Articole de la cititori

Aventuri la pescuit cu…telefonul

Primul text sosit pe adresa noastra , este o poveste amuzanta dar cu accente tragice , a unei partide de pescuit la feeder.  Autorul acestei povesti, Siodor Bogdan, nu a ales un titlu anume pentru poveste asa ca i-am spus  noi cum am crezut de cuviinta.  Daca Bogdan ar fi citit cu atentie cerintele noastre,  ar fi reusit cu usurinta o plasare  mai buna.  Cu toate acestea povestioara ne-a incantat si speram ca o sa va amuze si pe voi!

……

Anul trecut , undeva prin august eram la o partida de pescuit la fedeer pe cosulet. Langa pontonul meu , un domn in jur de 50 de ani pescuia la 4 lansete cu monturi cu 3-4 carlige , cu bambina, cu clopoței etc. Dupa 4- 5 ore de pescuit eu aveam prinsi undeva in jur de 7-8 kg de caras si vreo 3 crapi peste 3 kg. Domnul de langa mine avea 1 ciortan si vreo 4 carasi. El dorind sa prindă mai mult  peste m-a rugat sa ii imprumut un fedeer echipat sa invete si el. Zis si facut! Ii dau un bat de 3, 6 m o mulineta cu fir de o.2 , un cosulet open de 30 gr cu un carlig de 10 la o struna de 30 de cm. In carlig ii pun 3 viermusi albi dipuiti in aroma de krill , ii incarc cosuletul cu nada ( cred ca era ceva nada verde amestecata cu nada rosie, nu mai tin minte exact..) si il las sa lanseze el la pontonul lui.fishing spot

Intre timp venise si un coleg de al meu de munca sa ma ia cu masina, ca na… ca orice pescar nu prinzi peste daca nu bei alcool. Stiti vorba aia cu „NU BEI, NU PRINZI”
La un moment dat domnul de langa mine m-a rugat sa ii aduc minciogul pentru ca are un peste. Dupa un drill de 15 minute a reusit sa aduca pe salteaua de primire un frumos exemplar de crap comun de 7 kg!!!

Bucuros a vrut sa faca fotografii cu el. Eu intre timp am plecat la locul meu de pescuit pt ca aveam si eu un dril cu un ciortan asa ca l-am rugat pe colegul meu sa ii faca poze domnului cu captura.

Toate bune si frumoase pana la fotografiat. Se duce colegul, ia telefonul, si incepe sesiunea de fotografii.. pescarul pupa pestele, se intindea pe iarba langa el sa arate cat e de mare, il ținea la piept ,il lua in brațe ce sa mai povestesc.. veselie mare pe el ( era captura vietii lui). A facut poze cu el si cand il elibera in lac.
Se sterge pe maini si vrea sa vada pozele cu pestele prins. Cand se uita in telefon ce sa vezi… in loc de poze cu pestele prins erau numai selfie-uri cu colegul meu … facuse poze cu camera frontala si nu a vazut pe display ce fotografiaza fiindcă avea soarele in spate…

Din pacate nu am pozele de la acea partida pentru ca dupa cum v-am spus telefonul era al pescarului de langa mine, dar ca sa va demonstrez calitatile de fotograf al colegului meu, am sa va arat o poza facuta de el…bineinteles ca si eu am eliberat pestele inainte sa vad ce ‘’ poza perfecta’’ imi facuse colegul…

 

 

Siodor Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.