Daiwa J-Braid !!!

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

Tiby Baschet

Re: Daiwa J-Braid !!!

Mesajde Tiby Baschet » Sâm Oct 28, 2017 8:49 am

Le-am incercat pe ambele. Mai am j braid pe 5 tamburi. O sa revin usor usor pe tournament.
Imi place mai mult

catalin232

Mesajde catalin232 » Sâm Oct 28, 2017 12:38 pm

Cătă, glumeai?

Trimis de pe al meu HUAWEI VNS-L21 folosind Tapatalk
Daca te referi la postul in care am scris ca J-Braid-ul e mai bun ca Tournament-ul , nu glumeam. Eu nu am comparat calitatea celor doua fire din punct de vedere tehnic , am comparat utilitatea lor la tipul de pescuit pe care il practicam si mi-am spus parerea. Am pescuit 3 sezoane cu Tournament si apoi am avut in paralel J-Braid , acum am numai J-braid si din practica am vazut ca diferente in pescuitul la feeder nu ai sa gasesti pe firele astea sau ma rog , eu nu am gasit. Singura diferenta , si deloc de neglijat, este pretul ...

LS: Si ca sa se inteleaga si mai bine , daca aveam bani de ma enervau , da , pescuiam cu Tournament ... dar nu e cazul :) . Cata vreme J-Braid este ieftin si foarte , foarte bun, si stau inca bine cu nervii ( eu sper sa ma enervezi vreodata in viata asta :D ) , il folosesc .

Dennis_TL

Mesajde Dennis_TL » Sâm Oct 28, 2017 1:24 pm

Tiby da mananci tamburii aia ce naiba faci cu 5 cinci tamburi? Fiecare peste tamburul lui.

Tiby Baschet

Mesajde Tiby Baschet » Dum Oct 29, 2017 3:37 pm

Sunt legate firele intre ele sa aiba pestii unde sa fuga :mrgreen: :lol: :lol: .
Cand ia tot firul de pe un tambur incepe celalalt 8-) :lol: :lol:

Pescuiesc la peste spada si tuna 8-)

Mitza

Mesajde Mitza » Mie Noi 08, 2017 10:01 pm

Am folosit un textil ieftin, no name, in jur de 0.12, poate un pic mai gros. Pe langa faptul ca se incurca si se rasucea la lansare (poate si din cauza tehnicii), e foarte greoi si zgomotos. Toata balta se intorcea si ma privea cand recuperam. "Iar o scoate asta? Ii trage? Ce stift de mulineta are?" :lol:

Ma uit la un 0.10 J-Braid. Cum se comporta, e silentios, aluneca usor pe inele si galet?

alexandruv

Mesajde alexandruv » Mie Noi 08, 2017 10:18 pm

Dupa 2 partide mie nu prea mi se pare rotund... gresesc? Am luat varianta multicolor

Sent from my iPhone using Tapatalk

catalin232

Mesajde catalin232 » Mie Noi 15, 2017 2:58 pm

Dupa 2 partide mie nu prea mi se pare rotund... gresesc? Am luat varianta multicolor

Sectiunea rotunda se poate observa cel mai bine atunci cand il scoti de pe mulineta si daca vrei sa ai termen de comparatie , ce inseamna rotund si ce inseamna plat , compara-l cu firul pentru legat carlige de la Cralusso ( X-Treme -ul ) si vei vedea singur.

In mod evident , in utilizare , cand trece prin inele tot plat va fi din cauza sarcinii , dar sectiunea aceea rotunda te ajuta atunci cand lansezi , se desfasoara mai bine spirele , este mai " aerodinamic " . Nu in ultimul rand , conteaza foarte mult " moliciunea" , J-Braid 8x fiind impletit in 8 si fara tratament pe suprafata este mult mai " guide friendly" decat multe alte fire ( si aici poti lua exemplu Power Pro-ului care este aproape abraziv cand este nou si va fi excelent ca fir pentru pescuit la feeder abia dupa muuuulte utilizari , dupa ce se " roade" ) .

alexandruv

Mesajde alexandruv » Mie Noi 15, 2017 3:04 pm

Mi se pare rasucit asa pe tambur , la tournament nu am observat chestia asta...

Bumy

Mesajde Bumy » Dum Noi 26, 2017 7:18 pm

Ieri am fost la o babuscareala cu cativa amici pe o balta de la noi,din Mures,o balta cu apa mica dar care are babusca si oblete mare,astfel ca ne-am pregatit cu lansete fine si textile pe rasnite.Printre modelele de textile folosite au fost: Nanofil,Jbraidx8,Jbraidx4,Guru pulse si Wft gliss.Deoarece pescuiam la distanta reletiv mare(50+l) si adancimea apei era mica(la distanta aia),unghiul facut de linia principala si pelicula apei era foarte mic.Prin urmare orice mica adiere a vantului care producea o miscare a apei la nivelul peliculei avea efectul de a tensiona varful lansetei,pierzand astfel din sensibilitate.Firul care te ajuta cel mai bine in aceste conditii era cel care taia pelicula apei cel mai repede: 1- Nanofil,2-Wft Gliss,3- Jbraidx8 si Pulse x8,4-Jbraid x4.Strict ptr aceste circumstante.
Eu am avut si Tournament 8 braid pe o lanseta dar la a doua lansare am crapat varful lansetei si astfel firul a ramas nefolosit pe suport.Dar cred ca s-ar incadra pe pozitia a 2-a sau a 3-a.

Înapoi la “Echipament si accesorii”