Campionatul AJVPS Method Feeder propunere regulament

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

Avatar utilizator
catalin232
Mesaje: 2062
Membru din: Joi Mar 27, 2014 2:05 pm
Localitate: Bucuresti - Berceni

Campionatul AJVPS Method Feeder propunere regulament

Mesajde catalin232 » Mie Feb 27, 2019 7:17 pm

Asadar si prin urmare , dupa discutiile de acum o luna initiate de Zsolt Benzar privind oportunitatea demararii uni Campionat AJVPS la Method Feeder, a fost si este necesar un regulament cadru ce va fi respectat de catre organizatori . Acest regulament il veti regasi mai jos, este facut dupa un schelet al regulamentului Campionatului de Method Feeder al Ungariei care se tine de vreo 3 ani. Regulamentul propus poate suferi modificari , este supus dezbaterii.

Inainte de a citi regulamentul si a face propunerile, este necesar sa stim scopul si finalitatea acestuia. In cele ce urmeaza am sa incerc sa explic logica acestui demers si logica regulamentului.

Exista deja de vreo 3 ani discutii la FIPS pentru a demara un Campionat Mondial la Method Feeder. Inca nu este informatie " publica" dar din ce stiu, aceasta oportunitate s-a mai discutat pe la sedintele de mondiale feeder cu capitanii echipelor , s-a testat " apa " pentru asa ceva. Astfel, scopul demararii Campionatului AGVPS Method feeder este acela de a demara un sistem de calificari pentru a trimite pescarii la un eventual Campionat Mondial pe acest stil.

Intrucat nu exista un regulament Fips / Cips pe Method Feeder, nu putem decat sa presupunem cum va arata si luand exemple din trecut, adica adoptarea unei mari parti a regulamentului de pescuit stationar ( la pluta) si adaptat la tehnica de pescuit la feeder- cosulet ( asa cum este el dat de FIPS/ CIPS ) este logic de presupus ca un eventual regulament pentru method feeder nu poate fi radical diferit de cel practicat in ziua de azi. Singurele modificari radicale sunt in partea specifica tehnicii ( cosuletele , monturile, momeli si nade etc ) .

Va rog sa aveti in minte cele scrise mai sus atunci cand veti citi si interpreta regulamentul. Acest Campionat nu este unul in care sa aduni concursuri open , acest tip de concursuri se organizeaza si se vor organiza foarte bine fara a fi preluate de un circuit. Campionatul AJVPS Method Feeder va avea ca scop selectarea celor mai buni sportivi , adica a celor care vor ceva mai mult decat un hobby de la disciplina de pescuit.

Iata mai jos regulamentul propus :
Propunere Organizare Campionat AGVPS Method Feeder

1.Campionatul MethodFeeder pe Cluburi este un concurs de pescuit open. O echipă va fi alcatuita din 4 participanți si minim o rezerva.
Pentru o perioada limitata de timp ( 1-3 ani ) o echipa poate fi alcatuita si din asocierea a mai multor pescari nelegitimati la un club inregistrat. Dupa aceasta perioada, toti participantii trebuie sa apartina cluburilor de pescuit sportiv.
Echipele pot numi la înscriere și un căpitan, sau în lipsa acestuia concurentul de rezervă poate îndeplini această sarcină sau, dacă nu, un concurent / spectator ce va fi anuntat organizatorului la sedinta de tragere la sorti.
Într-un an calendaristic un concurent poate concura în campionatul AGVPS Method Feeder doar într-o singură echipă. Transferul de pescari este interzis, un concurent ce a apucat sa participe la o etapa alaturi de o echipa si din varii motive paraseste echipa, nu va mai putea concura intr-o alta echipa pe parcursul anului respectiv.

Campionatul AGVPS MethodFeeder pe Cluburi va fi organizat într-un concurs de trei zile consecutive, care va fi precedat de o zi de antrenament obligatorie. Ex: Vineri antrenament oficial, Sambata si Duminica mansele etapei.
Echipa câștigătoare va obține titlul de Campioana AGVPS Method Feeder pe Cluburi.

