Regulament Campionatul AGVPS Method Feeder 2020

Competiția vârfurilor colorate

Moderator: sorinhc

Avatar utilizator
catalin232
Mesaje: 2062
Membru din: Joi Mar 27, 2014 2:05 pm
Localitate: Bucuresti - Berceni

Regulament Campionatul AGVPS Method Feeder 2020

Mesajde catalin232 » Mar Ian 21, 2020 12:51 am

Regulament Campionat AGVPS Method

Campionatul AGVPS Method 2020, atat la individual, cat si pe echipe, este la prima editie si va fi organizat de Catre ACS MG Special Carp Bistrita, asociatie afiliata AGVPS, in parteneriat cu Liga de Feeder.
Participantii la Campionatul AGVPS Method, fie ca este vorba de cluburi sau individual, trebui sa detina un permis AGVPS vizat la zi sau sa fie membrii ai unei asociatii sportive afiliate la AGVPS, caz in care trebuie sa prezinte legitimatia de membru a asociatiei respective si sa faca dovada platii pe anul in curs.
Unui concurent ii este permisa participarea atat la Campionatul AGVPS Method pe Cluburi cat si Individual.
In cazul in care un pescar are domiciliul intr-o anumita regiune a tarii, dar este legitimat la un club aflat intr-o alta regiune a tarii, acest poate participa la calificari in regiunea aferenta domiciliului clubului, cu conditia sa detina un permis AGVPS vizat la zi in regiunea din care face parte clubul la care este legitimat.




1.Campionatul Method pe Cluburi.

O echipă va fi alcatuita din 4 participanți+ optional, 2 rezerve si un capitan.
Pentru o perioada limitata de timp de 1 an, o echipa poate fi alcatuita si din asocierea a mai multor pescari nelegitimati la un club inregistrat. Dupa aceasta perioada, toti participantii trebuie sa apartina cluburilor de pescuit sportiv.
Echipele pot numi la înscriere și un căpitan, sau în lipsa acestuia concurentul de rezervă poate îndeplini această sarcină sau, dacă nu, un concurent ce va fi anuntat organizatorului la sedinta de tragere la sorti. Capitanul, poate la randul lui sa pescuiasca, doar daca pe foaia de inscriere este trecut Capitan/Rezerva, in cazul in care lotul este format doar din 6 membrii.
Atat pescarii, cat si capitanul, trebuie sa aiba permisul AGVPS vizat pentru anul in curs.
Într-un an calendaristic un concurent poate participa în campionatul AGVPS Method doar într-o singură echipă. Transferul de pescari este interzis, un concurent ce a apucat sa participe la o etapa alaturi de o echipa si din varii motive paraseste echipa, nu va mai putea concura intr-o alta echipa pe parcursul anului respectiv.
Campionatul AGVPS Method pe Cluburi va fi organizat într-un concurs de 2 manse consecutive, care vor fi precedate de o zi de antrenament obligatorie. Ex: Vineri antrenament oficial, sambata si duminica mansele etapei.
Se vor stabili 2 regiuni ce acopera suprafata tarii si anume
- Regiunea 1, alcatuita din judetele BH, AR,TM,CS,HD,GJ,MH,DJ,VL,OT, AG, SM, MM, SJ,BN,CJ,MS,AB,SB,BV,HR,CV
- Regiunea 2, alcatuita din judetele,B,TR,GR,DB,IF, IL, CL, CT, BR, TL, SV, BT, NT, PH,IS, BC, VS, VN, GL, BZ,
Calificarile regionale, se vor desfasura intre 01.05.2020-28.06.2020 si vor fi organizate de catre ACS MG Bistrita cu sprijinul Asociatiilor Sportive din fiecare regiune in parte.
In urma calificarilor regionale, vor obtine dreptul de a participa in finala, ocupantele primelor 5 locuri din fiecare regiune. In situatia in care, intr-o regiune numarul cluburilor inscrise este mai mic sau egal cu 5, acea mansa de calificare nu se mai desfasoara, cluburile respective obtinand calificarea direct in finala.
Finala Campionatului AGVPS Method pe Cluburi, se va desfasura la Pescaria Radesti, Balta 2, in perioada 24-26.07.2020
Echipa câștigătoare va obține titlul de Campioana AGVPS Method pe Cluburi


2. Campionatul AGVPS Method Individual
Campionatul AGVPS Method Individual va fi organizat într-un concurs de 2 manse consecutive, care vor fi precedate de o zi de antrenament obligatorie. Ex: Vineri antrenament oficial, sambata si duminica mansele etapei.

