Asta cu, conicitatea desavarsita suna "tare"... eu pana nu vad nu credSa nu zici Catalin ca ai luat Tricast Ultralight 4x4...
..blank cu o conicitate desavarsita......mandrina urâta dar practica....cotor scurt, dar nu afectează castul.....cred ca stiu cu cine a făcut "copilul" Arnout van der S..... .....mda la finisaje cred ca vor ei sa scoată in evidentă ca sunt handmade, sau sunt finisate la lampa de veghe Pe scurt, 4 bete intr-unu'
Alta întrebare
Felicitari pentru achizitie...
@ Solzescu, daca ai unde vedea, poti trage un ochi si la Matrix Horizon S Class sau Legend. Le urmaresc de ceva timp si imi par ok la un pret acceptabil. Nu strica sa ai rabdare sa vezi si noile lansete Preston.
Oricum e greu sa recomanzi o lanseta care poate tie iti place dar altuia nu i se potriveste. Am si eu destule experiente esuate.
Preston Mini 10'6 iarasi e o lanseta faina pt method insa nu se incadreaza pentru pescuit la distanta de 50m.
LE vad ca au aparut si lansetele Frenzee pe TF.
Daca as fi in Bucuresti...
Piticii mei cer o lansetă nouă!
Moderator: sorinhc
Re: Piticii mei cer o lansetă nouă!
Ultima oară modificat Mie Mar 01, 2017 3:55 pm de către nicu2, modificat de 2 ori în total.
eu nu inteleg de ce atatea discutii despre cum semnalizeaza o lanseta cu varfuri de 2 - 3 oz, pentru mine e clar ca o astfel de lanseta este pentru crap sau peste mare, ori in cazul asta trebuie sa fi mai atent sa nu-ti ia lanseta de pe mal (sant patitul) decat cum semnalizeaza cu in varf de 3 oz nu ai nici o sansa la...platicile lui Catalin
a, daca le folosesti pe rau este ok, dar in cazul asta e mai putin importanta precizia, daca arunci clipsat nu mai conteaza 2-3 m mai sus sau mai jos, importanta este mentinerea firul nadit al apei
de asemeni eu unul nu cred ca folosind firul textil ajungi mai departe si mai precis decat cu mono, ba din contra
grea e cu iarna asta, acum am venit de pe lac (Pantelimon), in 2 ore nici un tac, am fost intr-o zona unde cand se pescuieste la copca abia gasesti un loc liber
a, daca le folosesti pe rau este ok, dar in cazul asta e mai putin importanta precizia, daca arunci clipsat nu mai conteaza 2-3 m mai sus sau mai jos, importanta este mentinerea firul nadit al apei
de asemeni eu unul nu cred ca folosind firul textil ajungi mai departe si mai precis decat cu mono, ba din contra
grea e cu iarna asta, acum am venit de pe lac (Pantelimon), in 2 ore nici un tac, am fost intr-o zona unde cand se pescuieste la copca abia gasesti un loc liber
@nicu
Achizitia nu-mi apartine....doar locatia domiciliului ma favorizeaza
Conicitate desavarsita? da ! fata de toate celelalte bete cu segmen intermediar.....incomparabil Pentru cine este curios, poate lua un subler
Conicitate desavarsita? da ! fata de toate celelalte bete cu segmen intermediar.....incomparabil Pentru cine este curios, poate lua un subler
@nicu
Conicitate desavarsita? da ! fata de toate celelalte bete cu segmen intermediar.....incomparabila Pentru cine este curios, poate lua un subler
Nu am pretentia ca am tot atata experienta, dar as indrazni sa spun ca e posibil sa te inseli, specificatiile varfurilor mi se par inselatoare. Sunt foarte fine, cred ca vor putea semnaliza orice peste de 100 de grame. Acum, na, o sa vedem la proba practica, SPER sa am dreptate ca am dat deja cu plasticuleu nu inteleg de ce atatea discutii despre cum semnalizeaza o lanseta cu varfuri de 2 - 3 oz, pentru mine e clar ca o astfel de lanseta este pentru crap sau peste mare, ori in cazul asta trebuie sa fi mai atent sa nu-ti ia lanseta de pe mal (sant patitul) decat cum semnalizeaza cu in varf de 3 oz nu ai nici o sansa la...platicile lui Catalin
Nu cred insa ca poate fi precisa la 50 de metri. Dar nu cred deloc, drept pentru care mi-am mai luat un Matrix Horizon S Class de 12ft si cw60 de grame. Am pus mana pe ea, am scuturat-o, si i-ar mi-a sarit plasticul din buzunar
Ce e belea- e ca piticii tac acum, sunt multumiti. Sper sa nu inceapa iar cu prostiile dupa ce pescuiesc efectiv noile bete
Sa le stapanesti sanatos
Cum e Matrix ul? Comparativ cu ce ai mai pus mana, sau cu Acolyte Plus.