1.1 Campionatul AGVPS Method Feeder Individual va respecta prezentul regulament general.
Toti participantii la Campionatul AGVPS Method feeder, fie ca este vorba de Cluburi sau individual, vor trebui sa fie legitimati la o asociatie Ajvps sau la un Club afiliat AGVPS.

Structura Campionatului AGVPS Method Feeder va fi una piramidala.
- Se vor stabili 4 regiuni ce acopera suprafata tarii, se vor specifica judetele repartizate fiecarei regiuni.
- Intr-o regiune se poate tine o etapa de calificare, primii 8 concurenti vor avea posibilitatea de a se inscrie in Finala AGVPS Method Feeder individual
- Etapele regionale nu vor fi validate daca un minim de 21 concurenti nu este asigurat
- In situatia in care exista un numar foarte mare de concurenti ce nu pot fi acomodati de o locatie in acelas timp, organizatorii regionali pot decide spargerea calificarilor in 2 Etape Regionale, primii 8 clasati dupa cele 2 etape( primul crinteriu fiind punctajul obtinut, apoi balotajul, cea mai mare cantitate prinsa in etapa ) vor avea acces la inscrierea in Finala AGVPS Method Feeder individual. Aceste doua etape regionale se vor tine pe aceeasi locatie, la interval maxim de 2 saptamani !
- Finala AVPS Method Feeder Individual se va tine pe o locatie anuntata cu cel putin 3 luni inainte. Castigatorul acestei finale va fi denumit Campion AGVPS Method Feeder individual.
- Unui concurent ii este permisa participarea atat la Campionatul AGVPS Method Feeder pe Cluburi cat si Individual.


Reguli privind organizarea Etapelor Campionatului AGVPS Method Feeder ( Cluburi si Individual )



Concursul va fi organizat pe o apă stătătoare ce poate fi pescuită pe întreaga sa lungime ( pista nu poate fi intrerupta ) , adâncimea apei fiind, de preferință, aceeași pe toată lungimea ei și de cel puțin 1 metru. Lățimea pistei de concurs va fi de cel puțin 40 de metri. Malul de-a lungul pistei să fie cât mai drept, standurile de pescuit să fie bine marcate și vizibile, asigurând condiții cat mai egale pentru toți participanții. Înălțimea vegetației dintre concurenți să nu depășească înălțimea de 1 metru sau in cazul in care o depaseste, lacul sa fie prevazut cu pontoane ce permit o vizibilitate buna a concurentilor.

Pista de concurs trebuie astfel marcata încât standurile să aibă cel puțin 12 m și cel mult 30 m lățime. Standurile trebuie demarcate și de spectatori, cu ajutorul unui cordon, la o distanță de cel puțin 10 m de malul apei.

Participarea la campionatele AGVPS este posibilă numai după plata taxei de participare. Taxa de participare dă dreptul de a porni în acel concurs. Aceasta taxa va insuma strict cheltuielile organizatorile, plata chiriei lacului , cupele si diplomele.

NU se admite introducerea in taxa de concurs a sumelor ce pot constitui fond de premiere. Premiile, acolo unde vor exista, vor fi strict din sponsorizari sau donatii.

Campionatele AGVPS recomandam a se desfășura în următorul interval de timp: Campionatul AGVPS MethodFeeder Individual și Campionatul AGVPS MethodFeeder pe Cluburi: 10 aprilie - 30 septembrie. Este posibil să se abată de la acest lucru doar în cazuri justificate.

SPECIFICAȚII TEHNICE, TRAGEREA LA SORȚI

Ordinea de tragere trebuie determinată prin tragere la sorți. Participanții trebuie să fie chemați în ordine alfabetică pentru această tragere. După stabilirea ordinii de tragere, trebuie efectuate tragerile la sorți ale sectoarelor pentru fiecare concurent în parte. 


Tragerea standurilor trebuie să fie făcută pe pista de concurs cu cel puțin 120 minute înainte de începerea competiției. Pentru fiecare mansa trebuie să fie tras la sorți standul fiecărui concurent. Pentru fiecare mansa următoarea tragere trebuie făcută în ordinea inversă a tragerii anterioare.

