campionatul national AVPS

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

catalinAR

Re: campionatul national AVPS

Mesajde catalinAR » Vin Sep 22, 2017 6:29 pm

rive.jpg
Mda, mi-a lipsit "lipideul" magic....sigur nu scapam atatia obleti... :D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

catalin232

Mesajde catalin232 » Vin Sep 22, 2017 8:16 pm

Daca avea si topogan era bestial :D

Bumy

Mesajde Bumy » Dum Sep 24, 2017 9:39 am

Se pot studia rezultatele de la stationar-echipe.
Tehnica/nada vs inegalitate pista.
Raman la convingerea ca cantitatile foarte mici de peste de la individual feeder le-am produs noi,pescarii,nu pista.Imagine

Trimis de pe al meu GT-I9060I folosind Tapatalk

Bumy

Mesajde Bumy » Dum Sep 24, 2017 5:12 pm

Media cantitatii de peste/concurent/mansa de 4 ore la stationar-echipe a fost de 3780gr.Fara oblete.

AlinTeodor

Mesajde AlinTeodor » Lun Sep 25, 2017 7:23 am

Cataline, exceptionala postare!
Mi-a parut foarte rau ca nu am putut veni, desi stiu ca nu as fi facut mare branza...
Vara aceasta am incercat de cateva ori pescuitul la oblete cu feederul si am deja trei concluzii, aproape sigure.
1. Mulineta de 2000 sau 2500, dar cu viteza de spinning 1:6, chiar si mai mult, daca se poate. Viteza de recuperare mare face sa pierzi forta, dar la oblete sau carasel (ca la Camineasca) nu te intereseaza forta. Insa te intereseaza sa vii foarte repede cu piesa la juvelnic.Am folosit Okuma Trio Spinning de 3000 si primul model de Daiwa Caldia de 2000.
2. Firul subtire si, daca se poate, plutitor. Intr-o partida am folosit si snur de fly, dar nu merge. Fir plutitor mono am gasit un Toray, iar textil un Preston Reflo folosit mult, a pierdut orice camasa si pluteste. Vasile l-a incercat si mi-a spus ca e prost. E prost pentru orice altceva in afara de oblete-peste mic.
3. Ansamblul lanseta-cosulet foarte bine echilibrat. Sunt lansete care nu merg cu cosulet de 10 gr. De ex. Maver Powerlite SX sau Daiwa Yank and Bank. Mie mi-a mers foarte bine cu Benzar Competition 330/Preston Competition 300 (modelul vechi, nu Pro) si cosulet mare, de nadire, fara plumb.

O observatie este ca trebuie sa ai si o lanseta potrivita pentru pescuitul pe substrat. La un moment dat, obletii se satura sau pleaca si atunci am schimbat imediat lanseta, dand in acelasi loc, dar pe substrat. Deja nada a ajuns acolo, jos si a adunat, de obicei, platici.
Bineinteles ca trebuie sa mai ai lanseta potrivita pentru distanta (cum a dat Catalin), pentru peste mare etc.
Daca va uitati la fotografii, Zsolt Benzar a avut 10 lansete montate in stand. A fos pregatit pentru suprafata si substrat, aproape si la distanta.

Exercitiile acestea le-am facut la Darvari-Pod si Sarulesti. La Sarulesti te cam incurca strapazanul, care vine pana in mal.

La Darvari-pod, sa nu radeti, am prins intr-o zi doi novaci cu lanseta de oblete...

catalin232

Mesajde catalin232 » Lun Sep 25, 2017 7:03 pm

Media cantitatii de peste/concurent/mansa de 4 ore la stationar-echipe a fost de 3780gr.Fara oblete.
In timpul mansei 2 am vorbit cu Radu Prisecariu despre ce s-a intamplat la stationar , cum de ei au prins si noi nu ... daca este sa ii dau crezare ( si nu am motive sa nu o fac ) plus relatarile altor pescari diferenta de cantitate / greutate /medie si tot ce mai vrei tu s-a facut din diferenta stilurilor de pescuit ... S-a prins peste la stationar foarte bine numai cu momeala la taras pe curentul ala extrem de slab , 2-10 cm larvele tarate pe substrat pentru a provoca trasatura .

In plus, au fost pescari la feeder care au fost si la stationar si ai vazut ce rezultate au avut la feeder .... Bodocan , Benzar etc... adica ei care cunosc pista de la stationar , au avut rezultate bune la stationar , au vazut ca se poate castivga cu 3 kg si ala ca pescuit de siguranta la oblete , cred eu ca stiu ei mult mai bine decat cei care au vazut pista de la Racovita pentru prima oara... si nu i-am vazut pe cei despre care vorbesc ca ar fi riscat la platica sua alt peste mai decent ca talie... presupun ca au avut motive intemeiate si concluziile din antrenamente ....

In concluzie , nu prea avem cum sa comparam mere cu pere, 2 stiluri de pescuit diferite , fiecare cu avantajele si limitarile lor ... Nu pescarii cred ca au facut diferenta ci stilurile si nu in ultimul rand , momentul la care s-a tinut concursul ... cu 1 luna inainte toti baboierii prindeau platici la 1-2 kile cu 3-5 boabe de Barilla 47 pe carlige de 6 ... si noi am vazut o singura platica la marimea aia prinsa de Dale in prima mansa ... cu cele mai bune nade, momeli , echipament, fineturi si .... pescari .

