170

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

nacea_dragos2001

Re: 170

Mesajde nacea_dragos2001 » Vin Mar 24, 2017 9:14 pm

Oricum , cu lansetele de feeder , ce depaseste 100 m , nu cred ca mai are relevanta . Nici mama semnalului nu se mai vede ! Parerea mea .

Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk

CISMAS

Mesajde CISMAS » Vin Mar 24, 2017 9:26 pm

precizie la 170 m :o inseamna ca trebuie sa ma las de pescuit, sau... imi cumpar barcuta :twisted:

biroena

Mesajde biroena » Vin Mar 24, 2017 10:01 pm

La 90-100 m cred ca inca se vede si este o precisie, cit de cit , vezi Ringer pe boddington

Inviato dal mio iPad utilizzando Tapatalk

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Vin Mar 24, 2017 10:07 pm

Daca nu bate vantul , daca nu-ti se rupe inaintasul etc. Mai bine iti iei scule de crap si astepti sa sune .

CISMAS

Mesajde CISMAS » Vin Mar 24, 2017 10:25 pm

Daca nu bate vantul , daca nu-ti se rupe inaintasul etc. Mai bine iti iei scule de crap si astepti sa sune .

Exact asta spuneam si eu, raman la pescuitul LA feeder si nu ma duc unde sant Balti de crapari

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Vin Mar 24, 2017 10:28 pm

Crapari gasesti peste tot !

sorinhc

Mesajde sorinhc » Sâm Mar 25, 2017 10:01 am

Mai baieti haideti ca iar o luam .....

Hai sa clarificam niste lucruri care NU se modifica in discutia asta. Aici este vorba de un clip al unui pescar care atinge distante foarte mari cu feederul. Totate bune pana aici pana intra in discutie "n luate cate k" cum le place Romanilor. Am spus si de la inceput ca nu pescuesti (targhetat) la ciortan sau peste mic/mediu (albitura,...) ! Efortul merita pt cine e dispus sa faca acest efort. Cand zic efort nu ma refer la a arunca in sine, ma refer la efortul de a invata si evident schimba (cel mai greu) din tehnica pe care fiecare o detine in scopul de a atinge distante mai mari. Ce e in spatele scopului e pt fiecare diferit. Unul vrea sa ajunga la nu stiu ce structura, unul vrea sa se dea mare pe balta (sunt multi care vor asta din pacate), unul vrea ca atunci cand situatia o cere sa ajunga mai departe (printre care si eu)......
intrebarea mea este ce semndatorita rigiditatii lansetelor , au sanse f mici sa aduca pestele la mal al transmis de la 170 m vede e la varf ?l
Categoric DA doar daca urmezi sfatul din clip si pescuesti cu textil. Doar asa. Cu mono merge bine pana in 100 testat de mine si vezi trasatura destul de slab dar o vezi. In situatiile in care ai nevoie sa vezi "trasatura" nu plecatul cu "scartait" al franei :lol: . Si aici trebuie facuta o diferenta pt ca specia si talia vizata cam pleaca "in forta" nu gadila varful :lol: .
Si ce faci daca esti pe o balta unde pestele e localizat in malul de vis-a-vis la 100 m ? Stai si astepti sa vina in 30 m ca sa ai precizie maxima ?
Nu te preste nimeni sa astepti dar ai sa astepti cam degeaba sau cu capturi mai slabe. De prins tot prinzi ca pestele umbla si pe langa varful lansetei tale :lol: .

[quite] datorita rigiditatii lansetelor , au sanse f mici sa aduca pestele la mal [/quote]
Nu. Datorita marimii mici a pestilor. Multi gresesc mergand la ciortan cu lanseta de 4 lb si carlige f mici. Aici e greseala. Cand intra cel mare lanseta de 4 lb devine foarte permisica sa zic asa ca sa se inteleaga.
a poti sa l aduci la tine cu carlige de 12,14
Nu mai intru in discutia asta ca ma doare capul. Cine vrea poate incepe un topic separat ca aici nu se discuta de marimea carligului.
craparii care oricum nu simt nimic din placerea drill-ului
:lol: :lol: :lol: saracii care pescuesc la somn cu cele mai barbare undite chiar sunt cei mai insensibili :lol: :lol: . Glumesc evident.
precizie la 170 m :o inseamna ca trebuie sa ma las de pescuit, sau... imi cumpar barcuta :twisted:
La distanta aia nu ai nevoie de precizia in senul cum se intelege in pescuitul in 30 m.
Daca nu bate vantul , daca nu-ti se rupe inaintasul etc.
Cu vantul o inteleg dar cu inaitasul nu. Sa se rupa in aruncare doar daca e f subrire cum am mai vazut de genul 0.08, da ala de monturi :lol: .

Offff. Cum vrei sa discuti ceva care putini pot sa o faca cum ti se inteleg gresit cuvintele. Ma repet ! Eu ma refeream la cazuri specifice cand ai nevoie de distanta asa ca nu vrea sa-mi aud ca sunt fanul pescuitului la 170 m :lol: . Cum au crezut unii ca eu pescuesc numai cu hard si cel mai hard :lol: .

In viata intotdeauna vei gasi pe cineva sa te contrazica :lol: . Asa ca haideti baieti si poate printre randuri mai "dati din casa" si sfaturi care sa ne ajute sa dam mai departe atunci cand situatia o cere.

;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Sâm Mar 25, 2017 10:18 am

Daca pui inaintas textil mai gros , pierzi din forta de aruncare si distanta se reduce semnificativ . Formula care a dat rezultate a fost mono de 19 la linia principala si inaintas de 0,06 (ii multumesc lui Anelin pt sfaturi) . Un textil bun si o lanseta permisibila NU iti rupe inaintasul ! Momitor method de 30 sau 45 g

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Sâm Mar 25, 2017 10:41 am

Da , textil de 0,06 , de buna calitate , de monturi . Distanta acoperita : 100-105m .

catalin232

Mesajde catalin232 » Sâm Mar 25, 2017 11:09 am

Eu nu vad nicio solutie miraculoasa pentru un pescuit la distanta asa de mare .... trebuie calibrat totul pentru a le realiza.

In sensul acesta , daca nu vrei sa dai o carca de bani pe o lanseta 3.9m 150-180 gr , care da, e usoara, geniala in drill, frumoasa si cocheta..dar .. o galagie de bani , dar pe care tu ca pescar o vrei pentru ca iti place sa pescui cu ce e mai bun si te respecti , nu are sens sa te uti la bete mai sus de 4-500 lei .

Asadar :

- Lansete 3.9 150-180 gr lucrate bine, inele mari
- Mulineta stil crap ( sau chiar si de crap )
- Fir monofilament 0,18-0,20 + inaintas textil ( nici eu nu recomand inaintas sub 0,14mm)
- momitoare flat, aerodinamice

La partea cu momitoarele este un "truc" . Method-urile au un minus cand vine vorba de pescuit la distante foarte mari. Din cauza vitezei cu, care sunt lansate si a boltei care trebuie sa o dai , chiar si atunci cand nu bate vantul ( cand bate e si mai grav ) acestea nu au stabilitate buna in zbor. Asta inseamna ca pierzi din precizie ( mai putin relevant ) si iti taie din distanta ( aici doare ) .

Solutia este bricolarea unui tub de plastic ce vine in spatele momitorului si sa realizezi un "method cu tija" , practic copiezi un momitor arcuit cu tija.
Vei obtine o stabilitate mult mai mare in timpul "zborului" si in felul asta obtii o distanta mai buna. Nu in ultimul rand , iti permite sa folosesti avantajele date de un method ( prezentarea ) si nu mai esti " obligat" sa te joci cu momitoare arcuite care sunt bune pentru obtinerea distantelor mari , dar sufera la capitolul prezentare.

In ceea ce priveste sesizarea trasaturilor , te intereseaza aspectul fix deloc. La distantele alea nu mergi sa pescuiesti dupa Babusca si indiferen cat de mare este distanta ,un crap de 3-4 kg poate sa plece cu tot cu lanseta fara probleme.

In plus, se pescuieste pe monturi cu fir de par , carlige generoase ( nici eu nu recomand carlige mici la tipul asta de pescuit ) si momitoare destul de grele , de la 45gr in sus. Mai pui la socoteala si faptul ca astea se mai si afunda putin in namol si imaginea de ansablu este ca, nu trebuie sa vezi trasatura sa intepi. Tu cand vrezi semnal in varf 99,9 % din timp pestele este deja agatat . Restul de 0,1 % sunt cazuri in care pestele ia firul pe carca :D

Înapoi la “Echipament si accesorii”