un film pentru Sorin hc si Ramadri

Filosofie la liber. Orice discutie ce nu are ca tema pescuitul.

Moderator: sorinhc

ramadri

Re: un film pentru Sorin hc si Ramadri

Mesajde ramadri » Lun Feb 19, 2018 10:36 am

DA

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Lun Feb 19, 2018 11:23 am

Ia uite si un film pt Dl.Cismas :lol: :lol: :lol:

Hai ca mai am putin si termin de vizionat clipul :lol: :lol: intrerupt de zeci de ori, nu mai inteleg nimic :lol: :lol: :lol: .

;)
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Lun Feb 19, 2018 1:21 pm

Eu zic ca majoritatea ramanem doar cu dorinta....prezenta dulapilor pe baltile comerciale din jurul Bucurestiului e limitata....si nicidecum garantata.
De visat raman la visat nu e nimic rau in asta, insa media de greutate a capturilor in 2017 a fost la 2kg...asa ca ce sa mai zic.
Ce nu am inteles eu in film de ce i-au zis "2 metode de feeder fishing". Ceea ce pescuia Tomy boilie feeder fishing numai cu bat de feeder nu era....erau scule de crap toata ziua, la fel si monturile si mulinetele....si saculetul pva (pe care intotdeauna l-am urat). E feeder ca dadea cu pop-up artificial in loc de boilie "natural"....eu nu i-as fi schimbat numele din crapareala clasica doar pentru atat

Ce aveti fratilor cu dulapii Imagine? Ce v-au facut ei ca sunteti asa suparati ?ImagineImagineImagine Mergeti pe carpodroame si o sa prindeti pana o sa va doara spatele !

Problema e ca unii vor mult , mare si cat mai repede ! Nimeni nu vede ca balta e goala si Dome trimite “ baietii “ sa “aranjeze” locul cu o saptamana inainte !

Cred ca fiecare stil de pescuit are avantaje si dezavantaje ! Mai rau e cand le amesteci si nu mai intelege nimeni nimic !

Sent from my iPhone using Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Lun Feb 19, 2018 1:38 pm

Nimeni nu vede ca balta e goala si Dome trimite “ baietii “ sa “aranjeze” locul cu o saptamana inainte !
Posibil sau probabil. Asta cu "aranjatul" e poveste lunga ..... tu sa nu crezi ca "N" clipuri de pe YouTube nu au fost "la pont" (chiar banalul merge bine pe zona aia intre x si y, a prins X la 200 m de stanca Y, etc) si in special pe ape "publice". Oricum nu e nimic rau in a avea pontul mai rau e cand il ai si nu scoti mare lucru :oops: .
Pe carpodroame e altceva ai cam avut sigur pe cineva in stand inainte care a dat "n" kg de bile, nada .... si nu mai e nevoie sa fie trecuti in categoria aranajatorilor :lol: . Noante Domle ! Mult de filosofat :D .
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Lun Feb 19, 2018 1:43 pm

Adevar graiesti ! Si uite asa se imbogatesc unii !

sorinhc

Mesajde sorinhc » Lun Feb 19, 2018 1:45 pm

Si nu suntem noi aia :evil: .

CISMAS

Mesajde CISMAS » Lun Feb 19, 2018 2:05 pm

ramadri

Mesajde ramadri » Lun Feb 19, 2018 2:14 pm

Bai cand aud asta cu carpodroame...eu fac alergie.... care sunt nene sa le stim si noi.
Eu pe alea pe care le stiu (asa aunt declarate de unii) am vazut, auzit si partial experimentat numai gherle, lampi si linguri de lemn.
As zice eu ca pentru Romania...sau hai sa ma limitez la ce stiu Bucuresti....cam se confounda termenul de carpodrom...in sensul a) balta care are preponderent sau exclusiv crap (gen 8 din toti cei 10 pesti pe care ii are) cu b) balta care are o densitate atat de mare de peste (crap in speta) de prinzi si cu un ac de siguranta prins de elasticul de pantaloni.
Imi zice si mie una de tipul b) sa-mi fac abonament acolo.
Vrand nevrand numarul de pescari in Romania a crescut in ultimii ani (nu vorbim de stil) *poate* si ca urmare a imbunatatirii nivelului de trai (fata de 2009-2011)( hai sa nu intram in discutii economice ca le pierdeti cu mine pentru ca lucrez in domeniu). Odata cu un numar mai mare si de (evolutia) stiluri mai multe (vezi chiar feedereala) corelat si cu hapsaneala patronilor de balti (si cu tacticile lor marsave) pescuitul a devenit mai "greu". Ca tu sau tu ai numai succese, bravo tie, dar in medie majoritatea au partide mai slabe...sau mai multe slabe.... asa ca repet...carpodroamele alea blamate ajung sa fie ca monstrul legendar din fiecare balta pe care numai Toma Caragiu il prinde