Se vor stabili 4 regiuni ce acopera suprafata tarii, si anume :
- Regiunea Sud-Vest, alcatuita din judetele BH, AR,TM,CS,HD,GJ,MH,DJ,VL,OT,
- Regiunea Centru-Nord, alcatuita din judetele SM, MM, SJ,BN,CJ,MS,AB,SB,BV,HR,CV
- Regiunea Sud-Est, alcatuita din judetele AG, TR, DB,GR,IF,B, IL,PH, CL, CT, BR, TL,
- Regiunea Nord-Est, alcatuita din judetele SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, GL, BZ,

In situatia in care exista un numar foarte mare de concurenti ce nu pot fi acomodati de o locatie in acelasi timp, organizatorii regionali pot decide desfasurarea calificarilor in 2 sau mai multe etape regionale, primii 10 clasati dupa acele etape( primul criteriu fiind punctajul obtinut, apoi balotajul, cea mai mare cantitate prinsa in etapa, apoi cea mai mare cantitate prinsa intr-o mansa ) se vor califica in Finala AGVPS Method Individual.
Campionatul AGVPS se va desfășura în intervalul de timp: 01 aprilie - 30 septembrie. Este posibil să se abată de la acest lucru doar în cazuri justificate.
Etapele regionale se vor desfasura pe aceeasi locatie, in perioada de timp stabilita pentru calificari si anume 01.04.2020-10.05.2020 si vor fi organizate de catre ACS MG Bistrita cu sprijinul Asociatiilor Sportive din fiecare regiune in parte, respectiv APS Bucuresti, Asociatia Champ Iasi, Asociatia Fisherman’s Club.
Finala AVPS Method Individual va fi organizata de catre ACS MG SPECIAL CARP BISTRITA si se va desfasura la Pescaria Radesti, Balta 2, in perioada 3-5.07.2020
Castigatorul acestei finale va fi denumit Campion AGVPS Method Individual, in timp ce primii 3 clasati se califica automat in lotul national, urmatorii componenti ai lotului, fiind alesi de catre capitanul lotului national, din primii 20 de finalisti. Lotul nationat va fi alcatuit din 4 pescari, o rezerva si un capitan.
De precizat, atat in cazul castigatorilor Campionatului Individual, cat si cel pe Cluburi, acestia vor putea participa la competitiile internationale organizate de entitati la care AGVPS Romania este membra, atat in 2020, cat si in 2021, urmand apoi, ca cei care vor castiga Campionatul AGVPS din 2021, sa obtina dreptul de a participa la competitiile din 2022 s.a.m.d
Asociatiile Sportive, care organizeaza atat calificarile, cat si finalele Campionatelor AGVPS Method Individual si Cluburi, trebuie sa fie afiliate la AGVPS sau in curs de afiliere.

Reguli privind organizarea etapelor Campionatului AGVPS Method
( Cluburi si Individual)
Concursul va fi organizat pe o apă stătătoare ce poate fi pescuită pe întreaga sa lățime, adâncimea apei fiind, de preferință, aceeași pe toată lungimea ei și de cel puțin 1 metru. Lățimea pistei de concurs va fi de cel puțin 30 de metri. Malul de-a lungul pistei să fie cât mai drept, standurile de pescuit să fie bine marcate și vizibile, de preferință fără întrerupere, asigurând condiții cat mai egale pentru toți participanții. Înălțimea vegetației dintre concurenți să nu depășească înălțimea de 1 metru.
Pista de concurs trebuie astfel marcata încât standurile să aibă cel puțin 12 m și cel mult 30 m lățime. Standurile trebuie demarcate și de spectatori, cu ajutorul unui cordon, la o distanță de cel puțin 10 m de malul apei.

