campionatul national AVPS

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

Bumy

Re: campionatul national AVPS

Mesajde Bumy » Mar Sep 26, 2017 3:54 pm

Cataline,cu cat sunt mai putini cu atat cresc sansele! Belive in the force!

Trimis de pe al meu GT-I9060I folosind Tapatalk

catalin232

Mesajde catalin232 » Mar Sep 26, 2017 8:23 pm

Dacă îmi permiteți, intervin și eu puțin în această discuție.

Până în acest an, nu am concurat în Campionatul național de feeder, aș fi dorit să-mi fac „debutul” la finala pe echipe. Din păcate, schimbarea locației cu mai puțin de două săptămâni înaintea derulării concursului mă face să zic pas. Este o practică deja obișnuită să se schimbe locația, mai ales la feeder și nu înțeleg de ce. Anul trecut s-a mutat de la Tg.-Mureș la Păuliș ca să nu dea lumea la oblete și tot la oblete s-a dat. Anul ăsta s-a schimbat de la Racoviță ca lumea să nu se prostitueze la oblete... Vreau să vă zic un lucru: o curvă este tot curvă și pe centură și în biserică și oriunde se poate prostitua... depinde doar de ea. Chiar și Doripesco are obleți... Revenind la pescuit, la staționar la echipe am avut medie de 3,780 kg / pește / concurent / manșă de 4 ore, în condițiile în care nu puncta obletele. La o săptămână după finala la individual la feeder. Cu câteva săptămâni înainte a fost finala la individual la staționar. S-a prins pește, nu am făcut media, dar eu unul am rămas uimit de ce cantități s-au prins la feeder... Ce este extrem de clar e că lipsesc concursurile pe ape curgătoare.

Îmi pare rău că se continuă practicile astea cu schimbările pe ultim moment care nu cred că sunt benefice pe termen mediu-lung.

P.S. Majoritatea celor de la staționar au pescuit la maxim 13 metri de mal (unul singur a dat cu varga de 10 metri), cel mai bine răspunzând peștele la reținut. S-a prins și la curs, dar cel mai bine a răspuns peștele la reținut.
Adi , nu cred ca ne lipsesc partidele pe curgatoare , mai ales pentru cei din Vest unde astea sunt majoritare ( sau ma rog ... au fost ) ... de ce este asa de greu de acceptat ca pe pista nu a fost pestele de la Stationar si ca rezultatele pe orice locatii naturale se schimba de la o ora la alta , ce sa mai vorbim de la o zi la alta ...
Eu repet ceea ce am spus si in mesajele anterioare , daca nu eram eu in cauza poate mi-ar fi venit si mie greu sa cred... vineri am pescuit pe A1 si am prins in 2 ore undeva la 4 kg de peste . Sambata am tras A1 , acelas loc , pescar, nade , momeli, echipament , metoda de pescuit , distanta etc etc , dar pestele a lipsit cu desavarsire . Nici macar teoria cu presiunea pe pista nu tine in cazul meu intrucat am fost cap de pista aval .... asa ca ... nu a deranjat absolut nimic pestele sa urce... daca era peste , trebuia sa prind cel putin la fel de bine ca in antrenament dar uite ca nu a mai fost asa .

Cazul meu nu este izolat , au mai fost baieti care au prinsi undeva , la 4 kg de peste ( poate si mai bine ) , Platica si batca , tot vineri ... iti dai seama ca nici ei nu au mers sambata pe oblete , dar nici rezultate nu au facut cu acelas pescuit ca si vineri ... Sambata a fost pur si simplu o alta zi , daca ma intrebi pe mine , pestele lipsea sau ... poate era intre ape si nu a vrut sa coboare... Duminica a fost aceeasi situatie ca Sambata , putin mai trista intrucat au exista si pescari care s-au resemnat dupa Sambata si au virat pescuitul catre oblete sau batcuta mica ...