În cazul concursului pe echipe, extragerea trebuie făcută în prezența căpitanilor de echipă sau al altor reprezentanți ai echipei care vor extrage pentru echipă. Ordinea tragerii la sorți este, de asemenea, determinată prin tragere la sorți. Pentru a face acest lucru, echipele trebuie apelate în ordine alfabetică ( initiala denumirii clubului / echipei ).

După stabilirea ordinii de tragere la sorți trebuie efectuată extragerea sectoarelor pentru fiecare echipă. Aceasta trebuie să fie ținută cu o zi înainte de acea mansa ( seara ) . Extragerea standurilor pentru fiecare concurent se efectuează în dimineața mansei, cu cel puțin 150 de minute înainte de începerea acesteia, în prezența juriului și a căpitanilor de echipă ( sau reprezentant desemnat al acesteia ). 


Extragerea standurilor trebuie efectuată, pe cât posibil, în baza unei grile de tragere automatice pregătită de dinainte, pentru fiecare rundă.
Tragerea la sorți a primei manse, care are loc în ordinea determinată la prima întâlnire tehnică, determină automat poziția tuturor pescarilor din toate sectoarele și determină, desigur, poziția concurenților în a doua rundă după tragerea la sorți.

Grilele de tragere sunt adaptate la numărul de participanți. În cazul în care o grilă de tragere nu este disponibilă din motive de forță majoră, la tragerea tradițională a capetelor de sector, dar cel puțin în cazul celor două standuri extreme, se va aplica o tragere la sorți separată prin scoaterea acestor standuri.

Aceasta înseamnă doi concurenți per margine. Astfel, la următoarea tragere vor trage la sorți mai întâi acei concurenți care au fost capete de sector în mansa anterioara prin scoaterea acelor standuri dintre posibilele locuri, iar după tragere, aceste standuri extreme sunt repuse pentru tragere de către ceilalti concurenți. În cazul concursului pe echipe, standurile pentru prima manșă sunt determinate folosind o grilă de extragere.

La ședința tehnică care precede a prima și a doua mansa, schimbul poate fi anunțat cel târziu înainte de a începe extragerea sectoarelor. Dacă un membru al echipei nu poate termina runda din cauza unui accident, cu aprobarea unui membru al juriului, concurentul de rezervă poate continua să concureze cu aceleași echipament și nadă.

Durata unei manșe este de 5 ore.

În cazul în care concursul sau mansa se încheie mai devreme, ca urmare a unor circumstanțe imprevizibile ( trasnete, grindina, vant foarte puternic etc ) , daca au trecut cel puțin două ore din concurs, se consideră mansa sau concurs valide, clasarea se va face in functie de cantitatea prinsa pana la momentul intreruperii concursului. Daca mansa sau concursul au fost incheiate inainte de 2 ore, acestea se vor repeta.
În caz de furtună ce poate pune in pericol concurentii, concursul ar trebui să fie imediat întrerupt de sunetul organizatorilor, iar concurenții trebuie plasați într-un loc sigur.

În cazul în care condițiile atmosferice se îmbunătățesc, concurenții se pot întoarce la locurile lor de pescuit după un semnal acustic și după 5 minute, după un alt semnal sonor, pot continua pescuitul. Runda poate fi scurtată dacă programul nu permite o durata de 5 ore. Pentru ca o rundă să fie valabilă, trebuie să aibă o durată de cel puțin 2 ore.


Președintele juriului decide cu privire la întreruperea concursului după audierea organizatorului sau asociației organizatoare și a membrilor juriului. Decizia de intrerupere va fi anuntata sonor concurentilor pentru a intrerupe activitatea de pescuit

DISPOZIȚII GENERALE ALE CONCURSULUI

În timpul competițiilor, orele importante trebuie să fie anunțate participanților prin sunet. Semnalul este unul continuu, timp de până la 3-4 secunde. 

Pentru fiecare sector trebuie numit un arbitru de sector și un inspector ce se va asigura ca limita de nada si momeala este respectata.
Arbitrul de sector monitorizează pescuitul sportivilor respectivi, verifică respectarea regulilor. Este datoria lui să avertizeze concurenții despre neregulile percepute, să notifice juriului despre nereguli repetate sau grave.

