Recomandari Fir principal - long cast 0.20-0.23mm

Sfaturi, recomandari, sugestii despre lansete, mulinete accesorii si monturi.

Moderator: sorinhc

RobertC

Recomandari Fir principal - long cast 0.20-0.23mm

Mesajde RobertC » Dum Apr 22, 2018 5:10 pm

Sunt interesat de recomandarile voastre privind firul principal pentru aruncari de tip long cast, dimensiunile intre 0.20 si 0.23 mm.
Ma intereseaza firele de tip mono. Am si un fir textil de 0.16mm matrix pro, dar sa zicem ca nu vreau sa insist pe calea textilelor pentru long cast. :) Distanta vizata fiind de aproximativ 100m. Mulineta cu tambur de 4000. Pescuit la method-feeder de 60g. Lanseta de 120g maxim.
Am in vedere o serie de fire, dar nu vreau sa public de la inceput lista pentru a nu influenta parerile voastre.
Cand o sa am 5 recomandari o sa public si lista mea cu firele la care ma gandeam, fara a altera-o in vreun fel fata de momentul de acum.

Multumesc de pe acum pentru colegii saritori in recomandari. In acelasi timp puteti sa imi dati si alte recomandari pentru a atinge astfel de distante (inainte de a imi spune sa imi iau lansete de 1200ron)

claudiue

Re: Recomandari Fir principal - long cast 0.20-0.23mm

Mesajde claudiue » Dum Apr 22, 2018 7:23 pm

Toray BR de 0.215. Nu stiu daca e neapărat fir de long cast dar e al draq de bun. Și daca știi sa arunci și ai cu ce, sigur dai 100 de metrii.

Trimis de pe al meu BLA-L29 folosind Tapatalk

sorinhc

Mesajde sorinhc » Dum Apr 22, 2018 8:03 pm

Toray BR 0,215 ! Chiar acum cateva saptamani am comandat doua role sa am sa mai pun pe unde am nevoie. De cand am "descoperit" BR-ul de la Toray am cam renuntat la alte fire. Ce mai am pe tamburi, este inca ok ca uzura, ar fi Maxima Camelon si cu care am scos pesti ok dar comparat cu BR-ul pt mine este peste Torayul BR de 0,215. Pacat ca nu fac de 0,18 mm :evil: . Am dat si cu 0,25-ul dar mai greu cu casting-ul .... zero rupturi la 0,25 :D .....si daca ma tine memoria si la 0,215 nu am avut .... poate ma insel ... varsta :lol: :lol: :lol: .
Nu am incercat Shimano Thnium pt ca mi sa parut ca scump ..... in fine poate pe viitor ....

Sunt curios cine stie ce fir a folosit Jancovici ! cand a aruncat de a uitat Doamne Doame sa mai numere pana la metrii aia :lol: :lol: :lol: . Stiu doar ca era un 0,18 mm "cica" masurati si reali.

O sa urmaresc cu MARE atentie acest topic !!!!! Nu va cenzurati VA ROG ! Sa curga topicurile :twisted: .

;)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate prin experienţă." - Mark Twain

M-au dat banii afara din casa asa ca am plecat la pescuit !!!! :) :) :) Ce bine era :(

RobertC

Mesajde RobertC » Mar Apr 24, 2018 6:54 am

Multumesc mult pentru sugestii. Sa vedem ce alte propuneri mai primesc. Momentan vad ca lumea e retinuta si nu scrie foarte mult. Diseara o sa pun si eu lista cu preferintele mele, poate mai vine cineva cu vreo propunere pana atunci.

sony_exodus

Mesajde sony_exodus » Mar Apr 24, 2018 9:47 am

Salut, eu folosesc acest fir de vreo 2 ani P-line floroclear de 0.23mm si sunt foarte multumit de el, insa nu stiu cum functioneaza la distanta de 90-100m, eu nu am lansat mai mult de 80m cu el si s-a comportat bine.
Este un fir moale matasos, dar rezistent! Iti recomand bobina de 2000m este la pret bun.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
nihil est verum, omnia licere...

Solzescu

Mesajde Solzescu » Mar Apr 24, 2018 10:18 am

Eu obișnuiesc Cralusso Match Sinking de 0.18 pentru lansari lungi. Dar cu înaintaș fluorocarbon de 0.26/0.24 pentru method de 60gr, chiar și 45gr. În ultima vreme însă am trecut pe YGK G-Soul X-8 braid de 16 lb (înfiorător de subțire) ca linie principală și ating distanțe mari ușor, am și semnalizare bună la vârf indiferent de distanță...clipsat nu îmi face nici burtă... Tot cu înaintaș ca mai sus...
P.S. Să nu mă înjuri dacă dai cu textil: asigură-te că l-ai umezit bine. Dacă nu ai timp să ții tamburul scufundat, ia apă în gură și împinge-o printre spirele de textil înaintea lanseurilor.
P.P.S. Nivelul meu de experiență e mic, mai ales față de al celor care concurează. E bine să știi cam ce pondere are "sfatul"/părerea mea față de a unui pescar de competiție...
P.P.P.S. Auzi, nici cu tambur de 4000 nu te văd bine. Ar trebui un mini big pit pentru 100 metri...

