Q&A

Fir de pescuit la feeder pentru râu

Fir de pescuit la feeder pentru mreana de pana la 3 kg

Question:

Va rog sa-mi recomandati din oferta Feeder Shop un fir de pescuit la feeder pe care sa-l folosesc la pescuit pe rau , pestele tinta pana fiind mreana pana la 3 kg.

Answer:

Pentru pescuitul la Feeder in conditiile descrise de dumneavoastra si peste tinta, cu cea mai mare incredere puteti merge pe Toray Bush Runner ( BR ) la diametrul de 0.21mm .

fir de pescuit la feeder toray br

De ce recomandam acest fir de pescuit la feeder?

Am luat in considerare urmatoarele criterii :

– Pescuitul pe un rau in conditii de curent puternic ce necesita lansarea de cosulete grele asa ca rezistenta unui fir de pescuit la feeder in momentul lasarii si al inteparii trebuie sa fi una mare.

– Mreana este un peste extraordinar de luptator, dar exemplare cu adevarat mari poti fi gasite in locuri dificil de accesat cum ar fi gropile sapate de apa in argila calcaroasa, cu marginile taioase, zone cu structura abundenta pe substrat sub forma bolovanilor sau chiar a buturugilor etc. Aceste zone indica spre folosirea unui fir cu adevarat special , unul cu o rezistenta foarte mare la abraziune.

– Diametrul de 0.215 mm este puternic si potrivit pentru lansarea cosuletelor grele, efectuarea unui drill in forta cu un peste ce cauta agatatura, dar in acelas timp, sufficient de subtire pentru a nu opune rezistenta mare in curentul apei Vremurile in care traim si eforturile ce le facem pentru pasiunea noastra comuna ne forteaza de cele mai multe ori sa renuntam la calitate in favoarea cantitatii ceea ce se traduce prin achizitia de echipament/accesorii de slaba calitate.

Tocmai de aceea, imi permit sa va dau un sfat in plus, sa luati in considerare achizitia firului pe rola de 300m si sa folositi buraj atunci cand umpleti un tambur, Nu puneti mai mult de 100m de fir pe un tambur, deoarece niciodata nu veti avea nevoie de lansari lungi ( mai ales pe rau) peste aceasta lungime, nici atunci cand pescuiti pe balta. In felul acesta veti avea un fir de cea mai buna calitate incarcat pe 3 tamburi ce va costa la fel ca unul de o calitate medie si calitati indoielnice. Cu alte fire se recomanda folosirea a 150m pentru ca la fiecare partida (sau chiar de 1-4 per partida in anumite circumstante) eram nevoiti sa rupem primii 2-3m de fir din portiunea aflata intre cosulet si mulineta deoarece se scamosa si mai devreme sau mai tarziu ne treazeam cu o ruptura in timpul lansarii/inteparii/drill-ului .

Va asigur ca aceasta practica va fi de domeniul trecutului folosind Toray BR. Din experienta personala va pot confirma ca pe parcursul unui intreg sezon nu am pierdut mai mult de 4-6m de fir , acestia fiind pierduti in marea lor majoritate atunci cand faceam legaturile intre firul principal si montura, prin realizarea nodurilor si eliminarea excesului de fir.

Evident, alegerea va apartine in totalitate, acest fir de pescuit la feeder recomandat de noi pentru rau  putand  fi achizitionat si pe role de 150m , dar aceasta este prima noastra alegere si implicit prima recomandare!

Catalin Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.