CUPA REGIUNILOR EDITIA I

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

mrvily

Re: CUPA REGIUNILOR EDITIA I

Mesajde mrvily » Lun Oct 24, 2016 6:09 pm

Ce sa zic concurs greu, dificil nici nu mai stiam ce strategie sa adopt.Cred ca a fost cel mai dificil concurs la care am participat.Din pacate nu am putut pescui la obleti deoarece nu am avut la mine nici cosulete sub 70 gr si nici bete scurte.Asa ca am mers in continuare pe peste mare, asa am scos in mansa a doua o mreana la primul lanseu si la al doilea am avut un rateu apoi pauza totala circa 3,5 ore dupa care am avut o ruptura din trasatura si cam asta a fost. Mansa 1 un loc 9 si mansa a doua un loc 2 mi-au adus in final un meritat loc 12 la general.
Intrucat pot spune ca m-am ocupat oarecum si de organizare nu ar fi etic sa vorbesc despre organizare, sa o faca alti dar a fost super.
Multumesc moldovenilor pentru fasolea la ceaun si pentru oaia cu mamaliguta, nu am mai mancat de cand eram copil asa ceva.Abia astept sa vina la anu organizarea Moldovenilor pe Prut asa sau laudat....

mihai_ace

Mesajde mihai_ace » Lun Oct 24, 2016 6:32 pm

Felicitari celor de pe podium si participantilor!!!Felicitari organizatorilor!!!Viitorul suna bine!!!

Trimis de pe al meu SM-A310F folosind Tapatalk

mihai_ace

Mesajde mihai_ace » Lun Oct 24, 2016 6:37 pm

Nea Vasile aia de ti-a rupt a prins-o nea GicuImagine Imagine

mihai_ace

Mesajde mihai_ace » Lun Oct 24, 2016 6:46 pm

Si ceva poze cu sudistii nostriiImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Stefan George

Mesajde Stefan George » Lun Oct 24, 2016 7:26 pm

Felicitari tuturor participantilor! Mai ales ca vremea nu prea a fost de partea lor din cate am auzit. Tot din auzite se pare ca strategia castigatoare a fost...lucrul in echipa.

marius borchin

Mesajde marius borchin » Lun Oct 24, 2016 10:23 pm

Greu Dificil, dar nu Imposibil..Dupa 2 ani de la debutul primei Cupe Regionale,Iata ca a luat sfarsit si prima editie CUPA REGIUNILOR Feeder Individual 2016. Dupa 3 Concursuri Regionale: EST,SUD si VEST la care au participat aprox.100 de competitori a venit si randul Finalei. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca, cluburi precum CS.Moldova Suceava si APS au inteles, crezut si sau alaturat la acest proiect, care cred eu ca va merge inainte. Asteptam si alte cluburi,din Regiunile care nu au avut reprezentativitate sa ni se alature (care doresc si cred ca pot sprijinii acest proiect).2017 se apropie si este necesar ca inca din acest an sa stabilim calendarul. Doresc sa MULTUMESC si pe aceasta cale D-lor Petru Diaconita, George Tomescu, Lucian Ciobeica, Vasile Mitrea, Claudiu Banu care au facut posibil ca acest eveniment sa aiba loc, sponzorilor care au fost alaturi; FISELA.RO, DANDANA.RO, TRABUCO, BENZAR prin ENERGO,MAROS MIX si FEEDER X. Multumiri Factorilor Locali pentru sprijin si intelegere, Arbitrilor si nu in ultimul rand Competitorilor, fara de care acest eveniment nu avea loc. Felicitari castigatorilor primei editii Cupa Regiunilor 2016 - 1.Andrei Gander, 2.Catalin Hornoi, Lucian Fiat.

ps.
scuze pentru intarzierea postarii clasamentului final

AlinTeodor

Mesajde AlinTeodor » Mar Oct 25, 2016 8:28 am

Concurs organizat exceptional. Marius Borchin, George Tomescu si echipa - toata stima.
Arbitraj foarte bun, mai ales ca multi nu prea citim regulamentele.
Pescuit greu, de Dunare romaneasca, cu cosulet de 190 gr. dupa guvizi de 2.5 grame.
Inca o data regret public ca Vasile Mitrea a renuntat la concursurile de la Galdau, Cochirleni, Murighiol. Am fi avut mai multa experienta la Pristol.
Ma bucur enorm ca am putut participa la un astfel de eveniment.
Sa ne vedem sanatosi la anul!

Pentru colegii din APS.

Daca nu intelegem sa lucram ca o echipa nu vom avea performante.
Nici la Zetea, nici la Pristol nu am avut program comun.
In competitii, programul comun inseamna - sonar, ce, cat, cum. Adica:
1.se face analiza pistei cu sonarul,
2.se determina speciile tinta si cele bonus,
3.se determina ritmul aproximativ,
4. montura/echipamentul si
5. nada/aditivii.
Una din echipele castigatoare la Pristol a avut harta digitala a substratului la 30-40-50 si 60m. Ca sa nu mai spun de Zetea. Noi ne-am batut capul sa identificam obstacolele de sub apa si un concurent mi-a aratat harta digitala a substratului pentru 10 standuri. Si mi-ar fi aratat mai multe daca aveam eu rabdare.

