Evenimente si noutatiStiri

Bait-Tech, Campion Mondial la pescuit – U18 în 2013

Să îti vezi fiul sau fiica excelănd in sportul pe care îl iubesc este una din cele mai mari bucurii pe care le poţi avea ca părinte. Puţini sunt insă părinţii care ajung sa îşi vadă copilul încoronat Campion Mondial la pescuit!

Chris Hughe a simţit emoţia unui astfel de eveniment în momentul în care Sam, fiul său de numai 18 ani devine noul Campion Mondial la pescuit la grupa U18 într-un eveniment desfăşurat în Brittany, Franţa. Iată câteva cuvinte din partea lui Chris ce întruchipează mentalitatea, munca şi dăruirea ce i-au adus pe culmile gloriei fiul:

„ Sam a fos întotdeauna atras de sporturi,  întotdeauna fiind implicat  110% în orice sport a decis să practice. De la vârsta de 8 ani a început să joace Rugby la echipa oraşului cu rezultate remarcabile, reuşind să câştige cupa regiunii şi ajungând nu de puţine ori în finale cu o miză şi notorietate mult mai mare. A continuat să joace până la varsta de 15 ani dar a realizat că timpul şi dedicarea nu îi permitea să performeze la maxim atât în pescuit cât şi în Rugby şi pentru a nu îşi dezamăgi coechipierii, a decis să se oprească, dedicându-se în întregime pescuitului.

campion mondial la pescuit la U 18

Totul a început odată cu participarea la primul său concurs de pescuit desfăşurat la Whiteacres în Cornwall, – Festivalul Pentru Juniori Drennan-.  După acest eveniment s-a întălnit cu alţi colegi din breaslă originari din Tameside – Manchester care l-au rugat să vină şi să participe în echipa lor undeva în Nordul ţării , momentul în care a realizat că acesta este drumul pe care vrea să continue, Pescuitul Competitional.

Sam a evoluat eztrem de mult într-un interval scurt, câştigând – The Browning Youth Masters- în 2009, de unde au ajuns să deţină titlul de Campion Naţional împreuna cu echipa. După aceasta s-a calificat pentru Fish-O-Mania 2011 secţiunea pentru Juniori, un concurs extrem de important ce a fost televizat pe Sky Sports şi pe care a reuşit să îl câştige. Toate aceste realizări au avut un efect moralizator extraordinar şi un boost imens pentru moralul său.

Aceste realizări l-au impulsionat şă meargă mai departe, participănd la Circuitul Midlands împotriva pescarilor de talie Internaţională ai Angliei precum Des Ship, Darren Cox, Callum Dix şi mulţi alţi pescari excepţionali de pe întreg teritoriul ţării, ocaţie în care a acumulat enorm de multă experienţă.

Nu peste mult, rezultatele excepţionale obţinute de Sam şi coechipierii săi antrenaţi de Căpitanul Ian Didcote, au obţinut titlul de Campioni în evenimentul -Thames Team Championship- , performanţă în urma căreia Sam a fost selecţionat pentru Echipa Angliei U18 pentru o perioadă de probă, făcând deplasarea în Slovenia şi participând la Campionatul Mondial pe Echipe unde au obţinut Medalia de Argint. La revenirea în ţară a afirmat că acela a fost cel mai bun concurs al său, asta până în 2013 când rezultatul avea să fie unul şi mai bun.

A fost selectat pentru a pescui în Campionatul Mondial din Franţa unde Sam a câştigat obţinând 2 puncte din 2 posibile având totodata cea mai mare cantitate totală de peşste prins. A fost încoronat Campion Mondial Individual în 2013 adăugănd această Medalie de Aur la cea căştigată împreună cu echipa ce a reuşit să obţina primul loc pe podium cu 10 puncte obtinute, 8 fiind scorul perfect, preformanţă ce a stabilit un nou Record Mondial al evenimentului. Este de la sine înţeles că acesta este un vis devenit realitate pentru Sam care şi+a stabilit acest obiectiv în momentul când a câştigat concursul pentru Juniori Fish-O-Mania în 2011.

Sunt de părere ca Sam merită pe deplin titlul de Campion Mondial la pescuit, fiind dispus să parcurgă toate etapele cu deplină dăruire, bate ţara în lung şi lat participănd la toate evenimentele importante, îşi dedică tot timpul liber pregătindu-se pentru fiecare competiţie.

Este cu adevărat convins că poţi obţine numai atât cât investeşti şi fără echivoc este recunoscator pentru suportul acordat de familie, prieteni, angajatorului sau Adrian Knox şi Companiei AJK Carpentry şi în mod special lui Andy Neal şi Echipei Bait-Tech care este sponsorul lui principal încă din 2011!

Catalin

 

sursa foto: http://www.anglersmail.co.uk/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.