Evenimente si noutatiStiri

In spatele cortinei

 

„In spatele cortinei” este – in speta- un blog. Unul care nu este al nici al unui pescar nici al unui blogger ci al unui inginer piscicultor. Pentru noi dependentii de feeder, acest blog are relevanta mai ales prin prisma faptului ca trateaza fara manusi sau discutii teoretice interminabile -problema braconajului in tara noastra.

Intr-un mileniu al informatiei, sa stii problemele din spatele cortinei, poate ajuta in gasirea unor solutii favorabile ambelor tabere: pescari sportivi – piscicultori si patroni de balta. Asa poate a incepe o discutie /colaborare cu gasirea de solutii practice, care sa ne aduca si noua pescarilor ”o tara ca afara”, cu pescari mai civilizati pe ape mai civilizate.

In afara de postarile legate de braconaj se mai regasesc in continutul actual si informatii legate de piscicultura, obtinerea licentei de acvacultura, informatii despre starea pescuitului  romanesc dar si informatii despre pescuitul sportiv in Anglia. Fara a avea pretentia unui comentariu literar, personal am gasit lectura  aproape integrala a site-ului  ca fiind una foarte placuta, usor de facut,  textul fiind plin de informatii si scris  cu oarecare doza de umor si inteligenta neaosa, romaneasca.

Va citez un post din site care la randul sau este un banc:

” “Prin anii de inceput al capitalismului un tigan (sa nu fiu considerat rasist, e doar un banc) facea tigai pe care le vindea in piata, ca si pana atunci. Pana intr-o zi cand a fost amendat ca nu are autorizatie. A platit amenda si a fost sfatuit sa-si faca firma. Si omul nostru si-a facut firma. Si a vandut in continuare tigai in piata, cu autorizatie. Dar dupa cateva luni la el acasa a venit un inspector de la finante in control. Si, cum era de prevazut l-a amendat. Ca nu are actele in regula. Si l-a sfatuit sa-si angajeze contabil. Si omul nostru si-a angajat contabil. Dar dupa cateva luni iar a primit amenda ca nu si-a depus declaratiile la fisc. Pentru ca nu erau semnate de administrator (omul nostru era analfabet). Si a fost sfatuit sa-si angajez director. Si si-a angajat director. Dar directorul si-a adus si secretara blonda si cu picioare lungi. Si astfel, dupa cateva luni banii din tigai nu mai ajungeau nici pentru salarii. Si s-a hotarat ca trebuie facute restructurari si cineva trebuie sa plece acasa. In sedinta factorilor de decizie cineva si-a amintit ca au in firma un tigan care vinde tigai si l-au concediat.”

 

Va invit sa nu ezitati sa vizitati acest blog, sa il cititi si sa salutati aceasta initiativa unica la nivelul blogosferei romanesti. Click aici!

Claudiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.