Bumy

Mesajde Bumy » Lun Sep 25, 2017 8:53 pm

Catalin,apreciez ceea ce ai expus.Dar :mrgreen: ... mai exista cateva diferente,le-am pomenit si unii le-am vizualizat seara inainte de culcare,dupa etapa.
Un lucru nu-l putem ignora: pestele a fost pe pista(poate sa-ti confirme Prisacaru,am fost doua standuri de el in mansa a doua).Si alt lucru evident(si il spun cu tarie,ca o impresie personala) s-a gresit mult in aceasta etapa.Efectul de turma a functionat,in mare masura.Si in acest context: da,tehnica la oblete e castigatoare.
Eu am prins anul acesta (primele)3 zile de pescuit pe Sarulesti.Este o provocare! Vineri incep antrenamentele ptr la anul,ca asa nu mai merge! :lol: :lol: :lol: ...sper sa nu schimbe intre timp locatia,conform obiceiului :evil:

catalin232

Mesajde catalin232 » Lun Sep 25, 2017 9:21 pm

Catalin,apreciez ceea ce ai expus.Dar :mrgreen: ... mai exista cateva diferente,le-am pomenit si unii le-am vizualizat seara inainte de culcare,dupa etapa.
Un lucru nu-l putem ignora: pestele a fost pe pista(poate sa-ti confirme Prisacaru,am fost doua standuri de el in mansa a doua).Si alt lucru evident(si il spun cu tarie,ca o impresie personala) s-a gresit mult in aceasta etapa.Efectul de turma a functionat,in mare masura.Si in acest context: da,tehnica la oblete e castigatoare.
Eu am prins anul acesta (primele)3 zile de pescuit pe Sarulesti.Este o provocare! Vineri incep antrenamentele ptr la anul,ca asa nu mai merge! :lol: :lol: :lol: ...sper sa nu schimbe intre timp locatia,conform obiceiului :evil:
Sincer sa iti fiu nu stiu la care efect de turma faci referire .... unii au pescuit dupa Oblete, altii au pescuit exclusiv la Batca , unii au incercat Platica ... despre ce turma e vorba ? Nimeni din categoriile astea nu au reusit in zilele de concurs sa se apropie macar de cantitate ce s-a facut la oblete ( peste 3 kg ) ... asadar .. care turma ? care peste pe pista ? ... din punctul meu de vedere sunt intrebari retorice.. nu implica si un raspuns ...

Adrian Mihut

Mesajde Adrian Mihut » Mar Sep 26, 2017 11:22 am

Dacă îmi permiteți, intervin și eu puțin în această discuție.

Până în acest an, nu am concurat în Campionatul național de feeder, aș fi dorit să-mi fac „debutul” la finala pe echipe. Din păcate, schimbarea locației cu mai puțin de două săptămâni înaintea derulării concursului mă face să zic pas. Este o practică deja obișnuită să se schimbe locația, mai ales la feeder și nu înțeleg de ce. Anul trecut s-a mutat de la Tg.-Mureș la Păuliș ca să nu dea lumea la oblete și tot la oblete s-a dat. Anul ăsta s-a schimbat de la Racoviță ca lumea să nu se prostitueze la oblete... Vreau să vă zic un lucru: o curvă este tot curvă și pe centură și în biserică și oriunde se poate prostitua... depinde doar de ea. Chiar și Doripesco are obleți... Revenind la pescuit, la staționar la echipe am avut medie de 3,780 kg / pește / concurent / manșă de 4 ore, în condițiile în care nu puncta obletele. La o săptămână după finala la individual la feeder. Cu câteva săptămâni înainte a fost finala la individual la staționar. S-a prins pește, nu am făcut media, dar eu unul am rămas uimit de ce cantități s-au prins la feeder... Ce este extrem de clar e că lipsesc concursurile pe ape curgătoare.

Îmi pare rău că se continuă practicile astea cu schimbările pe ultim moment care nu cred că sunt benefice pe termen mediu-lung.

P.S. Majoritatea celor de la staționar au pescuit la maxim 13 metri de mal (unul singur a dat cu varga de 10 metri), cel mai bine răspunzând peștele la reținut. S-a prins și la curs, dar cel mai bine a răspuns peștele la reținut.

catalinAR

Mesajde catalinAR » Mar Sep 26, 2017 3:47 pm

Ne ascundem dar nu cauta nimeni! :mrgreen:
S-a schimbat locatia finalei pe echipe, pentru a lasa impresia unui compromis intre cei care nu au preferinte sau afinitati pentru anumite specii si stiluri si cei cu preferinte. Pana la urma se pare ca vor lipsi o parte dintre cei cu.....Avem capra dar lipseste varza! sau invers? :D Deci ne-am "impacat" degeaba...

Deci? Am mutat locatia ca sa ce? Nici macar nu sunt dezamagit...devin tot mai putin pretentios :) :roll:

PS: fir intins sa am! :lol:

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”