Teste echipament

Masina pentru pescuit -drive test Dacia Logan

Dincolo de undite, lansete , mulinete, si alte echipamente, foarte multi pescari cauta …o masina pentru pescuit.  Am decis sa incercam in cele ce urmeaza , sa  ii ajutam cu cateva opinii sfaturi si un drive test.

Cum alegem  mașina pentru pescuit?

Există multe lucruri diferite pe care trebuie să le luați în considerare ca si pescar de feeder ce  intenționează să achiziționeze o mașină nouă sau second-hand.  Cu cine mergeți la pescuit de obicei, pe ce fel de drumuri, daca va luați cu voi și echipament de camping, daca vreți să luați peștele acasă  si chiar si in ce sezon al anului mergeți cel mai des.

Unii pescari preferă dubitele, alții breakurile, unii considera  SUV-urile sau 4×4 ca fiind potrivite, alții prefera mașini prietenoase cu bugetul si consumul.

Până în prezent, nu  există un tipar clasic de masina pentru iesit la pescuit.  Cu toate astea,  in discuțiile noastre cu baietii de la testeperoti.ro,  am optat cu ușurință  pentru un drive test cu  Dacia Logan MCV  o mașină românească obișnuită dar care s-a remarcat pentru opțiunile pe care le oferă pescarilor. Am ieșit  pentru câteva ore la Balta Bila 2, am evaluat-o și din punctul nostru de vedere și ce a ieșit, poate fi vizionat in emisiunea de la sfârșitul acestui articol.

Haideți să vedem ce criterii ne-au facut sa alegem modelul respectiv din cele cateva optiuni pe care le-am avut si cum ar trebui sa se prezinte o masian potrivita pescarilor.

cand ai ales masina pentru pescuit, ajungi la capturi mai usor

Caracteristici ideale  ce pot face mai ușoară alegerea la o mașină pentru pescuit

  • Garda la sol – ideal cât înaltă atunci când ieșim de pe drumurile asfaltate.
  • Depozitare generoasa: Capacitatea de a avea suficient spațiu pentru uneltele dvs. este evident necesară atunci când mergeți la pescuit. Daca folosiți lansete lungi – precum cele din două bucăți –  e necesar ca acestea sa încapă ușor , fără a traversa habitaclul pana în parbriz.
  • Mai mult, daca sunteți surprinși de vreme rea, sau luați  peștele acasă, este frumos să puteți stoca obiectele umede , sau găleata cu capturi fără a vă îngrijora de deteriorarea tapițeriei sau covoarelor. Prezența unei tăvițe de plastic, sau a unui  strat de cauciuc impermeabil în portbagaj, devine extrem de relevantă..
  • Tracțiunea – abilitatea de a ajunge la locuri de pescuit cu acces dificil, de a iesi de acolo pe orice vreme –  poate fi de asemenea relevanta.  Având o transmisie pe toate cele  patru roți sau cu tracțiune integrală pot face o mare diferență.
  • Capacitatea de tractare: Deși marea majoritate a pescarilor de feeder nu folosesc barca – ar fi și puțin relevantă – cu excepția Dunării sau a Deltei – Dacă totuși pescuiți cu o barcă, capacitatea de a tracta este importantă. Asigurați-vă că puterea de remorcare este suficientă pentru a transporta ușor remorca și barca. Dieselurile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de remorcare, deși un motor cu benzina de capacitate mare poate face și el același lucru.

masina pentru pescuit parcata langa balta

Caracteristici auto de evitat când alegem o mașină de pescuit

  • Garda joasă – poate cea mai importantă trăsătură la o mașina pentru pescuit –  chiar daca pană la baltă drumul este asfaltat, intrarea și ieșirea pe caile de acces de  lângă apa poate deveni  un coșmar și puteți cu ușurință bloca mașina la primul dâmb.
  • Depozitarea limitată: Automobilele economice, micuțe,  sunt excelente pentru eficiența consumului de combustibil, dar nu oferă mult spațiu pentru mai mult de un pescar și echipamentul său. Portbagajul suspendat pe mașina poate fi o soluție, dar nu se potrivește pe orice tip de vehicul, și oricum va afecta consumul. (De asemenea , trebuie menționat ca nu protejează  ideal echipamentul montat acolo(de ploaie, crengi de copaci etc), dar nu se potrivesc pe orice tip de vehicul.
  • Interior/exterior de lux: O mașină cu vopsea deosebită, cu căptușeala Alcantara la interior nu va rămâne neapărat impecabilă după  chiar și numai o singură zi în care mergem cu ea la pescuit. Drumuri înguste cu crengi ce pot atinge lateralele mașinii, echipament care se va murdari de pământ , galeți , scaune pentru pescuit, huse de lansete…poate nu sunt cele mai potrivite prietene pentru un interior deosebit..  Asigurați-vă că sunteți dispus să acceptați asta în orice mașină pe care o achiziționați cu intenția de a merge cu ea la pescuit.

Încă nu sunteți sigur? Urmăriți filmulețul de mai jos să vedeți drive-testul realizat de noi.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

Care este mașina voastră pentru ieșirile de pescuit? Lăsați-ne un comentariu mai jos.

 

Banu Claudiu

Din 2017 Antrenor de pescuit sportiv, editor si jurnalist specializat pe pescuitul la feeder, participant activ in competitii de pescuit, castigator al primei editii Fishing Star Romania, fondator al revistei dependentdefeeder.ro, colaborator Pescuitul Pentru Toti, realizator de emisiuni de pescuit. Pe langa scris, cocheteaza cu fotografia si videografia. Din 2019 dezvolta proiectul personal SuperPescar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.