@ ticairlandezul
Undeva pe acest forum Catalin 232 scria
Nu dati cu pietre dati cu idei si pareri
Multa dreptate are.
Eu dar si userii de pe acest forum suntem curiosi sa ne expui punctul tau de vedere fara atac la persoane.fata de subiectul in discutie.
Te rugam frumos sa nu ne lasi in ceata dupa ce ai aruncat piatra.
inaintas fir textil
Moderator: sorinhc
Re: inaintas fir textil
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
-
Problema inaintas textil !
Va rog sa ma "luminati" in urmatoarea problema : folosesc linia principala din monofilament Shimano Technium de 0,20 si inaintas textil Berkley Whiplash de 0,06 , cel mai subtire , pentru a castiga ceva distanta . Folosesc nodul dublu Uni Knot , pe care m a sfatuit Catalin sa l utilizez ca fiind f rezistent . Din pacate , chiar daca este cel mai eficient nod folosit pina acum , la fiecare partida pierd 1-2 momitoare si , desigur firul . Deja devine costisitor si frustrant ! Presupun ca , folosind un fir textil asa subtire , nodul nu este atat de eficient si poate ar trebui sa folosesc un fir textil mai gros .
Multumesc anticipat pentru orice sfat !
Trimis de pe al meu GT-P5100 folosind Tapatalk
Va rog sa ma "luminati" in urmatoarea problema : folosesc linia principala din monofilament Shimano Technium de 0,20 si inaintas textil Berkley Whiplash de 0,06 , cel mai subtire , pentru a castiga ceva distanta . Folosesc nodul dublu Uni Knot , pe care m a sfatuit Catalin sa l utilizez ca fiind f rezistent . Din pacate , chiar daca este cel mai eficient nod folosit pina acum , la fiecare partida pierd 1-2 momitoare si , desigur firul . Deja devine costisitor si frustrant ! Presupun ca , folosind un fir textil asa subtire , nodul nu este atat de eficient si poate ar trebui sa folosesc un fir textil mai gros .
- Mugurel Georgescu
Re: RE: Re: inaintas fir textil
Schimba nodul până găsești combinatia perfectă. Eu îți recomand nodul albright.Problema inaintas textil !
Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
-
Pana sa folosesc Uni Knot , am folosit Albright si pierdeam 3-4 momitoare / partida
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- catalin232
Mare mirare cun de resuiti sa lansati chiar si alea cateva ori inainte sa rupeti firul inaintas... 0,06mm ? ca si inaintas ? adica bucata de fir pe care se pune cea mai mare sarcina in timpul lansarii si recuperarii pestelui la minciog il puneti cel mai subtire? Sa imi fie cu iertare , dar niciun nod din lume nu va poate ajuta la faza asta ....Problema inaintas textil !
Si mai e ceva .. totusi , cum se castiga in lansare daca ai inaintasul de 0.06mm si nu de 0.16mm ? Este prima oara cand aud asa ceva
PS: Concluzia ati tras-o corect , inaintasul este MULT prea subtire . Sub 0.14mm nu am folosit niciodata si la 0.16mm am fost certat la randu-mi ca este prea subtire .... aici e alta discutie va depinde de echipament si greutatea ce se vrea lansata... dar 0.06mm ? Jur ca nici carligele nu le leg cu textil asa subtire
Catalin Constantinescu
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
http://www.FeederShop.ro
Revista Dependent De Feeder
Pagina noastra de Facebook
Emisiuni Video
-
Incerca si tu , si nu o sa l rupi . Si pescuiesc in general la distanta si la pesti mari ....Nu m ai inteles corect sau nu m am exprimat eu suficient de clar : Problema mea apare la nod intre mono si textil , unde nu tine , probabil pt ca firul textil este prea subtire si sectioneaza firul monofilament . Din cauza asta , pierd pesti in timpul drill-ului la recuperare , dar firul NU se rupe la lansare !
Oricum voi incerca cat de curand un textil mai gros si sper sa nu mai am probleme .
Am fost sfatuit , cu sau fara reavointa , sa evit a avea un nod grosolan intre mono si textil , de aceea mi a fost indicat acest textil subtjre , dar rezistent , probabil am facut o mare greseala !
Firul este sufiient de gros ca sa pescuiesc cu method de 45-60 g , aici nu vad vre un neajuns .
Toate carligele mele sunt legate cu 0,06 si nu s a rupt niciunul !
Multumesc pentru sfaturi , voi incerca dimensiuni mai mari pentru firul textil .
Oricum voi incerca cat de curand un textil mai gros si sper sa nu mai am probleme .
Am fost sfatuit , cu sau fara reavointa , sa evit a avea un nod grosolan intre mono si textil , de aceea mi a fost indicat acest textil subtjre , dar rezistent , probabil am facut o mare greseala !
Firul este sufiient de gros ca sa pescuiesc cu method de 45-60 g , aici nu vad vre un neajuns .
Toate carligele mele sunt legate cu 0,06 si nu s a rupt niciunul !
