Un monitor tip bullet e mai precis
Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
Benzar Method Feeder
Moderator: sorinhc
Re: Benzar Method Feeder
Eu zic ca dadeai mai precis si mai departe daca foloseai un momitor cu tija si cat de cat (nu ca mine) ai fi facut cateva partide inainte in care foloseai acelasi momitor cu tija. E totusi diferita incarcarea lansetei cand treci de la momitor cu tija la method si invers.
Am pescuit si pescuesc pe balta cu momitoare de tip bullet si le consider geniale. Chiar acum cateva saptamani am pescuit cu o lanseta folosind astfel de cosulete si pot sa spun ca "am dat" foarte bine in conditii de vant sustinut. Daca ai de aface cu vand in rafale cam nici un momitor nu te va ajuta prea mult pt ca incarci lanseta si faci tot procedeul de lansare diferit de fiecare data (forta, viteza..) ca sa ajungi pe acolo pe unde vrei. Iar daca dai si departe ai ......... Vantul in rafala egal cosmar in materie de precizie. Sa nu uitam ca method nu e acelasi cu cosulet deci nu prea e ok comparatia.
Sa revenim la topicul lansetei lui Benzar ! Am vazut ca sunt doua variante la 3,6 si la 3,9 m amandoua cu o putere de 150 gr. Stie cineva de cati oz sunt varfurile ? Sunt 5 la numar, ai ce rupe .
Am pescuit si pescuesc pe balta cu momitoare de tip bullet si le consider geniale. Chiar acum cateva saptamani am pescuit cu o lanseta folosind astfel de cosulete si pot sa spun ca "am dat" foarte bine in conditii de vant sustinut. Daca ai de aface cu vand in rafale cam nici un momitor nu te va ajuta prea mult pt ca incarci lanseta si faci tot procedeul de lansare diferit de fiecare data (forta, viteza..) ca sa ajungi pe acolo pe unde vrei. Iar daca dai si departe ai ......... Vantul in rafala egal cosmar in materie de precizie. Sa nu uitam ca method nu e acelasi cu cosulet deci nu prea e ok comparatia.
Sa revenim la topicul lansetei lui Benzar ! Am vazut ca sunt doua variante la 3,6 si la 3,9 m amandoua cu o putere de 150 gr. Stie cineva de cati oz sunt varfurile ? Sunt 5 la numar, ai ce rupe .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
A apucat cineva sa foloseasca lanseta din titlu?
Si eu astept pareri de la colegi !! Sa curga parerile ... .A apucat cineva sa foloseasca lanseta din titlu?
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
O scot maine pe camp, sper sa nu mai dau peste linia de inalta tensiune.
- catalin232
La Doripesco am folosit-o cu momitor cu tija + nada , la concursul de la Cercani din Ianuarie , am lansat cu ea folosind un Method ESP 56gr cu nada. Se duce " tun" . Nu am apucat sa masor exact distanta la care poti sa arunci cu ea , dar din estimarile mele , la ce am mai folosit , masurat etc... daca ai conditii bune , cu momitor ajungi 130m si cu method 120m . Evident, mulineta mini big pit , inaintas textil fir si 0.21 mm mono pe tambur.Catalin ai folosit momitor sau method ? Am tot citit sau vazut in filmuletele unor pescari foarte buni ca uneori folosesc momitoare cu tija . Un clasament momitoare, methoduri pt. distanta care ar fi si cat de mare e fiferenta intre ele . Fara sa fi incercat atat de multe ma gandesc :
1. momitor
2. method cu tija sau cele in gen Haldorado Method Flat Feeder
3. method simplu
Imi este "mila" de fire si momitoare sa iesi pe camp sa lansez , prefer sa se dezghete sa pot lansa in apa si da, testele se fac normal cu momitoare ( diferite tipuri) . Cu plumb , nu vezi unde cade si nu are importanta pentru ca nu asa o folosesti la pescuit.