Eu spun ca a fost impresionant totusi cat de bine au reusit sa citeasca apa cei de pe locurile fruntase , au trasc concluzia buna ca peste nu este si nu se va prinde mai mult decat poti scoate din oblete ... asta da talent :D . Cealalta interpretare ar fi ca am fost toti participantii niste "gusteri" care nu am fost in stare sa prindem 3 kg de platica .... asta nu o cred nici eu, nici tu , nici cei care au participat ....

La partea cu schimbatul pistei nu stiu ce sa spun pentru ca eu am spus ca nu vom participa la finala pe echipe si nu are rost sa raman la o sedinta sa sustin sau nu ceva la care stiam ca nu voi participa.... insa si aici gandim subiectiv .. adica au fost totusi din cate am inteles 8 echipe ce au votat Varsolt si 3 ce au votat Racovita ... nu vad cu ce e mai " murdara" schimbarea pistei comparativ cu faptul ca la stationarul pe echipe s-a votat scoaterea obletelui din cate am inteles... adica tot reguli schimbate in timpul jocului .... in situatia de fata in care se afla pescuitul de la noi , nimeni nu va avea curaj macar sa se aplece dupa o piatra , daramite sa mai si o arunce :D

Bumy

Mesajde Bumy » Mie Sep 27, 2017 6:05 am

Cataline,sa sustii ca pestele a disparut de pe o zi pe alta de pe pista ce se afla intr-un bazin de 3km lungime(marginit de un baraj si o cascada) cu o zona(unde se afla pista) ideala pentru albitura(restul fiind apa mica sau repezis de mreana mare) mi se pare absurd.Eu nu cred in aceasta explicatie nici in ruptul capului.

mrvily

Mesajde mrvily » Mie Sep 27, 2017 7:46 am

fratilor, voi ati vazut cat de sus era apa la concursul de stationar??baieti aveau modularele un apa si pari de jos care erau de un metru lunhime abia daca se vedeau cam 15-20 de centimetri, apa era pana la iarba.
Atunci despre ce vorbim?? la feeder pari erau pe uscat si banda trasa intre ei,noi aveam scaunele si bagajele pe pierte nu in apa,la stationar apa a fost cu cel putin 1 metru mai sus si asta poate spune multe........

catalin232

Mesajde catalin232 » Mie Sep 27, 2017 8:41 am

Cataline,sa sustii ca pestele a disparut de pe o zi pe alta de pe pista ce se afla intr-un bazin de 3km lungime(marginit de un baraj si o cascada) cu o zona(unde se afla pista) ideala pentru albitura(restul fiind apa mica sau repezis de mreana mare) mi se pare absurd.Eu nu cred in aceasta explicatie nici in ruptul capului.
Nu este absurd, poate avea sens daca nu ai intelege totul ca o scuza pentru rezultatele slabe ... din aia 3 km noi am pescuit pe aprox 800m , e posibil ca pestele sa se fi mutat sau sa fi ramas pe ceilalti 2,2 km sau dupa cum am spus in mesajul anterior , posibil sa fi ramas pe pista dar sa fi fost intre ape si sa nu coboare nici picat cu ceara...

Ceea ce mi se pare mie cu adevarat absurd este sa crezi ca din 39 de pescari printre care cei mai buni din tara niciunul nu a fost in stare sa faca un rezultat bun pescuind la peste decent....

PS: dupa concursul de stationar din August sau cand a fost , aproape 2 saptamani toti bastinasii prindeau Platici cat capacul de WC si caras la kg cu 5 paste Barilla puse pe carlig de 4 legate cu mono de 0,30mm dupa care nimeni nu a mai prins nimic , nici ei , nici noi , nimeni ... este oare asa greu de crezut ca o apa se poate schimba radical si ca exista si vor mai exista situatii pe care nu ti le poti explica ? :)

