Lanseta Casting.

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

sorinhc

Re: Lanseta Casting.

Mesajde sorinhc » Mar Iul 11, 2017 1:24 pm

@CAI99 - Lanseta incape intr-o husa rigida de 1.3m ? Care ar fi dimensiunea de transport? Pare din 3 tronsoane egale adica 3.9/3=1.3m. Vream sa te mai intreb daca mai sunt si alte diferente fata de modelul vechi (inafara de un varf in plus la modelul nou) ?

Merci !
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

CAI99

Mesajde CAI99 » Mar Iul 11, 2017 7:58 pm

Sal !!! Am dat cu xl si eu zic ca încape in husa si nu sunt modificari in afara celui de al 4lea vârf.

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mar Iul 11, 2017 8:36 pm

Merci @CAI99 !
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

RazvanFeeder

Mesajde RazvanFeeder » Joi Iul 13, 2017 10:49 pm

Dome Gabor Power Fighter 4.20 m si Trabucco Perfecta ATC distance feeder 14 ft.
Dome Gabor l-am testat pe Bila2 cu varful cel mai moale (de fibra) unde am atins distante apreciabile 80-90 m cu 0.22 fara inaintas textil. Lanseta imi place pentru ca are manerul mai lung special pentru aruncari la distanta.
Trabucco urmeaza la Doripesco. Oricum Trabucco mi se pare mult mai tare decat ce scrie pe el (130g ), maner lung si invelit partial cu EVA- doar unde prinzi cu mainile.
Revim cu detalii dupa Doripesco :)
APS Feeder Club

sorinhc

Mesajde sorinhc » Vin Iul 14, 2017 10:10 am

Multumim @RazvanFeeder si astepatam cu drag sa ne spui ce si cum dupa ce pescuiesti la Doripesco ! Chiar eram curios de modelul de Power Fight-er testat de tine. Manerul are o importanta capitala, urasc betele cu cotoare scurte. Un cotor similar ca dimensiune cu betele de crap este batul de la Hakuyo MTX 10 model 2017 dar nu pot spune mai multe pt ca nu am pescuit cu aceasta lanseta.

Dome Gabor Carp Master PRO 4.2m LC 50-18gr - Am pescuit la 120m (minus marja de eroare de la masurare) in clips cu method Preston XL de 45 gr incarcat cu nada. Blank grosolan iar pusa langa spod-ul SPRO e putin ma groasa :lol:. O lanseta de pesti mari deci va sta destul timp pe suport, nu prea mai conteaza greutatea si finetzea blancului. La pesti medii se descurca foarte bine. La pesti cu adevarat mari nu ma pot pronunta inca.
Dome Gabor Carp Maste PRO 3,9m LC 50-170gr - Nu am masurat inca distanta dar arunca ok. Complet alt bat fata de fratele mai mare. Mult mai fina in blank si foarte placuta in drill.
Am fost surprins de cele doua lansete care nu sunt chiar pari raportat la talia pestilor (zic asta ca sa nu ma atace cei care stau la vanat terorii :lol: ) si distantele pt care sunt facute sa pescuiesti. Cred ca sunt mai moi decat Power Fighter-urile dar nu sunt sigur de afirmatie pt ca trebuie comaprate corect. Am pescuit doar cu method-ul pana acum, am sa le incerc si cu momior cand am sa am timp si situatia o cere. Sunt doua bete in care poti "sa te infigi" fara sa ai emotii ca va ceda ceva, doua bete cu care poti face casting..... de tavaleala. Un singur sfat am de dat si anume atentie la preturile practicate de diferite site-uri pt ca sa dau peste 400 pe 4,2-ul LC nu am sa fac. Punct. Parerea mea este ca aceste bete merita banii dar la preturile corecte. Asta am vrut sa subliniez.

Inca mai testez la ele asa ca e posibil sa-mi schimb parerea ;) .

Mai asteptam pareri. E bine ca a inceput topicul sa se dezmorteasca :D .

;)

deusex

Mesajde deusex » Mie Sep 06, 2017 11:14 am

Dome Gabor Feeder Power Fighter Feeder 420 XH 50-170gr + Ultegra xtd 5500 nu pot sa scot mai mult de 85 de metri , am incercat diferite combinatii trabucco xps feeder 0.18 +inaintas ; fir textil varivas avani milky 0.12 ; methoduri de la 30 la 60 de grame . O fi si tehnica de vina ca pana anul trecut eram capitan de navomodel . Daca are cineva lanseta Trabucco Sygnum TXL Distance Feeder H 3.90m( am ciiti numai lucrui bune despre ea ) si e dispus sa facem o ora de casting intr-un week-end ( sunt din Bucuresti) sau de ce nu intr-o partida de pescuit va rog sa-mi lasati mp.

Dennis_TL

Mesajde Dennis_TL » Mie Sep 06, 2017 3:51 pm

Cu 110grame se incarca bine lanseta ta...poate de asta nu ai reusit distante mai mari.

sorinhc

Mesajde sorinhc » Mie Sep 06, 2017 4:20 pm

Dome Gabor Feeder Power Fighter Feeder 420 XH 50-170gr + Ultegra xtd 5500 nu pot sa scot mai mult de 85 de metri
Nu cunosc XH-ul de care vorbesti dar din cate stiu (citit) este sub variant LC (long cast) cand vine vorba de cat poti arunca. Poate e devina batul .... cine stie. Cum spunea si @Denis_TL nu strica sa incerci sa maresti greutatea de incarcare.

Dennis_TL

Mesajde Dennis_TL » Mie Sep 06, 2017 4:40 pm

De exemplu dm160 cu 60grame arunca cam lesinat dar cu 100g dau cu ochii inchisi 110manivele de pcr6000...si eu nu sunt un aruncator nici macar mediocru. Basca am yn amic da cu mtx nu stiu cat feeder putin mai tare...ideea e ca orice par ( a se citi orice xh) bate 100m MINIM

deusex

Mesajde deusex » Mie Sep 06, 2017 7:40 pm

Voi incerca cu 110 grame . preston large de 80 de grame plus nada si ESP large de 85 ( pt. astea am deja matritele). Sau de ce nu un xl team feeder long cast de 65 cu tija. Macar sa stiu daca sunt e de vina sau lanseta.Multumesc

Înapoi la “Echipament si accesorii”