RobertC

Mesajde RobertC » Mar Apr 24, 2018 9:16 pm

@sony_exodus: nici nu am luat in considerare P-line-ul pana acum. o sa caut ceva date despre el
@solzescu: nu cred ca esti asa ne-experimentat. eu sunt mai mult decat amator. legat de fir textil pentru casting, nu imi place pentru ca daca vrei sa atunci pe distante ceva mai mari atunci cand bate vantul firul face o "burta" incredibila. Firul textil cred ca o sa il folosesc pentru inaintas de acum, 10m. Desi initial si eu am vrut sa il folosesc pt aruncari la distante mari, dar vazand cum se comporta la aruncari medii de 50m, am renuntat din start.

Bun, acum sa zic asa...am facut ceva cheltuieli in ultima perioada cu diferite echipamente de pescuit. Momentan nu vreau sa schimb mulinete/lansete. O perioada folosesc ce am, adica implicit mulineta de 4000 (cel putin cateva luni, daca nu tot sezonul cesta - sper sa rezist tentatiei). Am si un Red Arc de 3000 dar aceea iese din ecuatie pentru long cast din start. Pentru 40-50m totusi functioneaza foarte bine. Intentia mea este sa incep incet-incet cu diferite elemente si sa le imbunatatesc treptat. Vreau sa identific prima data un fir ce imi permite distante ceva mai mari, sesizabil mai mari, utilizand echipamentul existent (de aici vreau sa vad efectiv diferentele). Pe masura ce ma obisnuiesc cu el trec la urmatoare etapa, mulineta (ceva cu long cast si tambur conic). Nu insist pe acest subiect momentan, dar inteleg limitarea. O sa deschid topic separat cand consider necesar pentru o multineta intre 4500 si 5500, maxim 6000 (mi se pare exagerata pt feeder dar totusi). Si ultima la rand va fi lanseta.

Referitor la firele avute in vedere, pentru ca am ramas dator cu informatia asta, o sa le listez in felul urmator
1. varianta ce ma tenteaza cel mai mult: COLMIC FEEDER PRO AT70, 0.188mm sau 0.208mm
2. varianta "de buget": TRABUCCO TF XPS FEEDER PLUS 0.20mm sau 0.22mm
3. varianta "premium/scumpa": SHIMANO TECHNIUM INVISITEC 0.20mm sau 0.22mm

apoi sa zicem "runner-uppers" din pctul meu de vedere:
1. variana ce m-ar mai fi tentat: HALDORADO TEAM FEEDER LONG CAST 0.20mm
2. varianta de buget/rezistenta marita?: CRALUSSO FEEDER & CRAP FLUOROCARBON 0.18mm
3. varianta "premium/scumpa":CRALUSSO NAVIGATOR FEEDER ENERGY 0.20mm

Poate este prea mult, dar am zis sa trec si categoria a doua privind preferintele mele. Trebuie sa recunosc ca Toray BR nu l-am luat in calcul in niciun moment. Asadar luand in considerare SI ce fie am considerat eu, daca se poate sa continuati cu recomandarile voastre.

Solzescu

Mesajde Solzescu » Mar Apr 24, 2018 10:29 pm

@sony_exodus: nici nu am luat in considerare P-line-ul pana acum. o sa caut ceva date despre el
@solzescu: nu cred ca esti asa ne-experimentat. eu sunt mai mult decat amator. legat de fir textil pentru casting, nu imi place pentru ca daca vrei sa atunci pe distante ceva mai mari atunci cand bate vantul firul face o "burta" incredibila. Firul textil cred ca o sa il folosesc pentru inaintas de acum, 10m. Desi initial si eu am vrut sa il folosesc pt aruncari la distante mari, dar vazand cum se comporta la aruncari medii de 50m, am renuntat din start.

