Si acum cam 7 ore apare si postarea campionului mondial Steave Ringer. Luati in calcul ca "la ei" este intrezis mai peste tot shock leaderul din textil (puteti sa ma contraziceti ca nu sunt 100% sigur ca e asa) asa ca nu au alta alternativa si oricum rar sar de 100m in general pt ca nu au nevoie (canal fishing ...). Priviti doar acel 0.25 mm ca diametru . Stiu ca foloseste monofil si nu are treaba cu ce vorbim noi aici adica inaintas textil dar e bine de stiut dimensiunea sa iesim din 0.06-le maret .
Eu am incercat mono de 20mm cu fluorocarbon de 0,25 mm si nu am obtinut aruncari peste cele cu shock leader textil. Cred ca se pot obtine cu multa practica rezultate decente. Cine stie ?
inaintas fir textil
Moderator: sorinhc
Re: inaintas fir textil
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
- catalin232
Sorin, pentru lansari la distante mari , nu vei reusi niciodata sa obtii rezultate mai bune cu inaintas mono sa fluorocaron comparativ cu textilul. Explicatia este una banala : monofilamentul si florocarbonul au elongatie care iti " mananca" din incarcarea lansetei . Textilul avand elasticitate zero te transmite toata tensiune catre blank-ul lansetei si astfel va fi incarcata optim
Folosesti altceva decat textil ca inaintas dintr-o sumedenie intreaga de situatii sau specificitati , dar nu atunci cand vrei distanta si textilul nu este interzis a fi folosit....
Folosesti altceva decat textil ca inaintas dintr-o sumedenie intreaga de situatii sau specificitati , dar nu atunci cand vrei distanta si textilul nu este interzis a fi folosit....
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
- RazvanFeeder
Pentru Dunare si cosulete 80 + recomand fluorocarbon Toray de 0,259. La ultima partida am folosit principal Cralusso Match Sinking de 0,23 si Toray de 0,232 si am rupt/ pierdut la aruncare 3-4 cosulete de 90-100 g. Posibil sa fie si lanseta prea rigida sau stilul meu gresit dar cu siguranta te ajuta la aruncare un inaintas flurocarbon mai gros.
N-am incercat cu inaintas textil la Dunare dar cred ca nu-si are rostul pe substrat cu scoici.
N-am incercat cu inaintas textil la Dunare dar cred ca nu-si are rostul pe substrat cu scoici.
APS Feeder Club
Nici nu aveam intentia asta, merg pe principiul ce functioneaza bine nu schimb. Chiar daca cu textilul risti ruptura prin frecarea de ceva (scoici, aripioara dorsala zdrentuita...) tot pe el merg cand vine vorba de a pescui la distanta.Sorin, pentru lansari la distante mari , nu vei reusi niciodata sa obtii rezultate mai bune cu inaintas mono sa fluorocaron comparativ cu textilul.
Si nodul ala la florocarbon ? Care numai finut nu iese . Si daca tot vine vorba de intrebari mai arunc una "In cazul in care ai linie de textil si inaintas din fluo cum e cu elasticitarea lui VS incarcarea lansetei de care ziceai ?Explicatia este una banala : monofilamentul si florocarbonul au elongatie care iti " mananca" din incarcarea lansetei . Textilul avand elasticitate zero se transmite toata tensiune catre blank-ul lansetei si astfel va fi incarcata optim
Cataline stii ca ma pricep la intrebari .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
-
Sorin , revin putin la problema mea si promit sa nu va mai deranjez ulterior . Am fost azi la magazin si i am rugat pe baieti sa masoare cu micrometrul firul textil de la Berkley Whiplash Green de 0,06 " cel maret " . A rezultat exact 0,19 REAL . Cei de pe site-ul englez l au masurat la 0,20 !
V am ascultat sfatul si am cumparat un fir nou , de la aceeasi firma , de 0,12 . Nici nu l am mai masurat ... oricum , nu are importanta , cred ca este ceea ce imi trebuie . Daca nu , il schimb .
Am pescuit la concurs pe " Doripesco" cu acelasi inaintas textil de 0,06 si NU am avut nici o ruptura , unde toata lumea stie ce pesti sunt . Deasemenea , pe Magura 9 si pe alte locatii , unde se permite inaintasul textil .
Problema a aparut exclusiv pe Moara Vlasiei 2 unde media greutatii pestilor este cea mai mare din tara !
Dragi colegi pescari , aveti mare grija cand achizitionati un fir mono , textil sau fluorocarbon . Pentru ca altfel s ar putea sa patiti ca mine , sa dati banii pe ceva si in realitate sa fie altceva ! Este un fir de f buna calitate dar nu inteleg motivul pentru care o firma asa mare procedeaza asa .
Daca aveti indoieli , verificati , mai bine , pe site-urile de specialitate sau intrebati persoane de incredere , ca pe acest forum
Multumesc pentru spatiul alocat .
Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk
V am ascultat sfatul si am cumparat un fir nou , de la aceeasi firma , de 0,12 . Nici nu l am mai masurat ... oricum , nu are importanta , cred ca este ceea ce imi trebuie . Daca nu , il schimb .
Am pescuit la concurs pe " Doripesco" cu acelasi inaintas textil de 0,06 si NU am avut nici o ruptura , unde toata lumea stie ce pesti sunt . Deasemenea , pe Magura 9 si pe alte locatii , unde se permite inaintasul textil .
Problema a aparut exclusiv pe Moara Vlasiei 2 unde media greutatii pestilor este cea mai mare din tara !
Dragi colegi pescari , aveti mare grija cand achizitionati un fir mono , textil sau fluorocarbon . Pentru ca altfel s ar putea sa patiti ca mine , sa dati banii pe ceva si in realitate sa fie altceva ! Este un fir de f buna calitate dar nu inteleg motivul pentru care o firma asa mare procedeaza asa .
Daca aveti indoieli , verificati , mai bine , pe site-urile de specialitate sau intrebati persoane de incredere , ca pe acest forum
Multumesc pentru spatiul alocat .
Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk
Înapoi la “Echipament si accesorii”