Stiri

CAMPIONATUL APS DE PESCUIT LA FEEDER -EDITIA 2015

Se da startul inscrierilor la campionat care se va desfasura dupa urmatorul program:
Etapa 1-25-26 aprilie greaca cercani -taxa 50 lei pe 2 zile+cheltuielile adiacente.
Etapa 2-23-24 maiSarulesti(pista noua de la Polcesti)taxa maxim 50 lei zi + cheltuieli adiacente.
Etapa 3- 27-28 Iunie Galdau fara taxa doar cheltuieli adiacente.
Etapa 4- 25-26 Iulie Cochirleni fara taxa doar cheltuieli adiacente.
Etapa 5- 04 Septembrie Magura 9 taxa 55 lei+ cheltuieli adiacente.
REGALUL APS 07-08 Noiembrie Murighiol fara taxa doar cheltuieli adiacente.
Campionatul este in sistem Open.

Puncteaza toate cele cinci etape in clasament.
Avans 20 lei pt fiecare etapa adica suma de 100 lei pana pe 30.03.2015. Regalul nu este obligatoriu.

Toate concursurile vor avea ca taxa:
1.taxa balti
2.plata arbitrului(50 lei zi+10 litri carburant la 100 de Km parcursi cu masina)
3.contravaloarea cupe+diplome
4.alte cheltuieli de organizare(deplasari in vederea accesului la pista sau in vederea gasiri de noi piste;deplasari pentru discutii in vederea obtineri de piste cu patroni,etc.etc) toate aceste cheltuieli vor fi anuntate cu cel putin o saptamana inainte si se vor imparti pe Nr de participanti(exceptand taxa balti)
asa vad eu lucrurile,as pune si o conditie toti cei care se inscriu sa si participe(datele sunt date din timp deci nu exista scuze ca nu sa stiut)asa nu vor mai fi probleme cu diferente de cheltuieli si nici diferente in clasament gen( o etapa se castiga cu 30 de conc. si alta cu 15)
Avand in vedere ca regulamentul este fips-cips nu se admit peletele in nada.

Cred ca un regulamentul de mai jos este Ok.

Regulament concurs
1. Concurentul pescuieste cu o singura lanseta, specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur carlig. Pe suport poate avea pregatite lansetele de rezerva cu un singur carlig fixat de lanseta.
2. Este obligatoriu pescuitul numai cu momitor tip cosulet (max. 50 x 70 mm), care trebuie sa culiseze liber pe toata lungimea liniei principale fiind stopate doar de vartejul ce permite atasarea strunei si a carligului, iar distanta de la baza cosuletului la carlig sa fie de minim 50 cm. Este interzisa folosirea oricarei forme de blocare a cosuletului pe linia principala (noduri opritoare, opritoare din silicon, etc.)
3. Lungimea maxima admisa a lansetelor este de maxim 4.50 m (15 ft).
4. Este permisa folosirea unui singur carlig. Este interzisa folosirea carligelor duble sau triple.
5. Momelile folosite in carlig sunt numai naturale(rame viermi,larve,seminte,expandate din seminte,viermi uscati) nu pot fi atasate ci trebuiesc intepate în carlig. Momeli precum: paine, pasta, pelete, boilies, bilute de nada, sau momeli pasta, etc. sunt strict interzise. La fel si pentru imitatiile siliconice pentru viermi,rame ,seminte sunt interzise.
6. Durata unei manse de pescuit este de 6 ore. In situatia unei intreruperi fortate (fulgere, furtuni puternice, etc) juriul poate valida mansa numai daca aceasta a durat cel putin 2 ore.
7. Concurentul poate folosi numai momeli de origine naturala.
8. Capturile agatate în mod regulamentar, care depasesc vizibil în timpul drilului limitele laterale ale standului propriu si deranjeaza vizibil concurentul vecin ( agata linia vecinului ), se elibereaza imediat.
9. Numerotarea se va face de la stanga spre dreapta, în cazul apelor statatoare si de la dreapta spre stanga in cazul apelor curgatoare.
10. Cantitatea totala de nada umectata, sitata si nepresata, incluzând aditivii si celelalte componente (pamânt, argila, pietris porumb, orz, ovaz, secara, seminte de canepa, etc.) dar fara nada vie este limitata la maximum 15 litri/mansa .
11. Cantitatea totala de nada vie inclusiv momeala pentru cârlig este de 2,5 litri nepresata pentru o mansa, din care maximum 0,5 litri de fuilles sau/si larva de chironomide (libelula).(masurile oficiale nu sunt obligatoriidar e preferabil sa existe)
12. Cantitatea de nada si momeala vie ce depaseste prevederile de mai sus va fi înlaturata si scoasa în afara standului de catre arbitru.
13. Este obligatoriu folosirea unui juvelnic de minim 3 mt iar la Magura 9 sunt necesari si saci de crap.
14. Nadirea se face numai cu cosuletul, prastia fiind interzisa.
15.Puncteaza toti pesti prinsi.

La prima incalcare al unuia sau a mai multor puncte din regulament se da un avertisment concurentului din partea arbitrului/organizatorului (in asa fel incit sa auda si ceilalti concurenti) !
La al doilea avertisment conurentul va fi eliminat din concurs fara a avea dreptul sa puncteze cu pestii capturati pina in momentul eliminarii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.