Cum e Matrix ul? Comparativ cu ce ai mai pus mana, sau cu Acolyte Plus.
e destul de usoara, iar dpdv al modului tensil este foarte ferma, ai senzatia, la scuturare, ca exista ceva care o intinde, parca. greu de explicat. nu e la fel de ferma ca un map parabolix, dar seamana cu seria asta de la map, cumva. e un moderate spre fast, mai degraba. Are un mijloc teapan, sau mai degraba fortos, pentru ca nu cred ca e genul de lanseta care sa stacheze- imi place mie sa cred. nu e slim, nici groasa, iar conicitatea e pronuntata, nu foarte agresiva. o ajuta si lungimea. priza pentru lanseu e alta chestie care imi place, zici ca a fost gandita pentru inaltimea mea...daca o sa imi placa si pe apa, o sa revin cu un review mai putin poetic, promit daca nu imi place, revin cu un anunt de vanzare:)
P.S. nu seamana deloc cu Acolyte Plus, e mult mai ferma si as avea incredere sa ma infig din prima in ea cu 60 de grame. La Acolyte Plus as lua-o cu 30, usurel. Si curbura e alta, Acolyte Plus (de 11) de la un kilogram in sus forta aplicata, bate in parabolic. Cu asta parca as putea da aer unui ciortan de 2-3 kg...Bine, acum ma pui si tu sa vorbesc de doua lansete cu care nu am pescuit inca. Oricum, la ce vreme se anunta, pescuim toti si o sa sufle vantul pe la targ..deci vorbim de luni incolo.
P.S. nu seamana deloc cu Acolyte Plus, e mult mai ferma si as avea incredere sa ma infig din prima in ea cu 60 de grame. La Acolyte Plus as lua-o cu 30, usurel. Si curbura e alta, Acolyte Plus (de 11) de la un kilogram in sus forta aplicata, bate in parabolic. Cu asta parca as putea da aer unui ciortan de 2-3 kg...Bine, acum ma pui si tu sa vorbesc de doua lansete cu care nu am pescuit inca. Oricum, la ce vreme se anunta, pescuim toti si o sa sufle vantul pe la targ..deci vorbim de luni incolo.
Asa, te -am pus in incurcatura...
Si eu am mai multe modele de lansete in arsenal. Si parca nu mai stiu care si cum ce poate. Abia astept sa fac un pescuit, dar mai degraba de 3 saptamani nu pot
Eu am Drennan Acolyte Ultra de 11ft. Am dat cu ea cu cosulete de 23-35g si method de 30-35g cu varful de 2 oz. Mi -a placut in lanseu, la 40-45m am dat destul de precis. Pe 12ft am Drennan MP Medium ce am folosit-o cel mai des si de care sunt foarte multumit. Am achizitionat in toamna un Asaki 12ft pe care am reusit sa il pescuiesc doar o data...
Si eu am mai multe modele de lansete in arsenal. Si parca nu mai stiu care si cum ce poate. Abia astept sa fac un pescuit, dar mai degraba de 3 saptamani nu pot
Eu am Drennan Acolyte Ultra de 11ft. Am dat cu ea cu cosulete de 23-35g si method de 30-35g cu varful de 2 oz. Mi -a placut in lanseu, la 40-45m am dat destul de precis. Pe 12ft am Drennan MP Medium ce am folosit-o cel mai des si de care sunt foarte multumit. Am achizitionat in toamna un Asaki 12ft pe care am reusit sa il pescuiesc doar o data...
Am vazut. Lucreaza frumos batul.Am achizitionat in toamna un Asaki 12ft pe care am reusit sa il pescuiesc doar o data...
https://www.youtube.com/watch?v=ruYHGA-7no8
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
eu sper sa ma opresc acum din achizitii, nicu, nu vreau sa ajung sa nu mai stiu cu care sa dau. e drept, lanseta are un statut aparte, e partea din echipament care ne fascineaza, cautam mereu ceva care sa ni se potriveasca, sa fie o prelungire a personalitatii proprii...pe de alta parte, sunt aspecte mult mai importante la celalalt capat al firului - si acolo vreau sa experimentez mai mult anul asta, dar sa si exersez mai mult precizia lanseurilor.
Înapoi la “Echipament si accesorii”