este bine antrenat bate pe cel talentat .
Sa nu mai vorbim de:
Cel mai greu lucru de invatat si cel mai mai important in pasiunea noastra este precizia in aruncare si bineinteles atunci cand situatia o cere si aruncari extreme. Eu ma zbat ca un peste pe uscat si nu prea scot mare lucru, am momente cand zici ca dau cu ghioaga si asta la max 40 m. Cred ca cel mai important este practica si anume cat mai multe aruncari. Aici sunt deficitar pt ca din pacate fac o partida pe saptamana (1-2zile)deoarece muncile noastre dragi nu ne lasa. Si inca ceva! daca am ratat cateva aruncari ma apuca spumele vietii si nici ca mai pot arunca. Fiecare cu "nebuniile' lui.
Nu prea vad pe unde prin Bucuresti sa mergem sa ne antrenam ca doar nu ma duc pe campurile arabile ale ilfovului cu cizmele sold prin noroaiele vietii. Si parca nici iarna pe frig nu ma vad de nebun pe un camp. O fi solutii dar eu nu le vad, e nevoie si de o bere lunga sa-ti deschida viziunea .
Sa mai discutat si depre antrenamentul cu plumb normal si parerea mea este ca este ok si asa numai sa te antrenezi cat mai mult pt ca "te reglezi" din mers pe balta mult mai usor cu method-ul si cosuletul (de preferat bulet). Oricine este bine antrenat bate pe cel talentat .
Sa nu mai vorbim de:
siCataline! Se face anul ! NimicOk, se face , ochii pe vreme , daca prindem o gaura de timp frumos mergem ! Dupe ce stabilim data, locatie si ora , o sa va dau o lista cu cele de trebuinta .
Si am mai uitat ceva important de zis dar o sa-mi reamintesc . REVINE soare acumPai nu te uiti pe geam ? . Baltile sunt bocna si pe camp este mocirla de nedescris ... Unde mai pui ca a dat acum si cu ploaie ... Macar sa se mai stabilizeze vremea si poate iesim pe gheata sa nu ne mocirlim ...
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
- Tiby Baschet
Am vazut majoritatea filmelor lu jankovici asta.
Avantajul lui este ca are zone care tin peste si acest lucru ii permite sa foloseasca linii, nada si carlige grosolane.
Adica nu mai tin minte ultima oara cand am folosit un carlig de 10 ca el.
In legatura cu cei 170 de metri, se poate lua de mana cu dome gabor. Daca ala numeste el pescuit de finete
Avantajul lui este ca are zone care tin peste si acest lucru ii permite sa foloseasca linii, nada si carlige grosolane.
Adica nu mai tin minte ultima oara cand am folosit un carlig de 10 ca el.
In legatura cu cei 170 de metri, se poate lua de mana cu dome gabor. Daca ala numeste el pescuit de finete
Pacat! Mai treci pe carpodroame. Orice pescar are nevoie de asta sau ai o teama sa mergi cu ligh-utile (glumes evident).Adica nu mai tin minte ultima oara cand am folosit un carlig de 10 ca el.
Nici nu a spus nimeni ceva de finete extrema. Finete extrema nu e sinomim cu crapul ! Multi au inteles prost asta. Da la un scobar e obligatoriu un carlig mic iar la crap obligatoriu un carlig "serios". Asta discutam in alte topic-uri..... daca are cineva curajul sa deschida unulIn legatura cu cei 170 de metri, se poate lua de mana cu dome gabor. Daca ala numeste el pescuit de finete
Sa dai la distanta asta si sa vizezi pestii de talie mica/medie e nebunie curata sau vrei sa faci "casting". E si asta o alternativa.
Hai sa continuam si sa exemplificam cum facem sa imbunatatim casting-ul?
Materiale pe internet sunt foarte putine din pacate sau ma insel ? Si aici ma refer la unul serios nu 30 min prezentare peleti si method-uri si 2 min ce si cum cum se obisnueste pe la Englezi.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
Tocmai am gasit pretul batului lui Walter si mi se pare urias. 288 euro. Prea scump parerea mea. Ajungi la pret de Shimano modelul folosit de Jankovici in clip si la care a ramas abandonand Walter-ul intr-un final. Ma asteptam la maxim 150 euro sa fiu sincer......
A gasit cineva filmuletul pe net ?
Tare sunt curios ce noduri a folosit la inaintas ? Pe cea cu textil a folosit inaintas mai gros tot textil din ce a spus in videoclip.
Tare sunt curios ce noduri a folosit la inaintas ? Pe cea cu textil a folosit inaintas mai gros tot textil din ce a spus in videoclip.
Nu are nimeni clipul pt ca tot nu a aparut pe net ?A gasit cineva filmuletul pe net ?
-
Si ce faci daca esti pe o balta unde pestele e localizat in malul de vis-a-vis la 100 m ? Stai si astepti sa vina in 30 m ca sa ai precizie maxima ? Cred ca nu ai neaparat nevoie de un carlig "serios" ca sa-l agati . Tocmai aici te ajuta lanseta de feeder , sa poti sa l aduci la tine cu carlige de 12,14 . Intr-adevar nu reprezinta finetea suprema dar iti ofera net un mare avantaj in fata craparilor care oricat ar incerca , datorita rigiditatii lansetelor , au sanse f mici sa aduca pestele la mal . Nu trebuie sa astepti neaparat sa se intepe cu ditamai pironul ca sa l aduci la mal cum fac craparii care oricum nu simt nimic din placerea drill-ului . Precizia ne facem ca n o vedem ... . Sau nu mergi pe carpodroame .
Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk
Înapoi la “Echipament si accesorii”