Participarea la campionatele AGVPS este posibilă numai după plata taxei de participare, si anume 210 de lei pentru calificarile regionale, respectiv 350 de lei pentru finala (150 lei din aceasta suma va acoperi o parte din cheltuielile Lotului National), in cazul Campionatului Individual, si in suma de 1000 de lei pentru calificari, plus 10 lei pentru fiecare membru al lotului, si 1000 de lei pentru finala, in cazul Campionatului pe Cluburi, taxe ce vor fi platite pana la data de 31 martie, in contul Ligii de Feeder, cont RO59BTRLRONCRT0442826002, deschis la Banca Transilvania.

Acei 10 lei din taxa de participare, reprezinta costurile emiterii legitimatiilor necesare participarii in cadrul competitiilor organizate de Liga de Feeder. Aceste legitimatii sunt valabile atat pentru Campionatul Method, cat si pentru Campionatul de Feeder clasic. La aceste legitimatii, le vor fi aplicate cate o poza tip buletin, la sedinta tehnica a mansei in care s-a inscris concurentul. Pe ordinul de plata efectuat de catre concurent, acesta trebuie sa specifice la detalii, regiunea la care se inscrie ( ex: taxa participare Campionatul de Method Individual, regiunea Centru-Nord).

Taxa de participare in cazul finalistilor, trebuie achitata cu cel putin 2 saptamani inainte de desfasurarea finalei. In caz contrar, locul concurentului care nu achita taxa, va fi luat de urmatorul clasat in regiunea respectiva. Taxa de participare dă dreptul de a porni în acel concurs. Clubul organizator va asigura arbitrajul. Aceasta taxa va insuma strict cheltuielile organizatorile, plata chiriei lacului, cupele, diplomele.
NU se admite introducerea in taxa de concurs a sumelor ce pot constitui fond de premiere. Premiile, acolo unde vor exista, vor fi strict din sponsorizari sau donatii.


Specificatii tehnice, tragere la sorti.

Sedinta tehnica este OBLIGATORIE.
Ordinea de tragere trebuie determinată prin tragere la sorți. Participanții trebuie să fie chemați în ordine alfabetică pentru această tragere. După stabilirea ordinii de tragere, trebuie efectuate tragerile la sorți ale sectoarelor pentru fiecare concurent în parte.
Tragerea standurilor trebuie să fie făcută pe pista de concurs cu cel puțin 120 minute înainte de începerea competiției. Pentru fiecare mansa trebuie să fie tras la sorți standul fiecărui concurent. Pentru fiecare mansa următoarea tragere trebuie făcută în ordinea inversă a tragerii anterioare.
În cazul concursului pe echipe, extragerea trebuie făcută în prezența căpitanilor de echipă sau al altor reprezentanți ai echipei care vor extrage pentru echipă. Ordinea tragerii la sorți este, de asemenea, determinată prin tragere la sorți. Pentru a face acest lucru, echipele trebuie apelate în ordine alfabetică ( initiala denumirii clubului / echipei ).
După stabilirea ordinii de tragere la sorți trebuie efectuată extragerea sectoarelor pentru fiecare echipă. Aceasta trebuie să fie ținută cu o zi înainte de acea mansa ( seara ) . Extragerea standurilor pentru fiecare concurent se efectuează în dimineața mansei, cu cel puțin 150 de minute înainte de începerea acesteia, în prezența juriului și a căpitanilor de echipă ( sau reprezentant desemnat al acesteia ).
La echipe, extragerea standurilor trebuie efectuată, pe cât posibil, în baza unei grile de tragere.
La ședința tehnică care precede prima și a doua mansa, schimbul unui concurent poate fi anunțat cel târziu înainte de a începe extragerea sectoarelor. Dacă un membru al echipei nu poate termina runda din cauza unui accident, cu aprobarea unui membru al juriului, concurentul de rezervă poate continua să concureze cu aceleași echipament și nadă.
Durata unei manse este de 5 ore.
În cazul în care concursul sau mansa se încheie mai devreme, ca urmare a unor circumstanțe imprevizibile ( trasnete, grindina, vant foarte puternic etc ) , daca au trecut cel puțin două ore din concurs, se consideră mansa sau concurs valide, clasarea se va face in functie de cantitatea prinsa pana la momentul intreruperii concursului. Daca mansa sau concursul au fost incheiate inainte de 2 ore, acestea se vor repeta. În caz de furtună ce poate pune in pericol concurentii, concursul ar trebui să fie imediat întrerupt de sunetul organizatorilor, iar concurenții trebuie plasați într-un loc sigur.
În cazul în care condițiile atmosferice se îmbunătățesc, concurenții se pot întoarce la locurile lor de pescuit după un semnal acustic și după 5 minute, după un alt semnal sonor, pot continua pescuitul. Runda poate fi scurtată dacă programul nu permite o durata de 5 ore. Pentru ca o rundă să fie valabilă, trebuie să aibă o durată de cel puțin 2 ore.
Președintele juriului decide cu privire la întreruperea concursului după audierea organizatorului sau asociației organizatoare și a membrilor juriului. Decizia de intrerupere va fi anuntata sonor concurentilor pentru a intrerupe activitatea de pescuit.