Bun, acum sa zic asa...am facut ceva cheltuieli in ultima perioada cu diferite echipamente de pescuit. Momentan nu vreau sa schimb mulinete/lansete. O perioada folosesc ce am, adica implicit mulineta de 4000 (cel putin cateva luni, daca nu tot sezonul cesta - sper sa rezist tentatiei). Am si un Red Arc de 3000 dar aceea iese din ecuatie pentru long cast din start. Pentru 40-50m totusi functioneaza foarte bine. Intentia mea este sa incep incet-incet cu diferite elemente si sa le imbunatatesc treptat. Vreau sa identific prima data un fir ce imi permite distante ceva mai mari, sesizabil mai mari, utilizand echipamentul existent (de aici vreau sa vad efectiv diferentele). Pe masura ce ma obisnuiesc cu el trec la urmatoare etapa, mulineta (ceva cu long cast si tambur conic). Nu insist pe acest subiect momentan, dar inteleg limitarea. O sa deschid topic separat cand consider necesar pentru o multineta intre 4500 si 5500, maxim 6000 (mi se pare exagerata pt feeder dar totusi). Si ultima la rand va fi lanseta.

Referitor la firele avute in vedere, pentru ca am ramas dator cu informatia asta, o sa le listez in felul urmator
1. varianta ce ma tenteaza cel mai mult: COLMIC FEEDER PRO AT70, 0.188mm sau 0.208mm
2. varianta "de buget": TRABUCCO TF XPS FEEDER PLUS 0.20mm sau 0.22mm
3. varianta "premium/scumpa": SHIMANO TECHNIUM INVISITEC 0.20mm sau 0.22mm

apoi sa zicem "runner-uppers" din pctul meu de vedere:
1. variana ce m-ar mai fi tentat: HALDORADO TEAM FEEDER LONG CAST 0.20mm
2. varianta de buget/rezistenta marita?: CRALUSSO FEEDER & CRAP FLUOROCARBON 0.18mm
3. varianta "premium/scumpa":CRALUSSO NAVIGATOR FEEDER ENERGY 0.20mm

Poate este prea mult, dar am zis sa trec si categoria a doua privind preferintele mele. Trebuie sa recunosc ca Toray BR nu l-am luat in calcul in niciun moment. Asadar luand in considerare SI ce fie am considerat eu, daca se poate sa continuati cu recomandarile voastre.
Invisitec nu prea puncteaza bine la distanta, e cam sarmos. Rezistent in draci insa. Technium normal e foarte ok, iar la rola mare iesi ieftin. pe restul nu le stiu, nu ma pronunt. A, Toray BR e un super fir, basca matasos si bun pentru distanta.
Cu o tehnica de lansare corecta, clipsat, rezolvi cu burtile textilului chiar si pe vant.

Adrian Sabo

Mesajde Adrian Sabo » Mar Apr 24, 2018 10:52 pm

Eu personal iti recomand Daiwa Tournament ST
Folosesc acest model de la Daiwa din 2015 atat la method feeder cat si la cosulet si nu cred ca am sa ma despart de el in urmatorii 100 de ani 😁

Strict parere personala: unul dintre cele mai bune fire de pe piara

RobertC

Mesajde RobertC » Sâm Apr 28, 2018 3:05 pm

Bun... am fost in magazin si m-am uitat la fire azi. Destul de mult timp.

Am vazut Tubertini Gorilla... mai slab decat credeam. Se rupe foarte usor. Nu am gasit Toray BR.
Trabucco XPS feeder... nu l-am eliminat complet. Data viitoare o sa il incerc cred.
HALDORADO TEAM FEEDER LONG CAST destul de moale si rezistent la nod. Dar nu l-am luat totusi.
Trabucco XPS sinking plus, mult mai rigid comparativ cu varianta feeder. Daca pescuiesti pana in 50 de metri, cred ca l-as recomanda cu ochii inchisi.
Shimano technium numai la role mari. Invisitec mai rigid, l-am scos din calcul. Dar Technium vine la role de kilometrii pentru a merita. cel de 300m era prea scump stiind ca exista varianta cu 2.5km la vreo 160lei. Probabil daca nu imi place ce am luat acum, fac un efort si iau o rola d-asta sa ma tina cativa ani... daca nu imbatraneste prea repede.
Si am mai gasit ceva interesant... un fir Sufix xl strong... role de 600m, 0.23mm la 35 de ron. Mi se pare un pret incredibil.
Si... am luat pana la urma Colmicul AT70, 0.188mm/4.5kg. Sa vedem cum se comporta in aruncari. Acum ma gandesc daca nu cumva l-am luat prea subtire si sa nu fi mers pe varianta de 0.208mm. Prima oara o sa il incerc fara inaintas. Sa vad cum rezista. Apoi o sa il incerc cu un inaintas de 7-8m de textil. Acum sa vedem cum se comporta in teste. Sa vedem daca am gresit sau nu. Daca am gresit o sa ma gandesc la Trabucco XPS feeder sau Shimano Technium desi e mult fir pe rola sa zic asa, Sa gasesc si Toray BR undeva sa trag putin de el. Dupa ce ma stabilizez la fir... deschid topic cu multineta. :)

Înapoi la “Echipament si accesorii”