![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
In fine, pe 2 sau 3 septembrie 2017, am fost la peste pe “o balta” de care stia sotia mea (nu doresc sa ii spun numele ca noi nu aveam voie sa pescuim acolo deoarece e inchisa pescuitului sportiv. Sotia mea l-a recunoscut pe paznic fiind un fost prieten din copilarie si in final ne-a dat voie sa ramanem cu conditia sa nu retinem ciortan/crap). Ne gasisem un loc mai “salbatic”, de abia aveam loc sa punem doua scaune unul langa celalalt, umbrela de soare si geanta cu jucariile, locul fiind in dreptul unei brese in peretele de stuf (cam de vreo 2-3m latime, la buza malului). Am pregatit nada (FeederX Carp green si mixul de pelete de 2mm de la aceeasi firma), undita de 5m pentru sotia mea si eu feederul (varful light + o mulineta de 3000 + fir de 0,18 + cosulet drennan 16gr + ac de 16 Guru, microbarbed, nu stiu modelul + struna la vreo 40-50cm lungime) iar ca momeala am avut viermusi, rame si porumb dulce de conserva. Am incercat sa sondez, parca era ceva mal, nici o structura, am hotarat sa dau pe la vreo 20m, clipsat, cat de grupat imi era cu putinta. In timp ce eu am pregatit feeder-ul si incepusem sa “ma joc” cu el, sotia mea tot pridea peste, caras palmas si rosioara. La un moment dat aud “Costineee, asta e mare”, pun mana pe undita, ziceai ca e agatata, pestele trage, eu trag, fac tot posibilul sa nu intre ciortanul in stuful din stanga si dreapta noastra, a obosit la un moment dat, l-am adus la mal, intra sotia mea un pic in apa sa il ia, ca nu aveam minciog si gata. Eram mai bucuros decat un copil care prinde pentru prima oara peste
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Iar acum dupa ce v-ati plictisit de moarte citind povestea de mai sus (aratand evident ce “maestru” sunt in ale feeder-ului), vin cu intrebarea: cum se poate pescuit cu feeder-ul la distante mici, 5-8m de mal de exemplu (sau mai mici). Dupa cateva zile am inceput sa caut pe net sa vad daca gasesc ceva dar nimic (parca gasisem o varitie cu plumb simplu, dar nu pescuit asa de aproape, intr-un articol sau forum englezesc). Facea cosuletul un zgomot prea mare (apa avand aprox 1,5 m adancime) in locul unde dadeam, aproape de mal? Era unghiul dintre substrat si fir prea mare, tremuraturile alea fiind linebait-uri, pestii speriandu-se de fir? Atunci nu mi-a trecut prin cap sa fi lungit/scurtat struna sau sa fi pus o pluta (din feeder faceam match) dar asta ridica alta intrebare, era feeder-ul (Korum CS 3m) destul de “vanos” ca sa opresca ciortanii din marsul lor catre stuf (pluta era cam la 15-30cm de stuf)?
Va multumesc,
Costin