Dispozitii generale ale concursului

În timpul competițiilor, orele importante trebuie să fie anunțate participanților prin sunet. Semnalul este unul continuu, timp de până la 3-4 secunde.
Pentru fiecare sector trebuie numit un arbitru de sector și un inspector ce se va asigura ca limita de nada si momeala este respectata.
Arbitrul de sector monitorizează pescuitul sportivilor respectivi, verifică respectarea regulilor. Este datoria lui să avertizeze concurenții despre neregulile percepute, să notifice juriul despre nereguli repetate sau grave.
Inspectorul de limită al nadei verifică cu ajutorul recipienților de măsură și/sau cântarului cantitatea de nadă pregătită pentru utilizare, necomprimată, umedă, care conține toți aditivii (inclusiv pământ, lut etc.), respectiv pelete pregătite pentru utilizare, cantitatea totală de momeală și scoate din stand cantitatea de nadă sau momeală peste limita admisă. Se considera tentativa de fraudare daca concurentul respectiv are un exces de nada care depaseste 10% din cantitatea admisa.(eliminare)
Primul semnal indică începutul perioadei de pregătire. Campionatele AGVPS ar trebui să înceapă, de preferință la ora 10.00, dar ora de start poate fi modificata de catre organizator daca exista motive intemeiate.
Timpul de pregătire pentru fiecare manșă este de 90 de minute.
Când ajunge la standul său, concurentul își pune echipamentul în fața standului, dar intrarea în stand înainte de primul semnal, sau asamblarea echipamentului de orice fel este interzisă. ( avertisment )
Nu trebuie să se facă nici un echipament înainte de semnalul ce permite intrarea în stand. ( avertisment )
Nu este permisă intrarea în stand nici pentru luarea de apă! ( avertisment )
În timpul pregătirii, concurenții nu pot accepta niciun ajutor în interiorul sectorului, doar în afara liniei. ( avertisment )
După ce se aude primul semnal de începere a concursului, este interzisă transferarea oricăror echipamente către concurent( avertisment ) , cu excepția cazului ruperii lansetei, atunci când o altă lansetă sau un element al acestuia poate fi predat concurentului prin intermediul arbitrului de sector. De asemenea, arbitrul de sector poate ajuta concurentul la despachetarea piesei ce urmează a fi montata.
Verificarea nadei și momeliilor ar trebui, de preferință, să aibă loc cu o oră înainte de începerea manșei. Până atunci, nada si momeala pot fi pregătite în afara standului fie de către concurent, fie de către o persoană terță. Este strict interzisa introducerea în stand de nadă sau momeală după ce a fost efectuată verificarea acestora. Se pedepseste cu eliminare din concurs.
Fiecare fază a concursului trebuie semnalizata corespunzator, printr-un semnal sonor.
Fiecare semnal trebuie să fie scurt, dar întotdeauna începutul semnalului trebuie luat în considerare.
După emiterea primului semnal, în timpul pregătirii, concurenții îsi pot pregăti echipamentul, nada, să sondeze apa, să plaseze juvelnicul în apă, dar pentru acestea nu poate să primească niciun ajutor în sector.
Nu este permisă spălarea recipientelor de amestecare în stand.
Al doilea semnal (cu 1:05 ore înainte de începerea manșei) indică faptul că au mai rămas 5 minute până la verificarea nadelor si momelilor. Verificarea, ar trebui să înceapă cu o oră înainte de începerea manșei, din orice loc al sectorului, dar de preferință de la primul stand al sectorului 1.
Toate nadele și momelile trebuie să fie pregătite până la începerea inspecției. După efectuarea inspecției trecerea nadelor prin sită (sită, sac, capul minciogului) sau mixer electric este interzis. (Eliminare)
Nadele și momelile permise trebuie sa fie de origine naturala ( considerata hrana pentru peste ). In cazul momelilor de carlig cel mai mare diametru acceptat pentru pelete sau boilies-uri este de 12mm.
Nada vie este limitata la o masura de 1/8 L. Concurentul trebuie sa detina obligatoriu masurile oficiale FIPS-CIPS. ( avertisment scris )
