salut,
am fost pe data de 15.09.2017 pe lacul Taga Mica in judetul Cluj; sa descriu pe scurt experienta...
Localizare: Lacul Țaga Mică se află la 19km de Gherla, 62km de Cluj-Napoca și la 78km de Târgu Mureș. Accesul se face de pe drumul județean 109C.
calitatea drumului este acceptabila - se merge ok cu 40-50km/h
Dotari: are tot ce vrei: cabanute, electricitate,
Curatenie: 9,5/10 - si asta din vina pescarilor
Pret: depinde de ce vrei; noi am platit 3 persoana si 2 standuri 80 lei de la 6:00 la 18:00
Peste: se poate retine caras; crapul se plateste cu 15 lei/kg
Adancime apa: eu am pescuit chiar la intrare pe standul 2. Apa avea cam 2m la mal si 1m in larg; canalul mergea pe lungul malului. Am incercat sa pescuiec in acest canal dar nu a intrat decat peste mic; asa ca am cautat acele sectoare cu stuf scufundat de unde am luat si pestii.
Acum rezulatul: am pescuit cu 2 lansete in 3 metode: cosulet, method si un pescuti cu momitor + carlig (similar cu method-ul doar ca nu am pus carligul in momitor cu presa)
Rezultate: am pescuit pe o zi cu soare si 25gr C, vant puternic pana la ora 16.
La cosulet: 1 x salonta de 3kg la vierme; momitor simplu + carlig cu 2 boabe de porumb natural: 1 x salonta de 2kg, method cu pelete pe baza de capsuni si usturoi: 9 crapi intre 2-4kg. Scapati: 3 pesti.
Am pierdut cam 18 carlige din cauza agataturilor de pe substrat - toate la cosulet.
Pot spune ca in zona in care am pescuit eu sunt extrem de multe agataturi pe fund dar asta datorita stufului scufundat. daca nu nimereai pe el sau peste el era totul OK...daca nu...ghinion. in rest, substrat un pic malos dar la 10m de mal era Ok. totusi la mal se gaseau plante pe fund.
a fost o experienta interesanta; am folosit ca nada UB 50%-50% si un mix propriu aditivat cu capsuna.
Din ce am discutat cu patronul, locurile productive sunt exact in partea opusa - linga Taga mare; din pacate acolo era in desfasurare un concurs nu am avut acces nici macar pe malul opus. Acolo apa depaseste frecvent 2,
Oricum, cand o sa mai ajung in Cluj o sa mai dau o fuga - mult mai pregatit.
Lacul Taga Mica - jud. Cluj
Moderator: sorinhc
Lacul Taga Mica - jud. Cluj
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Lacul Taga Mica - jud. Cluj
Felicitari! Chiar ma bucur ca ai deschis acest topic sa vedem si noi cum sta treba si prin alte parti.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
Pestii nu au fost foarte mari dar m-am bucurat de niste drill-uri frumoase si lungi. Cel putin, solzosii se luptau mult pana ieseau la aer...
Nu am precizat un aspect care consider ca a fost important; initial am avut pe lansete fire de 0,22 destul de rigid. Aveam trasaturi dar nu intepam corect.
Dupa cateva ore am decis sa schimb tamburul si sa-l pun pe cel cu fir de 0,18, mult mai elastic. Imediat dupa, pestii au inceput sa traga mai clar, de unde trag concluzia ca din cauza rigiditatii, cum simteau un pic de rezistenta scuipau momeala.
Dupa ce am pus la ambele lansete fire mai subtiri, nu am mai ratat nimic. Pot spune ca la lanseta mai sensibila de 3,30 unde am pis un fir de 0,16 si un method de 15g am prins cel mai bine. Dar am avut si cele mai lungi drill-uri. Sumteam ca nu pot sa-i fortez. Pe rola, firul era declarat pentru aproximativ 1,5kg.
Am tinut sa adaug si aceasta informatie...
Dupa cateva ore am decis sa schimb tamburul si sa-l pun pe cel cu fir de 0,18, mult mai elastic. Imediat dupa, pestii au inceput sa traga mai clar, de unde trag concluzia ca din cauza rigiditatii, cum simteau un pic de rezistenta scuipau momeala.
Dupa ce am pus la ambele lansete fire mai subtiri, nu am mai ratat nimic. Pot spune ca la lanseta mai sensibila de 3,30 unde am pis un fir de 0,16 si un method de 15g am prins cel mai bine. Dar am avut si cele mai lungi drill-uri. Sumteam ca nu pot sa-i fortez. Pe rola, firul era declarat pentru aproximativ 1,5kg.
Am tinut sa adaug si aceasta informatie...