Pescuitul este sport de echipa.

admin
Site Admin

Mesajde admin » Mar Oct 25, 2016 10:08 am

Domnule Teodorescu,
Cred ca știți ca nu nu fac parte din clubul APS - fiind opțiunea mea sa mă înscriu in alt club al federației pentru a urma școala națională de antrenori. Fiind cazat in alta locație nu știu daca știți dar cei care au vorbit cu mine personal au primit cam toate informațiile (analogice) de care am dispus sau pe care le-am strâns. Si cei ce au fost pe pista si cu care am vorbit. Si cu toate astea, in afara de aceiași Cătălin C. si Marian B. nu am primit înapoi nici feedback nici informație relevanta. (Mai repede am vorbit cu arădeni/timișoreni despre apa si substrat). Mi-e drag CAI, dar il citez "tot ce pot sa iti spun e sa ai răbdare pe trăsătura". O fi din cauza ca sunt in federație, cine știe. Sau poate fiindcă e cam greu sa iți vină să tot dai , când nu primești înapoi mai nimic.

Eu cred ca pescuitul nu e sport de echipa decât atunci când se pescuiește in echipe. In rest e sport individual, si mă îndoiesc ca se va schimba ceva in zona noastră deși ca sa evoluam sunt absolut de acord ca e nevoie de lucru in echipa. Însă grupul in care unul e locomotiva si restul vagoane grele... nu e echipa. Vis a vis de cum se obțin informațiile…din ce știu, folosirea sonarului pe pista cu 2 săptămâni înainte de concurs e interzisa.

In formula in care ne jucam noi de obicei, unii ar strânge informația pentru alții , in loc sa o strângă toți si mai ales sa împărtășească. Mă îndoiesc ca ar mai ieși la suprafață informație relevantă. Toți ar ține pentru ei cate ceva și în afara de platitudini nu s-ar spune nimic . Asta e sistemul din sud.

Ziceam că e greu să tot dai , când nu primești înapoi mai nimic. Nici un rabat, nici măcar mulțumiri. Ce exemplu concludent e și faptul că singurul care recunoaște contribuția , poate minora , atât cat a fost ea, a persoanei mele in realizarea concursului asta...e Marius Borchin- un timișorean- si asta mai sus vreo doua posturi. In rest se aud greierii. Nu îmi trebuia recunoașterea, dar nu pot sa nu ridic sprâncenele când vad ca se mulțumește stânga dreapta si eu sunt sărit as zice ...ca de obicei. Probabil ceilalți au considerat suficient ca am pus logo-ului magazinului pe ici colo. Dar a fost sărit si magazinul la mulțumiri. (Probabil trebuia sa plătesc mai mult pentru așa ceva). Am crezut ca e suficient munca gratis (la grafica de concurs la vouchere, la obtinere date de contact, la modele de cereri, la mediere intre cluburi, la punere la dipozitie a unei sectiuni speciale de forum pentru centralizare si organizare). Am crezut ca e suficient ca am si plătit taxa de concurs. Nu prea fu, ca sa zic așa.

Asta e echipa in sud. Unii primesc laudele și pe munca altora. Unii oameni muncesc gratis, iar alții primesc banii.

Cluburile de la noi nu au un sistem de accedere la anumite pozitii, informatii etc. Dai banul, te inscrii, amin.

Contra taxei astea vreti sa primeasca membrul toata strategia pe care unul sa se chinuie sa o dezvolte sa cheltuiasca bani sa ajunga sa testeze etc?
Nu cred ca si mai multa munca gratis ar rezolva problema sudului. Din contra. Ar stimula delasarea. O tot vad de cativa ani …

Eu cred ca sistemul trebuie creat cu performanta de echipa in cap, daca asta ar fi scopul final. Aici fiecare club isi stie viziunea. Altfel, asa cum e acum , nu exista niciun stimul in acest sens , in afara semi-frustrarii unor rezultate pe ici colo.

catalin232

Mesajde catalin232 » Mar Oct 25, 2016 11:04 am

Felicitari tuturor participantilor! Mai ales ca vremea nu prea a fost de partea lor din cate am auzit. Tot din auzite se pare ca strategia castigatoare a fost...lucrul in echipa.
Lucrul in echipa nu te ajuta decat sa iti dai seama ce ai pe pista si cum trebuie pescuit , lucru pe care si noi l-am stiut. Tragerea la sorti a fost SFANTA ! ! ! Degeaba stii ce trebuie facut, ai cu ce, practici , dar daca in fata ta este vid piscicol, amin. Toti cei de pe podium sau in primele 10 locuri in clasament, fie au tras in sectorul A , fie i-a lovit bulanu` de i-a julit. Cu tot regretul din lume o spun ( si chiar cu riscul de a se considera ca este o rautate , ceea ce asigur pe toata lumea , NU ESTE ) , a fost un concurs de Loto 6/49.