În Campionatul AGVPS Method Individual și Campionatul AGVPS Method pe Cluburi într-o manșă, limita de nadă va fi de maxim 8 litri (amestecata, sitata, gata preparata, umectata) incluzând pământul, argila, porumbul, semințele, peleții și orice substanță netoxică pentru mediul acvatic și pentru vegetație. Nu sunt admise pentru nadire pelete mai mari de 4mm. Cantitatea de pelete este limitata la 2 L. Nada si peletele trebuie prezentate separat inspectorului de nada.
Cantitatea de momeală (miniboiliesuri, dumbel, pelete de cârlig etc.) este de 1 litru (într-un vas oficial FIPS). Cu toate acestea, un maxim de 1 litru poate fi introdus dintr-o singură momeală. Numărul de arome (spray, dip) nu este limitat.
Nada prezentată la control trebuie să fie de structură liberă, compactarea nadei este interzisă! ( avertisment )
Este interzisă aruncarea nadei nefolosite în apă, atât după sesiunea de antrenament cât și după fiecare manșă. ( avertisment )
Concurentul este obligat să colecteze și să transporte toate deșeurile din stand, nerespectarea, ducand la avertisment.
În timpul inspecției, concurentul trebuie să prezinte nada într-o galeata de măsurare gradata.
Folosirea pulverizatorului cu apă este permisă și după verificarea nadei.
Este interzisa folosirea furajelor pentru animale de companie (caini, pisici) si a nadelor/semintelor fermentate. ( avertisment )
În timpul pregătirii, pentru măsurarea adâncimii apei sau exersarea lansărilor la distanță pot fi folosite atât plumb de sondare, precum și method feeder gol.
Al treilea semnal (cu 10 minute de începerea manșei) indică începerea nădirii grele. În aceste 10 minute poate fi folosita doar montură fără cârlig pentru nădire.
Al patrulea semnal indică începerea manșei. În perioada de nădire, precum și în timpul concursului nădirea poate fi făcută doar cu ajutorul coșulețelor de feeder, mărimea acestora nefiind restricționată. Nădirea cu mâna sau cu orice alt fel de instrument ajutător, praștie, catapultă, rachetă etc. este strict interzisă.
Tipurile de momitoare admise: momitor method ( varianta elasticata este interzisa) , momitoare hibrid si momitoare pentru pelete , precum si momitor arcuit, cu spite. Montura trebuie sa fie obligatoriu culisanta ( se interzice opritorul deasupra momitorului sau agrafe care blocheaza momitorul – depunctare -1 pt ).
Pentru nădirea grea și de întreținere este permisă folosirea coșurilor așa numite “open-end” deci cele care sunt deschise la ambele capete si momitoarele arcuite.
Așezarea carligului si momelii acoperit cu nada este admisă. Cea mai mare mărime de cârlig admisă este de 8. Lungimea maximă a forfacului poate fi de 25 cm.
Este permisa utilizarea inaintasului textil sau a shockleader-ului din nailon sau florocarbon gros pentru lansari la distanta, exceptand cazul in care politica locatiei respective nu interzice acest lucru.
Concurentul poate pescui doar cu o montură, cu un singur cârlig cu o singură lanseta.
Concurenții pot avea pe mal mai multe lansete pregătite, dar la un moment dat poate pescui doar cu una singură.
În caz de captură, relansarea ( activitatea de pescuit / nadit) cu o altă lansetă, este permisa DUPA ce peștele prins este deja în juvelnic.
Momeala poate fi pusă pe cârlig direct sau atașata cu ”fir de păr”.
Pe durata concursului se interzice utilizarea telefonului mobil, al walkie-talkiurilor sau hands-free de orice tip. (eliminare)
Lungimea maximă a lansetelor este de 4,5 m. Pot fi folosite doar lansete cu vârf de semnalizare și pentru semnalizarea trăsăturii poate fi urmărita doar mișcarea vârfului lansetei. Vârfurile care se mișcă în lateral ( swing tip ) , se balansează sau alte elemente de semnalizare acustica sau vizuala, sunt strict interzise.
Distanța si modalitatea de lansare nu sunt limitate, însă sunt permise doar lansări deasupra capului.
Captura este valabilă și în cazul în care peștele este agățat în afara gurii, însă este interzisă harponarea intentionata. Dacă organizatorul dispune nepunctarea unei specii de peste sau impune o talie minima pentru acestea, se va specifica în regulile concursului sau cel târziu la prima ședință tehnică și respectată de toți participanții la concurs.