Inspectorul de limită al nadei verifică cu ajutorul recipienților de măsură și/sau cântarului cantitatea de nadă pregătită pentru utilizare, necomprimată, umedă, care conține toți aditivii (inclusiv pământ, lut etc.), respectiv pelete pregătite pentru utilizare, cantitatea totală de momeală și scoate din stand cantitatea de nadă sau momeală peste limita admisă.


Primul semnal indică începutul perioadei de pregătire. Campionatele AGVPS ar trebui să înceapă, de preferință la ora 10.00. Timpul de pregătire pentru fiecare manșă este de 90 de minute. 


Când ajunge la standul său, concurentul își pune echipamentul în fața standului, dar intrarea în stand înainte de primul semnal, sau asamblarea echipamentului de orice fel este interzisă.

Nu trebuie să se facă nici un echipament înainte de semnalul ce permite intrarea în stand.

Nu este permisă intrarea în stand nici pentru luarea de apă!

În timpul pregătirii, concurenții nu pot accepta niciun ajutor în interiorul sectorului, doar în afara liniei.

După ce se aude primul semnal de începerea a concursului, este interzisă transferarea oricăror echipamente către concurent, cu excepția cazului ruperii lansetei, atunci când o altă lansetă sau un element al acestuia poate fi predat concurentului prin intermediul arbitrului de sector. De asemenea, arbitrului de sector poate ajuta concurentul la despachetarea piesei ce urmează a fi montata.

Verificarea nadei și momeliilor ar trebui, de preferință, să aibă loc cu o oră înainte de începerea manșei. Până atunci, nada si momeala pot fi pregătite în afara standului fie de către concurent, fie de către o persoană terță. Este strict interzisa introducerea în stand de nadă sau momeală după ce a fost efectuată verificarea acestora.


Fiecare fază al concursului trebuie semnalizata corespunzator, printr-un semnal sonor. Fiecare semnal trebuie să fie scurt, dar întotdeauna începutul semnalului trebuie luat în considerare.

După emiterea primului semnal, în timpul pregătirii, concurenții îsi pot pregăti echipamentul, nada, să sondeze apa, să plaseze juvelnicul în apă, dar pentru acestea nu poate să primească niciun ajutor în sector.

Nu este permisă spălarea recipientelor de amestecare în stand.

Al doilea semnal (cu 1:05 ore înainte de începerea manșei) indică faptul că au mai rămas 5 minute până la verificarea nadelor si momelilor. Verificarea ar trebui să înceapă cu o oră înainte de începerea manșei, în orice loc al sectorului, dar de preferință la primul stand al sectorului 1.

Toate nadele și momelile trebuie să fie pregătite până la începerea inspecției. După efectuarea inspecției trecerea nadelor prin sită (sită, sac, capul minciogului) sau mixer electric este interzis. 


Nadele și momelile permise trebuie sa fie de origine naturala ( considerata hrana pentru peste ) , cel mai mare diametru acceptat pentru pelete sau boilies-uri este de 12mm.

Utilizarea momelilor de silicon, imitațiilor de gumă este strict interzisă precum si a momelilor si nadelor vii ( rame , viermi, larve , casteri etc) !
În Campionatul AGVPS MethodFeeder Individual și Campionatul AGVPS MethodFeeder pe Cluburi într-o manșă, limita de nadă va fi de maxim 8 litri (amestecata, data prin sită, gata preparata, umectata, incluzând pământul, argila, porumbul, semințele, peleții și orice substanță netoxică pentru mediul acvatic și pentru vegetație. Nu sunt admise pentru nadire pelete mai mari de 6mm.

Cantitatea de momeală (miniboiliesuri, dumbel, pelete de cârlig etc.) este de 1 litru (într-un vas oficial FIPS). Cu toate acestea, un maxim de 1 litru poate fi introdus dintr-o singură momeală. Numărul de arome (spray, dip) nu este limitat.

Nada prezentată la control trebuie să fie de structură liberă, compactarea nadei este interzisă! Este interzisă aruncarea nadei nefolosite în apă, atât după sesiunea de antrenament cât și după fiecare manșă. Concurentul este obligat să colecteze și să transporte toate deșeurile din stand.

În timpul inspecției, concurentul trebuie să prezinte nada într-un vas de măsurare gradat.