Multumesc pentru sfaturi , voi incerca dimensiuni mai mari pentru firul textil .
Sal !!! Da Dragos foloseste un 0.16 + textil ca inaintas nu o sa mai ai probleme.RESPECT !!!
-
Ionut , multumesc pt sfat , o sa incerc urgent un fir textil mai gros .
Catalin , firul Berkley Whiplash Green este supradimensionat de catre producator , de aici poate apare confuzia . Masurat cu micrometrul , cel de 0,06 are in realitate , cica , 0,20 ! Cine vrea sa verifice valorile reale ale diferitilor producatori poate vizita adresa : http://www.tacklebox.co.uk/pdfs/line_tests_issue3c.pdf
Oricum , incercarea nu strica , doar costa . O sa cumpar un fir mai gros si o sa l incerc . Daca altcineva foloseste cu succes inaintas textil , va rog , astept sfaturi .
Multumesc anticipat !
Catalin , firul Berkley Whiplash Green este supradimensionat de catre producator , de aici poate apare confuzia . Masurat cu micrometrul , cel de 0,06 are in realitate , cica , 0,20 ! Cine vrea sa verifice valorile reale ale diferitilor producatori poate vizita adresa : http://www.tacklebox.co.uk/pdfs/line_tests_issue3c.pdf
Oricum , incercarea nu strica , doar costa . O sa cumpar un fir mai gros si o sa l incerc . Daca altcineva foloseste cu succes inaintas textil , va rog , astept sfaturi .
Multumesc anticipat !
De la inceput va spun ca sunt contra inaintasului de 0,06mm in pescuitul la distanta atunci cand vrei si peste mai rasariti. In alte cazuri e altceva. Banuiesc cam cine ar da sfaturi de genul.... au tot umblat si umbla peste tot acest "sfat". Nu e de acuzat si sa va explic de ce. Atunci cand ai o lanseta cu inele mici (sa nu zic foarte mici), pt stilul care necesita distanta si pesti mai mari, ai nevoie de un nod cat mai fin ca altfel "nu zboara calumea", "da nodul tare in inele"......... Deaceea a aparut acest "trend" nu din alte cauze. Ca sa intelegi de ce recomanda cineva un inainteas extrem de subtire trebuie sa te uiti mai intai sa vezi cu ce lansete pescuieste. E un sfat simplu si usor de aplicat care te poate ajuta sa intelegi situatia si sa faci o comparatie cu ce ai tu. Poti sa tragi o concluzie rapida daca sfatul e bun sau nu. Mai apare cazul cand unii recomanda X si pescuiesc cu Y mare atentie ! Daca are inele mici de ce ar arunca cu 0,15 ca pierzi din distanta orice ai face sa nu mai spun ca nu ai ce cauta cu inele mici la distanta.... Eu am dat si cu 0,08 mm ca inaintas dar am ajuns la concluzia ca 0,15 e perfect (sau 0,16 ca e cam tot la fel)pt configuratia tehnica si metoda abordata de mine. Nici 0.10mm nu e rau dar parca nu e ceea ce trebuie .Am fost sfatuit , cu sau fara reavointa , sa evit a avea un nod grosolan intre mono si textil , de aceea mi a fost indicat acest textil subtjre , dar rezistent , probabil am facut o mare greseala !
Sa revenim la problema ta adica nodul folosit ca defapt asta e problema ta. Banuiesc ca 0,06-le taie nodul rapid sau aluneca in interiorul nodului pt ca e mai subtire decat 0,15-le.Problema mea apare la nod intre mono si textil , unde nu tine
Eu nu am rupt nici un inaintas pana acum la jumatatea lui ca sa pot spune ca se rupe din cauza ca e subtire. In general se rupe de la nod. E posibil si dupa lansare pt ca "loveste" nodul in inele si astfel slabeste puterea lui. Nu stiu sa explic exact cum e dar cedeaza dupa lansare adica in drill.Incerca si tu , si nu o sa l rupi . Si pescuiesc in general la distanta si la pesti mari ...
Tocmai asta e, nu castigi nimic.Si mai e ceva .. totusi , cum se castiga in lansare daca ai inaintasul de 0.06mm si nu de 0.16mm ?
Acum facand o comparatie cu cine merita in materie de distanta adica Jancovici din cate stiu foloseste un 0,18mm ca inaintas si daca nici asta nu se infige in ele atunci cine: Cred ca asta e suficient incat sa crezi ca un inaintas mai serios te va ajuta mult mai mult decat un 0,06mm in pescuitul la distanta si la pesti mai corpolenti.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! Ce bine era
-
Sorin , multumesc mult pt sfaturi . Chiar acum , in pauza de masa , merg sa iau un 0,14 si am terminat povestea ! Teoria merge , practica ne invata !Iar , in privinta lui Jancovici , nu mi doresc si nici nu imi voi dori sa ajung la performantele lui ! Pana in 90-100 m , imi este arhisuficient !
Înapoi la “Echipament si accesorii”