Articole de la cititori

Pescuit la feeder pe Măgura 9 – dependentii de crap

Văzând vremea frumoasă de afară neașteptat de caldă pentru un început de Noiembrie ne-am decis să încercăm o ultimă partidă pe anul 2013 . Un pescuit la feeder pe Măgura 9. Împreună cu un bun prieten Răzvan Pop captivat și el de această frumoasă “dependență de feeder”ne-am sfătuit cum să abordăm partida ținând cont că apa s-a răcit considerabil.Am plecat înarmați cu nada de calitate Bait-tech , nadă cu care reușisem cu puțin timp în urmă o partidă frumoasă pe aceeași baltă, deci aveam mare încredere în nadă, un lucru foarte important în reușita unei partide.

 

Ne-am instalat pe ponton cu un sentiment ciudat dat de numărul pontonului, dar pregătind echipamentul si  nada ne-a trecut … Am folosit o lanseta de feeder 3,30 m “homemade”fiind pasionat de rod building, care s-a prezentat peste asteptări dar care din primăvara va fi inlocuită totusi cu un ”băț garbolino” . Ca momitor am ales un Method feeder de 25 g încărcat cu o combinație mortală de pelete  pe gustul crapilor.

Pentru nădirea de bază am folosit un mix senzational  în combinație cu porumb de conserva aditivat  și semințe de cânepă rezultând o nadă care a reușit după numai  cinci minute să-mi aducă și prima captură,un superb crap sărit de 7 kg (căntărit la ochi).

Patul de nadă l-am realizat  cu ajutorul unui coșulet mai mare(homemade din bigudiurile soției) undeva la 30 m pentru a putea pescui cu precizie .

 

In aceasta partida de pescuit la feeder pe Magura 9 am avut mai multe prezentări la maxim 20 minute distanta una de alta.  Am încercat să realizăm o selecție a peștilor și am reușit prin folosirea pastei la cârlig (mulțumim prietenului Mihai BOACĂ), fiind pe plac crapilor mai “imbrăcați”.

 

Colegul Răzvan a reușit să aducă pe saltea un număr mai mare de crapi, abordănd un pescuit mai de finețe cu cârlige marimea 12,14 cu fir multifilament finuț ,de calitate și pelete pe firul de păr.Eu am pescuit exclusiv cu cârlige marimea 8 si după patru crapi cu o medie de peste  6 kg am avut o oră de pauză ,a fost momentul să fac o nadire suplimentară,nădire ce a dat roade  având prezentări la cinci minute .Eram în culmea fericirii,aveam momente in care eram in dublu drill.Pe baltă pescarii cu bateriile de crap nu aveau activitate și o parte din vecini au venit la noi pe ponton pentru a vedea superbii crapi.Se minunau cu toții cum reușim  să avem așa capturi pescuind  la o distanta de maxim 30 m cunoscut fiind faptul ca pe Măgura9 crapii  stau cantonați în malul de vis a vis și mai ales folosind  așa lansete “firave”.

 

Vom reveni cu drag pe aceasta superbă baltă cu crapi sălbatici pentru a ne reîntâlni cu acești crapi pe care i-am și botezat…

Rămâneti“Dependenți De Feeder”sau încercați un pescuit la feeder pe Magura 9 , si cu  siguranță veți deveni… macar dependenti de  pescuitul la crap!

Vă recomand  să pescuiți “catch&release” este ceva senzațional…

Fir întins!!!!!

Pescuit la feeder pe Măgura 9

 

Mihai Finta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.