Mărimea minciogului să fie de minim 50 cm diametru, cauciucat sau din material softmesh (ce protejează peștele).
Folosirea minciogurilor din fire de nylon sunt interzise! ( eliminare)
Concurentul este obligat sa detina saltea de primire, dar folosirea ei nu este obligatorie in cazul pestilor de talie mica, daca degorjarea se poate face astfel incat pestele sa nu atinga solul. Scoaterea peștelui la mal poate fi făcută doar de concurent fără ajutor și doar de pe mal. Folosirea saltelei de primire este obligatorie in cazul pestilor de talie mare( peste 5 kg) .
Concurenții pot folosi platformă de până la 1 metru lățime și 1 metru lungime, care pot fi poziționate astfel încât să nu se extindă peste apă (dacă este necesar, juriul poate decide ca o mică parte a suportului ar putea fi în apă, picioarele din fata de exemplu).
Concurenții nu pot sta în apă în timp ce pescuiesc, iar picioarele lor nu pot fi în apă în timp ce stau pe scaune/lazi de competitie (cu excepția unui ape cu nivel variabil sau dacă scoaterea peștilor cu ajutorul minciogului este imposibilă datorită terenului accidentat, cu vegetație/ apa foarte mica la mal). Aceste exceptii de la regula vor fi discutate in prealabil , inainte de inceperea manselor, la prima sedinta tehnica si aduse la cunostinta tuturor participantilor.
Concurentul nu-și poate părăsi standul. Dacă acest lucru este totuși inevitabil, el trebuie să notifice în prealabil arbitrul de concurs sau de sector. El nu poate lua nimic în stand când se întoarce.
În stand are voie să intre doar arbitrul de sector ( si capitanul / rezerva sau alta persoana desemnata in cazul in care concursul este pe cluburi) .
Fotografii, cameramanii acceptati de catre organizator, au dreptul - și numai în scopul fotografierii/filmării - de a intra în zona neutră, dar numai cu acordul comun al organizatorului și al concurenților, astfel încât să nu se apropie mai mult de 2 de metri de extinderea imaginară a liniei de plasament a concurentului.
Concurenții sunt responsabili pentru menținerea peștilor în viață, deci pot fi folosite două (sau chiar mai multe) juvelnice de fiecare concurent. Pestele mort nu se cantareste.
Fiecare concurent trebuie sa detina minim 2 juvelnice si doi saci de pastrare. Cele cu cap rotund să aibe diametru de cel puțin 40 cm, cele în formă de pătrat să aibe diagonala de cel puțin 50 cm , cu o lungime minima 3,5 metri . Juvelnicul trebuie plasat astfel încât să fie cât mai mult posibil în apă.
Într-un juvelnic pot fi ținuțe maxim 30 kg de pește, dacă această cantitate a fost atinsă de concurent trebuie să plaseze peștele într-un nou juvelnic.
Dacă cantitatea de pește din cele două juvelnice ajunge la 30-30 kg, concurentul trebuie să ceară o cântărire intermediară sau să aibă posibilitatea de a pune peștii într-un al treilea juvelnic.
În cazul în care la cântărire se găsește mai mult de 30 kg de pește într-un juvelnic, pe foaia de cântărire va fi înscrisă doar 30 kg. Pestele mai mare de 5 kg, iar dupa caz, in functie de administratia locatiei, unele specii se vor cantari pe loc.
Cârligul trebuie îndepărtat cu cât mai mare grjă, astfel încât peștele să nu fie rănit. Este interzisă așa numita scuturare a peștelui de pe cârlig. Mutilarea de orice natură a peștelui conduce la descalificarea concurentului.
Este interzisa ridicarea peștelui prin introducerea degetelor în orbita acestuia!
În timpul drilului părăsirea standului este interzisă.
Peștii care părăsesc standul în timpul drilului, intră în standul vecin vor fi punctabili, chiar dacă firul pescarului se intersectează cu al vecinului de stand, dar în momentul scoaterii peștelui din apă, cele două fire s-au despărțit.
În cazul în care cele două fire intersectate nu se despart fără ajutor extern până la momentul introducerii peștelui în minciog, peștele sau peștii prinși trebuie eliberați imediat în apă.