Folosirea pulverizatorului cu apă este permisă și după verificarea limitei.


În interiorul standului concurentul se poate așeza oriunde. Este interzisă nădirea și pescuirea în zona neutră. Aceasta zona neutra va fi alcatuita din 1 metru stand interior al fiecarui loc de pescuit alaturat, pentru un total de 2 metri.

Este interzisă folosirea nadelor flotante la suprafața apelor ( este vorba de nada, NU momeala ) . 


În timpul pregătirii, pentru măsurarea adâncimii apei sau exersarea lansărilor la distanță pot fi folosite atât plumb de sondare, precum și method feeder gol.


Al patrulea semnal indică începerea manșei. În perioada de nădire, precum și în timpul concursului nădirea poate fi făcută doar cu ajutorul coșulețelor de feeder, mărimea acestora nefiind restricționată. Nădirea cu mâna sau cu orice alt fel de instrument ajutător, praștie, catapultă, rachetă etc. este strict interzisă. 


Tipurile de momitoare admise: coș method (flat, și varianta cu elastic este permisă), coșurile hibrid și pentru pelete. Coșurile pot fi umplute atât cu forma de umplere, cât și cu mâna. Este interzisă utilizarea coșurilor feeder in-line, open end (care sunt deschise la capăt) și a celor tip arc.

Doar tehnica method-feeder poate fi utilizată, deci firul principal trebuie să alunece prin momitorul ce conține nada (sau pământul, peleții, etc.), acesta putând fi oprit deasupra. Constituie excepție coșurile cu elastic, care pot fi și prinse cu ajutorul unei agrafe.

Al treilea semnal (cu 10 minute de începerea manșei) indică începerea nădirii grele. În aceste 10 minute poate fi folosita doar montură fără cârlig pentru nădire. Pentru nădirea grea și de întreținere este permisă folosirea coșurilor așa numite “open-end” deci cele care sunt deschise la ambele capete, coșurile arcuite, însă de pescuit este voie doar cu coșuri „method” (de peleți, flat, de umplere).

Așezarea carligului si momelii acoperit cu nada este admisă. Cea mai mare mărime de cârlig admisă este de 8, diametrul curburii cârligului de 10 mm. Cârlige mai mari de atât nu sunt permise. Lungimea maximă a forfacului poate fi de 25 cm.

Forfacul poate fi monofilament, fluorocarbon sau textil.

Firul împletit nu poate fi folosit ca fir principal !

Este permisa utilizarea inaintasului textil sau a shockleader-ului din nailon sau florocarbon gros pentru lansari la distanta ! In aceasta situatie, este interzisa utilizarea opritoarelor de orice tip deasupra momitorului si de asemenea, se interzice utilizarea momitoarelor method elasticate ( exceptie cele de tip Guru X-Safe ce permit eliberarea momitorului in caz de ruptura ) .

Concurentul poate pescui doar cu montură, cu un singur cârlig cu o singură lanseta.

Concurenții pot avea pe mal mai multe lansete pregătite, dar la un moment dat poate pescuit doar cu una singură.
În caz de captură, relansarea ( activitatea de pescuit / nadit) cu o altă lansetă, este permisa DUPA ce peștele prins este deja în juvelnic. Momeala poate fi pusă pe cârlig direct sau atașat cu ”fir de păr”.

Pe durata concursului se interzice utilizarea telefonului mobil, al walkie-talkiurilor sau hands-free de orice tip.

Lungimea maximă a lansetelor este de 4,5 m. Pot fi folosite doar lansete cu vârf de semnalizare (feeder, picker), și pentru semnalizarea trăsăturii poate fi urmărita doar mișcarea vârfului lansetei. Vârfurile care se mișcă în lateral ( swing tip ) , se balansează sau alte elemente de semnalizare acustica sau vizuala, sunt strict interzise.

Distanța de lansare nu este limitat, însă sunt permise doar lansări deasupra capului.

Captura este valabilă și în cazul în care peștele este agățat în afara gurii, însă este interzisă datul "la greblă". Dacă organizatorul dispune nepunctarea unei specii de peste sau impune o talie minima pentru acestea, se va specifica în regulile concursului sau cel târziu la prima ședință tehnică și respectată de toți participanții la concurs.