Un singur argument dau aici pentru a sustine cele spuse si sa nu lugesc aiurea vorba : Cristian Elena . Prima mansa a avut 3-4 pesti ( din pacate nu i-a scos pe toti ) tragand pe un loc bun in sectorul A, iar in mansa 2 nu stiu daca a vazut macar 1 trasatura . La fel si Nutu Sabau prima mansa in sectorul C prima mansa , zero trasaturi, nici macar guvizi nu a avut in zona desi a incercat sa pescuie dupa ei. Cristi Elena facea parte din echipa fantastica , cea cu strategia "beton" , dar Betonul ala trebuia armat cu foarte mult bulan la tragerea la sorti ;) .

Cand intr-un concurs de pescuit se castiga cu 10-12 pesti impartiti in 38 de concurenti, iar din pestii aia , cel putin 3-4 sunt cu carlige in ei , rupturi din mansa precedenta, iti poti da seama cam ce densitate de peste aveai. Si acei pesti care s-au prins cu carlige in ei , au fost prinsi pe aceeasi zona ( + / - 1 sau 2 standuri ) de unde au fost scapati.

In materie de lucru in echipa si Club si ce mai vreti voi, a scris Claudiu ce era de scris. Personal, cine a intrebat a avut raspuns din partea mea , ba am mai si avut initiativa de a spune din oficiu ce era de spus.

La Zetea de exemplu m-am rugat de Vasile sa vina la mine in stand sa ii explic cum se prinde platicuta pentru ca se chinuia sa o puna pe vad si sa aibe ritm, dar nu a binevoit sa se deplaseze asa ca nu am insistat.... La 2 din concusrurile Trabucco, desi individual, fara club si cu miza mare , am facut sedinta cu toti si am incercat sa explic ce si cum trebuie facut. Anul asta s-a considerat ca se stie si nu mai este necesara.

Eu mai spun o chestie , in momentul in care tu ca pescar pe o pista fara peste nu intelegi ca trebuie sa pescui pentru 1-2 trasaturi si ca nu conteaza nada ci modul cum abordezi partida in ceea ce priveste nada si nada vie introdusa, atunci cand cauti explicatii in aditivi minune, in dipuire de viermi , cantitate de aditiv per microgram de nada si toate prostiile din lume, sa imi fie cu iertare , dar pe mine m-ati pierdut.

Nu in ultimul rand, spre deosebire de alte concursuri, am avut si Runner , Mihai Ruse, caruia nu i-a multumit absolut nimeni pentru ca a facut km pe pista si a stat sa se uite la cine ce prinde cum si unde pescuieste. A spus la toti ce a observat , ce a vazut si in loc se se bage la cap , s-a considerat ca e mai bine sa ignore , ba mai mult, sa fie si contrazis ca " nu a vazut el bine" dar mai bine vedea concurentul din sectorul C ce face in concurs cel de pe sectorul A.

Din pacate cam asta este poza noastra, aici s-a ajuns cu orgoliile tampite, fiecare dintre noi stim mai mult decat ceilalti si simtitm o nevoie acerba miticeasca sa demonstram. De aceea s-a dus dracu si campionatul APS unde in primele concursuri stateam si faceam nada , legam carlige, monturi , explicam etc, toti mancam la aceeasi farfurie , apoi , odata cu orgoliile , s-au facut bisericutele, s-a ales sa se asculte ce spune un prost sincer si sa sa aplice ca doar doar sa fie mai jmecher in clasament.

In momentul in care informatia nu are decat un singur sens, este logic sa te saturi sa batatoresti aceeasi poteca. Nu poti niciodata sa obtii informatii despre o pista in antrenament pescuind singur , cand altii in echipa incearca, testeaza si concluzioneaza intr-o singura zi cat poti tu individual face in 4-6 zile de antrenament.. Asta e realitatea !

catalinAR

Mesajde catalinAR » Mar Oct 25, 2016 11:08 am

"Una din echipele castigatoare la Pristol a avut harta digitala a substratului la 30-40-50 si 60m."

Punctual.
1. Mie personal nu mi-a arata, nimeni, vreo harta digitala a substratului, din care sa fi tras o concluzie edificatoare, din contra mi s-au sadit germenii unei depresii.... :mrgreen:
2. Sonarul a fost folosit foarte putin, de Nutzu (era interesat cum un sonar culege informatii in curent pronuntat), in cateva zone ale plajei, joi dimineata (pista nu o pot numi deoarece la momemtul 'scanarii' nu erau standurile facute si nici nu era sectorizata).
3. Scanatul s-a facut extrem de superficial si total neconcludent din punctul meu de vedere avand in vedere ca 'ratusca' cadea pe substrat in zona x si in cateva secunde era far away in aval.....
4. Concluziile noastre in urma utilizarii sonarului: nu sunt praguri sau caderi/ruperi/gropi pe substrat, relevante si clare (doar bolovanis neregulat), pana in 30-35 de metri respectiv nu am identificat viata subacvatica pe pista... :( .

In cazul in care a mai fost si un alt sonar utilizat de alti concurenti, nu ma pot pronunta, nu cunosc.

PS: Nu cred ca a furat careva startul ;).

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”