Nerespectarea acestui criteriu sau introducerea peștelui în juvelnic, la cântărire peștele/peștii cel mai mare va fi cântărit separat și înregistrat separat pe foaia de cântărire si se va scade din cantitatea totala de peste la finele mansei, mentionand acest lucru in foaia de arbitraj.
Al cincilea semnal anunță că mai sunt cinci minute din concurs.
Al șaselea semnal anunță sfârșitul manșei, atunci când toți concurenții trebuie să scoată monturile din apă.
NU se acorda 10 minute suplimentare pentru a scoate din apă peștele aflat deja pe cârlig în momentul încetării manșei ( peste in drill ) .
Cântărirea trebuie efectuată de o comisie alcătuită din cel puțin trei persoane. La cantarire, trebuie sa fie prezent si reprezentantul concurentilor, care va fi ales la sedinta tehnica. Concurentii pot sa asiste la procesul de cantarire, dar nu pot interveni in deciziile de arbitraj. Una dintre persoane va completa registrul de cântărire. Concurentul trebuie să păstreze peștele în apă, pana la aparitia la standul acestuia al arbitrului sectorului ce va semnaliza concurentului ca este pregatit pentru a cântări. După cântărire, concurentul trebuie să repune cu grijă peștii în apă și să îi elibereze (cu excepția cazurilor determinate de organizatori).
Concurentul trebuie să verifice cântărirea și să verifice greutatea înscrisă în documentul de captură și să o semneze. Nici o plângere privind greutatea nu poate fi admisă după ce a fost înregistrat documentul de cântărire al concurentului.
Fotografie cu captură este permisă doar cu acordul comisiei de arbitraj, și pentru protejarea peștilor este permisă doar în cap de minciog cu plasă moale "soft-mesh" (deci nu din nylon), sau după caz, precizat dinainte, în alt recipient protectiv pentru pești.
Capturile dintr-un sector trebuie cântărite cu același tip de cântar, prezentat și certificat înainte de începerea cântăririi. Dacă, între timp, există nevoie de schimbare a cântarului sau de baterie datorită unei erori tehnice, aceste cântare trebuie să fie identice.
Rezultatul trebuie exprimat în grame, și notat în funcție de gradația cântarului.
Comisia de arbitrii (juriul) trebuie compusa din minim 3 persoane: Președinte: președintele Campionatului AGVPS Method (în lipsa acestuia un delegat), Membrii: membrii prezenți ai Campionatului AGVPS Method și/sau organizatorul concursului. La ședința tehnică, trebuie explicat totul, astfel încât un membru al juriului să fie permanent disponibil.
Contestatiile pot fi anunțate și verbal, dar trebuie prezentate juriului în scris, în termen de o oră de la încheierea concursului. Există un interval de 60 de minute de la publicarea rezultatelor pentru a face contestații. Pentru toate contestațiile depuse, trebuie plătita o cautiune in valoare de 200 lei. În cazul în care se constată că protestul este bine întemeiat de către juriu, cautiunea va fi returnata reclamantului, în caz contrar, cautiunea este virata în bugetul forului organizator al AGVPS Method .
Liderul echipei poate depune contestația la concursurile de echipă, în cadrul competiției individuale concurentul poate face acest lucru. Juriul va lua o decizie cu privire la evaluarea contestațiilor precum și la sesizările făcute de arbitrii de stand. Decizia juriului este definitiva si irevocabila.. Excluderea unui concurent poate fi decisă numai de către juriu. Deciziile juriului se iau cu majoritatea voturilor, în caz de voturi egale votul președintelui va decide.
Regulile de concurs în vigoare ale AGVPS-ului, precum și deciziile date de către Organizatorul AGVPS Method în cadrul ședințelor tehnice, trebuie să fie la îndemână la ședințele juriului.
Se sanctioneaza cu eliminare, acele abateri care sunt mentionate astfel in acest regulament. Orice alta abatere se sanctioneaza cu avertisment. Concurentul care acumuleaza 2 avertismente
intr-o etapa, este eliminat. De asemenea, este eliminat orice concurent care aduce injurii altui concurent, juriului, organizatorilor sau oricaror altor persoane implicata in acest eveniment.