Mărimea minciogului să fie mare, cauciucat sau din material softmesh (ce protejează peștele).
Folosirea minciogurilor din fire de nylon sunt interzise!

Folosirea saltei este obligatorie, scoaterea peștelui la mal poate fi făcută doar de concurent fără ajutor și doar de pe mal. Folosirea obligatorie a saltelei de primire poate fi trecută în regulile de concurs, acolo unde se poate aștepta la pești de talie mare.

Concurenții pot folosi platformă de până la 1 metru lățime și 1 metru lungime, care pot fi poziționate astfel încât să nu se extindă peste apă (dacă este necesar, juriul poate decide ca o mică parte a suportului ar putea fi în apă, picioarele din fata de exemplu).

Concurenții nu pot sta în apă în timp ce pescuiesc, iar picioarele lor nu pot fi în apă în timp ce stau pe scaune/lazi de competitie (cu excepția unui ape cu nivel variabil sau dacă scoaterea peștilor cu ajutorul minciogului este imposibilă datorită terenului accidentat, cu vegetație/ apa foarte mica la mal). Aceste exceptii de la regula vor fi discutate in prealabil , inainte de inceperea manselor, la prima sedinta tehnica si aduse la cunostinta tuturor participantilor.

Concurentul nu-și poate părăsi standul. Dacă acest lucru este totuși inevitabil, el trebuie să notifice în prealabil arbitrul de concurs sau de sector. El nu poate lua nimic în stand când se întoarce.

În stand are voie să intre doar arbitrul de sector ( si capitanul / rezerva sau alta persoana desemnata in cazul in care concursul este pe Cluburi) .
Fotografii, cameramanii acceptati de catre organizator, au dreptul - și numai în scopul fotografierii/filmării - de a intra în zona neutră, dar numai cu acordul comun al organizatorului și al concurenților, astfel încât să nu se apropie mai mult de 2 de metri de extinderea imaginară a liniei de plasament a concurentului. 


Concurenții sunt responsabili pentru menținerea peștilor în viață, deci pot fi folosite două (sau chiar mai multe) juvelnice de fiecare concurent.
Cele cu cap rotund să aibe diametru de cel puțin 40 cm, cele în formă de pătrat să aibe diagonala de cel puțin 50 cm și minim 3 metri lungime. Juvelnicul trebuie plasat astfel încât să fie cât mai mult posibil în apă.

Într-un juvelnic pot fi ținuțe maxim 30 kg de pește, dacă această cantitate a fost atinsă de concurent trebuie să plaseze peștele într-un nou juvelnic.
Dacă cantitatea de pește din cele două juvelnice ajunge la 30-30 kg, concurentul trebuie să ceară o cântărire intermediară sau să aibă posibilitatea de a pune peștii într-un al treilea juvelnic.

În cazul în care la cântărire se găsește mai mult de 30 kg de pește într-un juvelnic, pe foaia de cântărire v-a fi înscrisă doar 30 kg.
Cârligul trebuie îndepărtat cu cât mai mare grjă, astfel încât peștele să nu fie rănit. Este interzisă așa numita scuturare a peștelui de pe cârlig. Mutilarea de orice natură a peștelui conduce la descalificarea concurentului.

Este interzis ridicarea peștelui prin introducerea degetelor în orbita acestuia!

În timpul drilului părăsirea standului este interzisă.

Este interzis pescuitul sau lansarea momelii în ambele zone neutre, atât din dreapta, cât și din stânga.

Peștii care părăsesc standul în timpul drilului intră în standul vecin sau într-o zonă neutră vor fi punctabili, chiar dacă firul pescarului se intersectează cu al vecinului de stand, dar în momentul scoaterii peștelui din apă, cele două fire s-au despărțit.

În cazul în care cele două fire intersectate nu se despart fără ajutor extern până la momentul introducerii peștelui în minciog, peștele sau peștii prinși trebuie eliberați imediat în apă.

Nerespectarea acestui criteriu sau introducerea peștelui în juvelnic, la cântărire peștele/peștii cel mai mare va fi cântărit separat și înregistrat separat pe foaia de cântărire si se va scade din cantitatea totala de peste mentionand acest lucru in foaia de arbitraj.

