Salut Robert,
Sunt in cautarea unei mulinete pt distanta. Vreau sa o cuplez cu un DM100 sau Dm 80
Te rog sa imi spui ce parere ai despre aceste mulinete dupa ce le-ai testat (Daiwa is Ryobi).
Daiwa Match Winner 4012 QDA vs. TD feeder 4012 QD 2019
Moderator: sorinhc
-
Re: Daiwa Match Winner 4012 QDA vs. TD feeder 4012 QD 2019
Salut,
Din pacate mulineta Ryobi nu am mai apucat sa o testez pe apa. Am testat doar Daiwa si mi-a placut -> mai mult din cauza manerului infiletabil sincer.
Pozele cu tamburii le-am postat, identice, putin in favoarea Ryobi poate pt lansarile la distanta.
Tot pt Ryobi un foarte mare avantaj este greutatea mai redusa cu aproximativ 150g fata de TD4012. Daca vrei sa o cuplezi cu DM80 cu siguranta o sa simti diferenta si cred ca s-ar cupla mai bine cu Ryobi.
Nu ma intelege gresit, in cazul meu am testat Daiwa, mi-a placut si am ramas la ea. La Daiwa ce mi se pare ciudat este un zgomot, rontait in momentul mulinarii. Nu stiu sa il descriu -> gen cand puneam o bucata de plastic la bicicleta sa fie atinsa de spite?
La Ryobi putin mai fluida miscarea asta de mulinat.
Frana la Daiwa este mai precisa. Mult mai rapida fata de Ryobi, desi la ambele este rapida.
Dpmdv cu Ryobi cred ca ai reusi distante mai mari si daca faci lansari la intervale scurte cu atat mai mult tind sa iti recomand Ryobi (desi eu am pastrat Daiwa...)
In final nu cred ca o sa dai gres cu orice varianta ai alege.
Din pacate mulineta Ryobi nu am mai apucat sa o testez pe apa. Am testat doar Daiwa si mi-a placut -> mai mult din cauza manerului infiletabil sincer.
Pozele cu tamburii le-am postat, identice, putin in favoarea Ryobi poate pt lansarile la distanta.
Tot pt Ryobi un foarte mare avantaj este greutatea mai redusa cu aproximativ 150g fata de TD4012. Daca vrei sa o cuplezi cu DM80 cu siguranta o sa simti diferenta si cred ca s-ar cupla mai bine cu Ryobi.
Nu ma intelege gresit, in cazul meu am testat Daiwa, mi-a placut si am ramas la ea. La Daiwa ce mi se pare ciudat este un zgomot, rontait in momentul mulinarii. Nu stiu sa il descriu -> gen cand puneam o bucata de plastic la bicicleta sa fie atinsa de spite?
La Ryobi putin mai fluida miscarea asta de mulinat.
Frana la Daiwa este mai precisa. Mult mai rapida fata de Ryobi, desi la ambele este rapida.
Dpmdv cu Ryobi cred ca ai reusi distante mai mari si daca faci lansari la intervale scurte cu atat mai mult tind sa iti recomand Ryobi (desi eu am pastrat Daiwa...)
In final nu cred ca o sa dai gres cu orice varianta ai alege.
-
Multumesc pentru raspuns Robert.
- catalin232
Desfa galetul , curata-l si unge-l , apoi vezi daca mai face zgomot ... galetul la Daiwa ( la majoritatea modelelor) este pe bucsa, nu pe rulment . Daca pierde gresarea sau prinde mizerie , devine zgomotos. Eu la Matchwinner , cum imi este lene, 2 ani nu le-am curatat, cand am facut ultima emisiune la Camineasca, aproape ca nu ma mai auzeam in microfon cand mulinam ala a fost momentul in care nu m-am mai suportat nici eu . Am pus mana si am desfacut, curatat, gresat . Acum este pe modul silentios mulineta
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
Va salut, asta sa fie caraitul acela specific mulinetelor Daiwa ?
Depinde , eu am avut o caraita la antiretur...daca e de la galet este simplu de identificat...
Mersi Catalin de sugestii.
Mai ciudat este ca si asta si Emcastu 25A fac la fel de noi. Deci mai greu de explicat ca e de la murdarie ...
Mai ciudat este ca si asta si Emcastu 25A fac la fel de noi. Deci mai greu de explicat ca e de la murdarie ...
Ma gandesc ca n-o fi de la rotile dintate ?!
Eu folosesc de doi ani 3buc Emcast 25A si nu am niciun fel de zgomot in timpul mulinarii. Nu le-am curatat/gresat deloc. Le folosesc atat pe betele de feeder cat si pe betele scurte pt Dunare.Mersi Catalin de sugestii.
Doua bucati le-am luat din Anglia si una am cumparat-o ulterior din Romania. Poate am eu pitici pe creier dar cele cumparate din Anglia mi se par mai inchegate. Asta cumparata din Romania parca are joc mai mare la maner. Dar toate trei functioneaza impecabil.
salutare...ma poate ajuta careva cu o informatie tehnica ? vreu sa testez si eu faza cu rulment la galat pe un Daiwa Match Winner 4012 QDA singura problema...nu stiu ce rulment trebuie ca model ma refer...am masurat bucsa aia am cautat pe web da nu am gasit nimic...deci cine ma poate ajuta cu o informatie multzam in avans...K merci
Înapoi la “Echipament si accesorii”