Punctajul si intocmirea clasamentului

Trebuie făcut un clasament cu rezultatele obținute în fiecare manșă. Cei care realizează aceeași captură în cadrul unei manșe vor primi un punctaj egal cu media pozițiilor ce le-ar ocupa cei doi. Concurenții care nu prind nici un pește vor primi punctajul egal cu media pozițiilor fără pește din sector. (Exemplu: 12 locuri fără pește în sectorul de 24 de persoane, fiecare cu un număr de (13 + 24): 2 = 18,5, iar un singur concurent fără captură în sector sau fără participare va primi un punctaj corespunzător celui mai mare număr din sector.
În cazul compețiilor individuale concurentul cu cel mai mic număr de puncte este desemnat câștigător. În cazul aceluiași număr de puncte, va decide cantitatea mai mare de pește prinsă. În cazul egalității și în privința cantității totale va decide cea mai mare greutate obținută într-o rundă (de exemplu, ambii concurenți vor prinde în felul următor: 6 + 4 = 10 kg și 3 + 7 = 10 kg, câștigătorul este cel care a obținut rezultatul de 7 kg/manșă).
Evaluarea se face în prezența președintelui sau a unui reprezentant al Organizatorului, care va certifica în același timp rezultatul împreună cu un reprezentant AGVPS ( sau arbitru principal ) . Rezultatul nu poate fi finalizat fără semnare.

Înapoi la “Concursuri de pescuit la feeder - din Romania”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 16 vizitatori