Adrian Mihut

Mesajde Adrian Mihut » Mie Sep 27, 2017 8:47 am

fratilor, voi ati vazut cat de sus era apa la concursul de stationar??baieti aveau modularele un apa si pari de jos care erau de un metru lunhime abia daca se vedeau cam 15-20 de centimetri, apa era pana la iarba.
Atunci despre ce vorbim?? la feeder pari erau pe uscat si banda trasa intre ei,noi aveam scaunele si bagajele pe pierte nu in apa,la stationar apa a fost cu cel putin 1 metru mai sus si asta poate spune multe........
În timpul manșelor apa a scăzut în așa hal că cine avea juvelnic de 3,5 metri a rămas cu el pe uscat... a fluctuat foarte mult nivelul. În a treia oră de manșă a început să crească (în ambele zile) la loc.
La partea cu schimbatul pistei nu stiu ce sa spun pentru ca eu am spus ca nu vom participa la finala pe echipe si nu are rost sa raman la o sedinta sa sustin sau nu ceva la care stiam ca nu voi participa.... insa si aici gandim subiectiv .. adica au fost totusi din cate am inteles 8 echipe ce au votat Varsolt si 3 ce au votat Racovita ... nu vad cu ce e mai " murdara" schimbarea pistei comparativ cu faptul ca la stationarul pe echipe s-a votat scoaterea obletelui din cate am inteles... adica tot reguli schimbate in timpul jocului .... in situatia de fata in care se afla pescuitul de la noi , nimeni nu va avea curaj macar sa se aplece dupa o piatra , daramite sa mai si o arunce :D
De ce s-a mai votat? Nu s-a stabilit inițial că se va derula la Racoviță?

Referitor la oblete s-a scos, dar când îi întrebai pe fiecare în parte fiecare era pentru sau neutru... și la staționar sunt mizerii de genul ăsta. Eu am fost de părere și mi-am exprimat-o public ca să nu se scoată obletele.

catalin232

Mesajde catalin232 » Mie Sep 27, 2017 9:06 am

Adi , nu mai conteaza ce parere avea unu sau altul in particular , conteaza ce s-a dechis , ce s-a schimbat si cand ... eu nu am spus-o ca un repros , am venit si am intarit doar ceea ce ai spus si tu , aceleasi lucruri se intampla si la stationar si la feeder .

Ba chiar ma distreaza pentru ca la noi la sedinta, inainte de inceperea manselor chiar s-a pus problema scoaterii obletilor si s-a subliniat faptul ca nu se pot schimba regulile in timpul jocului, obletele ramane..... :D . Duminica a fost alta zi , la stationar a fost o alta :) .

Si acum daca tot facem discutii pe tema asta , la stationar totusi avea sens cum a fost odata... sa tii obletele dar sa impui mansa tematica de ruba .... dar la feeder cu obletele e ca si cum v-ar obliga pe voi sa pescuiti la Bolo sau Match dupa oblete cu obligatia de a si lansa , adica sa se desfasoare spire de pe mulineta :D :D :D :D . Ar fi ceva epic de spectat :lol: :lol: :lol: :lol:

In fine , discutii de sfarsit de sezon , insa tot acolo la sedinta a fost una buna .... daca la feeder ai voie sa pescuiest fara nada in cosulet ... parese ca nenea Matteoli este de parere ca daca feeder-ul vine de la " to feed" ar trbui sa ai cosuletul incarcat la fiecare lansare ... asta probabil este un alt fel de Popescu .. care nu prea a pescuit la viata lui la feeder.... iti imaginezi ce peg management faci cand esti obligat sa ai nada in cosulet la fiecare lansare ? :D sau poate ca pe viitor o sa ai voie in mansa cu 12 litri nada si 20 litri pamant ... sa incarci cu pamant chior doar pentru a avea cosuletul incarcat cand lansezi dar sa nu iti strici vadul supra-nadind :D . Cascadorii rasului daca ajungem acolo :D

