Eu am pescuit alaturi de alti 5 pescari 2 zile de antrenament si cele 2 manse de concurs. Putinele concluzii pe care le-am tras nu m-au ajutat sa pot obtine un rezultat mai bun decat cel obtinut.
Joi am pescuit pe sectorul C ( spre baraj) 6 pescari , 6 abordari , 4 distante diferite , rezultatul a fost "uimitor" ...niciunul dintre noi nu a reusit sa prinda mai mult de 300 grame de peste cu exceptia lui Marian Ionescu ( din spusele lui ) care a estimat ca a prins undeva la 1,5 kg de " amestec " .
S-a incercat inclusiv pescuitul la oblete dar fara succes, nu toate locurile tineau oblete la fel , talia acestuia diferea destul de mult si priceperea in a-i prinde conteaza enorm.
Pentru ca trebuie sa stii cum sa ii aduci , cum sa ii tii, cum sa ii selectezi si cum sa ii pescuiesti. Abia mai apoi se va face diferenta intre cei care pescuiesc eficient , cu ritm si cei care se precipita sau rateaza.
Asa ca ... rezultatul obtinut pe oblete nu se poate face pocnind din degete, presupune munca. Eu sunt unul din cei care au considerat mereu ca specia asta strica pescuitul, dar am sustinut in acelas timp ca ceea ce nu este interzis , este permis si ca intr-o competitie intri sa o castigi, pentru asta trebuie sa fii dispus sa faci ceea ce trebuie, nu ceea ce vrei.
Sa revenim la a 2-a zi de antrenament a noastra , cea de Vineri ... de data aceasta am ales sa pescuim pe sectorul A , capatul opus al pistei pe care am pescuit Joi. Eu am fost " cap de pista" . Am avut la fel , abordari diferite , incercand sa ne dam seama ce se poate prinde si cum. Am elimiat o parte din lucrurile ce nu au functionat in prima zi si am incercat unele noi .
Eu am inceput un pescuit in 28,5m cu nadire grea , doar nada , fara viu si de la ora 9:30 pana la ora 11:50 am reusit sa prind vreo 3 batcute mici. Inutil de reiterat faptul ca este un rezultat extrem de slab si pierdere de vreme. Incepand cu ora 12:00 m-am declipsat si am pescuit la 42m , fara nadire grea , doar tatonarea terenului pentru a vedea ce este pe distanta aceea.
In 1,5 ore eproximativ am reusit sa prind in jur de 20 Platici ( specie pe care nu o vazusem la fata joi niciunul dintre noi ) si cateva batcute dar mai mari, aproape cat palma. L-am rugat pe Mihai care era in dreapta mea sa urce pe linie cu mine sa verificam daca intr-adevar distanta este cea responsabila pentru capturi si in scurt timp a reusit si el sa prinda cateva platici si ceva batcute.
Avannd in vedere ca noi nu voiam sa pescuim la oblete ( si nici nu era punctul nostru forte ) iar rezultatele la batca de joi si vineri nu au fost nici pe departe imbucuratoare , am mers pe Platica la 42m in speranta ca putem scoate un rezultat bun de pe aceasta distanta , fiind constienti ca se poate castiga sectorul cu 3 kg de peste , cantitate ce putea fi realizata daca lucrurile ar fi mers la fel ca in antrenament. A fost o strategie de locul 1 sau nimic, din pacate , dupa cum a aratat si clasamentul, nu ne-a iesit in niciuna din zile.
Mai mult decat atat, in prima zi de concurs, Sambata, am avut bulanul vietii mele, tragand cap sector A, cel mai bun loc de pe pista statistic vorbind ( cap de pista aval ) , exact locul pe care am prins Platica " la greu " . Asadar, Sambata , acelas loc, acelas pescar, acelas echipament, nada si momeli identice, distanta identica precum in ziua precedenta, insa ziua a fost alta. Nu am mai reusit sa prind atat de multe platici, am scos un modest 1,6kg avand si un " bonus" de platica undeva la 500 gr . Am mai avut inca una la fel dezgatata aproape de mal si alte 3 ratate in trasatura , pesti ce imi puteau aduce locul 1 in sector, dar ce nu se cantareste nu conteaza, asa ca ... a fost degeaba .
In ziua a 2-a am tras B14 si am abordat acelas pescuit cu exceptia faptului ca am resondat zona si am gasit adancimea si substratul care imi conveneau mai aproape , undeva pe la 36m . De aici am scos tot ce mi-a tras cu exceptia a 2 prezentari ratate si rezultatul a ramas scris : 0,990 grame.
Ce pot spune dupa aceasta aventura este ca in conditiile respective doar cu oblete se putea castiga sau cu un mega bulan de un bonus , o platica mare de 1,5 - 1,8 kg pe care in opinia mea aveai mai mari sanse sa il obtii pescuind distanta pe care am ales-o. O alta concluzie care m-a facut sa cred ca desi am obtinut rezultate slabe, strategia nu a fost chiar atat de departe de adevar, a fost ca indiferent unde am picat fiecare dintre noi, cei care am pescuit distanta si tinta Platica , marea majoritate am si prins specia respectiva...din pacate nu suficient de bine, de multa, de mare .
Eu unul , desi reiterez faptul ca pescuitul la oblete bate sensul pescuitului la feeder ( de ce dracu mai pui mulineta pe bat pentru a pescui in 5-8m ? ) , nu pot sa nu ii felicit pe cei care au facut podium si care au facut ce a trebuit in conditiile date sa obtina rezultatul.
PS: Si mie mi-a fost greu sa cred ca pentru batca de 20 gr trebuie sa pescuiesti cu cosulete de 3x4 full de nada , pamanat, fui etc... pe fiecare lansare ... dar asa s-a pescuit ... Dale nu minte cand spune ca a bagat nada ca la Sarulesti
nu a fost singurul pe pista care a bagat asa mult .