Personal mi-am luat Benzar Method Feeder 3,6m pentru lansari la distanta , spun ca bate la fundulet foarte multe firme cu pretentii care nici nu se ridica la distantele alea de pescuit. Si repet, versiunea de 3,6m pentru ca este MULT mai comoda la pescuit , scoate pestele aproape la minciog si nu stai sa pierzi timp in drill langa mal ca iti iese pestele prea departe cum e cazul lansetelor mai lungi . Asta este un avantaj real , deoarece cu cat blacesti mai mult timp pestele in mal , cu atat iti cresc sansele sa il scapi .
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Emisiuni Video
Nu e rau !cu momitor ajungi 130m si cu method 120m .
Toray Excelent DA?Evident, mulineta mini big pit , inaintas textil fir si 0.21 mm mono pe tambur.
@catalin232 stii cum stau la "consumbile" ? Gasim varfuri usor ? Eu sunt din ce in ce mai atent cand vine vorba de gasit "consumabile".Personal mi-am luat Benzar Method Feeder 3,6m pentru lansari la distanta , spun ca bate la fundulet foarte multe firme cu pretentii care nici nu se ridica la distantele alea de pescuit.
Si eram sa uit - varianta de 3,6m si 150 gr da?
- catalin232
Da , varianta 3,6 150 gr. Nu trebuie sa gasesti varfuri , oricum vine cu 5 bucati ... daca se rupe al mai puternic , tai din celelalte . Oricum e o lanseta pentru lansari lungi si / sau Dunare curent puternic .. asa ca nu ai nevoie de varfurile " fine " .Nu e rau !cu momitor ajungi 130m si cu method 120m .
Toray Excelent DA?Evident, mulineta mini big pit , inaintas textil fir si 0.21 mm mono pe tambur.
@catalin232 stii cum stau la "consumbile" ? Gasim varfuri usor ? Eu sunt din ce in ce mai atent cand vine vorba de gasit "consumabile".Personal mi-am luat Benzar Method Feeder 3,6m pentru lansari la distanta , spun ca bate la fundulet foarte multe firme cu pretentii care nici nu se ridica la distantele alea de pescuit.
Si eram sa uit - varianta de 3,6m si 150 gr da?
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
Eu parca nu stau linistit daca nu am un varf de rezerva . O fi nebunia mea care sigur e nebunie pt ca sezonul trecut nu am rupt nici un varf , ma asteapta anul asta . Sa stea piticii linistiti la loc de odihna nu sa zburde prin cap ca nebunii .Da , varianta 3,6 150 gr. Nu trebuie sa gasesti varfuri , oricum vine cu 5 bucati ... daca se rupe al mai puternic , tai din celelalte . Oricum e o lanseta pentru lansari lungi si / sau Dunare curent puternic .. asa ca nu ai nevoie de varfurile " fine " .
Cam ce inseamna curent puternic pt lanseta asta ? 150gr plus nada ? Duce ? Dar 200gr plus nada ?
- catalin232
Am testat in magazin cu un cosulet gol de 200 gr si nu se cocoseaza , duce mai bineEu parca nu stau linistit daca nu am un varf de rezerva . O fi nebunia mea care sigur e nebunie pt ca sezonul trecut nu am rupt nici un varf , ma asteapta anul asta . Sa stea piticii linistiti la loc de odihna nu sa zburde prin cap ca nebunii .Da , varianta 3,6 150 gr. Nu trebuie sa gasesti varfuri , oricum vine cu 5 bucati ... daca se rupe al mai puternic , tai din celelalte . Oricum e o lanseta pentru lansari lungi si / sau Dunare curent puternic .. asa ca nu ai nevoie de varfurile " fine " .
Cam ce inseamna curent puternic pt lanseta asta ? 150gr plus nada ? Duce ? Dar 200gr plus nada ?
Catalin Constantinescu
Emisiuni Video
Emisiuni Video
Înapoi la “Echipament si accesorii”