Al cincilea semnal anunță că mai sunt cinci minute din concurs. 


Al șaselea semnal anunță sfârșitul manșei, atunci când toți concurenții trebuie să scoată monturile din apă.

Sunt permise 10 minute suplimentare pentru a scoate din apă peștele aflat deja pe cârlig în momentul încetării manșei ( peste in drill ) . Trecerea celor 10 minute după încheierea manșei trebuie să fie indicat printr-un semnal sonor scurt. Peștele scos după acest interval nu este luat în considerare la cântărire.

Cântărirea trebuie efectuată de o comisie alcătuită din cel puțin trei persoane. Unul din persoane va completa registrul de cântărire.
Concurentul trebuie să păstreze peștele în apă, pana la aparitia la standul acestuia al arbitrului sectorului ce va semnaliza concurentului ca este pregatit pentru a cântări. După cântărire, concurentul trebuie să repune cu grijă peștii în apă și să îi elibereze (cu excepția cazurilor determinate de organizatori).

Concurentul trebuie să verifice cântărirea și să verifice greutatea înscrisă în documentul de captură și să o semneze. Nici o plângere privind greutatea nu poate fi admisă după ce a fost înregistrat documentul de cântărire al concurentului.

Fotografie cu captură este permisă doar cu acordul comisiei de arbitraj, și pentru protejarea peștilor este permisă doar în cap de minciog cu plasă moale "soft-mesh" (deci nu din nylon), sau după caz, precizat dinainte, în alt recipient protectiv pentru pești.

Capturile dintr-un sector trebuie cântărite cu același tip de cântar, prezentat și certificat înainte de începerea cântăririi. Dacă, între timp, există nevoie de schimbare a cântarului sau de baterie datorită unei erori tehnice, aceste cântare trebuie să fie identice.

Se va lua in considerare pentru clasament numai greutatea totală a capturii, de la acest lucru nu se fac abateri nici la cerere. Rezultatul trebuie exprimat în grame, și notat în funcție de gradația cântarului. 


Comisia de arbitrii (juriul) trebuie compus din minim 3 maxim 9 persoane: Președinte: președintele Campionatului AGVPS Method Feeder (în lipsa acestuia un delegat), Membrii: membrii prezenți ai Campionatului AGVPS Method Feeder și/sau organizatorul concursului. La ședința tehnică, trebuie explicat totul, astfel încât un membru al juriului să fie permanent disponibil. 


Reclamațiile sau protestele pot fi anunțate și verbal, dar trebuie prezentate juriului în scris, în termen de o oră de la încheierea concursului. Există un interval de 60 de minute de la publicarea rezultatelor pentru a face contestații. Pentru toate contestațiile depuse, trebuie plătit un depozit, uniform în toate competițiile. În cazul în care se constată că protestul este bine întemeiat de către juriu, depozitul va fi returnat reclamantului, în caz contrar, depozitul este virat în bugetul forului organizator al AGVPS Method Feeder.

Liderul echipei poate depune contestația la concursurile de echipă, în cadrul competiției individuale concurentul poate face acest lucru. 

Juriul va lua o decizie cu privire la evaluarea contestațiilor precum și la sesizările făcute de arbitrii de stand. Nu există recurs împotriva deciziilor juriului. Excluderea unui concurent poate fi decisă numai de către juriu. Deciziile juriului se iau cu majoritatea voturilor, în caz de voturi egale votul președintelui va decide.

Regulile de concurs în vigoare ale AGVPS-ului, precum și deciziile date de către Organizatorul AGVPS Method Feeder în cadrul ședințelor tehnice, trebuie să fie la îndemână la ședințele juriului.

Punctajul si intocmirea clasamentului

Trebuie făcut un clasament cu rezultatele obținute în fiecare manșă. Cei care realizează aceeași captură în cadrul unei manșe vor primi un punctaj egal cu media pozițiilor ce le-ar ocupa cei doi. Concurenții care nu prind nici un pește vor primi punctajul egal cu media pozițiilor fără pește din sector. (Exemplu: 12 locuri fără pește în sectorul de 24 de persoane, fiecare cu un număr de (13 + 24): 2 = 18,5, iar un singur concurent fără captură în sector sau fără participare va primi un punctaj corespunzător celui mai mare număr din sector.

