Eu nu as lua in considerare asta. Porumb dau mai tot timpul(n partide), nu a fost nimic special aici. In multe dati am dat fermentat la greu si am luat tot romanesc . Nici locul nu a contat foarte mult si daca eram mai spre "capete" sigur aveam unu/doi teni mai multi....poate.;)Ai nadit cu porumb ?
Daca crapul se hraneste bine tenul vine mult mai tarziu sau deloc pt ca in M9 e minoritar si nu are "forta" sa iasa in fata asa usor. Adunand informatiile de aici am luat in calcul ca trebuie sa prind ten daca crapul ramane letargic.Claudiu stiu ca are o metoda "imbatabila" : nadeste o galeata de porumb si asa aduce tenul pe vad .
Si da si nu. Important e sa se intoarca. Cand crapul majoritar nu se hraneste cum trebuie si nu exista fremezia "de grup" cred in continuare ca tenul se intoarce acolo unde ai nadit "dedicat". Partida asta a fost un caz particular, sa nu o facem o regula.Nu cred ca este suficienta doar o nada dedicata tenului . In general , tenul "rade" tot ce prinde intr-un timp record .
La mine e invers , spuma flotanta si acum zace prin "atelier". E foarte discutabil .....las discutia aici pt moment.Deasemenea am vazut ca cea mai eficienta momeala este compusa din 2 boabe de porumb si un flotant la mijloc , cel putin asa ziceau altii .
Nu ai prins pt ca nu ai mers dedicat pe asta. Nici eu nu am mers la partida asta dedicat dar am mers ca o alternativa buna daca pestele tinta (romanescul) continua sa fie letargic. Si DA este letargic in perioada asta ! De ce sa nu profiti ? Cred ca pe capetele baltii ar fi raspuns mult mai bine. Poate dar nu e o regula, se prinde cam peste tot ten doar sa "vezi" cand crapul romanesc o lasa mai moale..... Pe viitor poate cine stie ce nebunii mai vin in minte ..... ceva selectie la ten . Hai inapoi pe pamant .Eu n-am reusit niciodata sa iau ten mai mare de 6-7 kg . As da 10 crapi pe o torpila ca asta ...