Mai ales partea cu timpul insuficient-.....ar mai fi de adaugat ca descoperi ca nu ai carlige legate si te apuci la 11 noaptea.

Moderator: sorinhc
lasati chestia asta cu copii, v-a placut cand I-ati facut... acum taceti si inghititi...Tare de tot ,Denis ! Cu exceptia ca eu am scapat cu povestile (copii mei sunt de insurat/maritat)! Eu insa cat de obosit as fi trec pe la spalatorie sa spal masina si juvelnicul !
Sunt multi pescari la feeder care pescuies la distante mari , chiar peste 100 m ! La asa distanta ai nevoie obligatoriu de fir textil si o lanseta rigida (nu neaparat de crap) . Din cauza elongatiei firului mono poti sa pierzi informatii importante . Deasemenea , cu ansamblul prezentat mai sus poti determina adancimea la “cm” , metoda “plumbul la secunda” nu poate fi precisa intotdeauna .Tot ca incepator, vin cu o completare la ceea ce s-a scris; nu este nevoie sa folosesti fir textil! Sondarea cel mai bine este sa o faci cu lanseta cu care vei pescuii.
In cadrul procesului de sondare, intotdeauna sa cauti mai multe “puncte fierbinti” plecand din larg spre mal, clipsand progresiv de mai multe ori.
Dupa, te duci pe mal, masori distantele sondate, notezi informatiile in telefon (sau pe carnetel pentru old school) si dupa incepi pescuitul cu care vad vrei tu. Cand vrei sa schimbi? Masori iar si treci la treaba.
Evident, exista si solutia “marker de fir” dar pentru 1-2 min cat ia sa masori...nu merita.
Ca observatie: intotdeauna, inainte de a incepe pescuitul sa va notati distanta la care pescuiti! Se poate sa intre “animalul”, sa fii fortat sa desclipsezi, si pierzi setarea initiala. Cand se intampla asta, te intorci la standul de masurat, si repui clipsul acolo unde trebuie.
Din ce am invatat de la cei mai "intelepti" decat mine, la distante mai mari de 70-80m nu pre ase mai numeste "tehnica feeder". Este un pescuit la interceptie si tind sa cred ca vadul creat este mult mai extins.Sunt multi pescari la feeder care pescuies la distante mari , chiar peste 100 m !....
Înapoi la “Pescuitul pe balti, lacuri si baraje. Tactici si tehnici.”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator