Piticii mei cer o lansetă nouă!

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

candes

Re: Piticii mei cer o lansetă nouă!

Mesajde candes » Joi Mar 02, 2017 9:20 am

Eu sunt al doilea prieten cu Acolyte Plus de 11. Nu am apucat inca sa o pescuiesc, dar când am luat-o a fost in urma unei cercetări intense.
Vârfurile desi "mari" sunt perfecte pentru lanseu mai mare de 35-45m. Părerea mea este ca daca pui si o mulineta cu tambur mare (un 4000 uzual) si fir textil cu înaintaș mono te vor ajuta enorm în precizie. Multe lansete pot duce 50-55m chiar dacă nu sunt destinate acestor distanțe DAR noi pescuim cu vad fix (de cele mai multe ori), consider mult mai important sa și ajungi de fiecare data in acelasi loc decât sa te împrăștii pe toată balta. Daca nu preferi textilul si vrei cu mono, este posibil sa fie dificil sa ajungi 55m cu Acolyte. Este o lanseta cu un preț accesibil si de calitate. Teoretic si TriCastul si Equis merita.. dar... Deja sunt pe lista ta de nu.
Poti sa iei in considerare si Browning King Feeder Ultralight

LE: Vârfurile sunt de 2, 2,5 si 3. Iar puterea de aruncare declarata de 60g e pentru vârful de 2 Oz. Lanseta e realizata în asa fel încât și vârful de 3 sa semnalizeze bine
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Eu de unu nu as face afirmații de genu cu care vârf lucrează mai bine sau puterea e pt vârful x in condițiile in care nu am pescuit cu lanseta in apa pana acum.

Deasemenea nu cred ca puterea unei lansete sta in vârful unei lansete de feeder. Poate sunt argumente clare și eu nu știu de ele.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Joi Mar 02, 2017 9:33 am

nu vreau sa ajung sa nu mai stiu cu care sa dau.
E un sentiment nestiut pt unii printre care si eu :lol: . Ciudata treaba :lol: .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

nicu2

Mesajde nicu2 » Joi Mar 02, 2017 9:45 am

Sorine iti multumesc ca mi-ai amintit de filmulet, mi-ai facut dimineata mai frumoasa ;) .
Legat de Acolyte, (Ultra 11ft ca asta am eu)
Eu am pescuit cu ea si la Polcesti si pe balta la caras si ciortan si mi-a placut. Nu am avut probleme de semnalizare. Daca nu corespundea, o vindeam repede ca si eu sunt pretentios.
La Cupa de Est a regiunilor, in mansa a doua am facut cu Acolyte un pescuit de viteza sa zic asa, la caras si ciortan si pot zice ca atunci am vazut beneficiul unei lansete mai scurte cand pescuiesti mai aproape. Am avut un ciortan prins de mustata :lol: si a ajuns in minciog fara sa nenorocesc pestele. Dupa ce pescui ceva timp cu un medium light, ti se pare greoaie o lanseta medium.
Ce-i drept pe mine Acolyte Plus nu m-a convins, dar nu am pescuit cu una, doar cat am scuturat si am tras putin de varf.

candes

Mesajde candes » Joi Mar 02, 2017 9:56 am

@nicu din afirmația ta care lanseta ii medium-light și care medium, nu îmi e clar.

nicu2

Mesajde nicu2 » Joi Mar 02, 2017 10:15 am

Acolyte Ultra e medium light, ca de ea am povestit. Medium era MP Medium si DM de 60g cu care am facut un vad ceva mai departe, undeva la 60m. Dar ma gandeam in general. Nemaivorbind ca Acolyte nici nu o simti in mana...

candes

Piticii mei cer o lansetă nouă!

Mesajde candes » Joi Mar 02, 2017 10:30 am

De acord. :)

Jarry

Mesajde Jarry » Joi Mar 02, 2017 1:58 pm

A apucat cineva sa vada noile Sphere feeders de la Browning?

nicu2

Mesajde nicu2 » Vin Mar 03, 2017 9:49 pm

Azi m-am invrednicit sa pun mana pe o Daiwa Tournament Pro 11ft noua si un TDX 4012... :D
Ca sa nu las fara comparatie am adus si Acolyte-ul meu 11ft Ultra.
Faina lanseta, rapida. Daca ziceam ca la Acolyte blank ul e rapid comparativ cu Preston ASF si orice alta lanseta aveam, la Tournament Pro blank -ul are revenire mult mai rapida. Bine e si progresiva, vs Acolyte care la peste mai imbracat duce spre parabolic.
Daca sunt curiosi de comparatie in poze sau o scurta filmare pot urca pe youtube.

biroena

Mesajde biroena » Vin Mar 03, 2017 10:33 pm

Daiwa e
Care incepe de la 300€

Inviato dal mio iPad utilizzando Tapatalk

catalinAR

Mesajde catalinAR » Sâm Mar 04, 2017 1:27 am

Azi m-am invrednicit sa pun mana pe o Daiwa Tournament Pro 11ft noua si un TDX 4012... :D
Ca sa nu las fara comparatie am adus si Acolyte-ul meu 11ft Ultra.
Faina lanseta, rapida. Daca ziceam ca la Acolyte blank ul e rapid comparativ cu Preston ASF si orice alta lanseta aveam, la Tournament Pro blank -ul are revenire mult mai rapida. Bine e si progresiva, vs Acolyte care la peste mai imbracat duce spre parabolic.
Daca sunt curiosi de comparatie in poze sau o scurta filmare pot urca pe youtube.

Adică ai comparat reactivitatea 6lbs vs 8lbs....mda :)
Incearca comparația, chiar daca-i pe uscat, cu un reactorlite 10'6, diamond 11 sau un casini italica 11 ft....după ce te asiguri ca ai la dispoziție varfuri de 1 sau 1,5 oz....toate au 8lbs :mrgreen:

PS: eu le-am incercat

Înapoi la “Echipament si accesorii”