Bumy

Mesajde Bumy » Mie Sep 27, 2017 9:55 am

Da,am auzit si eu afirmandu-se cateva ineptii! :)
Revenind la feeder: in prima mansa am inceput sa caut batcuta din antrenament(in care am avut oarece succes,prinzand si platicute printre ochioase) incercand cu o larva sau unu-doi pinki minusculi pe carlig.Am sesizat imediat cateva line-bite-uri,si doar dupa ce am pus 3 larve cu un pinki am avut primul ciortan.A mai urmat unul pe 5 larve dupa care am pierdut pe dril 3 capace(!!) la 4 larve si un pinki.Am mai incercat imediat la o pauza de 15 minute sa revin pe minuscule dar fara rezultat.Mai erau cateva minute si am pus 4 pinki albi.Am prins ultimul ciortan AGATAT de anală.Sigur am gresit eu in ceea ce priveste cantitatea de nada si ducerea pestilor pe substrat,dar o momeala mica pe carlig micro sigur nu era solutia pentru pestii mari,ba mai mult cred ca in prima mansa ciortanii si platicile mari intrand pe vadul meu au alungat batcuta.
In mansa a doua am prins majoritar platici mici(doar un ciortan) pe 4-5 larve cu sau fara un pinki,cu trasaturi rare dar ritmice.Din nou gresisem ceva,nu am tinut pestele pe vad.Prisacaru a avut ruptura din trasatura,Dale a prins un ciortan,vecini in amonte.
In ambele manse in jurul meu nu am auzit decat de "o larva,un pinki,carlig de 20",etc.
Localnicii au prins capace cu 2-5 Barille pe carlig de 4... faceti corelatia... la ce se prinde si ce s-a folosit...,plus faza cu multe rateuri(din care o parte puteau fi foarte bine linebite-uri)pe care le-am auzit de la mai multi pescari.
La inceputul mansei a doua vecinul din stanga m-a intrebat dece tot face burta aia mare dupa lansare.21m apa de 5m care totusi curge,cos usor care e posibil sa se goleasca pe coborare,lanseta pozitionata in aval,pusa pe suport imediat dupa ce cosul a atins apa,etc... va garantez ca a facut asa vazand la altii.E un baiat tanar cu ambitie dar fara experienta.I-am explicat ce am considerat de cuvinta si ce am inteles eu,dar n-a facut asa,nu-l condamn. :)

catalin232

Mesajde catalin232 » Mie Sep 27, 2017 10:29 am

Cred ca ar trebui totusi sa spui ca ciortanii aia erau defapt ciortanei :D cu , capacele alea de le-ai pierdut pe drum e alta poveste , ala era pestele bonus dupa care am alergat si noi , am pierdut si eu asa ceva Sambata , insa nu si Duminica . Am prins si eu Ciortanel , am punctat ca specie ca la greutate il batea la cur o platica de 15 cm :D .

Trasaturile alea de care pomenesti ca le-ai ratat , sa nu iti para rau de ele , am avut si in prima si in a 2-a mansa niste " prezentari" de au facut lanseta jumate pe suport si la recuperare , larvele erau intacte, iti pot confirma 100 % ca au fost line bite-uri . Au mai patit si altii de la noi asta , aceeai poveste , trasatura mortala 3 si momeala la carlig neatinsa :D . Tu chiar daca ai gasit larvele sparte , aia putea fi batcuta sau Falus Pastoralis , nu de putine ori am recuperat si eu carligul lustruit sau momeala franjuri ...

Bumy

Mesajde Bumy » Mie Sep 27, 2017 11:10 am

Ciortan sau ciortanel,nu mai stiu sa fac diferenta :lol: Ai mei aveau intre 200 si 300 grame.
Eu n-am avut trasaturi din ciclul "trasatura mortala".La mine majoritatea au fost fine doar cele cu ciortanii(-eii) au fost "intregi" dar totusi destul de fine.Cele de platica au fost sacadate,fine inclusiv la capacele pierdute.Platica pe apa curgatoare,lenta,am impresia ca culege momeala,o gusta,dar in acelasi timp sta pe loc in curent,poate abia cand simte carligul scutura din cap sa scape,fata de ciortan care face o miscare mai ampla.Asa am vazut eu trasaturile.Dar poate le-am vazut altfel deoarece pescuiam altfel.

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”