La bilantul dintre ani… Pescuit la feeder cu prieteni

3 prieteni ce au descoperit  stilul de pescuit la feeder

Prietenii ii spun Alex, însă este vorba nu despre un baiat ci despre  o prietena de-a soției mele, pe care o cheamă Alexandra şi care s-a apucat de pescuit. Îmi amintesc că am zâmbit puțin îndoielnic când mi-a zis ca vrea sa încerce şi ea stilul de pescuit la feeder.  Mi-am alungat  urgent îndoiala când am văzut cât de repede a învățat să arunce cu lanseta.  Şi apoi am zâmbit  de-a dreptul încântat când am văzut-o că are răbdare, că prinde singură peşte şi mai ales că se bucură de fiecare captură.  A convins-o si pe soția mea să ieșim in 4 la cateva partide. Chiar dacă până acum capturile deosebite nu sunt totuşi  forte-ul ei, pentru o pescăriță are talent, are răbdare şi mai ales are determinarea de a se trezi la orele alea imposibile, aşa ca nu pot decât să  îmi scot pălăria  şi să îi urez bun venti in cercul dependentilor de feder si sa ii doresc Fir întins!

Il cheamă Florin. E un prieten mai tânăr de-al meu, frate motociclist dar și pescar pasionat de foarte mulți ani.  Pescuia la toate stilurile mai putin la …feeeder. Eficiența si frumusetea acestui pescuit la feeder a descoperit-o alături de mine la o partidă desfășurata pe Argeș. Si a rămas aproape complet captiv acestui stil, in defavoarea pescuitului la crap, la varga  sau a spiningului. L-a convertit si pe tatăl sau in utlima vreme. Si acum pescuiesc împreună la Dunare pe rauri sau balti. Am avut bucuria să îl îndrum la primii săi scobari iar astăzi mă sună si îmi povestește de partide in care are rezultate ce depășesc  mutle kilograme de năsoși. Are echipament pe care devin invidios si chiar si masina si-a modificat-o pentru accesul pe zone imposibile. O nebunie.

Sa ii spunem Doru. Evoluția sa excelentă în stilul de pescuit la feeder, prezentata sec,  ar suna aşa:  prima partida :câțiva (15-20) carași. a doua partida:  39 de ciortani la 3-400 de grame,   şi apoi 17-18 ciorto-crapi cu media la 1,5-2kg in cea de-a treia partida. Câteva monturi de baza, câteva trucuri simple, si iată un pescar care poate vorbi despre succes cu peste 25 de kg de peste intr-o singura partida. Dar e mult mai mult de atât. E mai mult decat cineva care a aprofundat intr-un pseudo curs intensiv  aproape toate bazele pescuitului la feeder. E vorba despre cineva care a redescoperit bucuria de a pescui. Si bucuria asta e cea care da dependenta.

 

Bucuria pescuitului cu prietenii

Poate  nu  e atât de relevant daca pe ea o cheamă  Elena , sau  pe el Mihai , Sever sau Adi. Nu e relevant  faptul că asta ar fi doar începutul unei liste de prieteni pe care am avut bucuria sa ii am alături in mai multe partide de pescuit. Conteaza insa faptul ca astăzi ştiu sigur că ei au rămas nu doar cu amintirea unor ieșiri in natură ci si cu amintirea drilurilor, a senzațiilor şi emoțiilor care fac din pescuit probabil cel mai bun mod  de relaxare.  Conteaza mai alest faptul ca dupa aceste iesiri au ramas cu bucuria pescuitului.

Nu, nu mi-au decedat lăudătorii si nici nu încerc să insinuez cum că aş fi vreun mare profesor in feedereală. Cel mult sunt student al sportului acesta, un student care a deprins doar cu puțin mai repede bazele si a încercat sa ii ajute si pe alții sa le deslușească. Iar bucuria prietenilor mei este si bucuria mea, şi de fapt acesta e mesajul pe care doream sa îl las cu voi în acest moment al bilanțului dintre ani:

Prin introducerea  prietenilor si a celor noii interesați de pescuit  in tainele pescuitului la feeder,  poți şi tu face un cadou care va rămâne cu ei pentru tot parcursul vieții lor, şi ii vor duce în natură, în locuri frumoase, unde vor putea să se bucure de capturi  mai mari sau mai mici ca talie, dar întotdeauna extraordinare ca amintire!

În anul ce urmează vă doresc cât mai multe ieșiri impreuna  cu prietenele si prietenii la pescuit la feeder!  Lăsați-i  să descopere acest stil minunat, lăsați-i să descopere bucuria pescuitului eficient şi a capturilor!

Asta va garanteaza un zambet extrem de larg si o implinire deosebita la bilantul dintre ani atunci cand  faceti retrospectiva.

La multi ani!

Claudiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.