Articole de la cititori

Al doilea test de pescuit la feeder inainte de cocnurs- Radu Tanase

Daca primul test pe care l-am facut in vederea stabilirii unei tactici de concurs nu a fost foarte multumitor am plecat la o diferenta de 1 saptamana la o alta partida de pescuit la feeder pe aceasi locatie, Doripesco 4, pentru a incerca ceva cu totul si cu totul diferit. Daca ultima data pescuisem doar cu groudbait planul pentru a doua zi de antrenament era sa fac un pescuit la feeder doar cu pelete si sa simulez o mansa de 5 ore de concurs ca la carte. Mergand pe produse de la acelasi producator, Bait-Tech, de la care folosisem si groundbait-ul cu o partida in urma, am ales 2 tipuri de pelete diferite pentru aceasta partida, de 4 si 3mm, Carp Fishmeal Micro Pellet si Special G Pellet, si un al treile tip de pelete, tot de 4 mm, de la un alt producator, 2 dintre tipurile de pelete erau pelete extrudate iar cele de 3 mm erau niste pelete cu o atractivitate foarte mare,proteice, uleioase si concentratie mare de faina de peste.

pelete pescuit la feeder

Peletele de 4 mm au fost umectate in asa fel incat sa se inmoaie doar partea de la suprafata iar cele de 3 mm, Special G Pellets, au fost tinute in apa 20 de minute ramanand destul de tari. Poate ca ceasta perioada de 20 de minute o sa para lunga dar credeti-ma ca nu este. Un alt mod de a prepara aceste pelete este sa le acoperim cu apa, fara a pune in exces, si sa le putem pastra asa pe parcursul intregii partide. Nu folosesc aceasta metoda pentru ca atunci cand dorim sa punem peletele pe un method feeder inline se creaza vid intre pelete si matrita ceea ce duce de obicei la nedezlipirea peletelor de pe matrita.

De ce am folosit 3 tipuri de pelete de dimensiuni diferite si densitati diferite? Raspunsul este simplu: diferenta de greutate. Am convingerea ca daca ne construim un vad de pescuit cu pelete de aceasi marime si vom folosi altceva pe post de momeala de carlig pestele va sesiza diferenta de greutate si marime a hranei pe care o absoarbe. Pestele isi creaza un stereotip in a absoarbi hrana de pe vad cu o anumita intensitate daca ce gaseste acolo are aceasi dimensiune si greutate, daca introducem pe vad pelete de marimi si greutati diferite pestele va absorbi momeala de fiecare data cu o intensitate mai mare decat cea necesara si asa vom avea trasaturi hotarate in majoritatea cazurilor.

lansete pescuit la feeder

Partida de pescuit la feeder a inceput cu o nadire de baza de 4-5 consulete pescuind ulterior cu naditor pentru a continua sa duc destule particule pe vad. Ca si echipament am folosit lansete Trabucco MRX-V 3.9 mt si Trabucco Erion XT Carp 3.6 mt plus o lanseta de nadire cu o putere mai mare. La inceputul partidei momeala folosita pe carlig a fost viermele trecand altorior pe boilies flotant sau tare de 10 mm si pelete flotante aditivate. Pestele a raspuns destul de greu fata de partida anterioara unde groudbait-ul a strans mult mai repede pestele pe vad in schimb media pestilor a fost net superioara.  Dupa cateva ore de pescuit la feeder cu diferite momeli am trecut la un pescuit pe pasta Bait-Tech Carp Paste Natural Fishmeal unde rezultatele au fost spectaculoase. Trasaturile veneau la doar cateva minute dupa lansare si erau foarte clare, pestele era de fiecare data intepat pe mijlocul buzei de jos ceea ce m-a facut sa prind o mai mare incredere in acest fel de pescuit pe care nu il experimentasem pana atunci cu un asa de mare succes. Dupa 5 ore de pescuit eram multumit de faptul ca ridicasem cu mult media pestilor dar eram constient ca pentru a avea rezultate mult mai bune trebuia sa folosesc alternativ groudbait-ul si peletele pentru ca intr-un concurs frecventa trebuia sa fie mult mai ridicata decat ce obtinusem in partida aceea.

 

To be continued ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.