nacea_dragos2001

Mesajde nacea_dragos2001 » Lun Feb 19, 2018 2:33 pm

Bai cand aud asta cu carpodroame...eu fac alergie.... care sunt nene sa le stim si noi.
Eu pe alea pe care le stiu (asa aunt declarate de unii) am vazut, auzit si partial experimentat numai gherle, lampi si linguri de lemn.
As zice eu ca pentru Romania...sau hai sa ma limitez la ce stiu Bucuresti....cam se confounda termenul de carpodrom...in sensul a) balta care are preponderent sau exclusiv crap (gen 8 din toti cei 10 pesti pe care ii are) cu b) balta care are o densitate atat de mare de peste (crap in speta) de prinzi si cu un ac de siguranta prins de elasticul de pantaloni.
Imi zice si mie una de tipul b) sa-mi fac abonament acolo.
Vrand nevrand numarul de pescari in Romania a crescut in ultimii ani (nu vorbim de stil) *poate* si ca urmare a imbunatatirii nivelului de trai (fata de 2009-2011)( hai sa nu intram in discutii economice ca le pierdeti cu mine pentru ca lucrez in domeniu). Odata cu un numar mai mare si de (evolutia) stiluri mai multe (vezi chiar feedereala) corelat si cu hapsaneala patronilor de balti (si cu tacticile lor marsave) pescuitul a devenit mai "greu". Ca tu sau tu ai numai succese, bravo tie, dar in medie majoritatea au partide mai slabe...sau mai multe slabe.... asa ca repet...carpodroamele alea blamate ajung sa fie ca monstrul legendar din fiecare balta pe care numai Toma Caragiu il prinde

Nici a) , nici b) Imagine . Ai doua langa Bucuresti , Moara Vlasiei 2 si Hermes Peris . Magura 9 , dpmdv nu are o densitate semnificativa de peste mare ! Evident , daca vrei sa prinzi “dulapi” cu o lingurita de nada , s-ar putea sa astepti o saptamana . Mai arunci un ochi si pe la crapari sa vezi cum fac ei ...
Acum , ca o fi feedereala sau nu , asta e o alta discutie Imagine
Si , evident ca dupa ce mi-am furat-o si eu de “n” ori , am inceput si eu sa “fur” de la altii ImagineImagine !

CISMAS

Mesajde CISMAS » Lun Feb 19, 2018 2:59 pm

sa-ti povestesc experienta mea cu carpodroamele si de ce am eu alergie la dulapi
prin 2008 - 2009, mult inainte de...epoca feeder (pentru mine), am fost de cateva ori pe MV2
de fiecare data am prins cativa, nu dulapi, cu gurile facute praf, pana intr-o zi cand am prins unul cam de 15 - 16 kg cu o gura cangrenata, rupta complet, nici buze nu mai avea, mi s-a facut rau si m-am jurat ca nu ma mai intereseaza asa ceva
cu feederul, in 2015 si 2016 am avut doua concursuri, FIPS-CIPS, pe Magura 9, nu am avut nici un tac, si nu am fost singurul
in 2016, mizand pe faptul ca vor fi cativa care nu vor prinde nimic, am prins 2-3 obleti si...am castigat linguroiul de lemn, pentru penultimul loc, cu cativa colegi pe ultimul cu...ZERO
in 2016, inainte de concursul open de la Corbu (a castigat Dragos), am fost la un antrenament pe Floare, am avut o zi incredibila cu vreo 26 de crapi intre 4.7 kg si 11.8 kg, pe doi din ei i-a pus Relu pe forum, de mi s-a taiat cheful de crapi, de atunci...doar FIPS-CIPS, sau ...fitofag, doi trei pentru distractie
un fitofag de 4-5 kg, e mult mai rau (in prima faza, pe urma oboseste) decat over tenii de pe MV2
acum, mai rar pe balta si de cate ori se poate, Gostinu, Arges, Apa calda

Înapoi la “Cafenea”