În cazul compețiilor individuale concurentul cu cel mai mic număr de puncte este desemnat câștigător. În cazul aceluiași număr de puncte, va decide cantitatea mai mare de pește prinsă. În cazul egalității și în privința cantității totale va decide cea mai mare greutate obținută într-o rundă (de exemplu, ambii concurenți vor prinde în felul următor: 6 + 4 = 10 kg și 3 + 7 = 10 kg, câștigătorul este cel care a obținut rezultatul de 7 kg/manșă).

În cazul unei egalități ulterioare, câștigătorul este cel care are suma mai mare a numerelor standurilor în care a pescuit.

Evaluarea se face în prezența președintelui sau a unui reprezentant al Organizatorului, care va certifica în același timp rezultatul împreună cu un reprezentant AGVPS ( sau arbitru principal ) . Rezultatul nu poate fi finalizat fără semnare. Primii trei concurenți primesc medalii de aur, argint și bronz și cupe.

jeanoouu
Mesaje: 83
Membru din: Mar Oct 27, 2015 4:58 am

Re: Campionatul AJVPS Method Feeder propunere regulament

Mesajde jeanoouu » Joi Feb 28, 2019 5:02 am

Este un regulament de open cu limitari. Mai trebuie lucrat un pic la exprimare care vine din traducerea din alta limba sau folosirea de termeni inexacti.
Exemplu
“Tipurile de momitoare admise: coș method (flat, și varianta cu elastic este permisă), coșurile hibrid și pentru pelete. Coșurile pot fi umplute atât cu forma de umplere, cât și cu mâna. Este interzisă utilizarea coșurilor feeder in-line, open end (care sunt deschise la capăt) și a celor tip arc.”
E destul de clar ce se vrea daca citesti de 2 ori.
Cred ca discutia se duce spre intrebarea daca facem un regulament de method cu limitari sau fiind un stil “liber” nu bagam limitari. Mai ales ca aceste limitari nu echilibreaza sansele pescarilor cum se intampla in cazul concursurilor de feeder.
Exemplu: fara nada vie - adica avem feeder clasic doar nada vie si method fara nada vie.
Restul regulilor (in afara de cele legate de pescuit) sunt de organizare , handlingul pestilor etc care sunt absolut normale.

Ps nu stiu de ce bagam linie de demarcatie pentru spectatori si arbitrii si capitani samd ca eu n-am vazut. Poate la nationale sa fie. Inteleg ca la un concurs ar trebui sa fie, dar daca nu se pun in practica la toate concursurile dintr-un campionat e doar o invitatie la nereguli din partea organizatorului.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Avatar utilizator
catalin232
Mesaje: 2062
Membru din: Joi Mar 27, 2014 2:05 pm
Localitate: Bucuresti - Berceni

Re: Campionatul AJVPS Method Feeder propunere regulament

Mesajde catalin232 » Vin Mar 01, 2019 6:08 pm

Nu este un concurs open , se confunda la noi concursul Open pentru ca acolo ai voie cu orice momeala , montura , cosulet etc. Este un Campionat Method Feeder si cum ii sugereaza numele , doar tehnica aceasta de pescuit va fi admisa.

In privinta cosuletelor, este putin fortata exprimarea , dar limba romana are lacune pe partea asta.. daca ar fi sa il traduc in engleza , in 2 propozitii am rezolvat o fraza de juma de pagina... dar trebuie in romana si nu in engleza. ( si da se mentioneaza cosuri feeder in linie pentru ca ele exista ... sunt open end-uri culisante si sunt interzise pentru ca ... nu sunt momitoare method ) .

Linia de demarcatie si toate celelalte directive privind spectatorii , arbitrii etc, chiar daca nu se tine seama de ele nici la timpul la care vorbim pentru concursuri deja in desfasurare , nu strica sa fie prinse in regulament. Cine stie , poate ca odata cu propagarea fenomenului vom avea si spectatori si fotografi si cameramani .. trebuie sa ai o linie de ghidaj in ceea ce priveste organizarea pistei pentru a oferi acces acestora.


Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori