170

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Re: 170

Mesajde sorinhc » Sâm Mar 25, 2017 8:36 pm

Multumim Catiline ! Jos palaria. Cel mai bun, scurt si la obiect post ! ;) La un singur lucru te mai "zgandar" si anume ce ai de spus la tehnica de lansare ?

;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

catalin232

Mesajde catalin232 » Sâm Mar 25, 2017 9:21 pm

Multumim Catiline ! Jos palaria. Cel mai bun, scurt si la obiect post ! ;) La un singur lucru te mai "zgandar" si anume ce ai de spus la tehnica de lansare ?

;)
Tehnica de lansare este o chestie care nu o poti discuta pe forum.... in teorie se pot scrie multe , iti poti lua niste linii de ghidaj , dar realitatea bate filmul asta ....

Exemplu : se stie de regula de pescuit la crap cu lansarea pas in fata ... eu nu fac asa ceva.. eu lansez de pe loc si la fel de bine. Asa imi vine mie, asa sunt obisnuit asa obtin cele mai bune distante...

O alta chestie este ca eu am un stil putin mai "ciudat" de lansare sau ma rog ... asa spun cei care ma vad cum lansez pentru distanta ... Am o accelerare foarte mare pe timp scurt ce o obtin prin tragerea cotorului spre antebrat cand sunt cu lanseta la verticala ..

Stiu ,va scarpinati in cap citind , si eu la fel , dar de aia si spun .. e foarte greu de explicat. La malul apei este alta treaba. Pot corecta un pescar daca il vad cum lanseaza si il pot sfatui cum sa poata obtine o distanta mai mare ....

CISMAS

Mesajde CISMAS » Lun Mar 27, 2017 9:18 am

Solutia este bricolarea unui tub de plastic ce vine in spatele momitorului si sa realizezi un "method cu tija" , practic copiezi un momitor arcuit cu tija.
Vei obtine o stabilitate mult mai mare in timpul "zborului" si in felul asta obtii o distanta mai buna. Nu in ultimul rand , iti permite sa folosesti avantajele date de un method ( prezentarea ) si nu mai esti " obligat" sa te joci cu momitoare arcuite care sunt bune pentru obtinerea distantelor mari , dar sufera la capitolul prezentare
Catalin, daca tot e vorba de bricolaj uite aici o sursa de inspiratie pentru tubul ala :lol: :lol: :lol:
http://www.220.ro/faze-tari/Bicicleta-C ... IEfetj9Wi/

catalin232

Mesajde catalin232 » Lun Mar 27, 2017 5:51 pm

Chiar nu vad nicio legatura si nici "gluma" nu o inteleg... sper sa fiu eu in deficit aici sa imi fi " scapat " ceva .

nacea_dragos2001

Re: RE: Re: 170

Mesajde nacea_dragos2001 » Lun Mar 27, 2017 8:27 pm

Chiar nu vad nicio legatura si nici "gluma" nu o inteleg... sper sa fiu eu in deficit aici sa imi fi " scapat " ceva .
Am incercat sa improvizez ceva pt a face un upgrade la method-urile pe care le detin in ideea de obtine ceva in plus la distanta de aruncare . Nu prea am reusit dar am gasit pe piata diferite modele deja gandite de producatori ca de exemplu : noul model de la Preston : Dura Banjo Feeder , Guru si or mai fi si altele . Au deja acel tub de plastic si am de gand sa le folosesc chiar maine sa vad daca sunt diferente .

Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Lun Mar 27, 2017 8:30 pm

Nu ai scapat nimic :lol: .
Tehnica de lansare este o chestie care nu o poti discuta pe forum....
E o chestie subiectiva ceva de genul cum sunt lansetele cu care ne scoatem ochii pe aici cu ultralight si tot felul :lol: .......
Poate parea aiurea dar vreau sa vedem un clip al campionului nostru Benzar (poate ai vazut deja) si vreau sa-mi spuneti cum vi se pare tehnica lui de aruncare ? E denumit "Cu tehnica method la distante mari". Rezultatul este unul "vazut" nu povestit, nu pot aprecia la ce distanta pescuieste ???? asa ca va las sa urmariti:

https://www.youtube.com/watch?v=7pssQLf11oY

Ca offtopic detinem recordul la casting prin Cristian Mihalcea care da 235,5 m cu lanseta de crap. Sper sa fi fost ok informatia asa ca daca nu a fost :oops: . Destul de aproape Jancovici asta :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:, deja ma enerveaza.

;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

catalin232

Mesajde catalin232 » Lun Mar 27, 2017 10:41 pm

Ce iti pot spune eu de tehnica lui de lansare este faptul ca nici el nu este extaziat de ea ... arunca mult dintr-o parte , obisnuit de la match si bolo si tot incearca sa se corecteze dar ii vine greu dupa atatia ani de stationar. A nu se intelege ca nu obtine distante mari , dar si el e constient ca daca ar lucra la tehnica ar arunca mai bine si mai departe :D

claudiue

Mesajde claudiue » Mar Mar 28, 2017 7:48 am

Recordul ala de 235 a fost făcut cu vânt din spate si aruncarea într-o vale ușoară...conform chiar celui care a aruncat.
Tot el la 2 saptaman8 distanta la Sibiu a aruncat sub 200 dar tot a luat locul 1.

RM
Sent using Tapatalk

catalin232

Mesajde catalin232 » Mar Mar 28, 2017 8:02 am

Recordul ala de 235 a fost făcut cu vânt din spate si aruncarea într-o vale ușoară...conform chiar celui care a aruncat.
Tot el la 2 saptaman8 distanta la Sibiu a aruncat sub 200 dar tot a luat locul 1.

RM
Sent using Tapatalk
Cinste lui ca a facut specificatia respectiva, dar locul ocupat tot il are pe merit ... a lansat in aceleasi conditii ca si ceilalti :) . Adica omu e bun si punct :D

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mar Mar 28, 2017 8:19 am

Adica omu e bun si punct :D
Corect si de apreciat !

Înapoi la “Echipament si accesorii”